1. Hem
 2. >
 3. Hem & Hushåll
 4. >
 5. Bäst i test: Espressomaskin – Vi ger dig det bruna guldet!
Rocket-Mozzafiato-Cronometro-V-Espressomaskin-Bast-i-test.jpg

Lyx

Rocket-Mozzafiato-Cronometro-V-Espressomaskin-Bast-i-test

Rocket Mozzafiato Cronometro V

9.2

Mellan

La-Pavoni-Europiccola-Lusso-Espressomaskin-LPLELH01EU-Bast-i-test-

La Pavoni Europiccola Lusso Espressomaskin

8.6

Budget

Ariete-Caffe-Novecento-1387-Espressomaskin-Bast-i-test-

Ariete Caffé Novecento 1387

7.6

Inledning

Vi har en dröm! En dröm om att aldrig mer behöva se någon nöja sig med det dyra plastmuggskaffet från den lokala macken! Nej, det finns faktiskt ingen tid att förlora – det är dags att investera i en RIKTIG espressomaskin, för att en gång för alla bli den barista vi alla drömmer om att bli! Och dom bästa maskinerna, dom hittar du i vanlig ordning här hos Hemfakta! 

Här på Hemfakta är vi rörande överens om att våra två lyxvinnare, Rocket Mozzafiato och Melitta Baristaa TS Smart är årets bästa manuella respektiva automatiska espressomaskiner 2024! Dom är helt enkelt oslagbara i både funktioner, proffsighet och design! 

Med det sagt, är detta maskinerna för er kaffekonnässörer som verkligen brinner för gott kaffe och är beredda att betala för det. Häng därför inte läpp om du känner att prisklassen är lite för saftig för din smak – övriga espressomaskiner i testet är också riktiga toppenlirare som gör fantastiskt kaffe för en billigare peng!

Våra experter har knappat och känt, researchat och läst argument för att tillslut landa i sex fantastiska espressomaskiner i olika prisklasser och för olika behov. För att du enkelt ska hitta rätt har vi delat upp dom i manuella och automatiska kaffemaskiner utifrån kategorierna Lyx, Mittemellan & Budget. Vill du uppgradera hela köket kan du även kolla in vårt test av Kaffebryggare. Och du! Produkterna i detta test är inte testade av redaktionen – bedömningen baseras istället på hundratals användaromdömen, noga jämförelser, tidigare testresultat, expertomdömen och recensioner om produkterna.

I jakten på den bästa espressomaskinen har vi gjort en gedigen research. Vi har gått igenom konsumentupplevelser, labbtester och skannat specifikationer tills ögonen ploppat ur sin hålor – allt för att få en så tydlig bild som möjligt av vad som faktiskt skiljer den maskin som är bäst från den som inte är det. När det gäller kaffemaskiner är självklart kvaliteten på kaffet en avgörande faktor, men sen tillkommer det såklart energiförbrukning, storlek och funktionsbredd! Med de sex kaffemaskiner vi tagit fram ovan känner vi oss trygga i att du inte kommer bli besviken.

Om du fortfarande inte fått kläm på vilken espressomaskin du ska välja kommer här en nätt liten jämförelse av kaffemaskinerna i testet.

1

Rocket Mozzafiato Cronometro V – Bästa espressomaskinen 2024!

hem-fakta-bast-i-test-logo
Rocket-Mozzafiato-Cronometro-V-Espressomaskin-Bast-i-test

Lyx

Vinnare

8

Pris

9

Prestanda

10

Kaffekvalité

9

Design & användarvänlighet

10

Hållbarhet

9.2

Totalpoäng

Motivering: Rocket Mozzafiato Cronometro V imponerar över hela linjen med sin höga prestanda och kaffekvalitet. Priset är högt, men det återspeglas i den professionella designen och användarvänliga funktioner. Maskinens hållbarhet gör den dessutom till en investering för kaffeentusiaster. Dess PID-reglering och shot-timer särskiljer den och ger en jämn och högkvalitativ espresso.

Samma konstruktion som professionella maskiner! Pris ca. 22.000 kr.

