Cashback Sverige bäst i test 2023 – Vem cashar bäst?

Innehållsansvarig

Det finns många aktörer i Cashback Sverige som ger pengar tillbaka på köp. Precis som miljoner svenskar handlar du säkert online med jämna mellanrum. I USA har fenomenet med cash back varit stort i många år. Det innebär att du får pengar tillbaka när du handlar. Men, det är en djungel med olika aktörer och därför har vi på Hemfakta hjälpt dig att lista de bästa i Cashback Sverige.

Hur fungerar Cashback?

Cash back är en slags återbäring till kunder som handlar online i de butiker som är anslutna till medlemsportalen. En cashback kan tas ut i pengar eller användas i andra nätbutiker som presentkort.

Många jämför den här typen av tjänst med de kundklubbar som många fysiska butiker har. Den stora skillnaden är att du inte måste vara medlem i många separata kundklubbar utan att allt är samlat i ett enda medlemskap.

Varför behövs Cashback?

Över 60% av alla svenskar handlade online förra året enligt statistik från SCB (källa). PostNord har även dem gjort en undersökning och 67% av 90 000 tillfrågade handlade online 2017 (källa).

Onlineförsäljningen uppgår till många miljarder. Enligt PostNord handlade en genomsnittlig konsument för 1500 kr per månad under förra året. Ett köp ger i genomsnitt 5 procent i cash back men varierar utifrån typ av produkt och företag. I vissa fall kan det röra sig om återbäring så hög som 20 procent! Det innebär att det finns stora pengar att tjäna på att tillhöra en cashback sida.

Med flera miljarder i onlinehandel rör det sig alltså totalt om miljoner som svenska konsumenter kan spara.

Dessutom erbjuder vissa cashback tjänster även pengarna tillbaka på dyra köp som flygbiljetter, hotellvistelser och charterresor!

Så funkar Cashback i Sverige

Genom att bli medlem på någon av plattformarna nedan får du tillgång till butikernas aktuella Cashback Sverige. Återbäringen varierar mellan de olika tjänsterna och butikerna. Det är lätt att bli medlem och som vi ser det finns det bara fördelar med att vara med i ett cashback-program.

Tjänsterna skiljer sig lite åt i hur du kan få ut pengarna. De allra flesta sätter in din återbäring på ett bankkonto eller ett Paypal-konto. Andra har förmånliga erbjudanden om du istället tar ut pengarna i kuponger och presentkort.

Det varierar även hur lång tid det tar för dig att få ut pengarna. Det beror på att butikerna kan ta olika lång tid på sig att bekräfta att köpet genomförts och måste vänta ut tiden för öppet köp. Efter det betalar de först ut pengarna till cashback-plattformen, som i sin tur betalar ut till dig.

Cashback Sverige – en jämförelse av olika aktörer

Bonusway.se

Bonusway är en av de största aktörerna både i Sverige och internationellt. Med över 650 butiker anslutna och bra provisioner är detta ett bra val i Cashback Sverige. Provisionerna uppgår till 25 procent som max hos Bonusway. Vi rekommenderar den här plattformen eftersom den är säker, har höga provisioner och är lätt att använda. Bli medlem via den här länken och du får 100 kr i välkomstbonus.

Antal butiker 650+
Återbäring i % 0,5-25%
Minsta belopp för utbetalning 150
Så får du pengarna tillbaka Bankkonto eller paypal-konto
Tid innan du får pengarna När butiken godkänt betalningen
Cashback exempel, populära onlinebutiker
Nelly.com (kläder) 4%
Lekmer.se (leksaker) 3%
CDON.com (allt möjligt) 4%
Hotels.com (hotell) 5,50%

Refunder.se

Refunder är en av de första tjänsterna på den svenska marknaden. De har också flest butiker anslutna till sitt medlemsprogram.

Antal butiker 730+
Återbäring i % 0,5-15%
Minsta belopp för utbetalning 100
Så får du pengarna tillbaka Bankkonto eller paypal-konto
Tid innan du får pengarna 15-60 dagar
Cashback exempel, populära onlinebutiker
Nelly.com (kläder) 4%
Lekmer.se (leksaker) 3%
CDON.com (allt möjligt) 4,5%
Hotels.com (hotell) 5%

Cashbacker.se

Antal butiker 600+
Återbäring i % 0,5-12%
Minsta belopp för utbetalning 100
Så får du pengarna tillbaka Bankkonto
Tid innan du får pengarna 15-45 dagar
Cashback exempel, populära onlinebutiker
Nelly.com (kläder) 4%
Lekmer.se (leksaker) 3%
CDON.com (allt möjligt) 4%
Hotels.com (hotell) 5%

Cashbackshopping.se

Antal butiker ca 430
Återbäring i % 0,5-20%
Minsta belopp för utbetalning 100 kr
Så får du pengarna tillbaka Bankkonto, paypalkonto eller presentkort
Tid innan du får pengarna 2-3 månader
Cashback exempel, populära onlinebutiker
Nelly.com (kläder) 5%
Lekmer.se (leksaker) 3%
CDON.com (allt möjligt) 5%
Hotels.com (hotell) 7%

 

Cashback Sverige – lista på bästa cashback 2023

  • Bonusway.se
  • Refunder.se
  • Cashbacker.se
  • Cashbackshopping.se

Lämna en kommentar