Easee laddbox – Recension

Innehållsansvarig

En laddbox kan vara ett självklart val för den som har en elbil eller laddbybrid, men att välja laddbox är förstås inte alltid så enkelt. Det finns en del olika laddboxar att välja mellan i dag, och de kan vara anpassade för olika bilar och dessutom ha olika funktioner och egenskaper. Först och främst ska man alltså lyckas hitta en laddbox som passar, och därefter ska man hitta den som är bäst – eller kanske snarare den som bäst uppfyller ens behov och kriterier. Det här kan vara lättare sagt än gjort, och därför kan det förstås vara en stor fördel med en laddbox som passar alla elbilar och laddhybrider. På så sätt blir det en sak mindre att fundera över. Om laddboxen dessutom är riktigt bra, då är det förstås också en stor fördel, eftersom det ökar chansen att den är det rätta valet.

Den här smarta laddboxen är intelligent och har en hel del smarta funktioner. Den passar för både elbilar och laddhybrider, och den är framtagen för det nordiska klimatet. Det här är faktiskt världens mest intelligenta laddbox och den passar alla elbilar – oavsett typ av uttag. Denna kompakta laddbox har en snygg design som gör att den passar in i stort sett överallt. Oavsett om du behöver en laddbox hemma, till bostadsrättsföreningen eller till företaget så kan Easee vara helt rätt val – den här lilla laddboxen är mycket kraftfull och enkel att använda. Dessutom får du full kontroll med valfri app-styrning. Om du vill se flera laddboxar, kolla gärna in vårt test av laddboxar. Ca pris 7300 kr.

Easee

PRIS MED INSTALLATION & DÄRMED SKATTEAVDRAG OM 50%:

En smart laddbox som anpassar sig

Easee är en intelligent laddbox som anpassar sig till alla elektroniska fordon, elnät och spänningar. Laddningsroboten kan automatiskt känna av om 3-fas stöds eller inte. Laddboxen anpassar sig alltid efter bilens behov, och ger den maximalt tillgängliga strömmen. Det här är alltså en laddbox som passar alla typer av elbilar och laddhybrider, så du behöver inte fundera över om den fungerar för dig och din bil.

Här finns många fördelar, så som en helt dynamisk laddningseffekt på 1,4 – 22 kW, och 1- samt 3-fasladdning. Det här är en riktig kvalitetsbox, som är riktigt tålig och anpassad efter det nordiska klimatet. Den har en innovativ teknik, och det är den mest intelligenta laddbox som går att hitta.

Ett säkert val både nu och i framtiden

Den här laddboxen är förstås CE-märkt, och den uppfyller alla säkerhetskrav. Den är utrustad med en typ 2-kontakt med EU-standard som kan upptäcka felströmmar och med enkelhet återställa sig genom att kabeln kopplas in och ur. Här finns även sensorer som mäter temperatur och reglerar styrkan. Om du planerar att skaffa flera laddstationer i framtiden kan du förinstallera laddpunkten Easee Ready och sedan använda Plug & Play-teknologin utan någon extra installationskostnad.

Här finns temperatursensorer, och skydd för att förhindra överhettning. Det finns ett inbyggt jordfelsskydd av typ 2. Tack vare att den dynamiskt anpassar laddstyrkan efter el- eller hybridbilen på såväl 1- som 3-fas från 1,4 – 22 kW erbjuder den en framtidssäkrad funktionalitet. Det här är alltså ett säkert val på alla tänkbara sätt – det är en laddbox som är säker att använda, och som du även kommer att kunna använda i framtiden.

Full kontroll med smart app

Easee kan enkelt kopplas upp till WiFi, och sedan kan du ha full kontroll med den smarta appen oavsett vart du befinner dig någonstans. Med hjälp av den användbara appen kan du planera din laddning, se livevärden och få en översikt över din förbrukning. Du kan även låsa kabeln med hjälp av appen, om du vill att den ska hänga kvar vid laddaren. Laddaren kommer dessutom regelbundet att uppdateras, för att laddboxen ska kunna bli ännu smartare. Självklart kan du ladda bilen även om du inte har WiFi.

En smart app är förstås väldigt fördelaktigt, och kommer låta dig hålla koll på laddboxen oavsett vart du befinner dig någonstans. Behöver du juster laddningseffekten, schemalägga en laddning eller kontrollera laddarens status kan du snabbt och enkelt göra det – och mycket mer – med appen. Det finns även ett inbyggt simkort i laddaren. För att använda det krävs det dock ett abonnemang, men det är kostnadsfritt under hela laddboxens livstid.

Enkel lastbalansering om du har flera laddboxar

Om du behöver flera laddboxar kan din el automatiskt fördelas mellan laddboxarna. Det är enkelt att göra lastbalansering via mjukvaran, och du kan installera upp till hela tre stycken Easee per säkringsgrupp. Den maximala effekten justeras vid installation, och om du vill lastbalansera din laddbox mot fastigheten behöver elcentralen vara utrustad med HAN-port.

