1. Hem
 2. >
 3. Skönhet
 4. >
 5. Bäst i Test: CC Cream – Glow, fukt och täckning i årets bästa CC krämer!
Skarmavbild-2023-07-16-kl.-21.13.45.jpg

Lyx

Bästa CC cream

Estée Lauder Revitalizing Supreme

9

Mellan

IT Cosmetics CC+ Cream SPF50 - prisvärd CC cream

IT Cosmetics CC+

8.4

Budget

Lumene CC Color Correcting Cream SPF 20 - billigaste CC creamen i vårt test

Lumene CC Color Correcting Cream

8.4

Inledning

Jasså det är dags att förnya sminkboxen? Hitta den där rätta nyansen som får hudtonen att explodera av glow och varenda liten blemma att smälta in under en perfekt täckning och jämna ut hudtonen i rena rama filterfesten! Ja men givetvis, vem vill inte! Och visst är det väl lika bra att tänka på att vi bara har en hud så låt det sprängas in lite SPF och återfuktning och alla dom där godbitarna när vi ändå är på G. Och vart landar vi då? I den gyllene världen av CC CREAMS givetvis! Dessa förskönare och välgörare i ett! Man kan faktiskt säga att det är en kombination av flera olika produkter – foundation, solskyddskräm, primer och fuktkräm. En dagkräm med solskydd och färgkorrigerande egenskaper! Ren och skär innovation om du frågar mig. Och det gör du ju, så här är dom: Bästa CC krämerna 2024!

Vi på Hemfakta har utsett Estée Lauder Revitalizing Supreme CC cream till den övergripande vinnaren i detta test. Den kombinerar högkvalitativa anti-age egenskaper med förmågan att anpassa sig efter hudens individuella behov. Dessutom ger den en ungdomlig lyster och förbättrar hudens textur. Trots ett högre pris, erbjuder denna CC cream en mångsidighet och prestanda som är oöverträffad, vilket gör den till en idealisk produkt för de som söker både hudvård och lätt makeup i ett!

Våra experter har landat i sex CC Creams i olika prisklasser och för olika tillfällen. För att du enkelt ska hitta rätt har vi delat upp dom i kategorierna Lyx, Mittemellan & Budget. Du förresten! Är du ändå en person som diggar mer täckning? Kolla in vårt Foundation Bäst i Test!

I jakten på den bästa CC Cream har vi gjort en gedigen research. Vi har gått igenom konsumentupplevelser, labbtester och skannat specifikationer – allt för att få en så tydlig bild det bara går av vad som faktiskt skiljer den CC Cream som är bäst från den som inte är det. När det gäller CC Cream är såklart täckning och hållbarhet avgörande, men glow, solskydd och återfuktning är även det vi gärna ser att CC creamen besitter och är bra på! Sen är såklart prislappan värd en titt.

Varför Estée Lauder Revitalizing Supreme är Bäst i Test

Estée Lauder Revitalizing Supreme CC cream framstår som den övergripande vinnaren i detta test. Den kombinerar högkvalitativa anti-age egenskaper med förmågan att anpassa sig efter hudens individuella behov. Dessutom ger den en ungdomlig lyster och förbättrar hudens textur, vilket skiljer den från de andra produkterna. Trots ett högre pris, erbjuder denna CC cream en mångsidighet och prestanda som är oöverträffad, vilket gör den till en idealisk produkt för de som söker både hudvård och lätt makeup i ett.

1

Estée Lauder Revitalizing Supreme – Bästa CC creamen 2024!

hem-fakta-bast-i-test-logo
Bästa CC cream

Lyx

Vinnare

7

Pris

10

Lyster

10

Anti-aging

9

Fuktgivande

9

Hållbarhet under dagen

9

Totalpoäng

Motivering: Estée Lauder Revitalizing Supreme CC cream är den mest kompletta produkten i testet, trots sitt högre pris. Den ger en fantastisk lyster och har högpresterande anti-aging egenskaper. Den återfuktar huden effektivt och har en imponerande hållbarhet under dagen.

Grym CC cream – Minskar ålderstecken, ger lyster och jämnar ut helt magiskt! Pris ca. 580 kr.

