1. Hem
 2. >
 3. Skönhet
 4. >
 5. Bäst i Test: Detoxschampo – Återställ håret och bli fri från restprodukter, fett och avgaser på ett kick!
Skarmavbild-2023-08-30-kl.-11.37.39.jpg

Lyx

INGREDIEN DEEP CLEANSING SHAMPOO bästa detoxschampo 2023

INGREDIEN DEEP CLEANSING SHAMPOO, 250ml – Bästa Detox Schampo [current_year]!

9.4

Mellan

detox-hairlust-scaled.jpg

Hairlust, Scalp Delight™ Detox Scrub

8.6

Budget

Kevin Murphy Maxi Wash Shampoo 250ml AHA-SYRA DETOXSCHAMPO

Kevin Murphy Detox Maxi Wash Shampoo 250ml

8.6

Inledning

Är du också en av alla som sprayar håret med torrschampo tre gången om dagen? Kanske tycker du att håret blir fettigt snabbare och snabbare? Mm kan va så att ditt torrschampo-sprayande, saltvattensbadande och din avgasfyllda omgivning börjat ta ut sin rätt! Och då kära vän, då är det dags för en hår-detox. Jo, grejen är att ditt hår är en liten samlingsplats för produktrester, hårdvattenmineraler och överflödig olja. Därför ska vi nu prata detoxschampo! Detoxschampo fungerar som ditt hårs egen återställningsknapp. Den rensar bort skräpet, ger dig mjukt, glansigt hår och kan vara en räddare i nöden för såväl oljighet som torrhet. Här serverar vi ett bäst i test av djuprengörande schampo så effektivt att du kommer tro att du spenderat timmar hos frissan! 

Våra experter har landat i sex Detox Schampon i olika prisklasser och för olika tillfällen. För att du enkelt ska hitta rätt har vi delat upp dom i kategorierna Lyx, Mittemellan & Budget. Var du kanske inne på schampon i andra skepnader? Kolla in våra Bäst i test Silverschampo, Bästa torrschampo eller Bästa schampo för lockigt hår! Eller vill du åt Bästa håroljan eller Bästa produkterna för torr hårbotten? Ja där hittar du även dom!

I vårt test blev INGREDIEN DEEP CLEANSING SHAMPOO testvinnare, tack vare att det här schampot verkligen ser till att håret detoxas ordentligt, utan att lämna det frissigt eller torrt. Dom har miljön i åtanke och det passar alla hårtyper.

I jakten på den bästa detoxschampo har vi gjort en gedigen research. Vi har gått igenom konsumentupplevelser, labbtester och benat ut specifikationer – allt för att få en så tydlig bild det bara går av vad som faktiskt skiljer den produkt som är bäst från den som inte är det. När det kommer till detoxschampo är det såklart resultatet vi främst är ute efter, men även andra aspekter så som produktens naturliga och ekologiska innehåll, produktionsplats, pris och användarvänlighet.

Med de sex detoxschampon vi handplockat ovan känner vi oss trygga i att du inte kommer bli besviken.

 

1

INGREDIEN DEEP CLEANSING SHAMPOO, 250ml – Bästa Detox Schampo [current_year]!

hem-fakta-bast-i-test-logo
INGREDIEN DEEP CLEANSING SHAMPOO bästa detoxschampo 2023

Lyx

Vinnare

9

Pris

10

Hållbarhet/Miljö

10

Rengörande förmåga

9

Anpassningsbarhet till olika hårtyper

9

Extrafunktioner (som borttagning av saltvatten och stylingprodukter)

9.4

Totalpoäng

Motivering: INGREDIEN Deep Cleansing Shampoo är en frontlöpare i miljövänlig lyx. Det städar upp i håret och lämnar det lätt och glansigt, allt medan det höjer miljöbarriären med sin Svanenmärkning. Vår starkt lysande vinnare i detoxtestet!

Kickar ut saltvatten, klor och gamla stylingrester på två röda och detta med miljön i fokus! Pris fr. 349 kr.

