1. Hem
 2. >
 3. Hem & Hushåll
 4. >
 5. Bäst i test: Brödrost – Här är himmelriket för alla brödälskare!
859730301230.jpg

Lyx

bästa brödrosten 2023 bäst i test

KitchenAid Artisan

9

Mellan

Bästa brödrosten mellanklassen

Cuisinart CPT-180

8.6

Budget

Brödrost Bäst i test Budget Philips Billig

Philips Daily Collection HD2581

7.6

Inledning

Bröd, det är ju livets mat. Varmt bröd, ja det är basically Nirvana! Finns det något så gott och med så hög mysfaktor som nyrostat bröd på morgonen? Slut ögonen och känn doften… Där på frukostbordet står marmelader, ostar, parmaskinka, perfekt 63-gradiga nykokta ägg – och huvudrollen i filmscenen, ja men visst är det brödrosten! Dags att införskaffa? Då slänger vi ett öga på årets bästa tycker jag! Men du, är det en stor brödrost eller en liten du är ute efter? Räcker det att den rymmer 2 skivor eller passar det bättre med 4? Och designen! Icke att förglömma. Så här kommer dom: Årets bästa brödrostar!

Vi på Hemfakta har utsett KitchenAid Artisan till året bästa brödrost! Här har du enastående prestanda med elegant design – ett rostresultat till perfektion! Avancerade funktioner som smarta värmesensorer och nedräkningstimer erbjuder en högre nivå av kontroll och precision i rostningsprocessen. Dessutom är dess förmåga att hantera olika brödtyper och specialfunktioner som sandwich- och frysfunktioner unika jämfört med andra modeller i testet. 

Våra experter har landat i sex riktigt bra brödrostar i olika prisklasser och för olika tillfällen. För att du enkelt ska hitta rätt har vi delat upp dom i kategorierna Lyx, Mittemellan & Budget.

I jakten på den bästa brödrosten har vi gjort en gedigen research. Vi har gått igenom konsumentupplevelser, labbtester och skannat specifikationer med laserblick – allt för att få en så tydlig bild det bara går av vad som faktiskt skiljer den rost som är bäst från den som inte är det.  När det kommer till brödrost är såklart uppvärmningsprocessen avgörande, man vill ju ha brödet sådär perfekt gyllene! Även användarvänligheten spelar stor roll, man vill förstå snabbt och enkelt och kunna nyttja rostens alla fördelar! Här är även funktionsregistret en medspelare; att kunna tina bröd och få det att kännas nybakat – ja kan man få det av en brödrost då vill man ju ha det? Sedan är ju faktiskt brödrosten en riktigt snygg detalj i köket, så det är ju roligt om den är just snygg! Det tycker vi att den ska vara, för man äter ju så bekant även med ögonen!

1

KitchenAid Artisan – Bästa brödrosten [current_year]!

hem-fakta-bast-i-test-logo
bästa brödrosten 2023 bäst i test

Lyx

Vinnare

7

Pris

9

Hållbarhet/Miljö

10

Rostningskvalitet

9

Användarvänlighet

10

Design

9

Totalpoäng

Motivering: KitchenAid Artisan imponerar med utmärkt rostningskvalitet och enastående design. Dess mångsidighet och hållbarhet kompenserar för det högre priset. Den sticker ut med sin användarvänlighet och estetiska tilltal.

För dig som vill köra fast track till himmelriket! Pris ca. 2700 kr.

Vi på Hemfakta har utsett KitchenAid Artisan till året bästa brödrost! Här har du enastående prestanda med elegant design – ett rostresultat till perfektion! Dess avancerade funktioner som smarta värmesensorer och nedräkningstimer erbjuder en högre nivå av kontroll och precision i rostningsprocessen. Dessutom är dess förmåga att hantera olika brödtyper och specialfunktioner som sandwich- och frysfunktioner unika jämfört med andra modeller i testet.

Den har ett brett och långt brödfack, vilket gör att alla typer av bröd passar i den. Här finns också sju olika gradinställningar och en nedräkningstimer som gör det enkelt att ställa in hur du vill ha ditt bröd, det finns också smarta elektroniska värmesensorer som ger en perfekt jämn rostning. Andra fördelar är till exempel sandwich-funktionen med smörgåsrack, frysfunktionen som tinar upp brödet innan rostning och bagelfunktionen för bagels och bullar. Det här är en högkvalitativ och riktigt bra brödrost, som är enkel att använda.