Vi har utsett Rocket Mozzafiato till årets bästa espressomaskin 2024! Cronometro V espressomaskin i Mozzafiato-modellen är en professionell kaffemaskin i mindre format som gör det enkelt att brygga en proffsig caffe latte, flat white eller espresso. Denna fantastiska mackapär kommer från Rocket Espresso och har en PID-temperaturregrering som ger dig ett stabilt och professionellt resultat genom sina fyra signalparametrar. Dess rostfria stålkonstruktion och valet mellan färgerna stål, svart och vit gör den dessutom minst lika snygg som den är effektiv. Den är utrustad med digital timer och en justerbar temperaturdisplay som gör att du kan välja precis rätt bryggningstemperatur för olika kaffetyper. Cronometro V Mozzafiato garanterar alltid en fantastisk espresso-upplevelse. Den här maskinen är till för dig som har väldigt höga krav på din espresso och som är beredd att betala för den!

Så tycker Experten om Rocket Mozzafiato Espressomaskin

Enligt Julia på HomeGrounds1 producerar Rocket Mozzafiato en espresso av samma kvalité som du hittar på riktigt bra caféer. Designen är ikonisk och användningen av PID-reglering och shot-timer gör verkligen att den här espressomaskinen levererar snäppet över andra maskiner på marknaden. Sköter du den rätt lär den dessutom hålla i årtionden, menar hon.

 • Typ: Manuell
 • Förmalda bönor: Nej.
 • Vattenbehållare: 1,8 L
 • Effekt: 1200 watt
 • Övriga funktioner: Ångfunktion, digital timer, justerbar temperaturdisplay
2

La Pavoni Europiccola Lusso Espressomaskin 

La-Pavoni-Europiccola-Lusso-Espressomaskin-LPLELH01EU-Bast-i-test-

Mellan

Vinnare

9

Pris

8

Prestanda

9

Kaffekvalité

8

Design & användarvänlighet

9

Hållbarhet

8.6

Totalpoäng

Motivering: La Pavoni Europiccola Lusso kombinerar autentisk italiensk känsla med robust prestanda. Dess höga kvalitet och användarvänliga funktioner gör den till ett bra val för dem som uppskattar kaffebryggningsritualen. Dock kan inlärningskurvan vara en nackdel för vissa användare.

Ger dig en autentisk, italiensk espresso! Pris fr. 7.500 kr.

Vad har vi här om inte ett glänsande mässingstycke från La Pavoni! Med denna maskin finns den perfekta espresson bara några knapptryck bort. Här får du en kraft på stadiga 950 watt och en drös smarta funktioner som vattennivå-indikator, ångmunstycke för mjölkskumning och temperaturmätare. Maskinen kommer också med en tamper, vilket är behjälpligt när du ska pressa kaffet i handtaget med den rätta mängden tryck – för mycket tryck kan nämligen ge en bitter smak och för lite tryck kan göra att kaffet inte rinner igenom ordentligt. La Pavonis mästerverk garanterar känslan av att vandra genom den italienska landsbygden – och bättre än så kan det faktiskt inte bli! Denna espressomaskin är inte för dig som vill göra kaffe med ett snabbt knapptryck utan för dig som uppskattar själva bryggningsritualen!

 • Typ: Manuell
 • Förmalda bönor: Ja.
 • Vattenbehållare: 0,8 L
 • Effekt: 950 watt
 • Övriga funktioner: Ångmunstycke för mjölk, vattennivå-indikator, temperaturmätare, tamper

Fördelar 

 • Robust och av väldigt hög kvalité
 • Perfekt för kaffeälskare som gillar ritualen av att göra kaffe
 • Användare är eniga om att den gör otroligt gott kaffe

Nackdelar 

 • Användare påpekar att det kan ta tid att lära sig hur man ska använda maskinen på rätt sätt – vilket kan vara en nackdel för vissa

Sammanfattning: Vi har hämtat cirka 200 recensioner från Pricerunner2 .

