Bästa concealer 2022 blev Yves Saint Laurent Touche Éclat

När det gäller kosmetika är concealer ofta en favorit, och det är knappast konstigt. Det är en produkt som är ganska enkel att använda, och går snabbt att applicera, samtidigt som den är effektiv och har många användningsområden. Eftersom concealer används på utvalda områden, till exempel under ögonen för att täcka mörka ringar, så går det snabbt och enkelt att applicera den. Dessutom fokuserar man på ett specifikt problem, vilket ofta gör att resultatet blir bättre.

Det är dock inte alltid så enkelt att veta vilken concealer man ska välja, vilken nyans som är rätt eller hur den ska appliceras. Det finns en hel del att tänka på när det gäller concealer – allt från konsistens och förpackning, till nyans och märke. Här kommer vi att gå igenom sådant som kan vara bra att tänka på när man ska köpa, och använda, concealer. Vi har även tagit fram några riktigt bra alternativ i olika prisklasser, för att hjälpa dig att hitta rätt märke för just dig.

Köpguide för concealer

Concealer kan kännas som en hel vetenskap, och det finns egentligen väldigt många saker att tänka på. När du ska köpa concealer för första gången är det viktigt att först ta reda på skillnaderna mellan olika märken och sorter, och fundera över vad du behöver. Det är förstås också väldigt viktigt att fundera över nyans – och här handlar det både om vad du vill uppnå för resultat, som vilken hudton du har. När det sedan är dags att använda concealer kan det vara bra att veta hur den appliceras på bästa sätt. Det finns helt enkelt en hel del att tänka på, men här kommer vi att gå igenom några av dessa saker.

Konsistens

Man brukar säga att det finns två sorters concealer – en flytande, och en tjock och krämig. Med det sagt så finns det dock en hel del olika konsistenser, och det finns även torrare alternativ, som ofta är förpackade i hylsor precis som läppstift. Dessa är ofta smidiga att ta med och ganska enkla att använda, men denna konsistens är sällan det bästa alternativet. Med det sagt är förstås alla olika, och för en del hudtyper är detta ett bra val, och det handlar förstås även om vad man själv föredrar.

I övrigt kan man säga att flytande concealer ofta är ett bra val för den som har torr hy, och tjockare concealer passar ofta bra för fet hy. Är det första gången du använder concealer så kan du dock behöva prova dig fram för att hitta en konsistens som fungerar för dig. Ta dig gärna tid att fördjupa dig i detta innan du väljer.

Nyans

Även när det gäller nyans så kan du behöva prova dig fram om du ska använda concealer för första gången. Det här är nämligen inte heller det enklaste, speciellt inte med tanke på att du här behöver tänka på två olika saker. Det handlar till viss del om din egen hudton, men det handlar också om vad du ska använda din concealer till. Det här är alltså inte lika enkelt som när det gäller till exempel foundation, då du endast utgår från din hudton och hudtyp, utan här ska du även tänka på användningsområde och vad du vill dölja. Fördelen är förstås att du får ett bättre resultat och kan fokusera på ett specifikt problem – till exempel röda partier, mörka ringar under ögonen eller att täcka finnar.

Om du redan använder foundation eller liknande så vet du förmodligen redan vilken nyans som passar bäst till din hudton. Ska du använda concealer för att dölja mörka ringar under ögonen så kan detta vara till stor hjälp, här brukar man nämligen ofta välja någon nyans ljusare än den man har på foundation. Det här går dock inte att säga exakt, utan ibland är det en halv nyans ljusare som är det bästa valet, eller så passar det faktiskt bäst med samma nyans som på foundation. Som sagt, här kan man behöva prova sig fram.

Det som kan kännas krångligast med concealer är att den kan användas för olika saker, och inte bara för mörka ringar under ögonen eller för att täcka finnar. Är det detta du ska göra så blir det dock enklare, som sagt, eftersom du då bara behöver utgå från din hudton och sedan välja någon nyans ljusare än den du använder på foundation. Ska du däremot täcka röda partier, till exempel, då bör du istället välja en grönaktig concealer. En rosa kan användas för att jämna ut huden och dölja mörka ringar, medan en gulaktig kan ljusa upp och fungera som highlighter. Som du hör är det här, minst sagt, en hel vetenskap bara detta. Är du osäker på vilken nyans som är rätt så kan det alltså vara en bra idé att fördjupa dig i detta innan du väljer.

Förpackning

Med ”förpackning” menar vi förstås inte den yttre förpackningen som ofta är av papper, utan här syftar vi förstås på det själva produkten ligger i – vilket kan vara i stort sett vad som helt. Flaska, burk, tub, hylsa och så vidare. Det här har förstås ofta en viss betydelse när det gäller kosmetika, men här har det nästan extra stor betydelse.