Vi på Hemfakta har utsett Estée Lauder Revitalizing Supreme CC cream till den övergripande vinnaren i detta test. Den kombinerar högkvalitativa anti-age egenskaper med förmågan att anpassa sig efter hudens individuella behov. Dessutom ger den en ungdomlig lyster och förbättrar hudens textur. Trots ett högre pris, erbjuder denna CC cream en mångsidighet och prestanda som är oöverträffad, vilket gör den till en idealisk produkt för de som söker både hudvård och lätt makeup i ett!

Denna CC cream har flera fördelar: Den håller hög kvalitet, den är effektiv, den anpassar sig till hyns specifika behov, den ger hyn en vacker och naturlig färg, den har solskyddsfaktor 10, den ger lyster och den får hyn att kännas behaglig. En väldigt stor fördel med denna CC cream är att den även minskar olika ålderstecken så som rynkor, fina linjer, trist och matt hy och dehydrering samtidigt som hudens fasthet förbättras tack vare den banbrytande IntuiGen Technology. Denna CC cream innehåller självjusterande färg och färgfrigivande pigment som anpassar sig till hudtonen. Den jämnar ut hudtonen effektiv, återfuktar och piggar upp huden. Det här är alltså en anti age CC cream, perfekt för dig som behöver såväl anti age kräm som CC cream och vill slippa köpa två olika produkter.

Så här tycker experterna om Estée Lauder Revitalizing Supreme

Enligt ELLEs Beautyredaktör Carin Hellman är Estée Lauder Revitalizing Supreme CC Cream en utmärkt CC-cream för mogen hy, men passar alla åldrar. Den innehåller hudvårdande anti-age-ingredienser och ger en lätt färgnyans med UV-skydd 10, vilket gör den idealisk för torrare hudtyper.((ELLE, 2023-11-22))

 • Mängd: 30 ml
 • Typ: Kräm
 • Hudtyp: Passar alla hudtyper, men optimal för mogen hy
 • Funktioner: Minskar olika ålderstecken, Förbättrar hudens fastighet, Anpassar sig till hyns specifika behov
 • Solskyddsfaktor: 10

Fördelar

 • Användarna prisar Estée Lauder Revitalizing Supreme CC Cream för dess vårdande egenskaper och förmåga att ge huden en fin, utjämnande färg.
 • Många upplever att produkten smälter in i huden, ger en naturlig lyster och lämnar ingen sminkkänsla, vilket gör den idealisk för en lätt och naturlig vardagslook.
 • Recensenterna framhäver även krämens mångsidighet, då den hjälper till att dölja linjer samtidigt som den ger en fin lyster och solbränd nyans.
 • Produkten beskrivs som lätt att applicera, med en behaglig konsistens och god täckning, vilket uppskattas av användarna.
 • Dessutom nämns det att krämen är återfuktande, vilket gör den till en bra allt-i-ett lösning för daglig hudvård.

Nackdelar

 • En återkommande kritik är priset på produkten, vilket en del användare upplever som högt, även om många tycker att kvaliteten motiverar kostnaden.
 • Ett fåtal användare upplever att produkten inte ger tillräckligt med täckning eller inte är synlig nog på huden, vilket kan vara en nackdel för de som söker mer framträdande resultat.

Sammanfattning: Baserat på användarrecensioner från Lyko((Lyko, 2023-11-20)), Deloox((Deloox, 2023-11-20)), Notino((Notino, 2023-11-20)) och Cocopanda((Cocopanda, 2023-11-20)) med sammanlagt ca 100 omdömen, framstår Estée Lauder Revitalizing Supreme CC Cream som en mycket uppskattad produkt. Användarna värdesätter dess vårdande effekt, naturliga lyster och enkel applicering. Trots kritik om priset, är den generella uppfattningen att detta är en kvalitativ produkt som erbjuder en god kombination av hudvård och lätt makeup.

2

By Terry Cellularose Brightening CC Lumi-Serum

By Terry Cellularose Brightening CC Lumi-Serum

Lyx

Utmanare

7

Pris

10

Lyster

8

Anti-aging

8

Fuktgivande

10

Hållbarhet under dagen

8.6

Totalpoäng

Motivering: Trots det höga priset levererar denna produkt en oslagbar lyster och solida anti-aging egenskaper. Dess fuktgivande förmåga och hållbarhet under dagen är också imponerande.

