1. Hem
 2. >
 3. Hem & Hushåll
 4. >
 5. Bäst i test: Diskställ – En uppsjö av smarta diskställ!
Joseph-Joseph-Extend-Diskstall-Bast-i-test.jpg

Lyx

Joseph-Joseph-Extend-Diskstall-Bast-i-test

Joseph Joseph Extend

8.8

Mellan

Joseph-Joseph-Y-Rack-Diskstall-Bast-i-test

Joseph Joseph Y-Rack

7.6

Budget

Dorre-Disa-2-Plan-Diskstall-Bast-i-test-

Dorre Disa 2 Plan 

7.4

Inledning

Nej, majoriteten av oss kanske inte känner värmen långsamt sprida sig i kroppen vid tanken på att ställa sig framför vasken. Men vissa av oss, ja de ser diskningen som en otrolig terapi! Om dessa är fantastiska människor som vi borde lära oss något av eller om de bara är rakt av GALNA, ja, det låter vi vara osagt. Hur som helst – diskandet kräver ju ett diskställ, och det! Det har vi koll på. Här har vi listat årets bästa diskställ!

Våra diskande experter har studerat ställ efter ställ för att tillslut landa i sex prima diskställ i olika prisklasser och för olika behov. För att du enkelt ska hitta rätt har vi delat upp dom i kategorierna Lyx, Mittemellan & Budget.

I vårt test blev Joseph Joseph Extend testvinnare, vilket berodde på dess funktionella och praktiska egenskaper. Med Joseph Extend får du plats med väldigt mycket disk, och möjligheten att förlänga och förkorta stället gör att det kan ta hur lite och hur mycket plats du vill på diskbänken.

I jakten på det bästa diskstället har vi gjort en gedigen research. Vi har gått igenom konsumentupplevelser, labbtester och benat ut specifikationer – allt för att få en så tydlig bild det bara går av vad som faktiskt skiljer det ställ som är bäst från det som inte är det. När det kommer till diskställ är funktion, kapacitet, utseende och pris avgörande komponenter. Med de sex diskställ vi handplockat ovan känner vi oss trygga i att du inte kommer bli besviken.

1

Joseph Joseph Extend Diskställ – Bästa diskstället [current_year]!

hem-fakta-bast-i-test-logo
Joseph-Joseph-Extend-Diskstall-Bast-i-test

Lyx

Vinnare

7

Pris

7

Hållbarhet/Miljö

10

Funktionalitet

10

Design

10

Användarvänlighet

8.8

Totalpoäng

Motivering: Joseph Joseph Extend kombinerar innovativ design med hög funktionalitet. Dess utvidgningsbarhet och justerbara dränage gör den till en mångsidig lösning för olika diskbehov.

Kan förlängas till dubbla storleken! Pris fr. 1.060 kr.

Är detta ett diskställ eller en rymdfarkost? INGEN VET! Däremot är det helt säkert att detta innovativa diskställ från Joseph Joseph gör diskandet till en dans på rosor. Med dess utfällbara design kan du lägga in nästan hur mycket disk du vill, och den flexibla bestickhållaren låter dig organisera besticken till perfektion. Hållaren är indelad i två delar: en mindre för knivar och en större för övriga bestick. Räfflade ytor och ett justerbart dränage säkerställer dessutom att vattnet förs bort så att din disk blir ordentligt rengjord. Finns det ett bättre diskställ på marknaden? Jag skulle inte tro det. 

 • Tål maskindisk: Nej 
 • Material: Rostfritt stål och plast 
 • Höjd: 11,5 cm
 • Bredd: 41 cm 
 • Djup: 36,5 cm
2

Alessi A Tempo Rostfritt Stål 

Alessi-A-Tempo-Rostfritt-Stal-Diskstall-Bast-i-test

Lyx

Utmanare

7

Pris

7

Hållbarhet/Miljö

8

Funktionalitet

9

Design

8

Användarvänlighet

7.8

Totalpoäng

Motivering: Alessi A Tempo erbjuder en elegant design och god funktionalitet. Dess estetiska värde tilltalar designmedvetna konsumenter, men den saknar några av de flexibla funktionerna som Joseph Joseph Extend erbjuder.

Snyggt och funktionellt! Pris fr. 900 kr.

Vad är det mitt öga skådar om inte ett riktigt snyggt diskställ? Detta ställ från Alessi A Tempo är ett elegant och praktiskt tillägg till din diskbänk. Den franska formgivaren Pauline Deltour står bakom designen; en unik rund form som gör det möjligt att torka tallrikar, glas och bestick för upp till 4 personer. Vill du maxa funktionaliteten kan du kombinera det med en A Tempo-bricka som säljs separat. 

 • Material: Rostfritt stål 
 • Tål maskindisk: Nej 
 • Diameter: 36,5 cm 
 • Höjd: 19 cm 
 • Kapacitet: Disk för 4 personer
3

Joseph Joseph Y-Rack Diskställ

Joseph-Joseph-Y-Rack-Diskstall-Bast-i-test

Mellan

Vinnare

7

Pris

7

Hållbarhet/Miljö

8

Funktionalitet

8

Design

8

Användarvänlighet

7.6

Totalpoäng

Motivering: Joseph Joseph Y-Rack är praktisk och prisvärd, med dubbla våningar för effektiv torkning. Den är lämplig för de flesta hushåll, även om den inte är lika innovativ som Extend.

