1. Hem
 2. >
 3. Hem & Hushåll
 4. >
 5. Bäst i Test: Diskmaskin – Så ren har disken aldrig varit!
Siemens-SN65ZX49CE-basta-diskmaskin.jpg

Lyx

Siemens SN65ZX49CE bästa diskmaskin 2023

Siemens SN65ZX49CE

9.2

Mellan

CYLINDA-DM4310RFE-Underbyggd-diskmaskin---Rostfritt-stål bäst i test billig diskmaskin

Cylinda DM4310RFE

7.6

Budget

WHIRLPOOL-WUE-2B26-Diskmaskin billig diskmaskin

Whirlpool WUE 2B26 

6.8

Inledning

Det finns några saker i livet vi egentligen inte behöver, men som skänker oss den guldkant vi så ofta längtar efter! På min lista står saltlakrits, min sodastreamer och min underbara, ljuva, tystlåtna diskmaskin! Ja fick jag välja mellan diskmaskinen och en resa till Kanarieöarna, då vinner diskmaskinen alla dar i veckan. Så med vetskapen om den harmoni och njutning en diskmaskin kan skänka en i tillvaron så är det ju inte mer än högst rimligt att det dragit ihop sig för årets stora bäst i test av just diskmaskiner! Och vi har orienterat oss i alla möjliga. Vi har bänkdiskmaskin, integrerad diskmaskin och liten som stor! Så bland infraljus, bestickställ och spolglans har vi nu tagit fram dom bästa diskmaskinerna 2024!

Vi på Hemfakta har utsett Siemens SN65ZX49CE Integrerad diskmaskin till årets bästa diskmaskin! Detta tack vare sina smarta funktioner, extrema tystlåtenhet, effektivitet och snygga design. Dessutom är den energisnål! Här har du sofistikerad teknologi som HomeConnect och variospeed plus och därmed en användarupplevelse som är svår att matcha!

Våra experter har landat i sex effektiva diskmaskiner i olika prisklasser och för olika tillfällen. För att du enkelt ska hitta rätt har vi delat upp dom i kategorierna Lyx, Mittemellan & Budget.

I jakten på den bästa Diskmaskinn har vi gjort en gedigen research. Vi har gått igenom konsumentupplevelser, labbtester och benat ut specifikationer – allt för att få en så tydlig bild det bara går av vad som faktiskt skiljer den diskmaskin som är bäst från den som inte är det. När det kommer till diskmaskiner är det en del att tänka på, men nummer ett är såklart att den får disken att bli ren! Sen är ljudvolym, hastighet, användarvänlighet, energiförbrukning, design och pris givetvis också avgörande komponenter i vårt test.

I detta test av diskmaskiner framträder tydliga skillnader mellan vinnare och utmanare i varje prisklass, vilket ger en intressant insikt i vad som särskiljer topprodukterna från deras närmaste konkurrenter.

Därför blev Siemens SN65ZX49CE Bäst i test:

Siemens SN65ZX49CE Integrerad diskmaskin framstår som den överlägsna produkten i detta test, tack vare dess exceptionella kombination av avancerade funktioner, användarvänlighet och prestanda. Med dess sofistikerade teknologi som HomeConnect och variospeed plus, erbjuder den en användarupplevelse som är svår att matcha. Dess tysta drift och effektiva rengöring gör den till en idealisk diskmaskin för alla typer av hushåll. I jämförelse med andra diskmaskiner i testet, inklusive de i lyxklassen, mellanklassen och budgetklassen, står Siemens modellen ut som den mest kompletta och imponerande produkten, vilket gör den till en klar vinnare i detta bäst i test.

1

Siemens SN65ZX49CE – Bästa Diskmaskinen [current_year]!

hem-fakta-bast-i-test-logo
Siemens SN65ZX49CE bästa diskmaskin 2023

Lyx

Vinnare

7

Pris

9

Hållbarhet/Miljö

10

Prestanda

10

Tyst drift

10

Användarvänlighet

9.2

Totalpoäng

Motivering: Siemens diskmaskin står ut med sin höga prestanda, användarvänlighet och tysta drift. Dessutom bidrar dess hållbarhetsaspekter till en stark totalpoäng.

