1. Hem
 2. >
 3. Träning & Hälsa
 4. >
 5. Bäst i Test: Kollagen – Återfå ungdomsspänsten med kollagen!
kollgagen1-scaled.jpg

Lyx

bästa kollagenet

Nyttoteket Clean Collagen 0,5kg

8.8

Mellan

New Nordic Skin Care Collagen Filler 60 Tabletter bästa kollagentablett

New Nordic Skin Care Collagen Filler

7.6

Budget

MARIO BADESCU Collagen Moisturizer SPF15 59 ml bästa dagkräm kollagen

Mario Badescu Collagen Moisturizer 

8.2

Inledning

Du kanske tycker att huden börjar tappa sin spänst? Eller att leder känns kraftlösa och stela? En nyckelspelare i sammanhanget är Kollagen! Det kommer från det grekiska ordet för lim vilket passar fint eftersom det existerar i så många av kroppens vävnader och återfinns i hår, hud, naglar, leder, senor och även i organ som hjärta, lungor och lever! Kollagen är alltså ett protein som finns naturligt i kroppen och ser till att allt från hud till senor och leder behåller struktur, styrka och elasticitet. Många har haffat kollagenet och det har blivit en riktigt hypad produkt på marknaden för att bibehålla hudens ungdomlighet och motståndskraft mot rynkor och slapphet. Det är ett helt naturligt tillskott och eftersom kroppen naturliga kollagenproduktion minskar med åldern kan man behöva ladda på utifrån! Så det gör vi nu, med bästa kollagenprodukterna 2024!

Vi på Hemfakta har utsett Clean Collagen från Nyttoteket till årets bästa Kollagen! Ett riktigt hypat kollagen-tillskott med oöverträffad löslighet i både varma och kalla vätskor. Smakar inte ett skvatt (knappt när det hälls i vatten) och är helt naturligt med 91 procent protein. Här har vi en superprodukt för att återinföra kollagen i kosthållningen på ett enkelt sätt!

Våra experter har landat i sex riktigt bra kollagenprodukter i olika prisklasser och för olika tillfällen. För att du enkelt ska hitta rätt har vi delat upp dom i kategorierna Lyx, Mittemellan & Budget. 

I jakten på den bästa kollagenprodukten har vi gjort en gedigen research. Vi har gått igenom konsumentupplevelser, labbtester och benat ut specifikationer – allt för att få en så tydlig bild det bara går av vad som faktiskt skiljer det kollagen som är bäst från den som inte är det. När det kommer till kollagen är det effekt, källa, tillverkning och pris som främst avgjort resultatet i vårt test. Här kommer en jämförelse av de sex produkterna i testet:

1

Nyttoteket Clean Collagen 0,5kg – Bästa Collagen 2024!

hem-fakta-bast-i-test-logo
bästa kollagenet

Lyx

Vinnare

8

Pris

9

Hållbarhet/miljö

9

Effektivitet

10

Smak/doft

8

Övriga fördelar

8.8

Totalpoäng

Motivering: Clean Collagen från Nyttoteket presterar starkt över hela linjen. Det är prisvärt, hållbart, effektivt och har en neutral smak och doft. Dess höga proteinhalt gör det till ett utmärkt val för många användare.

Clean Collagen har vunnit snacket på stan! Pris ca. 200 kr.

Vi på Hemfakta har utsett Clean Collagen från Nyttoteket till årets bästa Kollagen! Ett riktigt hypat kollagen-tillskott med oöverträffad löslighet i både varma och kalla vätskor. Smakar inte ett skvatt (knappt när det hälls i vatten)! En superprodukt för att återinföra kollagen i kosthållningen på ett enkelt sätt!

Ja Clean Collagen har blivit riktigt hypat, och är en superprodukt för att återinföra kollagen i kosthållningen på ett enkelt sätt. Det här kollagenpulvret kommer från kor som betar på naturliga betesmarker hela året. Det framställs genom enzymatisk hydrolys vilket frambringar en produkt med oöverträffad löslighet i både varma och kalla vätskor. Molekylvikten för kollagenet i Clean Collagen är 3000 Dalton. Clean Collagen består huvudsakligen av kollagen typ I men även en liten del typ III.

