Flowgun Go 2.0 test – recension & omdöme om massagepistolen från Flowlife

I vårt test av massagepistoler finns bland annat denna massagepistol, Flowgun Pro 2.0 från Flowlife. Här tänkte vi titta närmare på just denna, och fördjupa oss i Flowgun Pros egenskaper och funktioner, och allt annat du vill veta om denna massagepistol. Flowgun Pro 2.0 är en massagepistol som överraskar med så väl en låg och bekväm vikt, som en lång batteritid. Det här är en väldigt prisvärd massagepistol som kan vara helt rätt val för dig som vill ha en bra massagepistol till ett bra pris.

Flowgun Go 2.0

MER INFORMATION OCH PRIS:

ANVÄND VÅR UNIKA RABATTKOD “HEMFAKTA” FÖR ATT FÅ 5% RABATT PÅ DITT KÖP HOS FLOWLIFE.

Flowgun GO 2.0 påminner mycket om Flowgun Pro 2.0, även om den inte är fullt lika avancerad. Det här är snarare ett alternativ för nybörjare eller den som inte behöver en riktigt avancerad massagepistol, utan nöjer sig med en enklare modell. Med det sagt är det här ändå en riktigt bra massagepistol med många fördelar – slagmässigt ger den samma antal slag per minut som många andra massagepistoler, den har en låg vikt som gör den bekvämare att använda och en lång batteritid som innebär att den inte behöver laddas så ofta.

Med Flowgun GO 2.0 får du en riktigt effektiv, och snabb, återhämtning. Oavsett om du behöver återhämta dig efter träningspasset, arbetsdagen eller andra aktiviteter så kan det här vara helt rätt val. Och återhämtningen är snabb – redan efter första användningen kommer du att känna skillnaden. Flowgun GO 2.0 är tystgående men samtidigt kraftfull, och att den är tystgående är förstås en stor fördel. En högljudd massagepistol kommer inte att ge någon effektiv avkoppling och känns betydligt mer besvärande att använda – speciellt om massagepistolen används i nacken eller på axlarna, eller någon annanstans där den kommer nära huvudet och öronen. Med denna låga ljudnivå kommer du inte att besväras på samma sätt.

Här finns även många fördelar som gör massagepistolen både enklare och trevligare att använda, samtidigt som du får möjlighet att anpassa massagen efter vad du behöver. Du kan till exempel välja mellan fem olika vibrationsnivåer, ett automatläge och det finns trycksensorer med ljusindikator. Det ingår dessutom hela 6 olika munstycken som gör det möjligt att anpassa massagen ytterligare. Olika munstycken har nämligen olika egenskaper och passar för olika behov och olika delar av kroppen, och därför är det verkligen en stor fördel med flera munstycken att välja mellan. Ofta ingår fyra olika munstycken, vilket för de flesta är fullt tillräckligt, men här ingår alltså hela 6 olika munstycken vilket ger dig ännu större möjligheter att anpassa massagen.

Denna effektiva massagepistol har en kraftfull motor och kan hjälpa dig att stimulera bindväv, lösgöra triggerpunkter, öka blodcirkulationen och mycket annat. Detta genom att avge hela 3200 slag per minut. Oavsett om du behöver en effektiv återhämtning efter ett hårt träningspass, vill lindra smärta, ha en avkopplande och skön massage eller någonting annat så passar Flowgun GO 2.0 perfekt. Dessutom är den mycket enkel att använda – du väljer bara munstycke, sätter igång massagepistolen och väljer vibrationsnivå. Enkelheten gör att denna massagepistol passar de allra flesta, även nybörjare eller den som av annan anledning önskar en så enkel massagepistol som möjligt.

Sladdlös med hyfsat generös batteritid

En bra massagepistol bör vara sladdlös, eftersom det ger en flexibel och enkelt användning. Självklart är Flowgun GO 2.0 sladdlös, vilket låter dig använda den vart som helst, och när som helst. Du kan stå, sitta eller ligga där du vill utan att vara beroende av att ett eluttag finns i närheten. Det gör också att du enkelt kan ta med dig massagepistolen när du ska iväg – oavsett om du ska till gymmet eller på en resa – och med ett fulladdat batteri kan du använda massagepistolen länge utan att behöva ladda den.

Att den är sladdlös gör även att användningen blir extra flexibel, då ingen sladd är i vägen när du använder massagepistolen. Du kan vrida dig och vända dig hur du vill, och låta massagepistolen följa med, utan att du trasslar in dig i sladden eller behöver tänka på vart sladden är. Du behöver inte heller oroa dig för att sladden ska begränsa din räckvidd och göra vissa områden svåra att komma åt, med en sladdlös massagepistol kommer du utan problem åt överallt.

Batteritiden är 2-4 timmar vilket inte är det mest imponerande, men samtidigt hyfsat långt och fullt tillräckligt för de allra flesta. Med tanke på att man sällan använder massagepistolen väldigt långa stunder så gör denna batteritid att du kan använda den hyfsat många gånger innan den behöver laddas igen. Den exakta batteritiden varierar förstås beroende på vilken vibrationsnivå du väljer, men om du främst använder lägre nivåer kommer du att få en lång batteritid.

Laddningstiden är fyra timmar, vilket innebär att du behöver ladda den ungefär lika länge som du kan använda den. En laddningstid på fyra timmar är varken överdrivet lång eller överdrivet kort, men det kommer förmodligen inte vara några större problem att behöva vänta fyra timmar på att använda massagepistolen. Flowgun GO 2.0 har ett Li-ion batteri på 1600 mAh x 4.