Snygg, spejsad, klimatsmart och riktigt effektiv! Pris ca. 10 000 kr.

Vi på Hemfakta har utsett Siemens SN65ZX49CE Integrerad diskmaskin till årets bästa diskmaskin! Detta tack vare sina smarta funktioner, extrema tystlåtenhet, effektivitet och snygga design. Dessutom är den energisnål! Här har du sofistikerad teknologi som HomeConnect och variospeed plus och därmed en användarupplevelse som är svår att matcha! Dess tysta drift och effektiva rengöring gör den till en idealisk diskmaskin för alla typer av hushåll. I jämförelse med andra diskmaskiner i testet, inklusive de i lyxklassen, mellanklassen och budgetklassen, står Siemens modellen ut som den mest kompletta och imponerande produkten, vilket gör den till en klar vinnare i detta bäst i test.

Här har vi en diskmaskin som älskas! Kundhejjarropen hopar sig och det med rätta. Siemens integrerade diskmaskin med timelight är så tyst att man måste kolla in när ljuset börjar lysa för att man ska haja att den är igång! Du kan styra den megasmidigt med HomeConnect-appen, variospeed plus kortar ner disktiden med upp till 66% utan försämrat resultat och specialmekanismen som kan höja och sänka korgarnas ovansidor vid inställande av disk är pricken över i. Vi gillar verkligen den här diskmaskinen som dessutom känns grymt lyxig! Och när den är färdig är disken dessutom torr!

 • Typ: Integrerad
 • Färg/Material: Integrerad
 • Ljudnivå: 42 dB(A)
 • Antal kuvert: 14
 • Överkorg för bestick: Ja
 • Energimärkning: C
 • Storlek: Max höjd (cm): 87.5, Min höjd (cm): 81.8, Bredd (cm): 59.8 Djup (cm): 55
 • Program: 8 program: Eco, Auto 45-65°, Intensive, Speed 60, Speed 45°, brilliantShine, Silence, Favourite
 • Specialfunktioner: 4 specialfunktioner: Remote Start, Shine & Dry, Intensive Zone, VarioSpeedPlus, Pre-Rinse, nozzle bar darkblue, Machine Care, Silence on demand (via app)
 • Övrigt: Startfördröjning: 1-24 timmar, Med timeLight visas en ljusstråle på golvet för vilket program som körs, med funktionen Zeolith torkas disken på ett mycket effektivt sätt. Home Connect för trådlös stryrning via Home Connect-appen på din smartphone eller surfplatta
 • Användare uppskattar den effektiva diskningen och det rena resultatet, vilket framhävs i flera recensioner.
 • Maskinens tysta drift är en betydande fördel, särskilt uppskattad i hem med öppen planlösning.
 • Den praktiska designen, med funktioner som inbyggd belysning och en flexibel inredning, får beröm.
 • Användare nämner även den praktiska Home Connect-appen som en positiv aspekt.
 • Den effektiva torkfunktionen, särskilt för plastartiklar, är en annan uppskattad egenskap.

Nackdelar

 • Vissa användare rapporterar om att touch-knapparna kan vara långsamma och inte alltid registrerar knapptryck effektivt.
 • Installationen kan upplevas som något krånglig, särskilt för användare som inte är vana vid att installera vitvaror.

Sammanfattning: Recensioner av Siemens SN65ZX49CE har samlats från flera källor, inklusive Pricerunner((Pricerunner, 2023-12-19)), Hemmy((Hemmy, 2023-12-19)) och Siemens egna hemsida. Totalt har drygt 600 recensioner analyserats för att få en överblick över användarnas åsikter. Antalet recensioner och källors mångfald ger en god överblick över användares erfarenheter med diskmaskinen.

