Bästa CC creamen 2022 blev Estée Lauder Revitalizing Supreme – Bäst i Test

En CC cream är en riktigt smart produkt som kan ha väldigt många egenskaper. Man kan egentligen säga att det är en kombination av flera olika produkter – foundation, solskyddskräm, primer och fuktkräm. CC creamen har ofta även vårdande egenskaper, och kan även kallas för en avancerad dagkräm – en dagkräm med solskydd och färgkorrigerande egenskaper. Det finns dock väldigt många olika märken och egenskaperna kan skilja sig åt mellan olika CC cream, vilket kan göra det svårt att veta vilken man ska välja. Här har vi därför tagit fram några av de bästa i olika prisklasser, och vi kommer även att gå igenom sådant som kan vara bra att tänka på när du ska köpa en CC cream.

CC cream Bäst i Test 2022 – Hemfaktas lista

Nedan hittar du alla vinnare och utmanare i detta test. Här finns allt från billiga men riktigt bra alternativ, prisvärda CC creamer och högkvalitativa premiumprodukter.

Köpguide för CC cream

När man ska köpa CC cream finns det som sagt en hel del saker som kan vara bra att tänka på. Eftersom CC cream kan ha många olika egenskaper kan det vara svårt att veta vilken man ska välja – vilka egenskaper är viktigast, och vilken produkt är egentligen bäst? Självklart är detta individuellt, men för att göra det lättare att ta reda på vilken som är rätt val för dig så kommer vi här att gå igenom några saker som kan vara bra att tänka på. Vi kommer att fokusera på egenskaper, innehåll och en specifik egenskap: solskyddsfaktor.

Egenskaper

De egenskaper som CC cream vanligtvis har är till exempel färgkorrigering och solskydd, samt att de är fuktgivande. CC cream brukar även ge huden näring och har ofta en del vårdande egenskaper. Detta gör att i stort sett alla CC cream kan ersätta foundation, solkräm, fuktkräm och dagkräm – men det beror helt på vilket behov man har.

Därtill kan det finnas många andra egenskaper: den kan minska ålderstecken, göra huden fastare, den kan dämpa rodnader, vara mer eller mindre täckande och mycket annat. Här finns det alltså möjlighet att välja en CC cream med precis rätt egenskaper för din hy och dina behov. Kolla gärna runt på olika CC cream och ta reda på vilka egenskaper som finns, därefter kan du avgöra vilka av dessa som känns viktiga för dig.

Innehåll

Även om innehållet till stor del hänger ihop med egenskaperna, eftersom det är specifika ingredienser som ger specifika egenskaper, så kan det här ändå vara värt att tänka på. Kanske finns det ingredienser du gärna undviker, eller som du väldigt gärna vill ha i din CC cream. Kanske har du en känslig hy och söker en CC cream med skonsamma ingredienser, eller så vill du ha en med så naturligt innehåll som möjligt.

Solskyddsfaktor

Att CC cream innehåller solskyddsfaktor är mer en regel än ett undantag, men som de flesta vet så kan solskyddsfaktorn variera ganska mycket. Även solskyddsfaktorn i CC cream kan variera en hel del – ibland är solskyddsfaktorn bara 10, medan andra CC cream erbjuder solskyddsfaktor på 50+. Det är vanligt att solskyddsfaktorn ligger runt 20, men eftersom den också kan vara högre så kan detta vara värt att kolla lite extra på.

Självklart är en högre solskyddsfaktor alltid att föredra, och om du inte kompletterar med annan solkräm när du vistas i solen så är det en väldigt bra idé att välja en CC cream med så hög solskyddsfaktor som möjligt. Om du däremot endast vill ha CC cream för andra egenskaper, och använder solkräm vid behov, så är detta förstås inte lika viktigt.

