1. Hem
 2. >
 3. Hem & Hushåll
 4. >
 5. Bäst i Test: Eltandborste – Rena tänder det är livskvalitet det!
Oral-B-iO-Series-5s-basta-eltandborste-elektrisk-scaled.jpg

Lyx

Philips Sonicare DiamondClean 9000 With Charging Glass HX9911/09 bästa eltandborste 2023

Philips Eltandborste Sonicare DiamondClean 9000 With Charging Glass HX9911/09

9.2

Mellan

hem-fakta-bast-i-test-logo
Oral-b io series 5s bäst i test prisvärd eltandborste

Oral-B iO Series 5s – Bästa Eltandborste [current_year]!

9.4

Budget

Oral-B Pro 3 med extra tandborsthuvud

Oral-B Pro 3 med extra tandborsthuvud

7.2

Inledning

Jasså, det har blivit dags att skänka lite elektricitet till gaddarna! Det var väl på tiden. Eltandborstar är ju det nya självklara, alla tandläkares favorit! Den bästa tandborsten enligt folket! Eltandborsten är liksom en win hur man än vrider och vänder på det, du slipper rycka runt med armar, den är kompakt och fin och borstar renare än en Dyson dammsugare. Men! Vissa eltandborstar är givetvis bättre än andra och då kan man funta på grejer som: Vilken är den bästa eltandborsten enligt tandläkare (man vill ju ha kravspecen från nån som är kvalificerad, själv är jag ju bara en simpel eltandborste-brukare, vad vet jag?) Vem ska borsta? Är du på jakt efter en eltandborste för barn? Har du tight om stålar men vill ändå rengöra tandraden on fleek, ja då kanske du får satsa på en billig eltandborste (ja för det finns nämligen prima budgetvarianter!). Vad du än är ute efter så kan vi ju komma överens om att du inte hade läst så här långt om du inte snart planerar att hålla en elektrisk tandborste (som är bäst i test) i klabben innan natten slår till. Let’s get to it!

Du förresten, när vi ändå snackar tänder. Du kanske är inne på att ge det där smajlet en extra push – OM SÅ! Kolla in vårt bäst i test för Tandblekning! Ja man kan ju passa på att få vitare tänder i samma veva!

I vårt test blev Oral-B iO Series 5s testvinnare, helt enkelt eftersom det är en riktigt bra eltandborste som som ger dig allt du behöver: Den är effektiv, skonsam och prisvärd och levererar en anpassad borstupplevelse som ger dig en mycket god munhälsa!

När det kommer till eltandborstar är effektivitet, skonsamhet, funktioner och användarvänlighet viktiga komponenter i vårt test. I jakten på den bästa eltandborsten har vi gjort en gedigen research. Vi har gått igenom konsumentupplevelser, labbtester och skannat specifikationer med laserblick – allt för att få en så tydlig bild det bara går av vad som faktiskt skiljer den tandborste som är bäst från det som inte är det.

Med de sex eltandborstar vi tagit fram ovan känner vi oss trygga i att du inte kommer bli besviken.

1

Philips Eltandborste Sonicare DiamondClean 9000 With Charging Glass HX9911/09

hem-fakta-bast-i-test-logo
Philips Sonicare DiamondClean 9000 With Charging Glass HX9911/09 bästa eltandborste 2023

Lyx

Vinnare

9

Pris

10

Rengöringsförmåga

9

Funktioner

9

Batteritid

9

Design

9.2

Totalpoäng

Motivering: Helt klart testets juvel. Philips Sonicare DiamondClean 9000 ger dig en tandborstning så lyxig att du aldrig vill sluta borsta. Topprengöring med sin sonic-teknologi och ett gäng funktioner som får dom flesta andra borstar att blekna. Dessutom, den är snygg som en sportbil!

Tandborstens frontfigur! Snygg, hållbar och gör tänderna rena som snö! Pris ca. 1900 kr.

Här har vi den. Bästa eltandborsten 2023! Philips Sonicare Diamond Clean 9000 Series tar bort upp till 10 gånger mer plack tack vare sin fräna sonic-teknologi. Med flexibla och mjuka borststrån följer den tändernas konturer och kommer åt alla snåriga ställen (där en standardtandborste kan ha det lurigt). DiamondClean 9000 levereras med Clean, White+, Gum Health och Deep Clean+, som är grejer som löser tandborstningen till max (för att veta exakt vad som är vad så poppa in på länken där nere, men vi gillar att hålla testen lite tajta va). Kort draget är det rengöring, fläckborttagning, tandkötts-wellness och djuprengöring, lite som vanish men i munnen! Här har du tre intensitetsnivåer så du kan själv välja (du kanske har megastarkt tandkött och vill köra på, eller så har du fått en månadsdos afte och vill hålla borstningen mild). Eltandborsten har 4 olika borstlägen, 3 intensitetsnivåer, trycksensor och 2 veckors batteritid. Och den här goingen är svart som kol! Snyggt tycker vi!