Maxat glow! Piggar upp och jämnar ut! Pris ca. 700 kr.

Denna CC cream är ett så kallat CC serum – en kombination av CC cream och serum och den ger ett sånt glow! Vilket också bekräftas av användarna, hyllningskören är nämligen gigantisk här! Här har man alltså helt fokuserat på att ta fram en produkt som jämnar ut och ger en fin hy, och det gör denna verkligen. Den håller hög kvalitet och är mycket effektiv, den döljer ofullständigheter och ger huden en fyllig look med lyster. Detta är ett lättviktsserum som smälter ihop med huden, jämnar ut hudtonen och texturen. Den passar lika bra att använda som bas under makeupen, som ensamt för att ge en felfri och fräsch men samtidigt naturlig finish.

 • Mängd: 30 ml
 • Typ: Kräm
 • Hudtyp: Passar alla hudtyper
 • Funktioner: CC cream och serum i samma produkt, Döljer ofullständigheter, Ger lyster
 • Solskyddsfaktor: Nej

Fördelar

 • Många användare uppskattar serumets förmåga att ge huden en fräsch och hälsosam lyster, vilket är idealiskt för dem som föredrar en naturlig look.
 • Användare noterar att serumet är lätt och behagligt att applicera och att det snabbt absorberas av huden, vilket gör det till en favorit i den dagliga hudvårdsrutinen.
 • Serumet är populärt för dess mångsidighet, då det kan användas både enskilt och blandat med andra hudvårdsprodukter eller foundation för att skapa en anpassad look.
 • Flera recensioner framhåller att produkten är effektiv för att jämna ut hudtonen och ge huden en naturlig glow.

Nackdelar

 • Ett fåtal recensioner tyder på att serumet inte ger tillräcklig täckning eller lyster för vissa hudtyper, särskilt de med oljig hud eller stora porer.

Sammanfattning: Denna översikt baseras på över 500 recensioner från olika källor, inklusive Skincity((Skincity, 2023-11-20)), Lyko((Lyko, 2023-11-20)), Bangerhead((Bangerhead, 2023-11-20)), Åhlens((Åhlens, 2023-11-20)), Eleven((Eleven, 2023-11-20)) och By Terrys egen hemsida((By Terry, 2023-11-22)). Recensionerna ger en mångsidig inblick i användarnas erfarenheter med By Terry Cellularose Brightening CC Lumi-Serum, där de flesta uppskattar dess lystergivande effekt och lättanvända formula.

Duellen

Lyx

Estée Lauder Revitalizing Supreme – Bästa CC creamen 2024! vs. By Terry Cellularose Brightening CC Lumi-Serum

I lyxklassen ställs Estée Lauder Revitalizing Supreme, en anti-age CC cream som fokuserar på att minska ålderstecken och ge lyster, mot By Terry Cellularose Brightening CC Lumi-Serum, ett lystergivande serum. Estée Lauders produkt framstår som vinnare tack vare dess förmåga att anpassa sig till hudens behov och dess unika IntuiGen Technology, som ger en ungdomlig lyster och förbättrad hudtextur. By Terrys CC serum, å andra sidan, ger ett fantastiskt glow och är lätt på huden, men saknar de åldersmotverkande egenskaperna som Estée Lauders produkt erbjuder.

3

IT Cosmetics CC+ Cream SPF50

IT Cosmetics CC+ Cream SPF50 - prisvärd CC cream

Mellan

Vinnare

8

Pris

7

Lyster

9

Anti-aging

9

Fuktgivande

9

Hållbarhet under dagen

8.4

Totalpoäng

Motivering: IT Cosmetics CC+ Cream erbjuder ett fantastiskt pris för sin prestanda. Trots att den inte ger lika mycket lyster som de lyxigare produkterna, levererar den solida anti-aging (pga den höga solskyddsfaktorn) och fuktgivande egenskaper samt bra hållbarhet under dagen.

Uppbyggbar täckning, hög solskyddsfaktor och fukt! Tre pangegenskaper och dessutom till ett rimligt pris! Pris ca. 370 kr.