3

Ariete Caffé Novecento 1387

Ariete-Caffe-Novecento-1387-Espressomaskin-Bast-i-test-

Budget

Vinnare

9

Pris

7

Prestanda

8

Kaffekvalité

8

Design & användarvänlighet

6

Hållbarhet

7.6

Totalpoäng

Motivering: Ariete Caffé Novecento 1387 erbjuder bra prestanda till ett överkomligt pris. Dess design och enkla användning passar nybörjare, men dess hållbarhet kan vara en nackdel enligt vissa användare. Trots det är den ett prisvärt alternativ för dem som föredrar enkelhet!

En enklare espressomaskin som maximerar kaffe-fluffet! Pris fr. 2.600 kr.

Låt oss presentera Ariete Caffé Novecento! Med sin släta, proffsiga design och unika detaljer som inbyggd termometer och mörka handtag kan denna pärla höja vilket kök som helst. Men vi snackar inte bara en snygg fasad – Novecento har också 15 bars tryck i munstycket vilket garanterar en perfekt crema och en riktigt bra kaffeupplevelse varje gång. Dessutom låter Maxi cappuccino-funktionen dig enkelt skapa fluffiga kaffedrycker.  Med den borttagbara vattentanken på 1 liter och enkelanvändande indikatorer har manuell bryggning aldrig varit enklare. Nej, kvalitetsmässigt når den inte upp till samma nivå som vissa av dess dyrare konkurrenter – men den passar perfekt för nybörjare som föredrar enkelhet, och ja, kaffet? Det blir ju faktiskt gott! Vill du ha en mer hållbar och proffsig kaffebryggare får du dock scrolla uppåt!

 • Typ: Manuell
 • Förmalda bönor: Nej
 • Vattenbehållare: 1 L
 • Effekt: 1150 watt
 • Övriga funktioner: 15 bars tryck, maxi cappuccino-funktion, användarvänlig

Fördelar 

 • Riktigt snygg design
 • Gör gott, krämigt kaffe
 • Fungerar bra för nybörjare

Nackdelar 

 • Vissa användare menar att kaffebryggaren är av sämre kvalité vilken inte gör den särskilt hållbar

Sammanfattning: Vi har hämtat cirka 100 recensioner från Amazon3 och Pricerunner4 .

Duellen

Manuella espressomaskiner: Rocket Mozzifiato vs. La Pavoni & Ariete

När vi jämför dom tre manuella espressomaskinerna ser vi vissa skillnader i prestanda och användarvänlighet. Rocket Mozzafiato Cronometro V utmärker sig i lyxklassen med en konstruktion som matchar professionella maskiner. Dess PID-temperaturreglering och shot-timer ger en stabil och högkvalitativ espresso. La Pavoni Europiccola Lusso i mellanklassen kombinerar autentisk italiensk känsla med robust prestanda, men här kan inlärningskurvan vara en nackdel för vissa användare. Ariete Caffé Novecento 1387, vår budgetvinnare, erbjuder enklare funktioner med en design och en användarvänlighet som passar nybörjare väl. Vill du ha espressomaskinen som gör den absolut bästa och mest professionella espresson är det Rocket Mozzafiato du ska vända dig till!

 

4

Melitta Barista TS Smart – Bästa espressomaskinen 2024!

Melitta-Barista-TS-Smart.-Espressomaskin-Bast-i-test

Lyx

Vinnare

9

Pris

9

Prestanda

10

Kaffekvalité

9

Design & användarvänlighet

9

Hållbarhet

9.2

Totalpoäng

Motivering: Melitta Barista TS Smart levererar hög prestanda och en mängd smarta funktioner till ett rimligt pris. Dess anpassningsmöjligheter och användarvänlighet gör den till en stark kandidat. Den sticker ut med sitt stora utbud av kafferecept och möjligheten att anpassa kaffet efter personliga preferenser.

Extremt många smidiga funktioner! Pris ca. 10.000 kr.

Är du trött på att dricka kaffe som smakar som om det passerat tarmkanalen på en loppbiten katt? We got you! Melittas genialiska kaffemaskin har allt du behöver för att skapa den perfekta koppen. Den är lätt att använda och kommer med en drös praktiska funktioner som automatisk avstängning och aromakontroll. Du kan anpassa ditt kaffe till precision, och brygga koppen efter din personliga kaffesmak. Med den enkla kontrollpanelen kan du välja mellan 10 olika sorters kaffe, och justera intensitet, vatten- och kaffemängd. På några sekunder kan du brygga både en och två koppar samtidigt, beroende på hur hög koffeinkick du behöver för att orka med dagen. Du kan till och med parkoppla kaffemaskinen med din smartphone för att knappa in och spara inställningar.