 • Mängd: 500 gram
 • Form: Pulver
 • Smak: Neutral smak och doft
 • Ursprung: 100% hydrolyserat kollagen Från gräsbetande kor
 • Övrigt: Hög proteinhalt (91%)

Fördelar

 • Många användare har upplevt positiva effekter på sin hud, hår, naglar och ledvärk efter att ha använt CLEAN COLLAGEN.
 • Produkten löser sig snabbt och smakar i stort sett ingenting, vilket gör den enkel att integrera i daglig användning.
 • En del användare har märkt en förbättring i mage och tarmhälsa efter att ha använt produkten.
 • CLEAN COLLAGEN verkar vara prisvärd enligt flera recensenter.

Nackdelar

 • En användare nämnde att pulvret kan bli klumpigt när det blandas med kall dryck.
 • Smaken, även om den anses vara mild, är inte helt smaklös enligt vissa recensenter.

Sammanfattning: För att sammanställa dessa för- och nackdelar har jag granskat ca 300 recensioner från Apohem((Apohem, 2023-11-01)), Bodystore((Bodystore, 2023-11-01)) och Svenskt Kosttillskott((Svenskt Kosttillskott, 2023-11-01)).

2

Elexir Pharma Kollagen 175g

Elexir Pharma Kollagen 175g KOLLAGENPULVER BÄST I TEST

Lyx

Utmanare

7

Pris

9

Hållbarhet/miljö

8

Effektivitet

10

Smak/doft

8

Övriga fördelar

8.4

Totalpoäng

Motivering: Elexir Pharma Kollagen är ett hållbart alternativ med hög löslighet och en neutral smak som många uppskattar. Det är också prisvärt och effektivt.

Marint Kollagen från hållbart fiske som lätt tas upp av kroppen! Pris fr. 150 kr.

Vill man undvika produkter från kor och kött kan man precis lika gärna få i sig det från havet. Här har vi ett kollagenpulver som består av marint kollagen typ I från fisk. Kollagenet utvinns här från vildfångad torsk från Nordatlanten. Fisket följer EU:s direktiv om ansvarsfullt fiske med hänsyn till ett hållbart fiskbestånd. Elexir Kollagen är hydrolyserat (nedbrutet) för att kroppen ska ha lättare att ta upp proteinet. Det är även lättlösligt i vätska och kan blandas i vatten, juice, smoothie eller annan valfri vätska. Smaken här är väldigt neutral (det har en svag doft, men den upplevs inte vid oralt intag) och passar i både varm och kall dryck.

 • Mängd: 175 gram
 • Form: Pulver
 • Smak: Neutral smak och doft
 • Ursprung: 100% rent kollagen typ I Av fisk från kontrollerat, ansvarsfullt fiske
 • Övrigt: Lättlösligt i både kall och varm dryck

Fördelar

 • Många användare upplever positiva effekter på hud och leder efter att ha använt Elexir Pharma Kollagenpulver.
 • Pulvret är smidigt att blanda i smoothies och verkar inte påverka smaken negativt, vilket gör det enkelt att integrera i kosten.
 • En användare noterade att det har haft en märkbar positiv effekt på deras torra hud i ansiktet.

Nackdelar

 • En användare nämnde att pulvret har en viss lukt, även om detta inte verkar vara ett stort problem.

Sammanfattning: För att sammanställa dessa för- och nackdelar har jag granskat recensioner från olika källor, inklusive Bodystore((Bodystore, 2023-11-01)) och Nordic Feel((Nordic Feel, 2023-11-01)). Tyvärr är antalet recensioner begränsat till runt 20 stycken, men ger en viss inblick i användarnas erfarenheter med produkten.

Duellen

Lyx

Nyttoteket Clean Collagen 0,5kg – Bästa Collagen 2024! vs. Elexir Pharma Kollagen 175g

Clean Collagen har vunnit överlägset i denna kategori, och det finns flera goda skäl till det. För det första har det oöverträffad löslighet i både varma och kalla vätskor, vilket gör det lätt att integrera i din dagliga rutin. Dessutom kommer det från kor som betar på naturliga betesmarker, och framställs genom enzymatisk hydrolys, vilket ger hög kvalitet. Molekylvikten för kollagenet i Clean Collagen är 3000 Dalton, vilket är en fördel för absorberbarheten. Slutligen har det en hög proteinhalt på 91%, vilket ger en helhetsupplevelse av hög kvalitet och effektivitet.