Praktiskt ställ med dränage! Pris fr. 600 kr.

Ja, här kommer Joseph Joseph farande igen – den här gången med ett Y-ställt diskställ. Säg hej till det ultimata verktyget för att hålla ordning på ren disk! Med dess dubbla våningar kan du torka tallrikar på övervåningen och glas och koppar på undervåningen. Den kommer dessutom med en ack så praktisk bestickhållare med hål i botten för att leda bort vattnet. På ena sidan av brickan finns även ett dränage som låter vattnet rinna ner i vasken. Detta är sannerligen det ultimata diskstället för dig som gillar lagom. 

 • Material: Plast och rostfritt stål 
 • Tål maskindisk: Nej 
 • Höjd: 35,8 cm 
 • Bredd: 30,3
 • Djup: 28,5
4

Brabantia – Miljövänligt diskställ! 

Brabantia-Diskstall-Bast-i-test

Mellan

Utmanare

8

Pris

8

Hållbarhet/Miljö

7

Funktionalitet

7

Design

7

Användarvänlighet

7.4

Totalpoäng

Motivering: Brabantia diskställ är stilrent och funktionellt med miljövänligt material. Det erbjuder en bra balans mellan pris och prestanda och är ett utmärkt val för medvetna konsumenter.

Stilrent, rymligt och enkelt! Pris fr. 400 kr.

Brabantia har gjort det igen! Detta stilrena och eleganta diskställ kommer med plats för 13 tallrikar, en platt yta för glas samt en avtagbar bestickkorg med tre olika fack. När det är dags att plocka undan besticken går det dessutom extra smidigt – bestickkorgen är nämligen avtagbar! Den sluttande brickan ser även till att vattnet rinner direkt ner i diskhon när disken torkar. Som om det inte vore tillräckligt, är materialet tillverkat i ett återvunnet material som är helt och hållet återvinningsbart när du tröttnat på stället. Dina tallrikar blir rena och miljön glad – Bullseye! 

 • Material: Aluminium, plast 
 • Tål maskindisk: Nej 
 • Höjd: 14,2 cm 
 • Bredd: 38,6 cm 
 • Längd: 49,2 cm 
 • Kapacitet: Disk för ca. 10 personer
5

Dorre Disa 2 Plan 

Dorre-Disa-2-Plan-Diskstall-Bast-i-test-

Budget

Vinnare

9

Pris

6

Hållbarhet/Miljö

7

Funktionalitet

7

Design

8

Användarvänlighet

7.4

Totalpoäng

Motivering: Dorre Disa 2 Plan erbjuder god funktionalitet till ett mycket konkurrenskraftigt pris. Dess tvåplan-design är praktisk, även om den saknar de estetiska finesserna som finns i dyrare modeller.

Väl genomtänkt till ett bra pris! Pris fr. 280 kr.

Gör diskandet till en roligare uppgift med Dorre Disas smarta diskställ! Stabilt, enkelt och väl genomtänkt är detta ställets ledord. Det kommer med två plan vilket ger dig gott om utrymme för diverse diskprylar, är tillverkat i kromat järn och innehåller en funktionell bestickhållare och en praktisk plastbricka som samlar upp droppande vatten. Vad var det jag hörde…diskfest?!

 • Material: Krompläterat järn
 • Tål maskindisk: Nej 
 • Höjd: 34 cm
 • Bredd: 32
 • Längd: 47
6

Eva Solo Vikbart – litet diskställ!

Eva-Solo-Vikbart-Diskstall-Bast-i-test

Budget

Utmanare

8

Pris

7

Hållbarhet/Miljö

6

Funktionalitet

8

Design

7

Användarvänlighet

7.2

Totalpoäng

Motivering: Eva Solo Vikbart är en smart lösning för små utrymmen, men erbjuder begränsad kapacitet jämfört med andra modeller. Dess unika vikfunktion och stilrena design kompenserar dock för dess begränsningar.

Ett vikbart, snyggt, praktiskt och litet diskställ! Pris fr. 350 kr.

Nej nu har nog designen slagit i taket – ett diskställ som går att fälla ihop! Denna praktiska uppfinning kommer från Eva Solo, och är perfekt för det lilla hemmet eller för den som uppskattar snygga detaljer. Droppbrickan i plast samlar upp allt överflödigt vatten, och det rostfria stålet är en stilren detalj som gör det enkelt att ställa tallrikarna på tork. Diskstället rymmer disk för upp till fyra personer och är lekande lätt att fälla ihop när det inte används. Ett alldeles perfekt diskställ för en alldeles perfekt konsument! 