Indikatorerna för rengöring och avkalkning gör det dessutom enkelt att hålla maskinen fri från kaffekatastrofer. Så vad väntar du på? Ge dina kaffepauser en boost med denna fantastiska espressomaskin från Melitta!

 • Typ: Automatisk
 • Kapacitet: 1.8 L
 • Indikator för rengöring: Ja
 • Behållarkapacitet för kaffebönor: 270 gram
 • Tryck: 15 bar
 • Mjölksystem: Plug-in
 • Antal koppar samtidigt: 2
 • Övriga funktioner: Automatisk rengöring, inbyggd kaffekvarn, touchstyrning, 18 olika kafferecept, kan även göra te/varm choklad

Fördelar 

 • Väldigt användarvänlig
 • Gör väldigt gott kaffe i lagom temperatur och i lagom mängd
 • Tystgående
 • Väldigt bra mjölkskummare
 • Användare är eniga om att maskinen gör otroligt gott kaffe

Nackdelar 

 • Enstaka användare tycker att vatten- och kaffemängden är lite liten sett till maskinens storlek – och kan behöva fyllas på ofta

Sammanfattning: Vi har hämtat cirka 350 recensioner från Pricerunner5 och Elgiganten6 .

5

Sage Appliances The Barista Express

Bästa kaffemaskinen

Mellan

Vinnare

9

Pris

8

Prestanda

9

Kaffekvalité

9

Design & användarvänlighet

9

Hållbarhet

8.8

Totalpoäng

Motivering: Sage Appliances The Barista Express erbjuder högkvalitativt kaffe till ett rimligt pris. Dessutom har den en mängd användbara funktioner och är relativt lätt att använda, även för nybörjare. Det är ett utmärkt val för dem som vill ha hög kvalitet utan att spräcka budgeten.

En halvautomatisk espressomaskin till ett bra pris! Pris ca. 7.500 kr.

I mellanklassen hittar vi en halvautomatiskt och ståtlig pjäs från Sage! Här får du en krämig och rik espresso eller cappucino tack vare att The Barista Express bevarar de naturliga oljorna och aromerna i kaffebönorna! Här har vi en kaffebehållare på hela 250 gram, en vattenbehållare på 2 liter, en magnetisk tamper och en PID-temperaturkontroll vilket bidrar till välsmakande kaffe. Dessutom doserar kaffekvarnen automatiskt en perfekt mängd kaffe beroende på vilken kaffetyp du väljer. Kvarnen är utrustad med inget mindre än 18 olika inställningar vilket gör det väldigt enkelt för dig att hitta den perfekta kaffesmaken för just dig. Den har dessutom en inbyggd mjölkskummare!

Du lär inte hitta en bättre espressomaskin i den här prisklassen på marknaden!

 • Typ: Halvautomatisk
 • Kapacitet: 2 liter
 • Indikator för rengöring: Ja
 • Behållarkapacitet för kaffebönor: 250 gram
 • Tryck: 15 bar
 • Mjölksystem: Inbyggd mjölkskummare
 • Antal koppar samtidigt: 2
 • Övriga funktioner: Inbyggd kaffekvarn, automatisk avstängning, automatisk justering av kaffestyrka, ångfunktion, koppvärmare

Fördelar 

 • Väldigt hög kvalité
 • Gör riktigt gott kaffe
 • Lätt att använda även för nybörjare
 • Väldigt bra mjölkskummare
 • Bra pris/prestanda-förhållanden

Nackdelar 

 • Krävs mer jobb för att få till gott kaffe jämfört med en helautomatisk espressomaskin

Sammanfattning: Vi har hämtat cirka 2.000 recensioner från Amazon7 och Bagaren & Kocken8 .