Passar de flesta

Som vi nämnde tidigare så kanske Flowgun GO 2.0 framför allt är ett bra val för den som inte har extremt höga krav, till exempel nybörjare eller den som inte behöver den proffsigaste och mest avancerade massagepistol som går att hitta. Med det sagt är det här dock långt ifrån en dålig massagepistol, och den passar ändå väldigt många olika personer.

Flowgun GO passar lika bra efter träning eller en lång arbetsdag, som för återhämtning i en vardag med högt tempo, eller för en skön avkoppling. Den kan användas för att minska smärta, för att snabba på och effektivisera återhämtningen, för att öka blodcirkulationen, för att lösgöra triggerpunkter eller stimulera bindväv till exempel. Här finns helt enkelt många olika användningsområden, och Flowgun GO 2.0 är perfekt för många olika personer.

Med denna effektiva massagepistol får du en högkvalitativ självbehandling, och en massage som faktiskt är jämförbar med en massage hos en riktig massageterapeut. Tack vare de 5 olika vibrationsnivåerna, intervallprogram, automatläge, trycksensorer med ljusindikationer som visar hur hårt du trycker samt de 6 olika munstyckena kan du anpassa massagen efter just dina behov. Det gör att du kan få precis den massage som du behöver, och vill ha.

Här finns det dessutom två olika färger att välja mellan – blå och grön – vilket gör att du även färgmässigt kan anpassa massagepistolen lite efter dina önskemål. Denna massagepistol är elegant och ergonomisk, och man kan säga att det är en lite enklare variant av Flowgun Pro – men samtidigt en aning mer avancerad än Flowgun Pocket. Det här är en massagepistol som passar de flesta, och ett bra val för dig som inte behöver det allra bästa och proffsigaste – men som ändå vill ha en riktigt bra och effektiv massagepistol.

Prestanda och tillbehör

Prestandan med motstånd är 134,4 watt och utan motstånd 5,04-8,4 watt. Massagepistolen ger 2000-3200 slag per minut, med en slaglängd på 10 mm. Vikten på 790 gram gör att Flowgun GO 2.0 inte är allt för tung, vilket gör den lite enklare att hålla i och hantera. En låg vikt är förstås viktig för att det ska vara enkelt och bekvämt att använda massagepistolen, även under lite längre stunder. Samtidigt är förstås en hög prestanda viktigt, vilket gör att vikten sällan blir extremt låg. En vikt på 790 gram är dock hyfsat låg, och gör att denna massagepistol inte känns allt för tung eller obekväm i handen. Storleken är 24,5 x 15 x 6 cm.

Här ingår som sagt hela 6 olika munstycken som gör att du kan anpassa massagepistolen efter dina behov. Utöver det ingår även en laddare förstås, samt en praktisk och snygg väska som gör det enkelt att förvara och ta med Flowgun GO 2.0. Även en broschyr med teknisk och praktisk information ingår, och med den kan du snabbt och enkelt lära känna massagepistolen.

Fördelar

 • Hög kvalitet
 • 6 olika munstycken
 • 5 olika vibrationsnivåer
 • Låg ljudnivå
 • Hyfsat lång batteritid
 • Mycket prisvärd

Nackdelar

 • Lägsta antalet slag per minut hade kunnat vara lägre
 • Något låg motoreffekt jämfört med t ex Flowgun Pro

Specifikation

 • Batteritid: 2-4 timmar
 • Laddningstid: 4 timmar
 • Batteri: Li-ion 1600 mAh
 • Slag per minut: 2000-3200
 • Slaglängd: 10 mm
 • Motorstyrka: Upp till 134,4 w
 • Ljudnivå: Max 60 dB
 • Mått: 24,5 x 15 x 6 cm
 • Vikt: 790 gram

MER INFORMATION OCH PRIS:

ANVÄND VÅR UNIKA RABATTKOD “HEMFAKTA” FÖR ATT FÅ 5% RABATT PÅ DITT KÖP HOS FLOWLIFE.

Vanliga frågor och svar om Flowgun GO 2.0

För vem passar Flowgun GO 2.0?

Det här kan vara ett bra val för många olika personer. Flowgun GO 2.0 är inte fullt lika avancerad och proffsig som Flowgun Pro, vilket gör att det kanske inte är rätt val för den som behöver en riktigt proffsig massagepistol, men trots det är det här en massagepistol som passar många. Den som tränar hårt, jobbar mycket eller är aktiv på andra sätt kan behöva Flowgun GO 2.0. Den passar för såväl återhämtning som avkoppling eller för att minska värk. Framför allt är Flowgun ett bra val för den som vill ha en massagepistol som är prisvärd men samtidigt håller hög kvalitet och kommer med många olika munstycken.

Varför behöver man många olika munstycken?

Olika munstycken har olika egenskaper och kan passa bra för olika delar av kroppen, vilket gör att många munstycken ger flera användningsområden och en mer anpassad massage. Du kan också behöva prova dig fram för att hitta det munstycke som du gillar bäst. Därför kan det vara en stor fördel med många olika munstycken att välja mellan.

Frida Engström

Jag älskar att testa och jämföra produkter som jag själv använder i hemmet och med tre barn blir det även mycket tester av barnrelaterade produkter. Kommentera gärna och dela mina inlägg! E-post - Frida Engström

Lämna en kommentar