Bästa CC creamen 2022 – vi listar 6 märken

Här har vi tagit fram några av de bästa CC cream som går att hitta, och för att göra det enklare att hitta rätt bland dessa så har vi delat upp dem i tre olika kategorier utifrån prisklass: premium, mellan och budget. Tänk på att du kan behöva komplettera med solkräm om du väljer en CC cream med lägre solskydd, läs gärna vårt test av solkräm om du även behöver en sådan.

Bäst i test premiumklassen: Estée Lauder Revitalizing Supreme – bästa CC cream 2022

Det här är en riktigt högkvalitativ och effektiv CC cream med flera goda egenskaper. En stor fördel är att den även minskar ålderstecken. Ca pris 700 kr.

Bästa CC cream

Denna CC cream har flera fördelar: Den håller hög kvalitet, den är effektiv, den anpassar sig till hyns specifika behov, den ger hyn en vacker och naturlig färg, den har solskyddsfaktor 10, den ger lyster och den får hyn att kännas behaglig. En väldigt stor fördel med denna CC cream är att den även minskar olika ålderstecken så som rynkor, fina linjer, trist och matt hy och dehydrering samtidigt som hudens fasthet förbättras tack vare den banbrytande IntuiGen Technology. Denna CC cream innehåller självjusterande färg och färgfrigivande pigment som anpassar sig till hudtonen. Den jämnar ut hudtonen effektiv, återfuktar och piggar upp huden. Det här är alltså en anti age CC cream, perfekt för dig som behöver såväl anti age kräm som CC cream och vill slippa köpa två olika produkter.

Fördelar

 • Håller hög kvalitet
 • Mycket effektiv
 • Minskar olika ålderstecken
 • Förbättrar hudens fastighet
 • Anpassar sig till hyns specifika behov

Nackdelar

 • Priset

Specifikation

 • Mängd: 30 ml
 • Solskyddsfaktor: 10

MER INFORMATION OCH PRIS: 

 

Utmanare premiumklassen: By Terry Cellularose Brightening CC Lumi-Serum

Det här är en mycket effektiv och högkvalitativ CC cream, eller närmare bestämt CC serum, med flera positiva egenskaper. Ca pris 700 kr.

By Terry Cellularose Brightening CC Lumi-Serum

Denna CC cream är ett så kallat CC serum – en kombination av CC cream och serum. Här har man alltså helt fokuserat på att ta fram en produkt som jämnar ut och ger en fin hy, och det gör denna verkligen. Den håller hög kvalitet och är mycket effektiv, den döljer ofullständigheter och ger huden en fyllig look med lyster. Detta är ett lättviktsserum som smälter ihop med huden, jämnar ut hudtonen och texturen. Den passar lika bra att använda som bas under makeupen, som ensamt för att ge en felfri och fräsch men samtidigt naturlig finish.

Fördelar

 • CC cream och serum i samma produkt
 • Håller hög kvalitet
 • Mycket effektiv
 • Döljer ofullständigheter
 • Ger lyster

Nackdelar

 • Priset

Specifikation

 • Mängd: 30 ml

MER INFORMATION OCH PRIS:  

 

Bäst i test mellanklassen: IT Cosmetics CC+ Cream SPF50 – prisvärd CC cream

Denna prisvärda och högkvalitativa CC cream har otroligt många fördelaktiga egenskaper, till exempel uppbyggbar täckning och hög solskyddsfaktor. Ca pris 400 kr.

IT Cosmetics CC+ Cream SPF50 - prisvärd CC cream

Det här är verkligen en prisvärd CC cream med många fördelar: Hög kvalitet, solskyddsfaktor 50+, stärker och stramar upp huden, ger långvarig fukt, fyller och slätar ut huden, ger en jämn och naturlig look, döljer porer och fina linjer, jämnar ut hudtonen, ger näring och vårdar huden. Denna CC cream kan ersätta många andra produkter, och den gör allt man vill att en CC cream ska göra och mer därtill. Den har skonsamma ingredienser och är utvecklad i samarbete med dermatologer och hudvårdsexperter. De välgörande och återfuktande egenskaperna gör att den kan ersätta både dagkräm och fuktkrämen, och tack vare den höga solskyddsfaktorn behövs heller ingen solkräm. Dessutom kan den även ersätta foundation, eftersom den är färgkorrigerande, men även tack vare att den har en uppbyggbar täckning. Det gör att du kan få precis den täckning du önskar. Det här är en helt fantastisk CC cream med oslagbart många positiva egenskaper.