6

Delonghi Magnifica S ECAM 21.117 

Delonghi-Magnifica-S-ECAM-21.117-espressomaskin-bast-i-test-

Budget

Vinnare

10

Pris

8

Prestanda

8

Kaffekvalité

9

Design & användarvänlighet

7

Hållbarhet

8.4

Totalpoäng

Motivering: Delonghi Magnifica S ECAM 21.117 erbjuder enkelhet och användarvänlighet till ett överkomligt pris. Dess kapacitet att brygga två koppar samtidigt och cappuccinosystemet är starka fördelar. Trots det kan ljudnivån och vatten- och kaffemängden vara nackdelar för vissa användare.

Billig och enkel utan att rucka på kvalité! Pris ca. 3.700 kr.

Vad sägs om att sluta slösa bort tid på att stå och fumla med en gammal kaffebryggare? Med DeLonghi ECAM 21.117 får du en så användarvänlig maskin att vi nästan vågar lova att vem som helst kan brygga kaffe på den. Kontrollpanelen är lekande lätt att använda och ger dig möjlighet att välja mellan tre temperaturer, intensitet och justera vatten- och kaffemängden. Men det här är inte bara en vanlig kaffebryggare, nej nej. Den har också ett cappuccinosystem som kombinerar luft, ånga och mjölk vilket ger dig ett läckert skum. Och vänta bara tills du ser den – den här skönheten finns i två snygga färger och kan brygga 2 koppar åt gången! Den har dessutom fått otroligt fina recensioner från tidigare användare!

 • Typ: Automatisk
 • Kapacitet: 1.8 L
 • Indikator för rengöring: Ja
 • Behållarkapacitet för kaffebönor: 200 gram
 • Tryck:
 • Mjölksystem: Plug-in
 • Antal koppar samtidigt: 2
 • Övriga funktioner: Exklusivt cappuccionosystem, användarvänlig, tre olika temperaturer

Fördelar 

 • Här får du gott kaffe snabbt och enkelt
 • Väldigt enkel att använda
 • Användare är eniga om att detta är den bästa budgetmaskinen på marknaden

Nackdelar 

 • Vissa användare menar att den låter ganska högt när bönorna mals
 • Enstaka användare menar att espresson blir för svag

Sammanfattning: Vi har hämtat cirka 300 recensioner från NetOnNet9 och Bagaren & Kocken10 .

Duellen

Manuella espressomaskiner: Rocket Mozzifiato vs. La Pavoni & Ariete

Melitta Barista TS Smart i lyxklassen imponerar med sitt stora utbud av funktioner och anpassningsmöjligheter. Dessutom gör indikatorerna för rengöring och avkalkning den enkel att underhålla. Sage Appliances The Barista Express i mellanklassen erbjuder å andra sidan högkvalitativt kaffe till ett billigare pris. Dessutom har den användbara funktioner som inbyggd kaffekvarn och mjölkskummare. Dock kan det ta längre tid att lära sig maskinen. Delonghi Magnifica S ECAM 21.117 i budgetklassen fokuserar på enkelhet och användarvänlighet till ett överkomligt pris. Dess cappuccinosystem och möjlighet att brygga två koppar samtidigt är fördelar, men ljudnivån och vatten- och kaffemängden kan vara nackdelar för vissa användare. Den proffsigaste espresson får du hos Melitta Barista!

 

Därför blev Rocket Mozzafiato Cronometro V och Melitta Barista TS Smart utsedda till bäst i test

Rocket Mozzafiato Cronometro V utmärker sig med sin professionella konstruktion och höga prestanda vilket gör den idealisk för kaffeentusiaster med höga krav. Melitta Barista TS Smart levererar enastående kaffekvalitet och smidiga funktioner till ett rimligt pris, vilket gör den till ett starkt val för många användare. Dessa två espressomaskiner blir bäst i test tack vare sina allroundiga funktioner och professionella kaffebryggning!

 

Automatisk eller manuell espressomaskin

Så, vad finns det för alternativ? Jo, vi har helautomatiska, halvautomatiska och manuella maskiner. Med en manuell maskin får du själv lov att göra din espresso helt från scratch, vilket är toppen om du har tid och vill lära dig att göra den perfekta espresson.

