Charge Amps Aura laddbox – Recension

Innehållsansvarig

I vårt test av laddboxar blev Charge Amps Aura vinnare av typ 2 laddboxar. Denna laddbox är kraftfull och med de dubbla uttagen kan du ladda två elbilar samtidigt. Den är anpassad för flera användningsområden och tillverkad av återvunnet aluminium. Det här är en riktigt högkvalitativ och tålig laddbox som klarar av det nordiska klimatet, och temperaturer från -30 till 45 grader. För dig som behöver kunna ladda flera elbilar samtidigt är det här förmodligen helt rätt val. Charge Amps Aura passar lika bra vid huset som för bostadsrättsföreningar och företag. Dess snygga design gör dessutom att den passar in överallt och inte blir någon tråkig detalj, utan enkelt smälter in i sin omgivning oavsett vart den placeras. Det här är helt enkelt en laddbox med många fördelar, där den största fördelen – och det som får den att sticka ut lite – helt klart är möjligheten att ladda två bilar samtidigt. Ca pris 15 000 – 35 000 kr.

Charge Amps Aura laddbox

PRIS MED INSTALLATION & DÄRMED SKATTEAVDRAG OM 50%:

 

Det här är en laddbox i toppklass, som håller en hög kvalitet och har en snygg design. En stor fördel med Charge Amps Aura är att den låter dig ladda två bilar samtidigt, tack vare dubbla uttag. Den är tillverkad av hållbart och återvunnet aluminium, och dess stilrena färg och design gör att den passar in överallt – i ett garage, på en uppfart eller i gatumiljö.

LED-lamporna på laddboxen indikerar pågående laddning, och visar också vägen till RFID mottagaren för en enkel identifiering och en total översikt. My Charge Space är en molntjänst som ger dig kontroll över allt från historik och automatiska rapporter till schemaläggning och timer. Denna kraftfulla laddbox passar lika bra för hemmabruk som för kommersiellt bruk. Den är perfekt för dig som har flera elbilar, men passar också perfekt för bostadsrättsföreningen eller företaget.

Charge Amps Aura är en högkvalitativ och tålig laddbox, som är tillverkad i Sverige för att användas i det växlande nordiska klimatet. Den är tillverkad av aluminium och klarar av temperaturer från -30 grader, till 45 grader. Dessutom har den en snygg och stilren design som gör att den inte blir någon tråkig detalj som försämrar fastighetens eller uppfartens utseende, utan tvärtom blir en ganska snygg detalj som lätt smälter in i miljön oavsett vart den placeras. Laddboxen är utformad av Koenigseggs chefsdesigner Joachim Nordwall.

Med denna laddbox är du även redo för framtiden. Utvecklingen går framåt och inom kort kommer elbilar att kunna stå för energilagring. Därför är denna laddbox förberedd för ISO15118 vilket gör energilagring möjligt när bilarna börjar stödja tekniken “vehicle-to-grid”. Via 4G, LAN eller WiFi håller sig laddboxen alltid uppdaterad med senaste mjukvaran, vilket ger dig tillgång till ny funktionalitet.

När du kopplar in två bilar så lastbalanserar laddboxen automatiskt mellan uttagen, för att optimera en snabb och säker laddning av båda bilarna. För ökad säkerhet finns även DC-skydd mot felströmmar och jordfelsbrytare typ A integrerat i laddboxen. Därför kan du känna dig säker när du använder Charge Amps Aura, och du kan också vara säker på att bilen eller bilarna alltid laddar så snabbt och effektivt som möjligt.

Denna laddbox är enkel att installera, lastbalanserad mellan uttagen och förberedd för ISO15118. Du kan även ställa in önskad laddström, vilket gör att laddboxen även passar bra för laddhybrider. Möjligheten att ställa in önskad laddström är också bra om du har en installation som inte klarar av den maximala styrkan. En nackdel med Charge Amps Aura är dock att den kostar en hel del, vilket gör att den inte är rätt val för dig som söker ett bra budgetalternativ. Det här är främst ett bra val om du verkligen är i behov av att kunna ladda två elbilar samtidigt, det vill säga om det finns två elbilar i hemmet och dessa behöver laddas samtidigt.

Fördelar

 • Kan ladda två elbilar samtidigt
 • Snygg och stilren design
 • Hög kvalitet
 • LED-lampor som indikerar laddning
 • Klarar temperaturer från -30 till 45 grader
 • Enkel att installera
 • Uppkopplad med molntjänst

Nackdelar

 • Högt pris

Specifikation

 • Antal faser: 1-fas och 3-fas
 • Strömstyrka: 32 A
 • Maximal effekt: 22 kW
 • IP-klass: IP66
 • Mått: 367 x 159 x 405 mm
 • Vikt: 10 kg
 • Material: Aluminium

PRIS MED INSTALLATION & DÄRMED SKATTEAVDRAG OM 50%:

Lämna en kommentar