Det här är verkligen en prisvärd CC cream med många fördelar: Hög kvalitet, solskyddsfaktor 50+, stärker och stramar upp huden, ger långvarig fukt, fyller och slätar ut huden, ger en jämn och naturlig look, döljer porer och fina linjer, jämnar ut hudtonen, ger näring och vårdar huden. Denna CC cream kan ersätta många andra produkter, och den gör allt man vill att en CC cream ska göra och mer därtill. Den har skonsamma ingredienser och är utvecklad i samarbete med dermatologer och hudvårdsexperter. De välgörande och återfuktande egenskaperna gör att den kan ersätta både dagkräm och fuktkrämen, och tack vare den höga solskyddsfaktorn behövs heller ingen solkräm. Dessutom kan den även ersätta foundation, eftersom den är färgkorrigerande, men även tack vare att den har en uppbyggbar täckning. Det gör att du kan få precis den täckning du önskar. Det här är en helt fantastisk CC cream med oslagbart många positiva egenskaper.

Så här tycker experterna om IT Cosmetics CC+ Cream SPF50

Carin Hellman från ELLE beskriver IT Cosmetics Your Skin But Better CC+ SPF50+ som en mångsidig och täckande CC-cream. Denna produkt erbjuder naturlig täckning, högt solskydd med SPF50 som skyddar mot både UVA och UVB-strålar, samt bidrar till fukt och lyster. Tillgänglig i 12 olika nyanser, denna CC-cream är en favorit för många.((ELLE, 2023-11-22))

 • Mängd: 32 ml
 • Typ: kräm
 • Hudtyp: Passar alla hudtyper
 • Funktioner: Stramar upp huden, Ger långvarig fukt, Skonsamma ingredienser, Uppbyggbar täckning
 • Solskyddsfaktor: 50+

Fördelar

 • Användare uppskattar produkten för dess utmärkta täckning, vilket effektivt döljer hudbrister och ger en jämn hudton.
 • Många recensenter nämner att produkten känns lätt på huden och ger en naturlig, inte kakig, finish.
 • Dess förmåga att passa väl för mogen hud och inte sätta sig i fina linjer eller rynkor uppskattas av användare i olika åldersgrupper.
 • Användare uppskattar dess långvariga effekt och att den håller hela dagen, vilket är särskilt viktigt för dem som behöver tillförlitlig täckning.
 • Dess innehåll av SPF50 betonas som en betydande fördel, vilket ger både skydd och skönhetsvård i ett och samma steg.

Nackdelar

 • Vissa användare rapporterar att produkten kan kännas lite för tung för deras smak, vilket kan vara en nackdel för dem som föredrar lättare formuleringar.
 • Enstaka recensioner nämner att färgmatchningen kan vara svår, särskilt för mycket ljus hy.

Sammanfattning: Denna sammanfattning av användarrecensioner baseras på över 2000 recensioner från källor som Skincity((Skincity, 2023-11-20)), Kicks((Kicks, 2023-11-20)), Lookfantastic((Lookfantastic, 2023-11-20)) och IT Cosmetics egen hemsida((IT Cosmetics, 2023-11-22)). Dessa recensioner ger en bred översikt av användarnas erfarenheter och åsikter om IT Cosmetics CC+ Cream SPF50, där majoriteten framhäver dess effektiva täckning och långvariga resultat. Trots vissa nackdelar gällande konsistens och färgmatchning, står produktens fördelar i fokus för de flesta användare.

4

Biodroga MD Even & Perfect CC Cream SPF 20 Color Correction Anti-Redness

Biodroga MD Even & Perfect CC Cream SPF 20 Color Correction Anti-Redness

Mellan

Utmanare

7

Pris

7

Lyster

9

Anti-aging

9

Fuktgivande

8

Hållbarhet under dagen

8

Totalpoäng

Motivering: Denna CC cream är prisvärd och erbjuder goda anti-aging och fuktgivande egenskaper. Den har en bra hållbarhet under dagen men kan sakna lite lyster jämfört med andra produkter i testet.

Även här har du en riktigt prisvärd CC cream! God täckning, dämpar rodnader och har dessutom anti-age egenskaper! Pris ca. 420 kr.