Fördelar

 • Hög solskyddsfaktor
 • Stramar upp huden
 • Ger långvarig fukt
 • Skonsamma ingredienser
 • Uppbyggbar täckning

Nackdelar

 • Inga nackdelar

Specifikation

 • Mängd: 32 ml
 • Solskyddsfaktor: 50+

MER INFORMATION OCH PRIS:  

 

Utmanare mellanklassen: Biodroga MD Even & Perfect CC Cream SPF 20 Color Correction Anti-Redness

Även detta är en mycket prisvärd CC cream med flera positiva egenskaper, och andra fördelar. Denna CC cream dämpar även rodnader, och har anti age egenskaper. Ca pris 550 kr.

Biodroga MD Even & Perfect CC Cream SPF 20 Color Correction Anti-Redness

Det här är en mycket prisvärd, högkvalitativ och effektiv CC cream med många fördelar. Den passar alla hudtyper och har solskyddsfaktor 20, men förutom dess klassiska CC cream egenskaper, som att den jämnar ut hudtonen, har den även anti age egenskaper och dämpar rodnader. Den vårdar även huden, och anpassar sig till alla hudtoner. Den skyddar huden, och neutraliserar effektivt rodnader och röda toner. Den ger en lätt täckning och döljer fina linjer. Den motverkar hudens åldrande, skyddar mot UV-strålning och neutraliserar fria radikaler för att stärka huden. Den binder även fukten i huden, slätar ut hudstrukturen och gör huden mjuk som sammet. Den är även dermatologiskt testad och fri från parabener och mineraloljor.

Fördelar

 • Mycket prisvärd
 • Hög kvalitet
 • Solskyddsfaktor
 • Anti age egenskaper
 • Dämpar rodnader

Nackdelar

 • Inga nackdelar

Specifikation

 • Mängd: 40 ml
 • Solskyddsfaktor: 20

MER INFORMATION OCH PRIS:  

 

Bäst i test budgetklassen: Lumene CC Color Correcting Cream SPF 20 – billigaste CC creamen i vårt test

Denna CC cream har trots sitt låga pris flera fördelar – den är medeltäckande, ger en fin lyster och innehåller källvatten som återfuktar huden. Ca pris 200 kr.

Lumene CC Color Correcting Cream SPF 20 - billigaste CC creamen i vårt test

Denna CC cream har inte bara ett lågt pris, utan även många andra fördelar. Den är lätt och flytande, och ger huden en fin lyster. Den har en medeltäckning, och innehåller källvatten som återfuktar huden och lingonfröolja som jämnar ut dess hudton. Den sprider sig jämnt över huden och reducerar skavanker och rodnader, och ger en fin finish. Denna CC cream innehåller även solskyddsfaktor 20, för att ge ett lätt skydd mot UVA- och UVB-strålar. Dessutom passar den för alla hudtyper.

Fördelar

 • Lågt pris
 • Ger fin lyster
 • Medeltäckning
 • Återfuktar huden
 • Jämnar ut hudtonen
 • Solskyddsfaktor
 • Passar alla hudtyper

Nackdelar

 • Inga nackdelar

Specifikation

 • Mängd: 30 ml
 • Solskyddsfaktor: 20
 • Hudtyp: Alla

MER INFORMATION OCH PRIS:  


Utmanare budgetklassen: L’oréal Paris BB C’est Magic
– billig och bra CC cream

Vår utmanare i budgetklassen är en CC cream som har ett lågt pris, men samtidigt är effektiv och har flera positiva egenskaper. Ca pris 150 kr.