Efter lastbalansering kan du på ett enkelt och tydligt sätt se hur hög elbelastningen är och hur fasbalansen ser ut. Detta gör att laddningen automatiskt styrs på ett optimalt och effektivt sätt, utan att du behöver oroa dig för att huvudsäkringen ska utlösas på grund av överbelastning. Det här gör i sin tur att du kan ladda din bil på snabbast möjliga sätt, vid varje tidpunkt.

Snygg design och flera färger att välja mellan

Easee har en snygg, stilren och modern design som inte på något sätt kommer att försämra utseendet på din fastighet – utan kanske tvärtom bli ett snyggt tillskott. Den passar in i stort sett överallt, med sin smidiga storlek och snygga design. Det finns dessutom fem snygga färger att välja mellan, vilket gör det ännu enklare att få Easee att passa in – välj den färg som lättast smälter in där den ska placeras, eller den färg du gillar bäst. Tillgängliga färger är mörkblå, röd, antracit, svart och vit.

En dynamisk och högteknisk laddbox

Det här är en mycket dynamisk och kraftfull laddbox, trots den smidiga storleken. Den passar för alla hem, för alla bilar och alla förutsättningar tack vare att den kan ladda med både 1- och 3-faser, helt dynamiskt. För dig som söker en smart laddbox kan Easee vara helt rätt val, den har RFID-läsare och touchscreen samt en smart app för till exempel start och stopp, schemaläggning, låsning av laddkabeln och ställbar effekt.

Laddningstid med Easee

Det är väl kanske inte så svårt att förstå att en laddbox, som är anpassad för just laddning av elbilar, laddar upp bilen snabbare än ett vanligt uttag. För att ge några exempel så laddar Easee en Kia E-niro från 0 till 100 procent på 5 timmar och 49 minuter, en Audi E-tron laddas upp på 8 timmar och 38 minuter och för en Polestar 2 tar laddningen strax över 7 timmar. En Toyota RAV 4 laddas upp på imponerande 2 timmar och 26 minuter, och en Renault Zoe på 2 timmar och 21 minuter. För att göra en jämförelse med vanligt eluttag så är maxeffekten vanligtvis 2,3 kW och laddningstiden för en bil med ett batteri på 80 kWh blir 34 timmar och 46 minuter.

Easee laddbox i siffror

Med Easee laddbox blir laddningen upp till hela 10 gånger snabbare än med ett vanligt uttag. Laddboxen är dynamisk och laddar med högsta möjliga kapaciteten som är tillgänglig. Det här är en stark laddbox på 22 kW, som kan ladda på både 1- och 3-fas. Den har en typ 2 kontakt som är universal enligt EU-standarden. Easee är i genomsnitt 69 procent mindre och lättare än likvärdiga laddboxar, det vill säga laddboxar med samma eller bättre funktionalitet. Dessutom väger den bara 1,5 kg. Laddboxen är uppdaterad 24/7, genom kontinuerliga uppdateringar via molnet är den alltid uppdaterad och du har alltid det senaste. På så sätt att Easee verkligen en framtidssäker laddbox.

Kostnader för inköp och installation

Det här är en mycket prisvärd laddbox, med ett pris runt 7000 kronor. Självklart kan den exakta prislappen variera mellan olika butiker, men på de flesta ställen ligger priset mellan 6500 och 7500 kronor. Har du tur och lyckas hitta den till nedsatt pris kan den dessutom bli några tusenlappar billigare.

Priset inkluderar ofta installation, och priset är efter avdrag. Det är skatteavdraget för Grön teknik på 50 procent som du får direkt vid inköp, och priset innan avdrag är alltså det dubbla. Du behöver inte göra någonting för att ta del av avdraget, utan det görs direkt vid beställning. Tänk på att priset ibland är skrivet innan avdrag, och ibland efter avdrag, vilket gör att det kan se ut som om Easee kostar det dubbla ibland. Det beror antagligen endast på att man inte har gjort avdraget ännu, men det ska göras i kassan vid betalning.

Något annat som kan vara bra att tänka på är att man måste beställa laddboxen och installationen från samma leverantör för att få ta det av det fulla avdraget på 50 procent. Köper du laddboxen på ett ställe och sedan anlitar någon annan för installation så får du endast avdrag på 30 procent av installationskostnaden, och då genom ROT-avdraget. Det blir alltså med stor sannolikhet mest prisvärt att beställa både laddbox och installation från samma företag, för att på så sätt ta del av Grön teknik-avdraget.

Fördelar

 • Snygg design
 • Intelligent laddbox
 • Passar alla elbilar och laddhybrider
 • Smart app med många funktioner
 • Framtagen för det nordiska klimatet
 • Framtidssäker
 • Låsfunktion för kabeln
 • Upp till 10 gånger snabbare än vanligt eluttag

Nackdelar

 • Inga nackdelar

Specifikation

 • Fas: 1 och 3
 • Maximal laddningseffekt: 22 kW
 • Kabel eller uttag: Uttag
 • IP klass: IP54
 • Tillgängliga färger: Svart, vit, antracit, mörkblå, röd
 • Vikt: 1,5 kg
 • Mått: 194 x 106 x 256 cm

PRIS MED INSTALLATION & DÄRMED SKATTEAVDRAG OM 50%:

 

Lämna en kommentar