Eftersom concealer ska duttas så kan det vara en fördel med en förpackning där produkten duttas på, eftersom man då ibland även kan använda den för att fördela produkten. Det är dock inte säkert att det fungerar, eftersom det ibland innebär att man får ut för mycket produkt på huden. Men oavsett så är detta ofta en bra förpackning, då det blir enkelt att lägga ut produkten på huden.

Förpackning hänger ofta ihop med konsistens, så i första hand bör man fundera över vilken konsistens man föredrar. Sedan finns det ofta olika alternativ även för samma konsistens, till exempel en flytande concealer i pumpflaska eller duttflaska, så det brukar även finnas möjlighet att välja den förpackningstyp man föredrar även om man i första hand väljer utifrån konsistens.

Hemfaktas test av concealer – vi listar 6 modeller

Det är som sagt inte alltid så enkelt att välja concealer, och även om man vet vilken konsistens man föredrar eller vilken nyans man behöver så kan det vara svårt att veta vilket märke som är bäst. För att göra det lite enklare har vi här tagit fram några riktigt bra alternativ. Dessa har vi delat upp i tre olika kategorier utifrån prisklass – premium, mellan och budget – och här hittar du både en vinnare och en utmanare i varje kategori. Vår förhoppning är att detta ska göra det enkelt för dig att hitta precis rätt concealer för dig. 

Bäst i test premiumklassen: YVES SAINT LAURENT Touche Éclat – bästa concealer 2022

Det här är en concealer av riktigt hög kvalitet som kan trolla bort alla trötthetstecken samtidigt som den ger lyster och en perfekt hudton. Ca pris 400 kr.

Concealer bäst i test

 

För dig som vill ha det allra bästa kan denna fantastiska concealer från Yves Saint Laurent vara ett bra val. Denna concealer trollar bort alla trötthetstecken, snabbt och enkelt. Den ger huden en naturlig utstrålning, och ansiktsdrag och konturer förbättras samtidigt som mörka ringar och andra tecken på trötthet suddas ut. Huden får även en fantastisk lyster, och concealern fungerar även som highlighter, vilket gör den till en perfekt kombinationsprodukt med flera användningsområden. Och resultatet blir en perfekt hy.

Fördelar

 • Hög kvalitet
 • Tar bort trötthetstecken
 • Ger lyster
 • Förbättrar ansiktsdrag och konturer
 • Fungerar även som highlighter

Nackdelar

 • Möjligen priset

Specifikation

 • Mängd: 2,5 ml

MER INFORMATION OCH PRIS: 

 

Utmanare premiumklassen: SENSAI Highlighting Concealer

Denna smarta och högkvalitativa concealer är en tre i en produkt som förutom att täcka ojämnheter även ger lyster och återfuktar huden. Ca pris 420 kr.

SENSAI Highlighting Concealer

Det här kan vara det perfekta valet för dig som söker en concealer som gör mer än täcker ojämnheter, mörka ringar och annat som du vill täcka. Denna smarta tre i en produkt ger nämligen även lyster åt huden, och återfuktar den. Konsistensen är krämig men samtidigt lätt och fräsch, vilket ger ett snyggt och naturligt resultat. Denna concealer passar lika bra runt ögonen, där den ger en naturlig finish, och till ojämnheter och blemmor som du vill täcka. Med denna fantastiska concealer får du ett jämnt och naturligt resultat, samtidigt som huden återfuktas och får lyster.

Fördelar

 • Hög kvalitet
 • Täcker bra
 • Ger lyster åt huden
 • Återfuktar
 • Krämig men lätt konsistens
 • Naturligt resultat

Nackdelar

 • Möjligen priset

Specifikation

 • Mängd: 3,5 ml

MER INFORMATION OCH PRIS:  

 

Bäst i test mellanklassen: ESTÉE LAUDER Double Wear Stay-In-Place Concealer – prisvärd concealer

Det här är en väldigt effektiv concealer som ger ett jämnt, täckande och naturligt resultat. Dessutom håller den hela dagen, och innehåller mineraler och mjukgörande ämnen. Ca pris 350 kr.

ESTÉE LAUDER Double Wear Stay-In-Place Concealer - prisvärd concealer

Denna prisvärda concealer har många fördelar. Den är effektiv och täckande, den ger ett jämnt och naturligt resultat, den håller hela dagen, den innehåller mineraler och mjukgörande ämnen och den är enkel att applicera. Dessutom är den oljefri och resistent mot vatten, svett och fukt. Den håller en hög kvalitet och fungerar alldeles utmärkt tillsammans med foundation, men kom ihåg att applicera foundation först och sedan concealer, så att inte concealern kladdas ut.

