Flowgun Pocket – recension & omdöme om massagepistolen från Flowlife

Att massagepistoler blivit så populära är inte svårt att förstå – det är en riktigt smart produkt, med många användningsområden. Även om återhämtning är det självklara användningsområdet, så finns det faktiskt betydligt flera än så. En massagepistol kan till exempel hjälpa till vid värk, eller för att öka blodcirkulationen. Att de dessutom är enkla att använda, kan anpassas efter användarens behov och ofta har många smarta funktioner och egenskaper gör det förstås ännu bättre. Flowlife har flera effektiva massagepistoler, till exempel Flowgun Pocket som är en smidig massagepistol med låg vikt – som samtidigt är riktigt kraftfull och effektiv. Just denna modell är kanske framför allt ett bra val för den som vill ha en mindre modell, som är enkel att ta med när man ska iväg och mycket bekväm att använda tack vare den låga vikten och smidiga storleken. Men Flowgun Pocket har förstås många andra fördelar också. Läs gärna även vårt massagepistol bäst i test med marknadens bästa massagepistoler.

Flowgun Pocket

SE YTTERLIGARE INFORMATION OCH PRIS HOS

Det finns många saker att ta hänsyn till när man köper en massagepistol, och olika saker kan vara viktiga för olika personer. Det kan handla om batteritid, vibrationsnivåer, munstycken – eller storlek. Många tycker att massagepistoler är allt för klumpiga, vilket kan göra dem lite svårare att hantera. En hög vikt kan också bli obekvämt i längden, speciellt om man använder massagepistolen en lite längre stund. Då kan Flowgun Pocket vara helt rätt val – den är liten och smidig, med en låg vikt, samtidigt som den är effektiv och kraftfull. Det här är faktiskt den mest kraftfulla massagepistolen i miniformat, till och med. Precis som namnet avslöjar är Flowgun Pocket så pass liten att den till och med ryms i fickan.

Den smidiga storleken och låga vikten är förstås stora fördelar med denna massagepistol. Den låga vikten gör som sagt att den blir betydligt bekvämare att använda, och du slipper bli trött i armarna av att hålla i massagepistolen en längre stund. Det gör också att den är enkel att ta med utan att packningen blir mycket tyngre, oavsett om den ska följa med när du ska träna eller om den ska med på semestern.

Av samma anledningar är storleken förstås en fördel. Ska du iväg till gymmet eller liknande kan du snabbt stoppa ned Flowgun Pocket i fickan och få med den på ett snabbt och smidigt sätt, och packar du med den när du ska resa bort så tar den inte allt upp mycket plats. Det är helt enkelt en riktigt smidig massagepistol som tar lite plats när den packas eller stoppas undan, och blir smidigare att använda.

Trots att den är smidig och lätt är den faktiskt överraskande kraftfull och effektiv. Den är förstås inte fullt lika avancerad som till exempel Flowgun Pro – men ändå riktigt bra, och förmodligen fullt tillräcklig för de flesta behov. Här finns till exempel tre olika hastigheter att välja mellan, 2000-3200 slag per minut och en slaglängd på 8 mm. Dessutom är batteritiden hyfsat generös, närmare bestämt 2-4 timmar. Den exakta batteritiden beror förstås på vilken vibrationsnivå du väljer, men med en låg vibrationsnivå får du en lång användningstid.

Självklart är inte Flowgun Pocket fullt lika imponerande som till exempel Flowgun Pro, här kommer man inte upp i samma motorstyrka och slagen per minut finns inte med lika stor variation, till exempel. Det här är alltså inte det rätta valet för den som behöver det allra mest avancerade och den proffsigaste massagepistolen som går att hitta. Det kan dock vara helt rätt val för den som framför allt vill ha en smidig storlek och en låg vikt, för det går som sagt inte att hitta en kraftfullare massagepistol i denna smidiga storlek.

Batteridriven med generös batteritid

För att en massagepistol ska vara så smidig och så enkel som möjligt att använda så bör den vara batteridriven. Flowgun Pocket är batteridriven, vilket gör att du slipper anpassa dig efter eluttag eller krångla med sladdar som är i vägen. Du kan använda massagepistolen vart som helst, och i stort sett när som helst – förutsatt att batteriet är laddat. Det gör det också enkelt att ta med dig massagepistolen när du ska iväg, och du behöver kanske inte ens ta med laddaren.

Med en bra batteritid behöver du inte heller ladda allt för ofta, och blir ännu friare. Du kan till exempel ta med massagepistolen överallt utan att släpa med laddaren, och har ändå en batteritid som räcker tillräckligt länge. Flowgun Pocket har en batteritid på 2-4 timmar, och även om det finns massagepistoler med längre batteritid så är detta ändå en hyfsat bra batteritid. Om du främst använder massagepistolen kortare stunder kommer denna batteritid att räcka långt, inte minst om du främst använder lägre vibrationsnivåer.