2

Bosch SMU4HAB48S (Serie 4)

bosch-series-4-diskmaskin-smu svart diskmaskin bäst i test

Lyx

Utmanare

7

Pris

8

Hållbarhet/Miljö

9

Prestanda

9

Tyst drift

8

Användarvänlighet

8.2

Totalpoäng

Motivering: Bosch Serie 4 erbjuder en balans av prisvärdhet, prestanda och tyst drift. Dess miljövänliga egenskaper och användarvänlighet bidrar till en hög totalpoäng.

Stilren, effektiv och oerhört prisvärd! Pris ca. 7000 kr.

Bosch SMU4 är en väldigt prisvärd maskin med diskmedelsavkänning som hanterar både riktigt tuff smuts och sköljer väl. Utöver ett prickfritt rengöringsresultat är även den här maskinen grymt tystlåten liksom vinnaren i detta test. Silen i botten är enkel att hålla ren och maskinen är väldigt energieffektiv. Detta är en underbyggd diskmaskin där du väljer lucka, den finns både i svart, vit och med rostfri front och känns snygg och slick!

 • Typ: Underbyggd
 • Färg/Material: Finns i färgerna rostfri, vit & svart
 • Ljudnivå: 44 dB(A)
 • Antal kuvert: 13
 • Överkorg för bestick: Nej, bestickkorg nertill
 • Energimärkning: D
 • Storlek: Bredd: 59,8 cm, Höjd: 81,5 cm, Djup: 57,3 cm
 • Program: Auto 45-65°C, Eco, Extra tyst, Favoritprogram, Intensiv, Snabb L
 • Specialfunktioner: Tvättmedelsavkänning
 • Övrigt: Garanti: 1 år, wifi, Vattenförbrukning per cykel: 9,5 l, Min. / Max sköljtemperatur: 45-70 °Celcius

Fördelar

 • Många användare uppskattar maskinens låga ljudnivå, vilket gör den till en diskret närvaro i hemmet.
 • Den inbyggda mobilstyrningsfunktionen har fått beröm för sin användarvänlighet och flexibilitet, vilket gör det möjligt att starta diskmaskinen på distans.
 • Användare noterar att diskresultatet är utmärkt, med skinande rena och torra föremål efter varje diskcykel.
 • Den stilrena och moderna designen uppskattas, speciellt i svart, vilket ger ett elegant intryck i köket.
 • Maskinens energieffektivitet och snabba program är också fördelar som ofta nämns, vilket gör den till ett miljövänligt och tidsbesparande val.

Nackdelar

 • Några användare upplever att diskmaskinen har begränsat utrymme, speciellt när det gäller att placera större föremål.
 • En annan nackdel som nämns är bristen på en besticklåda ovantill.

Sammanfattning: Denna översikt baseras på recensioner från olika källor, inklusive Elgiganten1, NetonNet2 och Boschs egen hemsida((Bosch, 2023-12-19)). Totalt har över 150 användarrecensioner analyserats för att ge en mångsidig bild av användarupplevelserna med Bosch SMU4HAB48S (Serie 4). Dessa källor erbjuder en bred inblick i vad kunder tycker om produkten.

Duellen

Lyx

Siemens SN65ZX49CE – Bästa Diskmaskinen 2024! vs. Bosch SMU4HAB48S (Serie 4)

I lyxklassen är det Siemens SN65ZX49CE som tar förstaplatsen med sin höga prestanda och avancerade funktioner såsom HomeConnect-appen och variospeed plus-teknik. Denna diskmaskin imponerar med sin extremt tysta drift och flexibla inredning, vilket ger en oöverträffad användarupplevelse. I kontrast står Bosch SMU4HAB48S som utmanare, som också är effektiv och tyst men saknar vissa av Siemens avancerade funktioner. Även om Bosch är prisvärd och energieffektiv, når den inte upp till Siemens nivå i fråga om innovativa lösningar och användarvänlighet.