Fördelar

 • Prisvärd
 • Hög kvalitet
 • Effektiv och täckande
 • Ger ett jämnt och naturligt resultat
 • Håller hela dagen
 • Innehåller mineraler och mjukgörande ämnen
 • Enkel att applicera
 • Oljefri
 • Resistent mot vatten, svett och fukt

Nackdelar

 • Inga nackdelar

Specifikation

 • Mängd: 7 ml
 • Färg: Light

MER INFORMATION OCH PRIS:  

Utmanare mellanklassen: Clarins Everlasting

Det här är en fulltäckande och mjukgörande concealer med en lätt textur. Den är mycket effektiv och ger ett naturligt och täckande resultat. Ca pris 320 kr.

Clarins Everlasting

 

Denna concealer är fulltäckande och även mjukgörande. Den har en lätt textur och minimerar direkt synligheten av påsighet, mörka ringar samt fina linjer. Dessutom döljer den ojämnheter som rodnad och pigmentfläckar, och ger ögonen en piggare look. Du kan även använda denna concealer som en makeup-bas på ögonlocken för att få ögonskuggan att hålla bättre. Det här är alltså en concealer med väldigt många användningsområden, men den har även många andra fördelar. Den innehåller bland annat escin från hästkastanj, vilket motverkar mörka ringar och påsar under ögonen. Den innehåller även ekologiskt havresocker, som har en åtstramande effekt och fäster pigmenten extra väl vilket gör att den sitter bättre och längre. Här finns också ekologiskt quinoa-extrakt, som ger extra hög komfort eftersom den hjälper till att bibehålla fukten på hudytan. Detta är en riktigt prisvärd och högkvalitativ concealer med många användningsområden och ännu flera fördelar.

Fördelar

 • Fulltäckande
 • Mjukgörande
 • Lätt textur
 • Åtstramande effekt
 • Långvarigt resultat
 • Känns skön mot huden
 • Bibehåller fukten på hudytan
 • Mycket prisvärd
 • Hög kvalitet

Nackdelar

 • Inga nackdelar

Specifikation

 • Mängd: 12 ml

MER INFORMATION OCH PRIS:  

 

Bäst i test budgetklassen: LYKO Cover Story Concealer Palette – billig men riktigt bra concealer

För dig som söker en riktigt bra concealer till ett riktigt bra pris kan detta vara ett bra val, speciellt om du samtidigt vill ha många användningsområden. Ca pris 130 kr.

LYKO Cover Story Concealer Palette - billig men riktigt bra concealer

 

Trots sitt låga pris är denna concealer överraskande bra, och har dessutom många användningsområden. Denna concealer innehåller nämligen fyra olika nyanser, för olika områden. Här finns två nyanser av beige som används för att jämna ut hudtonen, och dessa kan även blandas med foundation om du vill ha ett mer täckande resultat. Den röda nyansen neutraliserar mörka ringar under ögonen, och den gröna kan du använda för att täcka finnar och röda partier i huden. Här finns nämligen alla nyanser du behöver, oavsett om du vill jämna ut hudtonen eller täcka någonting. Denna concealer passar för alla hudtyper, den är enkel att använda och mycket prisvärd.

Fördelar

 • Lågt pris
 • Fyra olika nyanser
 • Två nyanser av beige för att jämna ut hudtonen
 • Röd som neutraliserar mörka ringar
 • Grön för röda partier och finnar
 • Passar alla hudtyper
 • Enkel att använda
 • Mycket prisvärd

Nackdelar

 • Inga nackdelar

Specifikation

 • Mängd: 6 gram

MER INFORMATION OCH PRIS:  

 

Utmanare budgetklassen: MAYBELLINE Instant Anti Age Eraser Concealer – billigaste concealer i vårt test

Det här är en mycket prisvärd concealer som trots sitt låga pris har många fördelar. Den är enkel att använda och ger ett bra resultat. Ca pris 120 kr.

Om du söker en bra concealer till ett bra pris, då kan det här vara precis vad du söker. Denna concealer täcker mörka ringar under ögonen och ger ett naturligt resultat. Den ger en slät finish, och den sitter hela dagen utan att lägga sig i linjer eller bli kakig. Ett perfekt resultat, hela dagen, helt enkelt. Här finns dessutom en smidig kudd-applikator som gör appliceringen enkel och smidig, och som gör att du inte behöver något annat verktyg för applicering. Perfekt för en snabb makeup på morgonen, eller för att ta med i handväskan. Denna concealer täcker bra, är mycket enkel att använda och ger ett riktigt bra resultat.

Fördelar

 • Lågt pris
 • Täcker mörka ringar
 • Naturligt resultat
 • Håller hela dagen
 • Slät finish
 • Smidig kudd-applikator
 • Enkel att använda
 • Täcker bra

Nackdelar

 • Inga nackdelar

Specifikation

 • Mängd: 6 ml
 • Färg: Nude

MER INFORMATION OCH PRIS:  

 

Avslutande ord inför ditt köp av concealer

Trots att concealer är enkelt att använda så kan det också kännas allt annat än enkelt. Först och främst så finns det många olika nyanser, som används på olika sätt. Om du till exempel ska dölja mörka ringar under ögonen så ska din concealer vara någon nyans ljusare än din foundation, men om det finns också många andra nyanser – gulaktiga och grönaktiga till exempel – för andra ändamål.