 • Specialfunktion: Eltandborste som ger anpassad borstningsupplevelve
 • Trycksensor: Inbyggd trycksensor
 • Borstlägen: 4 borstlägen, 3 intensitetsnivåer
 • Batteritid: 2 veckor
2

Oral-B iO Series 9S – Oral-b eltandborste Bäst i test!

Oral-B iO Series 9S bäst i test elektrisk tandborste

Lyx

Utmanare

8

Pris

9

Rengöringsförmåga

9

Funktioner

8

Batteritid

9

Design

8.6

Totalpoäng

Motivering: Oral-B iO Series 9S är lyx i en lite mindre förpackning. Det är inte snålt med funktioner, men känns inte lika allomfattande som Philips. Designen är snudd på toppklass.

Slå på stort med 3D rengöring! Pris ca. 2700 kr.

Här har vi utmanaren Oral-B iO 9 och den ligger inte långt efter sin vinnande konkurrent. Här har vi snitsat till det med så kallad 3D rengöring och magnetisk iO-teknik! Kraftfulla men ack så mjuka mikrovibrationer med det unika, runda borsthuvudet. Här har Oral-B i sin iO-serie (där vi även hittar 5an i testets mellanklass) tagit fram sin mest skonsamma och tysta rengöring – och det i lyxförpack! Ja den här smäckra pjäsen har en interaktiv trådlös smartguide med ett “belöningssystem” som uppmuntrar dig till att städa munnen ordentligt! Perfekt för den slarviga. Här har vi allt vad man behöver för att slippa tänka själv, visuell trycksensor, timer och grymt grepp! 7 lägen levereras: Daglig rengöring, Mjuk, Tandköttsvård, Intensiv rengöring, Vitgörande, Superkänslig, Tungrengöring

 • Specialfunktion: 3D-tandspårning med AI som övervakar din borstning på de främre, övre och bakre tandytorna och guidar dig till den mest noggranna rengöringen, 3D Brush tracking samt interaktiv färgdisplay som visar information som borstningslägen och påminnelse om att byta borsthuvudet samt hälsar på dig vid start och ler när du gjort ett bra jobb!
 • Trycksensor: Smart trycksensor lyser rött, vitt eller grönt så att du kan se om du borstar för hårt, för mjukt eller med rätt tryck
 • Borstlägen: 7 smarta borstningslägen
 • Batteritid: 3 timmar snabbladdning
3

Oral-B iO Series 5s – Bästa Eltandborste [current_year]!

Oral-b io series 5s bäst i test prisvärd eltandborste

Mellan

Vinnare

9

Pris

10

Rengöringsförmåga

10

Funktioner

8

Batteritid

10

Design

9.4

Totalpoäng

Motivering: Oral-B iO Series 5s är inte bara mellanklassens diamant utan hela testets. Här har du en stabil tandborstning med en bra kombination av funktioner och pris. Så mycket prestanda för pengarna! Vi Älskar!

Det är dags för AI-tandborstning! Pris ca. 1300 kr.

Så till mittemellan klassen! Oral-B iO Series 5s kör kombon av tandläkare-inspirerat runt borsthuvud och mikrovibrerande borststrån för känslan av att ha besökt tandhygienisten varje dag! Drömmigt om du frågar mig. Ja det här är alltså lillsyskonet till utmanaren i lyxklassen – ganska mycket billigare, lite mindre up to date! Men nog är den en riktigt bra eltandborste för det. Den har en väldigt praktisk smart trycksensor som hindrar dig från att borsta för hårt eller mjukt – den löser landet lagom utan jidder! Här har vi även lite spejsad tech att titta närmare på, nämligen AI borst-igenkänning! Japp, genom artificiell intelligens identifierar tandborsten ditt sätt att borsta och guidar dig till bättre resultat varje dag! Här finns även en app. Jodå! Kostnadsfri givetvis, för vidare vägledning. 

 • Specialfunktion: Artificiell Intelligens registrerar din borstningsstil och guidar dig så att du når alla tänder. Skonsamma mikrovibrationer för en ren och fräsch känsla och 100 % friskare tandkött inom en vecka jämfört med en vanlig manuell tandborste. Oral-B’s unika, runda borsthuvud.
 • Trycksensor: Förbättrad SMART trycksensor lyser rött, vitt eller grönt så att du kan se om du borstar för hårt, för mjukt eller med rätt tryck
 • Borstlägen: 5 borstningslägen för att göra tandborstningen mer personlig: Daglig rengöring, Intensiv rengöring, Vitgörande, Mjuk, Superkänslig
 • Batteritid: 40 minuter efter 3 timmars magnetisk laddning
 • Förpackningen innehåller: 1 iO5-handtag, 1 borsthuvud, 1 resefodral, 1 laddare, 1 hållare för borsthuvud
4

Foreo Issa 3

Foreo Issa 3 bäst i test eltandborste snygg

Mellan

Utmanare

8

Pris

7

Rengöringsförmåga

6

Funktioner

10

Batteritid

8

Design

7.8

Totalpoäng

Motivering: Även Foreo Issa 3 levererar! Sinnessjuk batteritid och riktigt stilad även om det inte är lika maxad på funktionsfronten.