3

New Nordic Skin Care Collagen Filler

New Nordic Skin Care Collagen Filler 60 Tabletter bästa kollagentablett

Mellan

Vinnare

7

Pris

8

Hållbarhet/miljö

8

Effektivitet

7

Smak/doft

8

Övriga fördelar

7.6

Totalpoäng

Motivering: New Nordic Skin Care Collagen Filler är ett prisvärt alternativ med extra tillsatser av vitamin C och antioxidanter. Det är effektivt och hållbart, men smaken är neutral.

Den perfekta extra-boosten av Kollagen! Pris ca. 180 kr.

Här har vi kollagen i tablettform vilket många föredrar. Även detta kollagen är utvunnet ur fisk som på många sätt likar det kollagen vår egen kropp producerar. Dessa tabletter innehåller även extrakt från granatäpple och tomat. Även Vitamin C har tillsatts, som har antioxidativa egenskaper och hjälper till att främja den naturliga kollagenbildningen. Skin Care har här tagit fram en unik formula med verksamma ämnen för en bibehållen hudkvalitet och vi gillar den skarpt!

 • Mängd: 60 st
 • Form: Tabletter
 • Smak: Neutral
 • Ursprung: Svensktillverkad Kollagen från fisk
 • Övrigt: Innehåller vitamin C som bidrar till normal kollagenbildning samt antioxidanter

Fördelar

 • Användarna rapporterar att produkten har gett positiva resultat för hudens hälsa.
 • Det verkar finnas en övervägande nöjdhet bland användarna, med flera som uttrycker sin uppskattning för produkten.
 • En del användare har noterat att deras hud har fått mer lyster och spänst sedan de började använda Skin Care Collagen Filler.

Nackdelar

 • Vissa användare saknar mer information om effekten av produkten och vill ha mer kunskap om dess påverkan på huden.

Sammanfattning: För att sammanställa dessa för- och nackdelar har vi granskat ett 30-tal recensioner från bland annat Apohem((Apohem, 2023-11-01)) och Svensk hälsokost((Svensk hälsokost, 2023-11-01)). Tyvärr recensionerna begränsade, men dom ger en viss inblick i användarnas erfarenheter med produkten.

4

Jabushe Collagen

Jabushe Collagen 30p kollagentabletter kapslar

Mellan

Utmanare

6

Pris

8

Hållbarhet/miljö

7

Effektivitet

8

Smak/doft

7

Övriga fördelar

7.2

Totalpoäng

Motivering: Jabushe Collagen erbjuder enkel dosering och har en trevlig smak. Det innehåller också extra vitaminer och mineraler. Priset är något högre, men det är fortfarande ett bra alternativ.

Smidiga dospåsar med hela 5 000 mg kollagen per dagsdos! Pris ca. 350 kr.

Utmanaren bland kollagentabletterna hittar vi i Jabushe Collagen som består av dospåsar för enkel dosering. Det här är ett enkelt och smidigt sätt att hålla huden fast och spänstig när kollagenproduktionen i kroppen börjar minska nånstans vid 25-30 års ålder. Jabushe Collagen innehåller 5000 mg marint kollagen. Det är kliniskt dokumenterat och i studier som gjorts har det visat sig minska rynkor, rynkdjupet och fina linjer samt även öka elasticitet och fuktighet i huden!

 • Mängd: Antal doser: 30
 • Form: Dospåsar för enkel dosering
 • Smak: Smaksatt med naturliga aromer från citron och lime
 • Ursprung: Marint kollagen
 • Övrigt: Innehåller hela 5 000 mg kollagen per dagsdos, samt zink, c-vitamin och biotin

Fördelar

 • Vissa användare har upplevt att deras hud känns mjukare och att den har fått tillbaka sin lyster efter att ha använt Jabushe Collagen.
 • En användare har noterat att produkten är perfekt att blanda i en frukostsmoothie och har fått en otrolig hy sedan de började använda den.
 • En användare har märkt att deras hud har fått en jättefin lyster, och deras hår har fått tillbaka naturlig volym.
 • Produkten innehåller även andra vitaminer och mineraler, inklusive C-vitamin och zink, vilket kan vara fördelaktigt för hud, hår och naglar.

Nackdelar

 • En användare nämnde att de hade svårt att märka någon skillnad i sitt ansikte, hud eller naglar efter att ha använt produkten.
 • En användare rapporterade att de hade upplevt förstoppning efter att ha ätit produkten, vilket kan vara en biverkning.