L'oréal Paris BB C'est Magic - billig och bra CC cream

Denna CC cream har många fördelar: Den har ett lågt pris, samtidigt som den är väldigt effektiv. Den är färgkorrigerande och neutraliserar även röda toner i huden. Dess gröna färg neutraliserar rodnad och ger en jämnare hudton. En annan stor fördel är att den återfuktar huden i 24 timmar, och tack vare solskyddsfaktor 20 ger den även skydd mot solens skadliga strålar. Det här är helt enkelt en väldigt prisvärd CC cream.

Fördelar

 • Lågt pris
 • Mycket effektiv
 • Färgkorrigerande
 • Neutraliserar röda toner
 • Återfuktar i 24 timmar
 • Solskyddsfaktor

Nackdelar

 • Inga nackdelar

Specifikation

 • Mängd: 30 ml
 • Solskyddsfaktor: 20

MER INFORMATION OCH PRIS:  


Avslutande ord inför ditt köp av CC cream

CC cream är en riktigt smart produkt, som bäst kan beskrivas som en blandning av foundation och dagkräm. Den är täckande och utjämnande, vilket gör att den fungerar som en foundation, men den har även vårdande och skyddande egenskaper samt tillför fukt – som en dagkräm.

Om man vill göra det ännu mer avancerad så är det egentligen ännu flera produkter i CC creamen – fuktkräm, primer och solkräm finns också där. Resultatet blir en riktigt smart kräm med många fördelaktiga egenskaper, som kan ersätta såväl dagkräm och solkräm som foundation, och kanske till och med ännu flera produkter.

Innan CC creamen gjorde entré så kom BB creamen ut på marknaden, den första bokstavskrämen. Den användes i början på hudkliniker efter laserbehandling, samt på personer med mycket acne.

Något som är viktigt att komma ihåg när det gäller såväl BB- som CC cream är att dess egenskaper kan variera mellan olika märken. Även om de har egenskaper som utmärker dem så kan de även ha flera andra egenskaper, som kan skilja sig åt mellan olika märken.

En skillnad mellan BB- och CC cream är att den sistnämnda är färgkorrigerande, precis som namnet avslöjar – CC står nämligen för color correcting. BB creamen täcker, men jämnar inte ut hudtonen, med CC creamen alltså främst jämnar ut hudtonen men ofta även är täckande i någon utsträckning.

Vanliga frågor och svar om CC cream

Vad är CC cream?

En CC cream är en färgkorrigerande dagkräm med solskyddsfaktor, det är helt enkelt en dagkräm med flera egenskaper. Den återfuktar, täcker, är vårdande och skyddar mot sol. CC cream är ofta medium täckande, precis som en foundation, men hur täckande den är kan också variera mellan olika sorter.

Vad är skillnaden mellan BB- och CC cream?

Både BB- och CC cream är lite mer avancerade dagkrämer, men CC cream, och CC cream har i stort sett samma egenskaper som BB cream, men den har högre solskyddsfaktor och är mer täckande. Den är även färgkorrigerande, vilket innebär att den jämnar ut hudtonen.

Hur använder man CC cream?

Det kan vara bra att börja med en fuktkräm innan man applicerar CC cream, eftersom extra fukt alltid kan behövas även om CC cream ofta innehåller fukt. Därefter applicerar man CC cream på samma sätt som en vanlig dagkräm, det går bra att använda fingrarna eller så använder man en pensel om man föredrar det. Eftersom CC cream är täckande och färgkorrigerande så behövs det ingen foundation efter att man har applicerat CC cream.

CC cream är en väldigt smart produkt med flera egenskaper, som färgkorrigering och solskydd. Här har vi jämfört och tagit fram den bästa CC creamen.

Josefine Andersson

Jag heter Josefine Andersson, och jag älskar att testa olika produkter - och skriva om dem. Som förälder har jag stor erfarenhet av diverse barnprodukter och leksaker, men jag är även intresserad av hälsa och skönhet och många andra produkter.

Lämna en kommentar