Här har vi en riktigt frän eltandborste! 16 intensitetsnivåer, tungskrapa och laddning för hela året på momangen! Dessutom ser den cool ut. Pris ca. 1400 kr.

Utmanaren i mellanklassen då! Jo den heter FOREO ISSA 3 och är en uppladdningsbar eltandborste som använder så kallad sonisk pulseringsteknologi! Och den här teknologin löser biffen både för tänder, tandkött, tunga och kinder. Som en flyttstädning varje dag! Här har vi 16 intensitetsnivåer, den är med andra ord väldigt anpassningsbar. Hybrid-borsthuvudet ser till att den gör allt vad den ska: tar bort plack och fläckar på tänderna och förebygger tandsten och hål. Det är på baksidan av borsten du hittar rengöraren av tunga och kinder vilket är hyvens för tandhälsan. Och det sjukaste av allt – ISSA 3 har en revolutionerande teknik som gör att din eltandborste håller i 365 dagar genom en enda USB laddning. Hur är det ens möjligt? Strunt samma – det är verkligheten!

 • Specialfunktion: Rengöring av tunga och kinder genom specialutformning på tandborstens baksida
 • Trycksensor: Sonisk pulseringsteknologi
 • Borstlägen: 16 intensitetsnivåer för optimal anpassning
 • Batteritid: Revolutionerande teknik som gör att din eltandborste håller i 365 dagar genom en enda USB laddning
5

Oral-B Pro 3 med extra tandborsthuvud

Oral-B Pro 3 med extra tandborsthuvud

Budget

Vinnare

10

Pris

7

Rengöringsförmåga

6

Funktioner

7

Batteritid

6

Design

7.2

Totalpoäng

Motivering: För dig med plånboken på diet är det här ett grymt bra val. Oral-B Pro 3 erbjuder mest för pengarna. Funktionsmässigt enkel men effektiv.

En riktigt bra budgetvariant med 360° trycksensorteknik, den har du här! Pris ca. 600 kr.

Redan inne på budget! Här har vi Oral-B igen, ja dom kan ju sina eltandborstar. (Det är faktiskt märket flest tandläkare använder världen över, så jag jobbar inga egna teorier här). Men en riktigt fin budget-tandborste hittar du i Oral-B Pro 3! Slankt handtag, smidig timer som vägleder dig genom hela munpartiet och allt du behöver göra är att flytta runt på borsten. Här ryker placken på direkten, du får ett friskt fint tandkött och kan säga adjö till ytliga missfärgningar. Dessutom har den en 360° trycksensorteknik som drar ner borstningshastigheten och gör dig uppmärksam på att borsta skonsammare om du borstar för hårt!

 • Specialfunktion: Oral-B:s 3D-rengöringsteknik: oscillerar, roterar och pulserar för upp till 100 % mer plackborttagning jämfört med en manuell tandborste. Oral-B:s borsthuvud bleknar från grönt till gult baserat på individuell användning, vilket indikerar när det är dags att byta
 • Trycksensor: Synlig tryckkontroll för tandköttet: om du borstar för hårt slutar den pulsera, sänker hastigheten och varnar dig visuellt genom att bli röd för att skydda tandköttet.
 • Borstlägen: Automatisk anpassning
 • Batteritid: Laddningsbar tandborste med bekvämt litiumjonbatteri med lång batteritid och batterinivåindikator
 • Förpackningen innehåller: 1 handtag med 2-minuterstimer, 1 laddare, 2 borsthuvuden
6

Jordan Clean Smile Plus – Billigaste eltandborsten i vårt test!

Jordan Clean Smile Plus bästa budget eltandborste

Budget

Utmanare

9

Pris

6

Rengöringsförmåga

5

Funktioner

6

Batteritid

5

Design

6.2

Totalpoäng

Motivering: Jordan Clean Smile Plus är lite som att köra en gammal Volvo – pålitlig men inte spännande. Bra pris, men något tunn på funktionsfronten och estetiskt… meh.

Snäll för fickan – sträng i munnen! Pris ca. 500 kr.

