Kör snabbt, smidigt och miljövänligt med elmoppe! Här har vi tagit fram elmoped bäst i test i flera kategorier för att hjälpa dig att hitta rätt modell för dig. Vi har testat, jämfört och även beaktat vad andra elmopedförare har att säga om saken. Läs också vår guide med tips!
Lyx
8.8
Mellan
8.2
Budget
7.8
Du vet hur det är. Mopeden som du ärvt från din farfars farfars far skumpar fram i 2 km/h, låter som en bergssprängare och får varenda människa inom en mils avstånd att falla ihop i avgasförgiftning. Nä, vet du vad, det har väl blivit dags för en liten uppgradering? Elmopeder är ett revolutionerande alternativ för persontransport som tar dig hit och dit och här och där på ett miljövänligt och tyst sätt. Dessutom kräver de minimalt med underhåll. Men den ständiga frågan återstår: vilken elmoppe ska man välja? Det, min vän, har vi koll på! Här har vi listat årets bästa elmopeder – för din rätt till brum-brum!
Våra fartfyllda experter har landat i sex elmopeder i olika prisklasser och med olika egenskaper. Oavsett om du letar efter en elmoped i klass 1 eller klass 2 så hittar du det här! För att du enkelt ska hitta rätt har vi delat upp dom i kategorierna Lyx, Mittemellan & Budget.
Elmoped klass 1:
I vårt test blev NIU MQi GT Standard Range och Elmoped Rawbike 4 testvinnare. Detta tack vare deras starka motorer och dess smarta, genomtänkta funktioner. De tar dig långt och håller länge!
När vi sammanställt vårt test har vi jämfört de bästa elmopederna på marknaden. Vi har gjort grundlig research, gått igenom labbtester, konsumentupplevelser och rannsakat specifikationer. I vår bedömning har vi främst tittat på kapacitet, kraft, hastighet och funktioner.
Med de sex elmopeder vi handplockat i detta test är vi stensäkra på att det finns någon som passar just dig. Det är ett brett prisspann men samtliga håller hög kvalitet!
Okej, det finns ju en jäkla massa grejer att tänka på när du ska köpa en elmoped. Utformning är ju förstås en grej, eftersom det finns olika stilar och utseenden att välja mellan. Men sen har du ju dessutom körsträckan – alltså hur långt du vill att moppen ska ta dig på en laddning. Behöver du en rejäl räckvidd eller klarar du dig på korta sträckor? Och så har du utrustningen – alltså vanliga saker som hastighetsmätare och strålkastare. Tänk på vad som är viktigt för dig och välj en elmoped som passar dina behov.
Ja nu kanske du tänker att mopeder väl ser i stort sett likadana ut? Nja. För det första finns det ju såväl vanliga mopeder som mopedbilar. En mopedbil är egentligen en korsning mellan en bil och en moped – den är utformad som en liten bil, men fungerar som en moped, och klassas som en sådan. Det är alltså främst en moped, även om den ser ut som en bil. Detta är alltså en utformning. Men även om du vill ha en elmoped med mer klassisk utformning, så finns det en del variationer. Vissa ser sportiga ut och andra känns smidiga eller mer rejäla. Kolla runt på olika alternativ och lägg märke till skillnader i utformningen – såväl estetiska som mer praktiska – och fundera över vad som passar dig bäst.
En elmoped drivs av ström, den laddas alltså och kan sedan köras en viss sträcka innan den behöver laddas igen. Hur långt mopeden kan gå innan nästa laddning varierar mellan olika modeller – och här kan det förstås vara bra att välja en som tar dig längre på en laddning. Om du kommer använda elmopeden ofta, köra längre sträckor eller helt enkelt vill slippa ladda den ofta är det en fördel med ett batteri som håller lite längre – eller tar dig lite längre. En del elmopeder kommer 4-5 mil per laddning medan andra kan komma dubbelt så långt och mer därtill. Behöver du en längre räckvidd än så kan elmoped klass 1 vara ett bättre alternativ, eftersom det är enklare att hitta modeller med längre räckvidd bland dem.
Vanlig utrustning är LCD-display med hastighetsmätare och batteriindikator, LED-strålkastare, bromsljus och liknande. Ofta sådant som en elmoped måste ha, men det finns också annan utrustning som mer handlar om bekvämlighet eller praktiska egenskaper och som kan variera en del mellan olika mopeder. Det kan vara fack och annan typ av förvaring, krok för upphängning, USB-uttag och utrustning som ökar komforten.
I vårt test blev NIU MQi GT Standard Range och Elmoped Rawbike 4 testvinnare. Detta tack vare deras starka motorer och dess smarta, genomtänkta funktioner. De tar dig långt och håller länge!
Priset på en elmoped varierar bland annat beroende på om du vill ha en elmoped i klass 1 eller klass 2. Generellt kan du köpa en för allt mellan 10.000 kr upp till 50.000 kr.
Du laddar elmoppen med den medföljande laddaren som du kopplar in i ett vanligt vägguttag. Antingen sticker du laddkabeln direkt i ett uttag på elmopeden eller så sätter du kabeln i batteriet.
Knappa in din adress så skickar vi dig de senaste uppdateringarna ⚡