3

Cylinda DM4310RFE

CYLINDA-DM4310RFE-Underbyggd-diskmaskin---Rostfritt-stål bäst i test billig diskmaskin

Mellan

Vinnare

8

Pris

7

Hållbarhet/Miljö

8

Prestanda

7

Tyst drift

8

Användarvänlighet

7.6

Totalpoäng

Motivering: Cylinda DM4310RFE erbjuder ett bra värde för pengarna och har en anständig prestanda och användarvänlighet, men ligger något efter i tyst drift och hållbarhet.

Rymlig, tyst och anpassningsbar! Pris ca. 5000 kr.

I mellanklassens vinnare hittar vi den här rymliga maskinen i rostfritt från Cylinda. Den rymmer 12 kuvert och hanterar stora mängder disk på en gång. Tystgående, med programmerbar starttid och flexibla korgar som kan höjas och sänkas är det här en riktigt prisvärd diskmaskin. Vi gillar särskilt dom justerbara korgarna, för visst blir man störd när tallrikarna inte går in på höjden! Här pareras det enkelt. Fronten är enkel att rengöra och ser tjusig ut i köksmiljön!

 • Typ: Underbyggd
 • Färg/Material: Rostfri
 • Ljudnivå: 45 dB
 • Antal kuvert: 12 kuvert
 • Överkorg för bestick: Nej, korg nertill för bestick
 • Energimärkning: E
 • Storlek: Max höjd (cm): 92, Min höjd (cm): 82, Bredd (cm): 59.7, Djup (cm): 57
 • Program: 6 stycken
 • Specialfunktioner: Diskmaskinen har flexibla korgar med höj- och sänkbar överkorg för att även högre tallrikar och glas ska få plats, fördröjd start
 • Övrigt: 2 års garanti, Tystgående, med programmerbar starttid och flexibla korgar

Fördelar

 • Användarna upplever diskmaskinen som mycket tyst under drift, vilket gör den användarvänlig även i öppna planlösningar eller under kvällar.
 • Många betonar dess användarvänlighet och enkelhet i hantering, vilket gör den lämplig för alla användare.
 • Diskmaskinen har uppskattats för sin effektivitet i att tvätta rent, vilket är en grundläggande och viktig egenskap.
 • Flexibel inredning och bra diskkorgar som rymmer mycket har också nämnts som en positiv aspekt.
 • Prisvärdheten hos Cylinda DM4310RFE Rostfritt stål har framhävts, med särskilt fokus på bra prestanda i förhållande till pris.

Nackdelar

 • En nackdel som kan observeras baserat på de begränsade recensionerna är att det inte nämns några specifika avancerade funktioner eller innovationer, vilket kan vara en faktor för vissa kunder.

Sammanfattning: Denna översikt av Cylinda DM4310RFE Rostfritt stål baseras på användarrecensioner från NetonNet3 och Elon4. Antalet recensioner är begränsat, men de tillgängliga omdömena erbjuder en insikt i användarnas positiva erfarenheter av produkten, särskilt när det gäller dess tysta drift, användarvänlighet och prisvärdhet.

4

Electrolux ESA22100SW

Electrolux ESA22100SW Vit bästa smal diskmaskin

Mellan

Utmanare

8

Pris

7

Hållbarhet/Miljö

7

Prestanda

7

Tyst drift

7

Användarvänlighet

7.2

Totalpoäng

Motivering: Electrolux ESA22100SW är prisvärd och kompakt, vilket är idealiskt för mindre kök. Dock saknar den något i prestanda jämfört med dyrare modeller.

Liten men kraftfull och helt perfekt för det tightare köket! Pris ca. 5500 kr.

För dig som har ett tightare kök eller bor i ensamhushåll kan ju en smalare diskmaskin vara att föredra. Utmanaren i mellanklassen kommer man långt på med sina 9 kuvert (den är faktiskt rymligare än man förväntar sig!). Med AirDry-teknik torkar disken genom naturligt luftflöde vilket ger ett betydligt bättre resultat. Luckan öppnas då 10 cm mot slutet av programmet och ser till att hela diskkalaset blir helt torrt. Utöver det är det här en väldigt effektiv maskin som angriper och löser upp svåra fläckar och den gör det snabbt! 30-minuters programmet löser det mesta (om det inte är en helt fullproppad maskin). Den är tystgående och energisnål, har autosensorer som känner av smutsnivåer och därefter anpassar program och en auto-off funktion så maskinen inte står och drar ström när den är färdig. 