Sist ut, billigast i hela testet, men förbannat bra för det! Ja där har du Jordan Clean Smile Plus kort beskriven. Den har egentligen allt man behöver i en eltandborste. Den har gillats av användare världen över och finns med i en ocean bäst i test (även om vi i slutändan väger tyngst). Så till den fräna dental-terminologin: Här har vi SoftClean™ technology, det vill säga: Hård mot plack, mjuk mot tandköttet! Rengöringstekonolgi av rang! Och detta ihop med långvarig batteritid, skandinavisk design och hög användarvänlighet! Den sitter inne på två hastigheter (lite färre än sina konkurrenter men hey! nåt måste ju falla bort ikapp med sedlarna och det här är faktiskt två finfina hastigheter!). Den är helt enkelt grymt prisvärd! Det inbyggda litium jon-batteriet har 180 minuters driftstid vilket motsvarar 45 dagar. Om du laddar tandborsten innan semestern kan du skippa laddaren! (Om du inte har sjukt lång semester)

 • Specialfunktion: Jordan borsthuvuden (liksom syrran högre upp i testet: följer konturerna på varje tand för renare tänder. Miljövänlig FSC-certifierad förpackning, helt utan plast.
 • Trycksensor: Trycksensor som varnar dig med en lysande lampa ifall du borstar för hårt
 • Borstlägen: Två hastigheter och timer
 • Batteritid: 45 dagars batteritid

Köpguide Eltandborste

Eltandborsten har tagit världen med storm. Många upplever att det är lättare att komma åt trånga utrymmen och att munnen känns renare efter en eltandborstning. Dessutom har eltandborsten många praktiska fördelar såsom timer och trycksensorer som vägleder dig till en hälsosam och skonsam borstning. Det är betydligt enklare att borsta mjukt med en eltandborste, så det är perfekt för dig som tenderar att borsta för hårt. Inte minst är det praktiskt för dom små!

Något som är viktigt att tänka på är dock hur man borstar. Samtliga av dom eltandborstar vi utsett i vårt test klarar av jobbet utan problem, det är snarare en fråga om hur mycket vägledning du behöver. 

Här kommer några tips från Folktandvården på hur du borstar på rätt sätt.

 • Borsta två gånger dagligen, morgon och kväll
 • Borsta munnen i två minuter, en minut i vardera käke
 • Använd två centimeter fluortandkräm på borsten
 • Spotta ut tandkrämen, men skölj inte munnen med vatten efteråt. Du vill att flouret ska stanna kvar och skydda tänderna
 • Känn med tungan efter borstning att tänderna känns rena. Tungan ska glida lätt och ytan på tänderna ska kännas glatt. Om ytan istället känns sträv bör du ta ett varv till med tandborsten!

Frågor om Eltandborstar

Vad ska man tänka på när man köper eltandborste?

När du köper eltandborste är det några grejer att ha i åtanke. Bra grejer att ha är en timer och trycksensor, som säger åt dig hur länge och hur hårt eller mjukt du ska borsta. Nu finns även AI-igenkänning som utformar borstningen efter just din mun!

Vilken eltandborste är bäst i test?

Oral-B iO Series 5s blev bäst i test enligt Hemfakta. Den är effektiv, skonsam och prisvärd och levererar en anpassad borstupplevelse som ger dig en prima munhälsa!

Vilken eltandborste är bäst enligt tandläkare?

Tandläkare gillar eltandborstar! Framförallt med mjuka strån och som varnar vid för hård borstning. Läs vårt bäst i test för eltandborstar och ta reda på vilken som är bäst för just dig!

Frågor och svar

Dela dina tankar

Om du redan har provat så får du gärna dela med dig av din kunskap här!
Du kan också ställa frågor så försöker vi hjälpa till.

Denna webbplats använder cookies

Cookies ("kakor") består av små textfiler. Dessa innehåller data som lagras på din enhet. För att kunna placera vissa typer av cookies behöver vi inhämta ditt samtycke. Vi på Leadson AB, orgnr. 559366-9392 använder oss av följande slags cookies. För att läsa mer om vilka cookies vi använder och lagringstid, klicka här för att komma till vår cookiepolicy.

Hantera dina cookieinställningar

Nödvändiga cookies

Nödvändiga cookies är cookies som måste placeras för att grundläggande funktioner på webbplatsen ska kunna fungera. Grundläggande funktioner är exempelvis cookies som behövs för att du ska kunna använda menyer och navigera på sajten.

Funktionella cookies

Funktionella cookies behöver placeras för att webbplatsen ska kunna prestera som du förväntar dig, exempelvis så att den känner av vilket språk som du föredrar, för att känna av om du är inloggad, för att hålla webbplatsen säker, komma ihåg inloggningsuppgifter eller för att kunna sortera produkter på webbplatsen utefter dina preferenser.

Cookies för statistik

För att kunna veta hur du interagerar med webbplatsen placerar vi cookies för att föra statistik. Dessa cookies anonymiserar personuppgifter.

Cookies för personlig anpassning

För att ge dig en bättre upplevelse placerar vi cookies för dina preferenser