Men, vad är egentligen skillnaden mellan halvautomatiska och helautomatiska maskiner? Jo, helautomatiska gör allting åt dig, medan halvautomatiska bara gör en del. Halvautomatiska har till exempel automatiserad temperaturmätning och pump, men du måste själv mala, dosera och packa kaffet i kaffefilter. Inte särskilt svårt, men inte heller lika enkelt som med en helautomatisk maskin. Däremot får du lite mer kontroll över processen.

Och så har vi helautomatiska maskiner, som gör allt åt dig – maler, extraherar kaffet, skummar mjölken, och allt med ett enda knapptryck. Ofta kan du förinställa olika alternativ för olika kaffedrycker, och de kommer dessutom ofta med automatisk rengöring. Detta är alltså ett bra val för den som vill ha det så enkelt som möjligt.

Funktioner

Det finns väldigt många olika funktioner och finesser på espressomaskiner, och en del är vanligare än andra. Det kan vara till exempel inbyggd kvarn, mjölktank och mjölkskummare. Vad man egentligen behöver varierar förstås, och likaså vad man vill ha.

Det bästa är att ta sig tid och läsa på. Kolla in olika alternativ och bilda dig en uppfattning om olika skillnader och vilka alternativ som finns. Därefter kan du avgöra vad som känns viktigt för dig själv – förmodligen känns en del funktioner viktigare än andra, kanske är någon helt onödig medan en annan helt avgörande. Ta reda på vad du behöver och vill ha, och utgå från det när du väljer espressomaskin.

Användarvänlighet

En del av oss vill ju inte spendera timmar på att försöka lära sig använda en maskin. Därför kan det vara en bra idé att välja en helautomatisk modell, eftersom de generellt sett är lättare att använda. Däremot finns det ju en del skillnader mellan olika modeller av samma typ, vilket gör att en automatisk maskin är lättare än den andra. Och ja, även om du väljer en manuell maskin kan du hitta en som är lite lättare att använda.

Det hänger också på hur van du är vid att använda espressomaskiner, och om du har tid och lust att lära dig. Vill du ha det så enkelt som möjligt väljer du en användarvänlig maskin. Men om du inte har något emot att lära dig en mer komplicerad modell, så spelar det inte lika stor roll.

Köpguide Espressomaskiner

Jaha, det är dags att köpa en espressomaskin? Kul! Men, först måste vi prata om vikten av att välja rätt maskin – det är ju trots allt en ganska dyr investering, och vi vill inte att du ska spendera alla dina pengar på en maskin som inte uppfyller dina kriterier och önskemål. Och det finns ju en mängd modeller att välja mellan, med helt olika funktioner och egenskaper, så det är inte en helt enkel uppgift. Men oroa dig inte, vi är här för att hjälpa dig navigera i dennaa djungel av espressomaskiner. Här är några saker att tänka på när du ska köpa en espressomaskin:

Automatisk eller manuell espressomaskin

Så, vad finns det för alternativ? Jo, vi har helautomatiska, halvautomatiska och manuella maskiner. Med en manuell maskin får du själv lov att göra din espresso helt från scratch, vilket är toppen om du har tid och vill lära dig att göra den perfekta espresson.

Men, vad är egentligen skillnaden mellan halvautomatiska och helautomatiska maskiner? Jo, helautomatiska gör allting åt dig, medan halvautomatiska bara gör en del. Halvautomatiska har till exempel automatiserad temperaturmätning och pump, men du måste själv mala, dosera och packa kaffet i kaffefilter. Inte särskilt svårt, men inte heller lika enkelt som med en helautomatisk maskin. Däremot får du lite mer kontroll över processen.

Och så har vi helautomatiska maskiner, som gör allt åt dig – maler, extraherar kaffet, skummar mjölken, och allt med ett enda knapptryck. Ofta kan du förinställa olika alternativ för olika kaffedrycker, och de kommer dessutom ofta med automatisk rengöring. Detta är alltså ett bra val för den som vill ha det så enkelt som möjligt.

Funktioner

Det finns väldigt många olika funktioner och finesser på espressomaskiner, och en del är vanligare än andra. Det kan vara till exempel inbyggd kvarn, mjölktank och mjölkskummare. Vad man egentligen behöver varierar förstås, och likaså vad man vill ha.