Det här är en mycket prisvärd, högkvalitativ och effektiv CC cream med många fördelar. Den passar alla hudtyper och har solskyddsfaktor 20, men förutom dess klassiska CC cream egenskaper, som att den jämnar ut hudtonen, har den även anti age egenskaper och dämpar rodnader. Den vårdar även huden, och anpassar sig till alla hudtoner. Den skyddar huden, och neutraliserar effektivt rodnader och röda toner. Den ger en lätt täckning och döljer fina linjer. Den motverkar hudens åldrande, skyddar mot UV-strålning och neutraliserar fria radikaler för att stärka huden. Den binder även fukten i huden, slätar ut hudstrukturen och gör huden mjuk som sammet. Den är även dermatologiskt testad och fri från parabener och mineraloljor.

 • Mängd: 40 ml
 • Typ: Kräm
 • Hudtyp: Passar alla hudtyper, men särskilt dig som vill dämpa rodnad
 • Funktioner: Anti age egenskaper, Dämpar rodnader
 • Solskyddsfaktor: 20

Fördelar

 • Många användare upplever att produkten effektivt döljer rodnad och ger en jämn och fin hudton.
 • Användare uppskattar den naturliga och lystergivande effekten av produkten, vilket gör den idealisk för dagligt bruk.
 • En del recensenter framhäver att produkten är dryg och lätthanterlig, vilket gör den ekonomisk i längden.
 • Flera användare uppskattar att produkten innehåller SPF 20, vilket ger ett visst skydd mot solen.
 • Produkten anses passa väl för känslig hud och upplevs vara mild och skonsam.

Nackdelar

 • Några recensenter nämner att produkten kan vara svår att applicera jämnt och kräver viss teknik för bästa resultat.

Sammanfattning: Denna sammanfattning av användarrecensioner baseras på över 50 recensioner från källor som Lyko((Lyko, 2023-11-20)), Hudoteket((Hudoteket, 2023-11-20)) och Bangerhead((Bangerhead, 2023-11-20)). Användarnas feedback visar att Biodroga MD Even & Perfect CC Cream SPF 20 Color Correction Anti-Redness är en uppskattad produkt för sin förmåga att dölja rodnad, ge lyster och vara skonsam mot huden. Trots att vissa upplever att appliceringstekniken kräver lite övning, är det övergripande intrycket positivt. Antalet recensioner är begränsat till de tillgängliga källorna.

Duellen

Mellan

IT Cosmetics CC+ Cream SPF50 vs. Biodroga MD Even & Perfect CC Cream SPF 20 Color Correction Anti-Redness

I mellanprisklassen jämförs IT Cosmetics CC+ Cream SPF50, känd för sin uppbyggbara täckning och höga solskyddsfaktor, med Biodroga MD Even & Perfect CC Cream SPF 20, som är inriktad på att dämpa rodnader och ha anti-age egenskaper. IT Cosmetics CC Cream vinner här med sin mångsidighet – den kan ersätta flera hudvårdsprodukter och ger en hållbar täckning. Biodrogas produkt är också effektiv, särskilt för att neutralisera rodnad, men IT Cosmetics CC Creams bredare funktionalitet och högre SPF gör den till en mer attraktiv produkt i denna kategori.

5

Lumene CC Color Correcting Cream SPF 20

Lumene CC Color Correcting Cream SPF 20 - billigaste CC creamen i vårt test

Budget

Vinnare

10

Pris

8

Lyster

7

Anti-aging

8

Fuktgivande

9

Hållbarhet under dagen

8.4

Totalpoäng

Motivering: Lumene CC cream har det bästa priset av alla testade produkter, men det påverkar inte dess prestanda negativt. Den ger fin lyster och hållbarhet under dagen, den har solfaktor och bra fuktgivande egenskaper.

Denna CC cream har trots sitt låga pris blivit en sann användarfavorit; naturlig medeltäckning, fin lyster och fylld av källvatten som återfuktar! Pris ca. 110 kr.

Denna CC cream har inte bara ett lågt pris, utan även många andra fördelar. Den är lätt och flytande, och ger huden en fin lyster. Den har en medeltäckning, och innehåller källvatten som återfuktar huden och lingonfröolja som jämnar ut dess hudton. Den sprider sig jämnt över huden och reducerar skavanker och rodnader, och ger en fin finish. Denna CC cream innehåller även solskyddsfaktor 20, för att ge ett lätt skydd mot UVA- och UVB-strålar. Dessutom passar den för alla hudtyper.