 • Typ: Inbyggd
 • Färg/Material: Vit
 • Ljudnivå: 47 dB(A)
 • Antal kuvert: 9
 • Överkorg för bestick: Nej
 • Energimärkning: F
 • Storlek: Bredd 446 mm, Djup 575 mm, Höjd 818 mm
 • Program: 160 Minutes, 60 Minutes, 90 Minutes, AUTO Sense, Eco, Machine Care, Quick 30 Minutes, Avsköljningsprogram
 • Specialfunktioner: Naturlig och energisnål AirDry-torkning, AutoOff
 • Övrigt: Dubbla spolarmar – vattnet når överallt, Bakteriedödande med ExtraHygiene, Panel med symboler, Torksystem: AirDry, Senare start från 1 till 24 timmar, Bestickkorg, Autosensor, Vattensäkerhet: Hel botten och flottör, Indikator för påfyllning av salt & sköljmedel, Övre korgen går enkelt att justera i höjdled

Fördelar

 • Användare upplever diskmaskinen som mycket tyst under drift, vilket gör den idealisk för användning i hem där ljudnivån är en viktig faktor.
 • Dess kompakta storlek lyfts fram som en stor fördel, speciellt för användning i mindre utrymmen som sommarstugor.
 • Användarna uppskattar diskmaskinens effektivitet i att rengöra disk, vilket är en central egenskap för produkten.
 • Flexibiliteten i programmets valmöjligheter och enkelheten att anpassa korgen för olika disktyper uppmärksammas positivt.
 • Torkfunktionen, som inkluderar automatisk öppning av luckan för bättre torkresultat, får beröm för dess praktiska användning.

Nackdelar

 • Ett fåtal användare framhäver att den inte har samma inredningsflexibilitet som tidigare modeller, vilket kan begränsa användbarheten för vissa disktyper.

Sammanfattning: Denna översikt över Electrolux ESA22100SW Vit baseras på användarrecensioner från Elgiganten5, Whiteaway6, NetonNet7 och Electroluxs egen hemsida8. Sammanlagt baseras bedömningen på knappt 30 recensioner. Dessa recensioner ger en övergripande bild av att användarna är nöjda med diskmaskinens tysta drift, kompakta storlek och effektiva rengöringsförmåga, samtidigt som det finns vissa mindre nackdelar med design.

Duellen

Mellan

Cylinda DM4310RFE vs. Electrolux ESA22100SW

I mellanklassen är Cylinda DM4310RFE Rostfritt stål vinnaren, tack vare dess rymlighet och justerbara korgar som gör den mycket flexibel. Dess tysta drift och rengöringseffektivitet gör den till ett utmärkt val för många hushåll. Electrolux ESA22100SW, å andra sidan, är en kompakt och effektiv modell, idealisk för mindre utrymmen och ensamhushåll. Även om Electrolux erbjuder goda grundläggande funktioner och tyst drift, saknar den rymligheten och anpassningsmöjligheter som Cylinda erbjuder.

5

Whirlpool WUE 2B26 

WHIRLPOOL-WUE-2B26-Diskmaskin billig diskmaskin

Budget

Vinnare

9

Pris

6

Hållbarhet/Miljö

6

Prestanda

6

Tyst drift

7

Användarvänlighet

6.8

Totalpoäng

Motivering: Whirlpool WUE 2B26 är ett mycket prisvärt alternativ för budgetmedvetna konsumenter, men den når inte upp till samma nivå som dyrare modeller när det gäller prestanda och tyst drift.

Billigaste maskinen i vårt test är lätthanterlig, rymlig och gör jobbet! Pris ca. 4500 kr.