 • Material: Konstfiber
 • Tål maskindisk: Nej 
 • Höjd: 18 cm
 • Diameter: 31 cm
 • Kapacitet: Disk för 4 personer

Köpguide Diskställ

Att köpa diskställ är inte alltid en dans på rosor – det kan tvärtom vara en djungel av valmöjligheter. Kanske önskar man sig ett diskställ som kan hänga med länge, kanske man vill ha ett som passar in i resterande design eller så vill man ha ett som tar så lite plats som möjligt. Här har vi samlat en ypperlig köpguide för dig som ska köpa diskställ!

Material

När det gäller material är plast, trä och stål absolut vanligast. Alla dessa material fungerar ofta bra, men det finns förstås en del skillnader mellan dem. Här handlar det även om vad man föredrar, och vad som passar in i köket – åtminstone om diskstället ska stå framme hela tiden.

Andra saker som är viktiga att tänka på när det gäller materialet är att det ska vara skonsamt och att det inte ska rosta. Att det ska vara skonsamt handlar förstås om att det inte ska repa disken, och att det inte rostar är viktigt eftersom det ständigt kommer att komma i kontakt med vatten.

Storlek

När det gäller storlek, handlar det förstås mycket om vad du behöver. Diskar du mycket disk för hand behöver du förmodligen ett större diskställ – förslagsvis ett med två våningar eller ett som går att förlänga.

Funktioner & Tillbehör

Ett diskställ kan tro det eller ej ha ganska många funktioner, tillbehör och detaljer.  En del diskställ har till exempel en droppbricka som samlar upp vattnet. Detta är praktiskt då du slipper vatten på köksbänken, och enkelt kan hälla av vattnet när disken har torkat.

En annan funktion med liknande syfte är dränering. Detta är ingen jättevanlig funktion men väldigt praktisk. Vattnet samlas upp och rinner antingen ner i diskhon eller till en behållare som du sedan enkelt kan tömma. Detta är framför allt praktiskt om du diskar mycket och ofta, men kanske inte fullt lika viktigt om du bara diskar lite disk åt gången.

Det finns en del hopfällbara diskställ, och detta kan förstås vara praktiskt om man inte vill ha diskstället ståendes framme. Ett hopfällbart diskställ tar förstås mindre plats.

Avslutande ord inför ditt köp av diskställ

Ett diskställ är ofta ett måste i hemmet, åtminstone om du diskar för hand ibland. Många gånger är det viktigt att diskstället är enkelt att förvara, eftersom man kanske inte vill ha det ståendes framme hela tiden. Ett annat alternativ, om det finns plats, är att välja ett snyggt diskställ som gärna får stå framme.

När du ska köpa ett diskställ kan det vara en bra idé att först fundera över vad du behöver och vad du vill ha. Hur ofta diskar du för hand, vad diskar du och hur mycket? Behöver du ett stort diskställ, kanske ett i två våningar? Har du plats för det, så att det kan stå framme, eller ska det förvaras? Kanske kan ett hopfällbart diskställ vara en bra idé. Det finns även många olika funktioner, tillbehör och detaljer och många av dessa är väldigt användbara. Fundera över vilka av dessa du skulle behöva.

Frågor och svar om diskställ

I vårt test blev Joseph Joseph Extend Diskställ testvinnare, vilket berodde på dess funktionella och praktiska egenskaper.

Ett diskställ är en torkställning för bestick, tallrikar, glas, muggar och kökstillbehör. Diskställ tillverkas ofta av plast, trä eller stål och kan ha många olika utformningar och funktioner.

Diskstället används genom att den nydiskade disken placeras i diskstället. Ofta finns hållare för bestick och speciella delar för till exempel tallrikar och glas. Ett diskställ kan vara konstruerat på många olika sätt, med en eller två våningar och ha olika funktioner och detaljer.

Dela dina tankar

Om du redan har provat så får du gärna dela med dig av din kunskap här!
Du kan också ställa frågor så försöker vi hjälpa till.

Denna webbplats använder cookies

Cookies ("kakor") består av små textfiler. Dessa innehåller data som lagras på din enhet. För att kunna placera vissa typer av cookies behöver vi inhämta ditt samtycke. Vi på Leadson AB, orgnr. 559366-9392 använder oss av följande slags cookies. För att läsa mer om vilka cookies vi använder och lagringstid, klicka här för att komma till vår cookiepolicy.

Hantera dina cookieinställningar

Nödvändiga cookies

Nödvändiga cookies är cookies som måste placeras för att grundläggande funktioner på webbplatsen ska kunna fungera. Grundläggande funktioner är exempelvis cookies som behövs för att du ska kunna använda menyer och navigera på sajten.

Funktionella cookies

Funktionella cookies behöver placeras för att webbplatsen ska kunna prestera som du förväntar dig, exempelvis så att den känner av vilket språk som du föredrar, för att känna av om du är inloggad, för att hålla webbplatsen säker, komma ihåg inloggningsuppgifter eller för att kunna sortera produkter på webbplatsen utefter dina preferenser.

Cookies för statistik

För att kunna veta hur du interagerar med webbplatsen placerar vi cookies för att föra statistik. Dessa cookies anonymiserar personuppgifter.

Cookies för personlig anpassning

För att ge dig en bättre upplevelse placerar vi cookies för dina preferenser