Så här tycker experterna om Lumene CC Color Correcting Cream SPF 20

ELLEs Beautyredaktör Carin Hellman rekommenderar Lumene CC Color Correcting Cream som ett prisvärt alternativ som levererar strålande resultat. Denna veganska CC-cream har SPF 20, erbjuder medeltäckning som kan byggas upp utan att kännas tung och ger en naturlig lyster samtidigt som den effektivt reducerar rodnader.((ELLE, 2023-11-22))

 • Mängd: 30 ml
 • Typ: Kräm
 • Hudtyp: Alla hudtyper, men mycket bra för torr och känslig hy
 • Funktioner: Ger fin lyster, Medeltäckning, Återfuktar huden, Jämnar ut hudtonen, Passar alla hudtyper
 • Solskyddsfaktor: 20

Fördelar

 • Användarna uppskattar att produkten erbjuder en naturlig och lätt täckning, vilket ger en fräsch och jämn hudton.
 • Många recensenter framhäver produkten för dess förmåga att ge lyster och en hälsosam utstrålning till huden.
 • Flera användare betonar att Lumene CC Cream är lätt att applicera och att den smälter väl in i huden.
 • Produkten uppskattas för att den är långvarig och håller bra under dagen, även i olika väderförhållanden.
 • Några recensenter nämner att produkten fungerar väl även för känslig hud och orsakar inte irritation eller utbrott.

Nackdelar

 • Några recensenter nämner att produkten kan kännas något fet eller oljig, särskilt på blandhy eller fet hud.

Sammanfattning: För att sammanställa användarnas åsikter om Lumene CC Color Correcting Cream SPF 20, har vi gått igenom recensioner från Lyko((Lyko, 2023-11-20)), Kicks((Kicks, 2023-11-20)) och Lumenes egen hemsida((Lumene, 2023-11-20)). Totalt baseras denna sammanfattning på över 1000 recensioner. Användarna upplever produkten som lätt, naturlig och effektiv för att skapa en jämn hudton med lyster.

6

L’Oréal Paris CC C’est Magic

L'oréal Paris BB C'est Magic - billig och bra CC cream

Budget

Utmanare

10

Pris

6

Lyster

7

Anti-aging

8

Fuktgivande

8

Hållbarhet under dagen

7.8

Totalpoäng

Motivering: Denna CC cream från L’oréal Paris erbjuder utmärkt värde för pengarna. Den ger en hyfsad lyster, bra fukt, samt en rimlig hållbarhet under dagen. Dessutom har den SPF 20.

Tar hand om röda toner, jämnar ut och skyddar mot solen – för en billig peng! Pris ca. 115 kr.

Denna CC cream har många fördelar: Den har ett lågt pris, samtidigt som den är väldigt effektiv. Den är färgkorrigerande och neutraliserar även röda toner i huden. Dess gröna färg neutraliserar rodnad och ger en jämnare hudton. En annan stor fördel är att den återfuktar huden i 24 timmar, och tack vare solskyddsfaktor 20 ger den även skydd mot solens skadliga strålar. Det här är helt enkelt en väldigt prisvärd CC cream.

 • Mängd: 30 ml
 • Typ: Kräm
 • Hudtyp: Alla hudtyper
 • Funktioner: Färgkorrigerande, Neutraliserar röda toner, Återfuktar i 24 timmar
 • Solskyddsfaktor: 20

Fördelar

 • Många användare uppskattar att produkten effektivt döljer rodnad och jämnar ut hudtonen, vilket ger ett naturligt och fräscht utseende.
 • Användarna betonar att CC-cremen är lätt och behaglig på huden, vilket gör den idealisk för dagligt bruk.
 • Flera recensioner lyfter fram att produkten har en lätt och tunn formula, vilket gör den enkel att applicera och blanda ut.
 • Produkten beskrivs som prisvärd, vilket gör den till ett populärt val för de som söker ett kostnadseffektivt alternativ.