 • Antal brödskivor: 2
 • Material: Metall
 • Effekt: 1250 W
 • Funktioner: Nedräkningstimer, Smarta elektroniska värmesensorer, Sandwich-funktion med smörgåsrack, Frysfunktion, Bagelfunktion
 • Storlek: Längd: 34.8 cm, Bredd: 18 cm, Höjd: 22.6 cm
 • Övriga egenskaper: Brett och långt brödfack, Sju olika gradinställningar

Fördelar

 • En överväldigande majoritet av användarna ger produkten högsta betyg, vilket tyder på en allmänt hög kundnöjdhet.
 • Användare uppskattar specifika funktioner som helautomatisk rostning och möjligheten att rosta bagels, vilket bidrar till en mångsidig och bekväm användarupplevelse.
 • Många recensenter betonar brödrostens förmåga att leverera jämnt rostade bröd, vilket uppskattas för dess konsekventa resultat.
 • Designen och estetiken av brödrosten, inklusive dess färgalternativ, får beröm för att vara visuellt tilltalande och för att förhöja kökets utseende.

Nackdelar

 • Några recensioner pekar på att brödrostens öppning kan vara för liten för vissa brödtyper, såsom danska semlor, vilket begränsar dess användbarhet för vissa kunder.

Sammanfattning: För att få en holistisk bild av KitchenAid Artisan brödrost, har vi sammanställt omdömen från Bagaren och Kocken((Bagaren och Kocken, 2023-11-13)), Kitchentime((Kitchentime, 2023-11-13)) och Kitchens Aids egen hemsida((Kitchenaid, 2023-11-13)), med totalt cirka 500 recensioner som grund. Dessa användaromdömen speglar en bred uppskattning för produktens kvalitet, funktioner och design.

2

Smeg 50’s Style 

snygg brödrost bäst i test

Lyx

Utmanare

7

Pris

7

Hållbarhet/Miljö

9

Rostningskvalitet

9

Användarvänlighet

9

Design

8.2

Totalpoäng

Motivering: Smeg 50’s Style kombinerar en retrodesign med effektiv funktion. Den är lite dyr, men dess hållbarhet och design gör den till en attraktiv investering. Användarvänlighet och bra rostningskvalitet ger extra poäng.

Läckerbiten i köket! Otaliga färger och gyllene resultat! Pris ca. 2000 kr.

Den snygga 50-talsstilen är definitivt en stor fördel här, speciellt tillsammans med alla snygga färger som finns att välja mellan. Här finns dessutom många andra fördelar: det finns sex olika rostningsnivåer, extra breda fack som rymmer två skivor på rad, löstagbar smuluppsamlare, återuppvärmningsfunktion, upptiningsfunktion, bagelfunktion som endast rostar ena sidan och ett upplyst vred i krom, här får du dessutom plats för hela 4 skivor! Utöver detta finns en stoppknapp för att avbryta rostningen, en sladdvinda undertill och gummitassar som gör att den står stadigt. Det här är en högkvalitativ och riktigt snygg brödrost som passar bra för den som vill ha det allra bästa, och som även tycker att det är viktigt med snygga saker i köket – denna lämnar man nämligen gärna framme.

 • Antal brödskivor: 4
 • Material: Rostfritt stål
 • Effekt: 1500 W
 • Funktioner: Sex olika rostningsnivåer, Återuppvärmningsfunktion, Upptiningsfunktion, Bagelfunktion
 • Storlek: Längd: 39,4 cm, Bredd: 20,8 cm, Höjd: 21,5 cm
 • Övriga egenskaper: Finns i flera snygga färger, Upplyst vred i krom, Stoppknapp, Sladdvinda undertill, Står stadigt på gummitassar

Fördelar

 • Många användare uppskattar brödrostens unika och estetiskt tilltalande design, vilket gör den till en iögonfallande detalj i köket.
 • Användare noterar ofta att brödrosten är effektiv och rostar bröd jämnt, vilket ger en tillfredsställande användarupplevelse.
 • En del recensioner betonar brödrostens enkelhet och användarvänlighet, vilket uppskattas av kunder som söker bekvämlighet i köket.
 • Flera recensenter framhåller brödrostens robusta byggkvalitet och hållbarhet, vilket gör det till en långsiktig investering för hemmet.

Nackdelar

 • Vissa användare upplever att brödrosten kan rosta ojämnt, särskilt när den används på högre värmeinställningar.
 • Vissa kunder upplever att brödrostens pris är högt i förhållande till dess prestanda, vilket kan vara en avvägning för potentiella köpare.

Sammanfattning: För att ge en omfattande bild av Smegs 50’s Style Brödrost har vi analyserat recensioner från Royal Design((Royal Design, 2023-11-13)), Cervera((Cervera, 2023-11-13)), och Elgiganten((Elgiganten, 2023-11-13)), baserat på omkring 150 användaromdömen. De samlade åsikterna vittnar om en övervägande positiv uppfattning om produkten, med särskilt fokus på dess design och funktionalitet.