Letar du efter schampot som går ett steg längre? Då har du hamnat rätt. Ingredien Deep Cleansing Shampoo tar rengöring på allvar, och det märks. Det rensar inte bara bort orenheter och överflödiga oljor, utan passar också perfekt för dig som använder mycket stylingprodukter. Gör ditt hår redo för en nystart, utan att det blir torrt eller frissigt. Här får du en djuprengöring som är både effektiv och miljövänlig, tack vare dess Svanenmärkning. Med detta schampo i badrumsskåpet är det som att trycka på en återställningsknapp håret och ta oss på orden, återställt är vare blir! 

 • Pris: 349:-
 • Volym: 250 ml
 • Certifiering & Miljö: Svanenmärkt
 • Aktiva Ingredienser: Aqua, Ascorbyl Palmitate, Behenoyl PG-Trimonium Chloride, etc.
 • Särskilda Egenskaper: Djuprengöring, anpassat för oljig hårbotten och borttagning av saltvatten och stylingprodukter.
2

Living Proof Perfect Hair Day Triple Detox Shampoo 160ml

Living Proof Perfect Hair Day Triple Detox Shampoo 160ml

Lyx

Utmanare

8

Pris

7

Hållbarhet/Miljö

9

Rengörande förmåga

9

Anpassningsbarhet till olika hårtyper

9

Extrafunktioner (som borttagning av saltvatten och stylingprodukter)

8.4

Totalpoäng

Motivering: Living Proof levererar en stark utmanare. Det skyr kemiska trix och fixar allt, från stadssmog till hårt vatten. Men, jämfört med Ingredien, ligger det lite efter i miljöaspekten.

Ett rent, glänsande och vackert hår, utan den kemiska cirkusen! Pris fr. 350 kr.

Näst ut i testet har vi Perfect Hair Day Triple Detox Shampoo, som även det är en skarp kandidat när håret skriker efter en paus från stylingprodukter och stadens föroreningar. Detta är inte bara ett schampo, det är lite av en helrenovering för håret. Det här schampot rensar effektivt bort allt det där ovälkomna; mjäll, smuts och till och med det hårda vattnet (som åtminstone några av oss dras med) som gör ditt hår fett och livlöst. Det torkar inte ut håret och kan anpassas efter hur hårt ditt vatten är. Ett måste för den upptagna storstadsbon som behöver snabb detox för håret. Om du har att göra med hårt vatten ska du låta det verka i 1-2 minuter innan sköljning. Ett detoxschampo lika bra för dig som har en irriterad hårbotten som för dig som bara vill ha ett riktigt rent hår, med aktiva ingredienser som Sodium Lauroyl Methyl Isethionate för effektiv rengöring, Charcoal Powder för att dra ut orenheter, och Witch Hazel för att lugna din hårbotten.

 • Pris: 350:-
 • Volym: 160 ml
 • Certifiering & Miljö: Färgsäkert och avgiftande
 • Aktiva Ingredienser: Sodium Lauroyl Methyl Isethionate (rengöring), Charcoal Powder (avgiftning), Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Leaf Extract (lugnar hårbotten)
 • Särskilda Egenskaper: Passar alla hårtyper, inklusive färgat hår, och utlovar fem fördelar: mjukhet, volym, fukt, styrka och glans.
3

Hairlust, Scalp Delight™ Detox Scrub

detox-hairlust-scaled.jpg

Mellan

Vinnare

7

Pris

10

Hållbarhet/Miljö

9

Rengörande förmåga

9

Anpassningsbarhet till olika hårtyper

8

Extrafunktioner

8.6

Totalpoäng

Motivering: Hairlust kommer in som den gröna riddaren i rustning. Ekologisk, vegan, och framför allt en tub av återvunnet material. En riktig himmelskur för hårbottnen!

Har din hårbotten tappat det av alla stylingprodukter och torrschampon? Här har du lösningen! Pris fr. 299 kr.