Nackdelar

 • En vanlig kritik är att produkten kan oxidera och förändra färg, vilket ibland resulterar i en orange nyans som inte passar alla hudtoner.
 • Några användare rapporterar att produkten kan vara för torr för äldre eller torr hud, vilket kan resultera i en fnasig och ojämn finish.

Sammanfattning: För att sammanställa en översikt över L’oréal Paris CC C’est Magic har vi granskat recensioner från Åhléns((Åhléns, 2023-11-20)), Cocopanda((Cocopanda, 2023-11-20)) och Feelunique((Feelunique, 2023-11-20)), med ett totalt antal av över 400 recensioner. Användarna värderar produkten högt för dess förmåga att jämnar ut hudtonen och dölja rodnad, samtidigt som de noterar vissa nackdelar såsom färgförändring och torrhet. Dessa recensioner ger en mångsidig bild av produkten och dess prestanda. Antalet recensioner är begränsat till de tillgängliga källorna.

Duellen

Budget

Lumene CC Color Correcting Cream SPF 20 vs. L’Oréal Paris CC C’est Magic

I budgetklassen står Lumene CC Color Correcting Cream SPF 20, som erbjuder naturlig medeltäckning och återfuktande egenskaper, mot L’Oréal Paris CC C’est Magic, som fokuserar på att korrigera röda toner. Lumene tar ledningen här med sin förmåga att ge huden en naturlig lyster och en jämn hudton, samtidigt som den passar alla hudtyper. L’Oréals produkt är effektiv för att dölja rodnad och är prisvärd, men Lumene erbjuder en mer allsidig produkt som tillgodoser ett bredare spektrum av hudvårdsbehov.

Köpguide CC cream

När man ska köpa CC cream finns det som sagt en hel del saker som kan vara bra att tänka på. Eftersom CC cream kan ha många olika egenskaper kan det vara svårt att veta vilken man ska välja – vilka egenskaper är viktigast, och vilken produkt är egentligen bäst? Självklart är detta individuellt, men för att göra det lättare att ta reda på vilken som är rätt val för dig så kommer vi här att gå igenom några saker som kan vara bra att tänka på. Vi kommer att fokusera på egenskaper, innehåll och en specifik egenskap: solskyddsfaktor.

Egenskaper

De egenskaper som CC cream vanligtvis har är till exempel färgkorrigering och solskydd, samt att de är fuktgivande. CC cream brukar även ge huden näring och har ofta en del vårdande egenskaper. Detta gör att i stort sett alla CC cream kan ersätta foundation, solkräm, fuktkräm och dagkräm – men det beror helt på vilket behov man har.

Därtill kan det finnas många andra egenskaper: den kan minska ålderstecken, göra huden fastare, den kan dämpa rodnader, vara mer eller mindre täckande och mycket annat. Här finns det alltså möjlighet att välja en CC cream med precis rätt egenskaper för din hy och dina behov. Kolla gärna runt på olika CC cream och ta reda på vilka egenskaper som finns, därefter kan du avgöra vilka av dessa som känns viktiga för dig.

Innehåll

Även om innehållet till stor del hänger ihop med egenskaperna, eftersom det är specifika ingredienser som ger specifika egenskaper, så kan det här ändå vara värt att tänka på. Kanske finns det ingredienser du gärna undviker, eller som du väldigt gärna vill ha i din CC cream. Kanske har du en känslig hy och söker en CC cream med skonsamma ingredienser, eller så vill du ha en med så naturligt innehåll som möjligt.

Solskyddsfaktor

Att CC cream innehåller solskyddsfaktor är mer en regel än ett undantag, men som de flesta vet så kan solskyddsfaktorn variera ganska mycket. Även solskyddsfaktorn i CC cream kan variera en hel del – ibland är solskyddsfaktorn bara 10, medan andra CC cream erbjuder solskyddsfaktor på 50+. Det är vanligt att solskyddsfaktorn ligger runt 20, men eftersom den också kan vara högre så kan detta vara värt att kolla lite extra på.

Självklart är en högre solskyddsfaktor alltid att föredra, och om du inte kompletterar med annan solkräm när du vistas i solen så är det en väldigt bra idé att välja en CC cream med så hög solskyddsfaktor som möjligt. Om du däremot endast vill ha CC cream för andra egenskaper, och använder solkräm vid behov, så är detta förstås inte lika viktigt.