Duellen

Lyx

KitchenAid Artisan – Bästa brödrosten 2024! vs. Smeg 50’s Style 

I lyxklassen står KitchenAid Artisan som vinnare mot Smeg 50’s Style som utmanare. KitchenAid Artisan utmärker sig med sin avancerade teknologi, inklusive smarta elektroniska värmesensorer och en nedräkningstimer, vilket ger en mer precis rostningskontroll jämfört med Smeg. Dessutom har KitchenAid en unik sandwich-funktion med smörgåsrack och en frysfunktion som inte finns i Smeg-modellen. Å andra sidan, erbjuder Smeg 50’s Style en distinkt retrodesign och fler färgalternativ, vilket kan vara en estetisk fördel för vissa användare. Smegs kapacitet för fyra brödskivor och dess extra breda fack ger en fördel för större hushåll. Trots detta, prioriterar KitchenAid Artisan prestanda och funktionalitet, vilket ger den titeln som vinnare i lyxklassen.

3

Cuisinart CPT-180

Bästa brödrosten mellanklassen

Mellan

Vinnare

9

Pris

7

Hållbarhet/Miljö

9

Rostningskvalitet

9

Användarvänlighet

9

Design

8.6

Totalpoäng

Motivering: Cuisinart CPT-180 erbjuder god valuta för pengarna med sin höga rostningskvalitet och användarvänlighet. Designen är funktionell men inte lika iögonfallande som vissa andra modeller.

Snygg, prisvärd och lätt som en plätt! Pris ca. 1100 kr.


Cuisinart brödrost i rostfritt stål. Stänger av sig själv och hissar upp brödet när rostningen är klar! Ja det här är en annan användarfavorit med både Defrost och
Reheat-funktion. Här finns smulbricka och Cancel-knapp som avbryter rostningen samt sladdförvaring under brödrosten. Uspen med den här brödrosten från Cuisinart är att den har extra breda fack vilket är grymt uppskattat hos användarna. Dessutom är den ju skitsnygg och förgyller själen i huset – köket!

 • Antal brödskivor: 4
 • Material: Metall
 • Effekt: 900 W
 • Funktioner: Stoppfunktion, Upptiningsfunktion, 6 inställningar
 • Storlek: Djup: 18,5 cm, Bredd: 27 cm, Höjd: 18 cm
 • Övriga egenskaper: Smulfack, inbyggd sladdförvaring, extra breda fack.

Fördelar

 • Många användare uppskattar brödrostens olika inställningar, som ger flexibilitet för olika typer av bröd och bagels.
 • Användare nämner att brödrosten är effektiv och rostar bröd jämnt, vilket ger konsekventa resultat.
 • En del recensioner framhäver att brödrosten har en elegant och tilltalande design, vilket uppskattas av kunder som värderar kökets estetik.
 • Användarvänligheten och enkelheten i rengöring av brödrosten får även positiva kommentarer.

Nackdelar

 • En vanlig kritik är att brödrosten  inte är lika robust som tidigare modeller.

Sammanfattning: För att ge en heltäckande bild av Cuisinart Brödrost, har vi sammanställt och analyserat användaromdömen från Amazon((Amazon, 2023-11-13)) och Cuisinarts egen hemsida((Cuisinart, 2023-11-13)), baserat på över 1000 recensioner. Dessa användaromdömen ger en bred inblick i produktens prestanda, design och användbarhet.

4

De Longhi CTOV2103

Cool retrodesign de Longhi brödrost bäst i test

Mellan

Utmanare

9

Pris

6

Hållbarhet/Miljö

7

Rostningskvalitet

7

Användarvänlighet

8

Design

7.4

Totalpoäng

Motivering: De Longhi CTOV2103 är prisvärd och erbjuder en unik design. Rostningskvaliteten och användarvänligheten är goda, men inte i toppklass.

Cool design och smarta funktioner! Pris ca. 800 kr.

För den som är sugen på spejsad retrodesign så är den här fräsiga brödrosten från Delonghi ett givet köp! Det är en 900 watts brödrost med plats för två brödskivor. Med sina kromdetaljer får den en unikt retro-look och blir en schysst statement-piece i köket! Du ställer enkelt in önskad rostningsgrad och high rise-funktion som gör det enkelt att plocka upp brödskivorna. Med den löstagbara smulbrickan är det lätt att hålla rent!

 • Antal brödskivor: 2
 • Material: Rostfritt stål, Krom, plast, metall
 • Effekt: 900 W
 • Funktioner: Bullvärmare, Upptiningsfunktion
 • Storlek: Djup: 32 cm, Bredd: 18,5 cm, Höjd: 20,5 cm
 • Övriga egenskaper: Unik retrolook, Löstagbar smulbricka, finns i flera färger

Fördelar

 • Användare uppskattar brödrostens attraktiva och stilfulla design, som ofta framhävs som en visuell höjdpunkt i köket.
 • Många recensenter berömmer brödrostens goda funktionalitet när det gäller att rosta bröd, inklusive jämn rostning och bra inställningsmöjligheter.
 • Brödrosten beskrivs som robust och av hög kvalitet, vilket ger intrycket av en hållbar och pålitlig produkt.
 • Extrafunktioner som uppvärmningsfunktion och möjligheten att tina bröd och bullar direkt på brödrosten uppskattas av användare.