Sammanfattning: För att sammanställa dessa för- och nackdelar har vi granskat ett 30-tal recensioner från bland annat Lyko((Lyko, 2023-11-01)) och Apotek Hjärtat((Apotek Hjärtat, 2023-11-01)). Recensionerna är begränsade, men dom ger en viss inblick i användarnas erfarenheter med produkten.

Duellen

Mellan

New Nordic Skin Care Collagen Filler vs. Jabushe Collagen

New Nordic Skin Care Collagen Filler är vår vinnare i denna kategori på grund av dess unika formula och effektivitet. Det innehåller marint kollagen från hållbart fiske, extrakt från granatäpple och tomat, samt vitamin C för att främja kollagenproduktionen. Detta gör det till ett bra val för att bibehålla hudkvaliteten och minska rynkor och fina linjer.

5

Mario Badescu Collagen Moisturizer 

MARIO BADESCU Collagen Moisturizer SPF15 59 ml bästa dagkräm kollagen

Budget

Vinnare

8

Pris

7

Hållbarhet/miljö

9

Effektivitet

8

Smak/doft

9

Övriga fördelar

8.2

Totalpoäng

Motivering: Mario Badescu Collagen Moisturizer är en effektiv dagkräm med SPF och antioxidanter. Den är prisvärd och har en trevlig doft.

Ge ansiktets hud en kick med en kollagenberikad dagkräm! Pris ca. 280 kr.

Ett annat sätt att få upp kollagenhalten – och för den som lägger fokuset på en ökad elasticitet och minskade rynkor i ansiktet, så är en dagkräm ett prima val. Mario Badescu Collagen Moisturizer med SPF15 är en lätt fuktighetsberikande dagkräm som innehåller skyddande antioxidanter och solskyddsfaktor i forma av UVA och UVB. Kollagenet och bomullsfröoljan (rik på E-vitamin, som innehåller antioxidanter samt essentiella fettsyror) både återfuktar och stödjer hudens elasticitet och gör huden mjukare och mer len.

 • Mängd: 59 ml
 • Form: Dagkräm, lotion
 • Doft: Parfymfri
 • Hudtyp: Lätt fuktkräm för kombinerad och känslig hud
 • Övrigt: SPF 15. Rik på antioxidanter och kollagen

Fördelar

 • Många användare upplever att produkten absorberas snabbt av huden, vilket gör den lätt att använda i dagliga hudvårdsrutiner.
 • Vissa användare noterar att produkten inte gör huden blank under dagen, vilket är ett plus för dem med oljig hud.
 • Produkten erbjuder solskyddsfaktor (SPF 15), vilket bidrar till att skydda huden mot skadliga UV-strålar.
 • En del användare med olika hudtyper har upplevt en positiv inverkan på sin hud efter användning av produkten.
 • Många recensenter betonar den överkomliga prislappen på produkten, vilket gör den till ett prisvärt val.

Nackdelar

 • En del användare har märkt att produkten har en något tjock konsistens, vilket kan göra den svårare att applicera jämnt på huden.

Sammanfattning: För att skapa en objektiv bild av produkten har vi hämtat ca. 200 recensioner från Pricerunner((Pricerunner, 2023-11-01)) och Mario Badescus egen hemsida((Mario Badescu, 2023-11-01)).

6

Elemis Pro-Collagen Cleansing Balm 

Elemis Pro-Collagen Cleansing Balm 105g bästa kollagenkräm

Budget

Utmanare

6

Pris

8

Hållbarhet/miljö

9

Effektivitet

9

Smak/doft

8

Övriga fördelar

8

Totalpoäng

Motivering: Elemis Pro-Collagen Cleansing Balm är en effektiv rengöringsbalm med en härlig doft. Den återfuktar och är miljövänlig, men priset är något högre än genomsnittet.

Älskad kollagenberikad cleansing balm! Pris ca. 500 kr.

Här har vi ett kollagenberikat rengöringsbalm som älskas av användarna! Här hittar du gott om både recensioner och youtubevideos om du tvivlar! Pro-Collagen Cleansing Balm är alltså en rengöringskräm som löser upp smink och smuts samt rengör huden på djupet. Den är kraftfull och doftar ljuvt av olja från fläder och vårlilja, ros- och mimosavax samt padina pavonica som ger massor med näring. Huden lämnas ren och fräsch med ett härligt glow! Det här rengöringsbalmet kan även användas som ansiktsmask, fördela då en generös mängd över ansikte, hals och dekolletage med torra fingrar. Massera för att mjuka upp balsamet. Låt sitta i tio minuter och tvätta sedan bort med medföljande kompress.