Här har vi en budgetdiskmaskin som löser allt det nödvändiga! Whirlpool WUE 2B26 är en fullstor och välplanerad diskmaskin som funkar fint för att rymma hela familjens diskåtgång. Det är inga spetsade finesser, den har exempelvis ingen övre besticklåda utan en klassisk korg nertill. Den diskar effektivt och gör rent men kan ha svårt att leva upp till sina konkurrenter högre upp i testet när det kommer till riktigt svåra och intorkade fläckar eller bränt ris. Utöver det är det här en väldigt användarvänlig maskin som är lätt som en plätt att förstå sig på!

 • Typ: Underbyggd
 • Färg/Material: Vit
 • Ljudnivå: 43 dB(A)
 • Antal kuvert: 13 st
 • Överkorg för bestick: FlexiSpace-korgarna gör att du kan anpassa korgarna efter dina behov. Diskmaskinens löstagbara övre korg gör att du kan skapa extra utrymme när du behöver det.
 • Energimärkning: E
 • Storlek: Bredd: 59,8 cm, Höjd: 82 cm, Djup: 59 cm
 • Program: Eco 50, Förtvätt, Intensiv 65°, Snabb, StartfördröjningsalternativEn gång fast, Startfördröjningstid max. (h)8
 • Specialfunktioner: Halvlastfunktion – Spara på resurserna när din diskmaskin bara är halvfull. Startfördröjning, Extra torkfunktion, Läckageskydd
 • Övrigt: Wifi, Garanti: 2 år

Fördelar

 • Många användare rapporterar att diskmaskinen är tyst under drift, vilket uppskattas i hemmiljöer.
 • Användarna noterar att diskmaskinen ger ett rent och klart resultat, vilket är en viktig aspekt för produkten.
 • Maskinens pris jämfört med dess prestanda lyfts fram som en fördel, vilket gör den till ett kostnadseffektivt alternativ.
 • Vissa användare uppskattar den automatiska öppningsfunktionen efter avslutad diskcykel för förbättrad torkning.

Nackdelar

 • En nackdel som framhävs av någon användare är bestickkorgens kvalitet, med rapporter om att den kan gå sönder.
 • Vissa användare påpekar bristen på sprinklar i toppen av maskinen, vilket kan påverka renheten på disk i den övre hyllan även om dom flesta tycker att Whirlpool WUE 2B26 levererar ett rent och klart resultat.

Sammanfattning: Denna sammanfattning av användarrecensioner för Whirlpool WUE 2B26 baseras på omdömen från NetonNet((NetonNet, 2023-12-19)) Pricerunner((Pricerunner, 2023-12-19)) och Power9. Totalt har knappt 20 recensioner beaktats. Användarna värderar överlag diskmaskinens tysta drift och goda diskresultat. Priset för maskinen anses rimligt för dess prestanda. Antalet recensioner är begränsat, men ger en översiktlig bild av användarnas erfarenheter.

6

Bosch Serie 6 SKS62E32EU 

BOSCH-SKS62E32EU-Serie Bänkdiskmaskin-55-cm bäst i test

Budget

Utmanare

8

Pris

7

Hållbarhet/Miljö

7

Prestanda

7

Tyst drift

7

Användarvänlighet

7.2

Totalpoäng

Motivering: Bosch Serie 6 SKS62E32EU är ett utmärkt val för små hushåll och erbjuder bra prestanda för sitt pris. Den är dock inte lika tyst som vissa andra modeller i testet.

Perfekt för dig utan det klassiska utrymmet för en diskmaskin! Pris ca. 4500 kr.

Har du ingen lämplig plats för en diskmaskin på golvet? Nej men då är det ju en bänkdiskmaskin du ska ha! Ja det är väl en helt urfiffig grej att dom finns. Bosch Serie 6 bänkdiskmaskin har en stilren look och smälter in diskret i köksmiljön (lite beroende på vad för slags kök du har givetvis(!)). Den diskar rent som tusan, även om den är fullproppad med porslin och torrt blir det också! Den känns välplanerad och rymlig, tar in fullstora tallrikar och alltihop blir skinande rent. En riktigt bra bänkdiskmaskin helt enkelt!

