Lån med Creditsafe – De fem bästa lånen just nu

Hemfakta tagit fram en analys i syfte att underlätta för låntagarna att kunna hitta de bästa lånen med Creditsafe. Det har gjorts genom att undersöka olika långivare och deras villkor. Låntagarna får ta del av vad som är viktigt att veta om räntor och andra kriterier när man ska ansöka om ett Creditsafe lån. Analysen från Hemfakta redogör för vilka de bästa långivarna för lån med Creditsafe är. Syftet med analysen är att på ett enkelt sätt kunna redogöra de med grundläggande sakerna inför ett lån för att därmed öka förståelsen för låntagarna för att på så vis kunna välja säkra och bra lån.  Läs gärna våra artiklar om de bästa privatlånen & blancolånen om du vill låna pengar till lägsta ränta.

De fem bästa lånen med Creditsafe

Jämförelse av de bästa Creditsafe lånen med bäst villkor och ränta

Anledning till att analysen har gjorts är för att kunna sammanställa vilka lån som har de bästa villkoren. Att vara osäker inför ett lån kommer inte att hjälpa någon, allra minst låntagaren. Då Creditsafe är en pålitlig aktör är det en förklaring till varför lån via några av dessa fem låntagare är eftertraktade.  Nedan kommer fem exempel att ges för att intresserade och blivande låntagare själva ska kunna läsa och skaffa sig en tydlig uppfattning om varje lånföretag. Men hur är då analysen gjord? Jo, bland annat kommer en beskrivning av varje långivare att ges. Dessutom kommer faktorer som trovärdighet och seriositet, räntor, krav och en rad andra faktorer att nämnas. Det här för att analysen ska ge en så bra helhetsbild som möjligt. Vi vet att det inte är enkelt att vara på jakt efter de bästa lånen och de bästa långivarna. Att därför kunna ta del av en välgjord analys i lugn och ro, för att sedan själv fatta ett beslut, är troligtvis något många blivande låntagare gärna vill göra först. 

Ferratum

Hur kommer det sig att Ferratum är ett bra alternativ för lån med Creditsafe? Bland annat eftersom det erbjuds möjligheten att ta lån från 1000–45000 kronor. Det handlar om ett relativt stort spann för den som vill kunna ta lån med flexibel kredit. För privatlån finns möjligheten att låna upp till 300 000 kronor. Det gäller även utan att på något sätt behöva komma i kontakt med UC, vilket underlättar för många.

Det är dessutom ytterst smidigt att låna med Ferratum. Allt sker digitalt vilket innebär att en långivare inte behöver fylla i massa krångliga formulär, som dessutom kan göra att låneansökan drar ut på tiden. Men förutom det är ansökningsprocessen mycket snabb, då långivare får beskedet direkt på skärmen.

Loanstep

Loanstep är ett annat alternativ för den som vill kunna ta ett snabbt, enkelt och tryggt lån – utan att behöva tänka på UC över huvud taget. Precis som hos övriga exempel kan Loanstep erbjuda digitala och snabba låneansökningar – allt för att låntagaren inte ska behöva vänta i onödan.

Utöver det finns en rad fördelar. Till exempel att det går att låna räntefritt hos Loanstep i 14 dagar. Det är dessutom möjligt att ta snabba lån för ett bra belopp. Upp till 25 000 kronor är det nämligen som gäller hos Loanstep för den som vill ta ett lån.

Klara lån

Det här är en långivare som kan erbjuda snabba lån – och riktigt stora lån dessutom. Det minsta man kan låna hos Klara lån är 2000 kronor, men upp till 150 000 kronor är det som gäller. Därför passar Klara lån för många. Vare sig man vill köpa något litet eller stort. Utöver det kan räntan gå ner på så lågt som 2,95%. UC är inte heller något som man behöver tänka på via lån härifrån.

Lumify – lån med Creditsafe

Det är sannolikt många som känner igen Lumify. Precis som Creditsafe är känt för sina kreditupplysningar i första hand är Lumify kända för sina kreditlån och lån i olika former. Bolaget bakom det heter Luma Finans AB och har lyckats etablera sig väl på marknaden – inte minst den svenska.

Det finns en antal fördelar med att ta sitt lån hos just Lumify. Den första är att det är ett säkert och väletablerat företag. Men dessutom går det snabbt när Lumify ska besluta om ens lån. Få låntagare är särskilt intresserade av att vänta i flera veckor på att ens lån antingen ska godkännas eller neka – men det här inget problem här. Det beror nämligen på att beslut om lån med Creditsafe hos Lumify tas väldigt snabbt – något de själva är stolta över.