Har du en hårbotten som tror den är en oljerigg? Då är det dags att ställa dig i ledet för Scalp Delight™ Detox Scrub! Här har du en specialdesignad, sulfatfri hårbottenskrubb för dig med irriterad, torr, kliande eller fet hårbotten. För har du det är en detox det bästa du kan ge! En uppfriskande skrubb som är ungefär lika befriande som att kasta av sig skjortan på första semesterdagen. Havreextrakt och hydrolyserat vegetabiliskt protein in, oljerester, kli och mjäll – ut. Användning: Skrubba på!

 • Pris: 299 kr 
 • Volym: 200ml tub
 • Certifiering & Miljö: Ekologisk, vegan och tillverkad av återvunnen förpackning. Fri från: Parabener, silikoner och sulfater. Producerad i Skandinavien.
 • Aktiva Ingredienser: Havreextrakt och hydrolyserat vegetabiliskt protein som lugnar och vårdar.
 • Särskilda Egenskaper: Omvandlar din hårbotten från stökig till balanserad, skrotar behovet av att använda 47 andra hårprodukter och får ditt hår att sjunga Halleluja!
4

The Ouai Detox Shampoo 300ml

The Ouai Detox Shampoo 300ml detoxschampo

Mellan

Utmanare

8

Pris

7

Hållbarhet/Miljö

9

Rengörande förmåga

9

Anpassningsbarhet till olika hårtyper

8

Extrafunktioner (som borttagning av saltvatten och stylingprodukter)

8.2

Totalpoäng

Motivering:
The Ouai är den folkliga hjälten i denna skönhetssaga. Det är som att checka in på en detox-retreat för håret utan att tvingas dricka gröna smoothies. Med äppelcidervinäger och keratin slår det hårt på alla plan, dock med en snäpp lägre poäng i miljö och pris.

Från Torrschampoförlamad till Renässanshår på Minuter! Pris fr. 315 kr.

   .     

I mellanklassen fortsätter vi med en riktig användarfavorit (jag slängde ett öga på Bangerhead för att kolla ordet på stan, och hyllningskören skrålar!) The Ouai Detox Shampoo är din hårterapeut som säger: “Bryt upp! Och börja om från scratch.” Det här schampot har äppelcidervinäger som huvudaktör – en gammal hederlig superingrediens som tar hand om allt från olja och smuts till stylingprodukter och hårt vatten. En riktig detox-retreat med andra ord! Lyssnarna på dom mer långvariga användarna (och dom är många, känslan är once Ouai – Always Ouai), har detta schampo gjort egenbrunnägare till bortskämda stadsbor (vatten ur egen brunn tenderar nämligen att ha en trist hårpåverkan), det ogiltigförklarar ditt torrschampo-abonnemang, och gör ditt hår så fräscht att det borde ha en egen Instagram-profil! Äppelcidervinäger och hydrolyserat keratin, folk! Så svårt var det.

OBS! Användning: Vi pratar femkrona-portioner här. En sån liten mängd kommer göra ditt hår så rent att du skulle kunna äta middag på det. 

 • Pris: 315 kr för en flaska ren magi.
 • Volym: 300ml renässans för ditt hår.
 • Certifiering & Miljö: Refill? Japp, vi har det!
 • Aktiva Ingredienser: Sodium C14-16 Olefin Sulfonate (tänk Roto-Rooter för ditt hår), Hydrolyzed Keratin (din hårstrås personliga bodyguard), Vinegar (din hårbottens personliga Zen-mästare)
 • Särskilda Egenskaper: Dunder på hårt och kalkrikt vatten!
5

Kevin Murphy Detox Maxi Wash Shampoo 250ml

Kevin Murphy Maxi Wash Shampoo 250ml AHA-SYRA DETOXSCHAMPO

Budget

Vinnare

8

Pris

7

Hållbarhet/Miljö

10

Rengörande förmåga

9

Anpassningsbarhet till olika hårtyper

9

Extrafunktioner

8.6

Totalpoäng

Motivering: Kevin Murphy är som den där arbetskamraten som alltid levererar men aldrig gör en grej av det. AHA-syror, my friend, det är grejen. Perfekt för den som inte har tid med trams.