 • Typ: Bänkdiskmaskin
 • Färg/Material: Vit
 • Ljudnivå: 49 dB(A)
 • Antal kuvert: 6 st
 • Överkorg för bestick: Nej, bestickkorg
 • Energimärkning: F
 • Storlek: Bredd: 55,1 cm, Höjd: 45 cm, Djup: 50 cm
 • Program: 5 program + timer
 • Specialfunktioner: 7-SegmentDisplay: visar återstående tid och standard info. AquaStop. Glasskydd. EcoSilence Drive: energisnål och tyst motorteknologi med extra lång livslängd.
 • Övrigt: Garanti: 1 år

Fördelar

 • Användarna uppskattar att maskinen är tyst under drift, vilket gör den lämplig för användning i bostadsmiljöer.
 • Maskinen levererar konsekvent rena diskresultat, även på korta program, vilket uppskattas av användarna.
 • Dess kompakta storlek och effektiva användning av utrymme gör den idealisk för små kök eller lägenheter.
 • Användarna noterar att maskinen har flera användbara program, inklusive eco-program och snabbtvätt, som möter olika diskbehov.
 • Vissa recensioner framhäver den långa hållbarheten och pålitligheten hos maskinen över flera år.

Nackdelar

 • Ett fåtal användare finner att vissa delar av disken inte torkar ordentligt, vilket lämnar vattenfläckar.
 • Det nämns att maskinen kan vara utmanande att packa effektivt, särskilt med större tallrikar och köksredskap.

Sammanfattning: Denna översikt över användarrecensioner för Bosch Serie 6 SKS62E32EU baseras på inlägg från NetonNet((NetonNet, 2023-12-19)), Elgiganten((Elgiganten, 2023-12-19)) och Bosch Home((Bosch-home, 2023-12-19)). Med totalt cirka 200 recensioner ger dessa användaromdömen en bred bild av maskinens prestanda och användarvänlighet. Maskinen uppskattas för sin tysta drift, effektiva rengöring och användbara diskprogram. Trots vissa nackdelar, såsom torkningsprestanda och utmaningen med att packa disken effektivt, är övergripande intrycket mycket positivt.

Duellen

Budget

Whirlpool WUE 2B26  vs. Bosch Serie 6 SKS62E32EU 

Whirlpool WUE 2B26, vinnaren i budgetklassen, är en prisvärd och effektiv diskmaskin som är särskilt lämplig för större hushåll. Dess enkla design och användarvänlighet gör den till ett attraktivt val för dem som söker grundläggande funktionalitet utan extra kostnader. Bosch Serie 6 SKS62E32EU, som utmanare, erbjuder en kompakt lösning för små utrymmen med sina specifika program och tyst drift. Trots detta når den inte Whirlpools prestanda när det gäller rymlighet och användarvänlighet.

Köpguide Diskmaskin

När du planerar att köpa diskmaskin finns det några olika faktorer att ha i åtanke för att hitta den diskmaskin som lämpar sig bäst för just ditt hushåll! För det första bör du se till att maskinen rymmer tillräckligt mycket disk för att hantera det du normalt samlar på dig under några dagar. Den måste också fungera i ditt kök. Vill du ha en integrerad diskmaskin med specialfront som smälter in? Är köket tight kanske en smalare diskmaskin passar bäst. Och har du inget golvutrymme alls kan det vara en diskmaskin som löser problemet för dig! Därefter är det viktigt att titta på energimärkningen, för att se till att maskinen är energieffektiv och inte förbrukar en massa onödig energi.

Det finns flera olika typer av diskmaskiner att välja mellan, och det är viktigt att välja en som passar dina behov och just ditt köks utformning. En halvintegrerad diskmaskin är en underbyggd diskmaskin där du kan se isoleringen på ovansidan, och som är utformad för att placeras under en bänkskiva. En integrerad diskmaskin är en diskmaskin som saknar den traditionella luckan på framsidan, och som istället är tänkt att monteras med en kökslucka på framsidan för att smälta in i kökets miljö. Sen har vi också bänkdiskmaskinerna som passar perfekt för en mindre mängd disk och om köket är litet.