Så tycker experterna om Elemis Pro-Collagen Cleansing Balm

ELLEs redaktör Veronica Henriksson anser att Elemis Pro-Collagen Cleansing Balm är en kultförklarad klassiker med en underbar doft och en konsistens som smälter in i huden. Den ger en len och strålande hud och kan även användas som en mask. Det är en lyxig rengöringsupplevelse som imponerar((Elle, 2023-11-07)).

 • Mängd: 105g
 • Form: Rengöringsbalsam
 • Doft: Olja från fläder och vårlilja, ros- och mimosavax samt padina pavonica som ger massor med näring.
 • Hudtyp: Känslig, Mogen, Normal, Torr
 • Övrigt: Återfuktande, Mjukgörande, Rengörande

Fördelar

 • Många användare upplever att Elemis Pro-Collagen Cleansing Balm är effektivt när det gäller att ta bort smink och lämna huden ren och fräsch.
 • Produkten har en trevlig doft som uppskattas av flera användare.
 • Många noterar att balmens konsistens gör den enkel att applicera och massera in i huden samt att den lämnar huden återfuktad och inte torr, till skillnad från många andra rengöringskrämer.
 • Elemis Pro-Collagen Cleansing Balm verkar vara populär bland användare med olika hudtyper.

Nackdelar

 • En del användare har kommenterat att produkten kan vara ganska dyr jämfört med andra rengöringsbalsam på marknaden.

Sammanfattning: För att skapa en objektiv bild av produkten har vi hämtat recensioner från Elemis egen hemsida((Elemis, 2023-11-01)), där nästan 3000 recensioner finns tillgängliga.

Duellen

Budget

Mario Badescu Collagen Moisturizer  vs. Elemis Pro-Collagen Cleansing Balm 

Mario Badescu Collagen Moisturizer SPF15 är den överlägsna vinnaren i denna kategori. Denna dagkräm är en komplett lösning med fuktgivande egenskaper, solskyddsfaktor (SPF 15), och kollagenberikning. Den har även antioxidanter som ger extra skydd och hjälper till att förbättra hudens elasticitet. Dess snabba absorption och överkomliga pris gör den till det ultimata valet för att stödja hudens hälsa.

Därför sticker Bäst i test vinnaren, Clean Collagen, ut!

Clean Collagen från Nyttoteket tar hem titeln som det bästa kollagentillskottet 2024 på grund av dess överlägsna löslighet, källans kvalitet, och höga proteinhalt. Det är en allround-vinnare som erbjuder en komplett kollagenupplevelse. Det är ett rent och naturligt kollagen som är enkelt för kroppen att ta upp likväl som det har en neutral smak lätt att inmundiga. Här får du dessutom väldigt mycket för pengarna!

I testet vi gjort har vi dock tagit fram vinnare och utmanare i tre skilda kategorier där valet främst handlar om vad man föredrar. Dricker man smoothies kan pulverformen vara toppen, vill man att det ska gå fort kan en kapsel ge en snabb boost och är annars är en ansiktskräm som stärker hudens elasticitet och minska rynkor en perfekt form. Sammanfattningsvis är valet av kollagentillskott beroende av dina individuella behov och preferenser. Både vinnarna och utmanarna har sina fördelar och kan vara lämpliga för olika användare.

Köpguide Collagen

Att köpa collagen kan vara lurigt på grund av det stora utbudet på marknaden. Här är en generell köpguide som kan hjälpa dig att välja rätt collagenprodukt för dina behov:

 1. Vad har du för målsättning? Innan du köper collagen bör du identifiera vad du vill uppnå med användningen av produkten. Vill du förbättra hudens elasticitet, stödja leder och muskulatur eller främja hårets eller naglarnas tillstånd? Genom att klargöra dina mål kan du fokusera på produkter som är utformade för att möta dina specifika behov.
 2. Välj kollagenkälla: Collagen kan komma från olika källor, inklusive animaliska (som nötkreatur, fisk eller kyckling) eller vegetabiliska källor (som bönor eller alger). Välj en källa som passar dina kostpreferenser, eventuella allergier eller lustar!
 3. Kolla produktens renhet och kvalitet: Kvaliteten på collagenprodukter kan absolut variera. Se till att produkten är tillverkad av högkvalitativt och renat kollagen. Det kan vara bra att läsa produktrecensioner och leta efter produkter från pålitliga tillverkare. Detta skiljer sig givetvis beroende på vad för typ av produkt du får kollagenet genom, en hudkräm består givetvis även av andra ingredienser givetvis. 
 4. Undersök tillverkningsprocessen: Kolla tillverkningsmetoden för collagenet. Hydrolyserat kollagen, som har brutits ner i mindre peptider, kan vara lättare för kroppen att absorbera och använda. Kontrollera även att produktionen sker enligt god tillverkningssed (GMP) eller andra certifieringar för kvalitet och säkerhet.
 5. Beakta tillsatta ingredienser: Vissa collagenprodukter kan innehålla ytterligare komponenter så som vitaminer, mineraler eller antioxidanter som syftar till att förbättra effekten eller komplettera kollagenets verkan. Bedöm om dessa tillsatser är relevanta för dina behov.
 6. Kolla dosering och administrering: Läs instruktionerna noga för att förstå rekommenderad dosering och hur produkten bör användas. Vissa collagenprodukter kan kräva att de tas på fastande mage, medan andra kan tas när som helst under dagen och lite då och då.
 7. Pris och budget: Priset på collagenprodukter varierar beroende på varumärke, kvalitet och kvantitet. Sätt en budget och jämför priser mellan olika produkter. Kom ihåg att kvalitet och effektivitet också är viktiga faktorer att överväga vid valet av collagenprodukt.
 8. Konsultera en expert: Om du är osäker eller har specifika hälsobehov är det alltid bra att rådgöra med en hälso- eller kostexpert för att få personligt anpassade rekommendationer.

Kom ihåg att effekterna av collagen kan variera mellan individer, och det kan ta tid innan du ser resultat. Ha tålamod och ge produkten en rimlig tid att verka innan du bedömer dess effektivitet.

Frågor och svar om Kollagen

Collagen har flera viktiga funktioner i kroppen. I huden ger det struktur och elasticitet, vilket hjälper till att bibehålla hudens ungdomliga utseende och motståndskraft mot rynkor och slapphet. I ben och leder ger collagen styrka och flexibilitet, vilket är avgörande för att stödja skelettet och möjliggöra smidiga rörelser.

Kroppens produktion av collagen minskar med åldern, vid 25-30 års ålder börjar den sina vilket kan leda till förlust av hudens elasticitet, benmassa och ledhälsa. Därför är tillskott av collagen populärt för att komplettera den naturliga kollagenproduktionen och främja hudens hälsa, stärka ben och leder.

Ligger ditt fokus på att stärka hud, hår och naglar, vilket kollagenet bidrar med, så är collagen typ 1 den form du vill åt. Äter du kollagen vid träning för att stärka hudens muskulatur kan en kombination av typ 1 och typ 3 vara att föredra, detta är typen marint utvunnet kollagen ofta innehåller.

Denna webbplats använder cookies

Cookies ("kakor") består av små textfiler. Dessa innehåller data som lagras på din enhet. För att kunna placera vissa typer av cookies behöver vi inhämta ditt samtycke. Vi på Leadson AB, orgnr. 559366-9392 använder oss av följande slags cookies. För att läsa mer om vilka cookies vi använder och lagringstid, klicka här för att komma till vår cookiepolicy.

Hantera dina cookieinställningar

Nödvändiga cookies

Nödvändiga cookies är cookies som måste placeras för att grundläggande funktioner på webbplatsen ska kunna fungera. Grundläggande funktioner är exempelvis cookies som behövs för att du ska kunna använda menyer och navigera på sajten.

Funktionella cookies

Funktionella cookies behöver placeras för att webbplatsen ska kunna prestera som du förväntar dig, exempelvis så att den känner av vilket språk som du föredrar, för att känna av om du är inloggad, för att hålla webbplatsen säker, komma ihåg inloggningsuppgifter eller för att kunna sortera produkter på webbplatsen utefter dina preferenser.

Cookies för statistik

För att kunna veta hur du interagerar med webbplatsen placerar vi cookies för att föra statistik. Dessa cookies anonymiserar personuppgifter.

Cookies för personlig anpassning

För att ge dig en bättre upplevelse placerar vi cookies för dina preferenser