Därtill finns det förstås många olika märken och olika sorter. När man väl lyckats komma på vilken concealer man behöver, då ska man också veta hur den ska appliceras. Det är alltså enkelt att använda concealer när man väl vet vilken man behöver och hur den ska användas, men innan dess kan det kännas ganska förvirrande.

Det första som kan vara bra att tänka på är att det finns två olika typer – en flytande, och en tjock och krämig concealer. Den flytande passar bra på torr hy, medan tjockare concealer passar på fet hy. Även hur de är förpackade kan variera, en liten tub med pinne är vanligt, men det finns också flaskor där man duttar på concealer direkt från flaskan. Därtill finns till exempel förpackningar som liknar foundation, med pump, det finns på tub, och det finns modeller som ser ut som läppstift – och ofta är torra. Det finns även concealer i burk, med olika konsistens. Det finns helt enkelt väldigt många olika varianter.

När du ska välja concealer är det framför allt viktigt att välja ett bra märke. En bra concealer täpper inte igen porer, men ger samtidigt en bra täckning. Dessutom måste det finnas rätt nyans för din hudtyp, men också beroende på hur du ska använda din concealer. Ofta används concealer för att dölja mörka ringar eller finnar, men det finns som sagt även andra användningsområden, och nyanser som passar för annat.

När det gäller nyans så kan bara det kännas som en hel vetenskap. För att förklara det enkelt kan man dock säga att gröna nyanser är bra för att täcka röda partier, rosa jämnar ut huden och döljer mörka ringar och gul ljusar upp huden. Därtill beror det förstås även mycket på vilken hudton du har, och man kan behöva prova sig fram för att hitta en nyans som passar bra.

När det är dags att använda concealer är förarbetet viktigt. Börja gärna med att jämna ut huden, genom att till exempel massera den mjukt med en fuktig handduk. Börja sedan gärna med en återfuktande kräm, för att sedan ta på primer. En primer får din concealer att sitta bättre. Om du använder foundation eller BB-cream så ska du lägga detta först, innan du applicerar concealer. Tar du på concealer först så kommer din foundation eller BB-cream att smeta ut din concealer, så alltid foundation eller BB-cream först om du använder sådant.

Hur du sedan applicerar concealer beror till stor del på vilken nyans du använder och för vilket ändamål, ett sätt är att lägga den som en triangel under ögat. Om du ska dölja mörka ringar under ögonen kan det vara bra att tänka på att inte lägga concealer för nära ögat, utan en bit under. Just under ögat är det också extra viktigt att inte applicera för mycket concealer. Slutligen kan det vara bra att tänka på att inte smeta eller dra ut concealer med svamp eller pensel, utan istället dutta på den. På så sätt får du den att smälta in i huden. Om du smetar ut den så tar du bort mer än vad som lämnas kvar på huden, så dutta alltid på concealer.

Vanliga frågor och svar om concealer

Vad är concealer till för?

En concealer kan användas på många olika sätt. Den kan användas för att dölja finnar och täcka mörka ringar och fläckar, för att ljusa upp eller täcka röda partier till exempel. Du väljer nyans på din concealer utifrån vad du vill göra, och det går även att kombinera flera olika nyanser, på olika partier och för olika ändamål.

Hur lägger man concealer?

Concealer kan som sagt användas på många olika sätt, och därför varierar det en hel del hur den ska läggas. Oavsett vart concealer ska användas så är det dock bra att skapa ett jämt underlag först, och sedan välja rätt nyans beroende på vad man vill åstadkomma. Det är också viktigt att inte använda för mycket, och detta är framför allt viktigt när du vill dölja mörka ringar under ögonen.

Är concealer bra för huden?

Kosmetika är alltid kosmetika, och det är inte bra för huden, men just concealer används ofta bara på utvalda områden på huden och kan därför vara något bättre. Det är också viktigt att alltid tvätta bort sminket på kvällen, och det kan vara en bra idé att inte använda det dagligen. Därtill finns det bättre och sämre alternativ.

En concealer kan bland annat dölja mörka ringar och finnar, ljusa upp och ge lyster – det är en enkel produkt som gör mycket. Här jämför vi concealer.

Josefine Andersson

Jag heter Josefine Andersson, och jag älskar att testa olika produkter - och skriva om dem. Som förälder har jag stor erfarenhet av diverse barnprodukter och leksaker, men jag är även intresserad av hälsa och skönhet och många andra produkter.

RELATERADE ARTIKLAR

Lämna en kommentar