När du tittar på energimärkningen, bör du sträva efter att välja en maskin som har en energiklass på minst D eller C, då detta betraktas som väldigt bra idag. Detta garanterar att maskinen är mer energieffektiv och därmed inte bara prima för miljön, utan också för plånboken på lång sikt!

Slutligen kan det vara hjälpsamt att ta en titt på antalet kuvert maskinen rymmer, eftersom detta ger dig en uppfattning om hur mycket disk som maskinen kan hantera åt gången. Normalt sett är 12-14 kuvert tillräckligt för en barnfamilj på 3-5 personer. Genom att titta på dessa faktorer kan du hitta den bästa diskmaskinen för ditt hushåll.

Frågor och svar om Diskmaskiner

Det beror givetvis på dina diskbehov och givetvis är ju utrymmet i köket något att ha i åtanke. Det finns många olika storlekar på diskmaskiner så som smala, standard och bänkdiskmaskiner. Idag är många av maskinerna snabba så varierar dina diskbehov behöver inte en större maskin nödvändigtvis vara lösningen, istället kanske du ska rikta in dig på en snabb? Som standard kan man säga att en familj på 3-5 personen klarar sig fint på en diskmaskin med 12-14 kuvert. Bor du i ensamhushåll eller bara inte gör av med så mycket disk av andra anledningar kan en maskin på 6-9 kuvert eller en bänkdiskmaskin vara alldeles tillräckligt!

Saltet förhindrar kalkavlagringar som annars kan sätta sig på glaset. Saltet förhindrar alltså disken från att bli fläckig.

Siemens SN65ZX49CE utsågs till testvinnare i vårt test. Detta tack vare sina smarta funktioner, extrema tystlåtenhet, effektivitet och snygga design. Dessutom är den energisnål! Läs hela testet och hitta diskmaskinen som passar just dig!

Dela dina tankar

Om du redan har provat så får du gärna dela med dig av din kunskap här!
Du kan också ställa frågor så försöker vi hjälpa till.

 1. Elgiganten, 2023-12-19 []
 2. NetonNet, 2023-12-19 []
 3. NetonNet, 2023-12-19 []
 4. Elon, 2023-12-19 []
 5. Elgiganten, 2023-12-19 []
 6. Whiteaway, 2023-12-19 []
 7. NetonNet, 2023-12-19 []
 8. Electrolux, 2023-12-19 []
 9. Power, 2023-12-19 []

Denna webbplats använder cookies

Cookies ("kakor") består av små textfiler. Dessa innehåller data som lagras på din enhet. För att kunna placera vissa typer av cookies behöver vi inhämta ditt samtycke. Vi på Leadson AB, orgnr. 559366-9392 använder oss av följande slags cookies. För att läsa mer om vilka cookies vi använder och lagringstid, klicka här för att komma till vår cookiepolicy.

Hantera dina cookieinställningar

Nödvändiga cookies

Nödvändiga cookies är cookies som måste placeras för att grundläggande funktioner på webbplatsen ska kunna fungera. Grundläggande funktioner är exempelvis cookies som behövs för att du ska kunna använda menyer och navigera på sajten.

Funktionella cookies

Funktionella cookies behöver placeras för att webbplatsen ska kunna prestera som du förväntar dig, exempelvis så att den känner av vilket språk som du föredrar, för att känna av om du är inloggad, för att hålla webbplatsen säker, komma ihåg inloggningsuppgifter eller för att kunna sortera produkter på webbplatsen utefter dina preferenser.

Cookies för statistik

För att kunna veta hur du interagerar med webbplatsen placerar vi cookies för att föra statistik. Dessa cookies anonymiserar personuppgifter.

Cookies för personlig anpassning

För att ge dig en bättre upplevelse placerar vi cookies för dina preferenser