Detoxifiera med AHA-Kraft! Pris fr. 250 kr.

Här har du en hyllad klassiker när det kommer till detox schampo! Ja en grymt djuprengörande sådan hittar du i Kevin Murphy’s Maxi Wash Detox Shampoo. I motsats till konventionella schampon bryter AHA-syror från papaya, grapefrukt och citron effektivt ner fett och tar bort beläggningar. Applicera på vått hår, massera försiktigt (inget skrubbande här, tack) och låt verka i en minut. Avsluta alltid med ett balsam efter användning för bästa resultat. Det förbereder även ditt hår för att ta emot näringsämnen och är en utmärkt förbehandling till färgning. Användare från Lyko vittnar om fantastiska resultat när produkten används rätt: “Håret återfår sin naturliga glans… på med en grym inpackning och låt verka så har du ett fantastiskt resultat!”. Psst, det kan vara lite läskigt och strävt vid första användning, det tyckte åtminstone jag, men det betyder bara att det jobbar! Drar åt sig all den där skiten som sitter i stråna!

 • Pris: 250:-
 • Volym: 250 ml förpackning.
 • Certifiering & Miljö: Sulfat, paraben och cruelty-free
 • Aktiva Ingredienser: AHA-syror från papaya, grapefrukt och citron som djuprengör och fräschar upp samt en lugnande blandning av eteriska oljor från Tea Tree, Timjan och Rosmarin som renar och återställer balansen.
 • Särskilda Egenskaper: pH-nivå: 6,0-6,6, bra för balansering av sebumproduktion. Naturliga Antiseptika: Lindrar och påskyndar läkningsprocessen för hårbottenproblem samt ger lyster och färg till tråkiga, matta hår.
6

Hjärtligt Detoxschampo 250 ml – Bra och billigt detoxschampo!

Hjärtligt Detoxschampo 250 ml BILLIGT DETOX SCHAMPO

Budget

Utmanare

10

Pris

9

Hållbarhet/Miljö

7

Rengörande förmåga

8

Anpassningsbarhet till olika hårtyper

6

Extrafunktioner

8.4

Totalpoäng

Motivering: Hjärtligt är skräddarsytt för den som vill ha detox men inte vill tömma plånboken. Kan det bli bättre? Jo, om du är från Sverige. Då har du just stöttat ett lokalt företag. High five!

Alla detoxschampon behöver inte kosta skjortan, här har vi en riktigt vass budgetkandidat! Tillverkad i Sverige, 100% biologiskt nedbrytbart och håller så länge! Pris fr. 170 kr.

Hjärtligt Detox Schampo gör vad det lovar och levererar en djuprengöring som får dig att tro att du just klivit ut från salongen – men långt ifrån vad ett salongsbesök kostar! Med en bas av pH-neutraliserande mjölksyra och blåbärsextrakt, känns håret nytt och fräscht långt efter att du sköljt ur schampot. Till skillnad från schampon som lämnar håret torrt och frissigt, håller den här mirakelflaskan håret silkeslent och fritt från statisk elektricitet. Passar även för dig med färgat och behandlat hår, och det är alltid ett plus i vår bok! Dessutom, tillverkad i Sverige och märkt med Grön Salong, så du kan skrubba bort allt vad stylingprodukter heter utan att skada miljön. Och när det kommer till dosering? En gång i veckan räcker! Skumma, skölj och upprepa för de bästa resultaten. 

 • Pris: 170 SEK
 • Volym: 250 ml
 • Certifiering & Miljö: Grön Salong-certifierad, 100% biologiskt nedbrytbar och tillverkad i Sverige.
 • Aktiva Ingredienser: pH-neutraliserande mjölksyra, blåbärsextrakt
 • Särskilda Egenskaper: Passar alla hårtyper inklusive färgat och behandlat hår, rekommenderas för användning 1 gång/vecka

Köpguide Detox Schampo

Hitta det bästa detoxschampot

Ah, hårvård! Precis som en bil behöver en oljebyte nu och då, behöver ditt hår en seriös detox. Kanske har du levt det goda livet med lite för mycket stylingprodukter, eller så känner du att ditt hår har blivit tröttare än en pensionär i en trapp. Oavsett anledning är ett detoxschampo svaret på dina hårproblem. Så, knäpp upp den flanellskjortan och sätt dig bekvämt – här är allt du behöver veta för att hitta detoxschampot som får ditt hår att sjunga “I Will Survive”.