Det bästa är att ta sig tid och läsa på. Kolla in olika alternativ och bilda dig en uppfattning om olika skillnader och vilka alternativ som finns. Därefter kan du avgöra vad som känns viktigt för dig själv – förmodligen känns en del funktioner viktigare än andra, kanske är någon helt onödig medan en annan helt avgörande. Ta reda på vad du behöver och vill ha, och utgå från det när du väljer espressomaskin.

Användarvänlighet

En del av oss vill ju inte spendera timmar på att försöka lära sig använda en maskin. Därför kan det vara en bra idé att välja en helautomatisk modell, eftersom de generellt sett är lättare att använda. Däremot finns det ju en del skillnader mellan olika modeller av samma typ, vilket gör att en automatisk maskin är lättare än den andra. Och ja, även om du väljer en manuell maskin kan du hitta en som är lite lättare att använda.

Det hänger också på hur van du är vid att använda espressomaskiner, och om du har tid och lust att lära dig. Vill du ha det så enkelt som möjligt väljer du en användarvänlig maskin. Men om du inte har något emot att lära dig en mer komplicerad modell, så spelar det inte lika stor roll.

Frågor och svar om espressomaskiner

Den bästa manuella espressomaskinen blev Rocket Mozzafiato Cronometro V och den bästa automatiska espressomaskinen är Melitta Barista TS Smart. Detta är tack vare sina praktiska funktioner, professionalism och snygga design! De har stor kapacitet för både vatten och kaffe och kan enkelt styras via en kontrollpanel.

Det här beror till stor del på vilken modell man använder och vilka finesser den har. Ofta finns det även olika inställningar som gör att du kan få en espresso precis efter din smak. Detta gör det svårt att beskriva exakt hur en espressomaskin används, men generellt är de enkla att använda, speciellt om den är automatisk.

Det optimala trycket för att göra en bra espresso är mellan 8-10 bar. Ett tryck på 8-10 bar är det som krävs för att få ut rätt mängd kaffe och för att få rätt smak och konsistens på espresson. Det är också viktigt att notera att det inte bara handlar om trycket – det är också viktigt att ha rätt mängd kaffe, rätt malningsgrad och rätt temperatur på vattnet. Alla dessa faktorer påverkar kvaliteten på espresson.

 1. Homegrounds, 21/11-23 []
 2. Pricerunner, 21/11-23 []
 3. Amazon, 21/11-23 []
 4. Pricerunner, 21/11-23 []
 5. Pricerunner, 21/11-23 []
 6. Elgiganten, 21/11-23 []
 7. Amazon, 21/11-23 []
 8. Bagaren & Kocken, 21/11-23 []
 9. NetOnNet, 21/11-23 []
 10. Bagaren & Kocken, 21/11-23 []

Denna webbplats använder cookies

Cookies ("kakor") består av små textfiler. Dessa innehåller data som lagras på din enhet. För att kunna placera vissa typer av cookies behöver vi inhämta ditt samtycke. Vi på Leadson AB, orgnr. 559366-9392 använder oss av följande slags cookies. För att läsa mer om vilka cookies vi använder och lagringstid, klicka här för att komma till vår cookiepolicy.

Hantera dina cookieinställningar

Nödvändiga cookies

Nödvändiga cookies är cookies som måste placeras för att grundläggande funktioner på webbplatsen ska kunna fungera. Grundläggande funktioner är exempelvis cookies som behövs för att du ska kunna använda menyer och navigera på sajten.

Funktionella cookies

Funktionella cookies behöver placeras för att webbplatsen ska kunna prestera som du förväntar dig, exempelvis så att den känner av vilket språk som du föredrar, för att känna av om du är inloggad, för att hålla webbplatsen säker, komma ihåg inloggningsuppgifter eller för att kunna sortera produkter på webbplatsen utefter dina preferenser.

Cookies för statistik

För att kunna veta hur du interagerar med webbplatsen placerar vi cookies för att föra statistik. Dessa cookies anonymiserar personuppgifter.

Cookies för personlig anpassning

För att ge dig en bättre upplevelse placerar vi cookies för dina preferenser