Dessutom är valfriheten på hur man vill betala stor. Det gör att lån hos Lumify kan passa många olika typer av låntagare. En av de största fördelarna är att det sker utbetalningar sker när som helst. Det vill säga 24 timmar om dygnet, sju dagar i veckan. Låntagare behöver dessutom inte komma i kontakt med UC via Lumify.

Monetti

Monetti kan erbjuda flera olika lånealternativ. Bland annat handlar det om ett Monetti Flexlån. Det här innebär att det finns en kreditgräns på upp till 20 000 kronor, medan det samtidigt ger flexibla uttag och återbelåningar. Dessutom gäller ingen UC, och beskedet får man direkt.

För Monettilånet gäller samma sak, då beskedet för ens låneansökan kommer direkt. Priserna är tydliga och det finns tre alternativ när det kommer till återbetalning. Antingen 1, 6 eller 12 månader är det som gäller. Precis som för de tidigare exemplen kommer låntagaren inte att komma i kontakt med UC.

Kan man ta ett lån utan UC med Creditsafe?

Ett lån med Creditsafe kan påminna om vilken typ av lån som helst. Men det finns något som förändrar det hela, och det är att lånen hos Creditsafe innebär att man inte syns hos Kreditupplysningen. Att slippa synas hos Kreditupplysningen för lån är en enormt stor fördel och det är dessutom många som letar efter lån utan UC.

Lånen genomförs därför av Creditsafe, med hjälp av andra företag som är långivare. Till exempel några av de exemplen som redan har nämnts, där bland annat Ferratum och Loanstep är två exempel på det. 

Att låna ska alltid vara enkelt och smidigt, men framför allt tryggt. Just trygghet är något som Creditsafe kan erbjuda. Det här är en av de främsta inom sin bransch – det vill säga lån. Möjligheten att kunna ta del av kreditupplysningar är något som är väldigt viktigt, inte minst när det kommer till riskminimering. Genom att använda sig av Creditsafe är det därför möjligt att kunna ta del av viktig information inför ett lån. Det här är något som Creditsafe, förut att stå för lån, också har sysslat med.

Vad är räntan på Creditsafe lån?

Det finns få saker som är så viktiga som räntan när det kommer till lån. Det som redan är känt med Creditsafe är att låntagarna slipper att tänka på UC. Men innebär det att räntan kommer att sticka iväg? 

Faktum är att räntan med Creditsafe inte alls är värre än hos någon annan. I vanliga fall hamnar räntan på ungefär 39%, med möjlighet för att öka eller minska med någon procentenhet. Dock bör man ha i åtanke att det finns en risk att räntan stiger betydligt högre än så. Därför är det viktigt att noggrant se över sin ränta innan man tar ett lån, för att på så vis slippa att hamna i ekonomiska bekymmer som man har svårt att klara av.

Krav för att få låna med Creditsafe

Det spelar ingen roll om man ska låna hos en traditionell bank eller någon av de nya och fräscha aktörerna på marknaden. Det kommer alltid att finnas en rad krav när det gäller lån. Att det finns krav för lån hos Creditsafe är därför en självklarhet och det är inte något som någon kan komma undan.

Men hur ser då kraven för lån ut rent konkret? Först och främst gäller ett ålderskrav. Det är förstås inte möjligt att ta ett lån med Creditsafe om man är underårig, det vill säga under 18 år. Men man får inte heller vara för gammal. Har man fyllt över 72 år går det inte att låna med Creditsafe.

Sedan finns krav för lån gällande inkomst. Det generella kravet är att låntagaren måste ha en månadsinkomst på minst 8000 kronor. Men utöver det finns även kritiker som behandlar anställningar. Det går i praktiken att vara arbetslös och få ta lång med Creditsafe. Det är däremot bra att veta om att möjligheten är lägre, även om den existerar. Gällande inkomstkravet kan det även förekomma individuella bedömningar.

Vad är det för skillnad på Creditsafe och UC?

Det är välkänt att Creditsafe är ett företag som sedan 1997 har sysslat med kreditupplysningar. Men trots det finns inget samband med UC, det vill säga Upplysningscentralen. Hur kan det komma sig? Faktum är att det finns ett väldigt enkelt svar på det, och det är att båda är liknande aktörer på samma marknad. Det vill säga att UC och Creditsafe är liknande aktörer med liknande uppgifter, men de har inget med varandra att göra.

En enkel jämförelse är att ta SJ och Flixtrain. Båda är i samma bransch och kan efterlikna varandra, men de har inget med varandra att göra. Precis på det här sättet fungerar det med Creditsafe, vilket innebär att de inte har något att göra med UC.

Frida Engström

Jag älskar att testa och jämföra produkter som jag själv använder i hemmet och med tre barn blir det även mycket tester av barnrelaterade produkter 👶 Kommentera gärna och dela mina inlägg ❤️

RELATERADE ARTIKLAR

Lämna en kommentar