Vad är ett Detoxschampo?

Tänk dig en skön spadag, men för ditt hår. Detoxschampo rengör på djupet, tar bort rester av stylingprodukter, och ger håret en fräsch nystart. Det är som en skogsutflykt, fast i duschform.

Varför behöver du ett Detoxschampo?

 • För mycket styling: Mousse, gelé, spray – du namnger det. Detox tar bort allt det kladdiga.
 • Miljöfaktorer: Smuts och föroreningar är ute efter ditt hår. Detoxschampo är din sköld.
 • Trött och glanslöst hår: Låt inte ditt hår se ut som en måndagsmorgon. Ge det en energiboost!

Vad ska du titta efter när du letar efter en detoxkur till håret?

Ingredienser

 • Mjölksyra: För att balansera pH-nivån i ditt hår.
 • Naturliga extrakt: Saker som te-trädolja och blåbär ger håret det lilla extra.

Certifikat och miljö: Leta efter schampon som är miljövänliga och har certifikat som Grön Salong eller Ecocert.

Användarvänlighet: Ska det användas dagligen eller bara en gång i veckan? Om det är krångligare än att montera en IKEA-bokhylla, leta vidare.

Pris: Kvalitet kostar, men det finns budgetalternativ som också gör jobbet.

Frågor och svar om Detox schampo

Det beror på schampot och ditt hår, kamrat! Vissa detoxschampon är gjorda för att användas en gång i veckan, medan andra kan användas varannan dag. Läs alltid instruktionerna (som man brukar säga; det står där av en anledning.)

Om du använder detoxschampo som en besatt, absolut. Detoxschampon är fantastiska i små doser, men potentiellt farliga om det går över styr. Dom är tillverkade för att rengöra djupt, vilket kan torka ut håret om du överanvänder dom. Följ anvisningarna och komplettera med en bra balsam.

Man detoxar håret för att rensa ut produktrester, olja och smuts som daglig schamponering kan missa. Är du en användare av torrschampo eller får lätt fett hår – då är en detoxkur perfekt! Det ger dig en nystart med fräschare, lättare och mer lätthanterligt hår. Som en spa-dag för din kalufs!

Dela dina tankar

Om du redan har provat så får du gärna dela med dig av din kunskap här!
Du kan också ställa frågor så försöker vi hjälpa till.

Denna webbplats använder cookies

Cookies ("kakor") består av små textfiler. Dessa innehåller data som lagras på din enhet. För att kunna placera vissa typer av cookies behöver vi inhämta ditt samtycke. Vi på Leadson AB, orgnr. 559366-9392 använder oss av följande slags cookies. För att läsa mer om vilka cookies vi använder och lagringstid, klicka här för att komma till vår cookiepolicy.

Hantera dina cookieinställningar

Nödvändiga cookies

Nödvändiga cookies är cookies som måste placeras för att grundläggande funktioner på webbplatsen ska kunna fungera. Grundläggande funktioner är exempelvis cookies som behövs för att du ska kunna använda menyer och navigera på sajten.

Funktionella cookies

Funktionella cookies behöver placeras för att webbplatsen ska kunna prestera som du förväntar dig, exempelvis så att den känner av vilket språk som du föredrar, för att känna av om du är inloggad, för att hålla webbplatsen säker, komma ihåg inloggningsuppgifter eller för att kunna sortera produkter på webbplatsen utefter dina preferenser.

Cookies för statistik

För att kunna veta hur du interagerar med webbplatsen placerar vi cookies för att föra statistik. Dessa cookies anonymiserar personuppgifter.

Cookies för personlig anpassning

För att ge dig en bättre upplevelse placerar vi cookies för dina preferenser