Avslutande ord inför ditt köp av CC cream

CC cream är en riktigt smart produkt, som bäst kan beskrivas som en blandning av foundation och dagkräm. Den är täckande och utjämnande, vilket gör att den fungerar som en foundation, men den har även vårdande och skyddande egenskaper samt tillför fukt – som en dagkräm.

Om man vill göra det ännu mer avancerad så är det egentligen ännu flera produkter i CC creamen – fuktkräm, primer och solkräm finns också där. Resultatet blir en riktigt smart kräm med många fördelaktiga egenskaper, som kan ersätta såväl dagkräm och solkräm som foundation, och kanske till och med ännu flera produkter.

Innan CC creamen gjorde entré så kom BB creamen ut på marknaden, den första bokstavskrämen. Den användes i början på hudkliniker efter laserbehandling, samt på personer med mycket acne.

Något som är viktigt att komma ihåg när det gäller såväl BB- som CC cream är att dess egenskaper kan variera mellan olika märken. Även om de har egenskaper som utmärker dem så kan de även ha flera andra egenskaper, som kan skilja sig åt mellan olika märken.

En skillnad mellan BB- och CC cream är att den sistnämnda är färgkorrigerande, precis som namnet avslöjar – CC står nämligen för color correcting. BB creamen täcker, men jämnar inte ut hudtonen, med CC creamen alltså främst jämnar ut hudtonen men ofta även är täckande i någon utsträckning.

Frågor och svar om CC cream

En CC cream är en färgkorrigerande dagkräm med solskyddsfaktor, det är helt enkelt en dagkräm med flera egenskaper. Den återfuktar, täcker, är vårdande och skyddar mot sol. CC cream är ofta medium täckande, precis som en foundation, men hur täckande den är kan också variera mellan olika sorter.

Både BB- och CC cream är lite mer avancerade dagkrämer, men CC cream, och CC cream har i stort sett samma egenskaper som BB cream, men den har högre solskyddsfaktor och är mer täckande. Den är även färgkorrigerande, vilket innebär att den jämnar ut hudtonen.

Det kan vara bra att börja med en fuktkräm innan man applicerar CC cream, eftersom extra fukt alltid kan behövas även om CC cream ofta innehåller fukt. Därefter applicerar man CC cream på samma sätt som en vanlig dagkräm, det går bra att använda fingrarna eller så använder man en pensel om man föredrar det. Eftersom CC cream är täckande och färgkorrigerande så behövs det ingen foundation efter att man har applicerat CC cream.

I allmänhet kan man säga att CC-creme är en lättare, mer hudvårdande version av en foundation. CC-creme kan vara ett bra val för dagligt bruk eller för dig som föredrar en mer naturlig look, medan foundation kan ge mer täckning och vara mer lämplig för speciella tillfällen eller fotografering.

Denna webbplats använder cookies

Cookies ("kakor") består av små textfiler. Dessa innehåller data som lagras på din enhet. För att kunna placera vissa typer av cookies behöver vi inhämta ditt samtycke. Vi på Leadson AB, orgnr. 559366-9392 använder oss av följande slags cookies. För att läsa mer om vilka cookies vi använder och lagringstid, klicka här för att komma till vår cookiepolicy.

Hantera dina cookieinställningar

Nödvändiga cookies

Nödvändiga cookies är cookies som måste placeras för att grundläggande funktioner på webbplatsen ska kunna fungera. Grundläggande funktioner är exempelvis cookies som behövs för att du ska kunna använda menyer och navigera på sajten.

Funktionella cookies

Funktionella cookies behöver placeras för att webbplatsen ska kunna prestera som du förväntar dig, exempelvis så att den känner av vilket språk som du föredrar, för att känna av om du är inloggad, för att hålla webbplatsen säker, komma ihåg inloggningsuppgifter eller för att kunna sortera produkter på webbplatsen utefter dina preferenser.

Cookies för statistik

För att kunna veta hur du interagerar med webbplatsen placerar vi cookies för att föra statistik. Dessa cookies anonymiserar personuppgifter.

Cookies för personlig anpassning

För att ge dig en bättre upplevelse placerar vi cookies för dina preferenser