Att ladda Flowgun Pocket tar 4 timmar, vilket innebär att du får ungefär lika lång för användning som det tar att ladda upp den. En laddningstid på 4 timmar är varken överdrivet långt eller kort, men det är ändå en hyfsat kort laddningstid som förmodligen inte kommer att vara besvärande på något sätt – men det kan förstås vara en bra idé att försöka ladda den strax efter en användning, så att du inte riskerar att den är urladdad just när du behöver använda den.

Flera olika munstycken för variation

Till en massagepistol ingår ofta några olika munstycken, och det är vanligt att det är fyra stycken olika. Till Flowgun Pocket ingår just fyra stycken munstycken, vilket gör att du får en ganska stor variation. Olika munstycken har olika egenskaper och de passar olika bra för till exempel olika kroppdelar, eller för olika typer av massage. Med dessa fyra munstycken kan du anpassa massagen efter dina behov och önskemål.

Tystgående, smidig, låg vikt – men kraftfull

Två riktigt stora fördelar med just denna massagepistol, som även gör att den skiljer sig från de vanliga massagepistolerna, är den smidiga storleken och den låga vikten. En annan fördel är att den också har en låg ljudnivå, som inte besvärar allt för mycket när den används. En högljudd massagepistol kan göra användningen mindre trevlig, inte minst om den används i nacken eller på axlarna – när man kommer i närheten av huvudet och öronen, helt enkelt. Den låga ljudnivån är alltså också en stor fördel.

Något som kan vara svårt att få till är dock kombinationen av dessa egenskaper – framför allt den smidiga storleken och låga vikten – och kraftfullhet. Självklart vill man även ha en massagepistol som är kraftfull och effektiv, men om man samtidigt vill ha en låg vikt och smidig storlek, då är Flowgun Pocket ett bra val. Det är nämligen den mest kraftfulla massagepistol i ministorlek som går att hitta. Även om den som sagt inte är fullt lika kraftfull som till exempel Flowgun Pro, så är det en väldigt kraftfull massagepistol med tanke på den smidiga storleken och den låga vikten – och den är förmodligen fullt tillräcklig för de flesta.

Fördelar

 • Hög kvalitet
 • Låg vikt
 • Smidig storlek
 • Får plats i fickan
 • Låg ljudnivå
 • Hyfsat lång batteritid
 • Enkel att använda
 • Fyra olika munstycken

Nackdelar

 • Inga nackdelar

Specifikation

 • Batteritid: 2-4 timmar
 • Laddningstid: 4 timmar
 • Batteri: Li-ion 1600 mAh
 • Slag per minut: 2000-3200
 • Slaglängd: 8 mm
 • Motorstyrka: Max 100.8 w
 • Mått: 15 x 14 x 4 cm
 • Vikt: 495 gram

MER INFORMATION OCH PRIS:  

Sammanfattning av Flowgun Pocket

Kortare avslutande text

Vanliga frågor och svar om Flowgun Pocket

Varför ska man välja Flowgun Pocket?

Vilken massagepistol som är rätt val är förstås individuellt, och det kan bero på många olika saker. Några av de största fördelarna med Flowgun Pocket är den smidiga storleken och den låga vikten, som gör att den blir enkel att ta med samtidigt som den blir bekvämare och enklare att använda. Flowgun Pocket är alltså framför allt ett bra val för den som tycker att andra massagepistoler är för stora, otympliga och klumpiga eller väger för mycket. Det här är den kraftfullaste massagepistolen i miniformat.

Vad ingår till Flowgun Pocket?

Till Flowgun Pocket ingår fyra olika munstycken, laddare och en snygg och praktisk väska att förvara allting i så att man enkelt kan ta med massagepistolen och dess tillbehör – eller ställa undan det. De olika munstyckena som ingår har olika egenskaper och passar bra för olika användningsområden och kroppsdelar. Flera olika munstycken är alltså en riktigt stor fördel, och att det ingår just fyra munstycken är vanligt. Dessutom ingår en broschyr med både praktisk och teknisk information om massagepistolen så att man kan lära känna den ordentligt innan användning.

Vad kan man använda Flowgun Pocket till?

Precis som andra massagepistoler har Flowgun Pocket många användningsområden. Den kan användas för återhämtning, vid värk, för avslappning, för att lösa upp spänningar, för att öka blodcirkulationen eller för att komma åt triggerpunkter till exempel. Den passar lika bra oavsett om man vill minska värk, återhämta sig efter en lång arbetsdag eller ett hårt träningspass, eller om man bara vill njuta av en skön massage ibland. Fördelen med just Flowgun Pocket är den smidiga storleken som gör att den blir bekvämare och enklare att använda, och dessutom enkel att ta med. Den är alltså ett riktigt bra val om man enkelt vill kunna ta med massagepistolen till gymmet, när man reser bort eller vart som helst.

Frida Engström

Jag älskar att testa och jämföra produkter som jag själv använder i hemmet och med tre barn blir det även mycket tester av barnrelaterade produkter. Kommentera gärna och dela mina inlägg! E-post - Frida Engström

Lämna en kommentar