Nackdelar

 • En del användare påpekar att brödrosten kan vara långsam, speciellt när det gäller att rosta större mängder bröd.
 • Vissa recensioner nämner att brödrostens knoppar och reglage känns lite känsliga eller lättrörliga, vilket kan påverka användarupplevelsen negativt.

Sammanfattning: För att få en omfattande bild av De’Longhi CTOV2103 Brödrost har vi analyserat recensioner från Amazon((Amazon, 2023-11-13)), baserat på cirka 400 användaromdömen. Användarnas åsikter speglar en övervägande positiv syn på produkten, med särskilt fokus på dess estetiska utseende och funktionalitet.

Duellen

Mellan

Cuisinart CPT-180 vs. De Longhi CTOV2103

I mellanklassen är Cuisinart CPT-180 vinnaren med De Longhi CTOV2103 som en nära utmanare. Cuisinart utmärker sig med sin breda funktionalitet, inklusive Defrost och Reheat-funktioner, samt en högre effektivitet med dess 900 W jämfört med De Longhis 900 W. Cuisinart har också extra breda fack som gör det möjligt att rosta olika typer av bröd och bagels, vilket ger en mångsidighet som De Longhi saknar. De Longhi CTOV2103, å andra sidan, har en unik retrodesign och är mer fokuserad på estetik än funktionalitet. Dess mindre storlek och två brödskivors kapacitet kan vara en nackdel för vissa användare jämfört med Cuisinarts fyra skivors kapacitet.

5

Philips Daily Collection HD2581

Brödrost Bäst i test Budget Philips Billig

Budget

Vinnare

10

Pris

6

Hållbarhet/Miljö

7

Rostningskvalitet

8

Användarvänlighet

7

Design

7.6

Totalpoäng

Motivering: Philips Daily Collection HD2581 är en utmärkt budgetval med sin höga prisvärdhet och användarvänlighet. Rostningskvaliteten är bra för prisklassen, men designen är ganska standard.

En grymt prisvärd rost som gör jobbet! Pris ca. 300 kr.

Här här du en användarfavorit i den lägre prisklassen! Med en nätt, kompakt och stilren degin gör den jobbet – rostar brödet! Med sina 8 inställningar och ett inbyggt värmeställ får du en härlig gyllenbrun rostning oavsett brödtyp och storlek! De två brödfacken är nämligen reglerbara. I värmestället kan du ju dessutom värma allt möjligt, från croissanter till bullar till korvbröd!

 • Antal brödskivor: 2
 • Material: Rostfritt stål och plast
 • Effekt: 720-900 W
 • Funktioner: Reglerbara fack som anpassas efter brödets tjocklek, 8 inställningar, Inbyggt värmeställ, Kompakt design, Upplyftningsfunktion, Två stora reglerbara fack, Justerbar rostning, Upptiningsfunktion, Upplyftningsfunktion
 • Storlek: Djup: 30,4 cm, Bredd: 18,4 cm, Höjd: 21,4 cm
 • Övriga egenskaper: Inbyggd sladdförvaring, Löstagbar smulbricka, Extra skydd för automatisk avstängning, Automatisk avstängning, Stoppknapp, Lågt pris, Kan även värma bullar

Fördelar

 • Många användare berömmer brödrostens kompakta och snygga design, vilket gör den till en attraktiv och praktisk tillägg i köket.
 • Användare uppskattar brödrostens användarvänlighet, med enkla och effektiva inställningar för rostning och uppvärmning.
 • Brödrostens bredd på slitsar och dess förmåga att rosta ett brett utbud av bröd och bagels framhävs ofta som en stor fördel.
 • Den integrerade brödsmulebrickan och möjligheten att justera rostningsnivån ger användarna större kontroll och underlättar rengöring.

Nackdelar

 • En del recensioner pekar på att brödrosten kan vara något långsam i rostningsprocessen, vilket kan vara frustrerande för vissa användare.
 • Vissa användare nämner att brödrosten kan ha svårigheter med att rosta större brödskivor jämnt, vilket leder till ojämn rostning.

Sammanfattning: Efter att ha granskat över 1000 användarrecensioner från Pricerunner((Pricerunner, 2023-11-13)), Elgiganten((Elgiganten, 2023-11-13)) och Philips egna hemsida((Philips, 2023-11-13)) framgår det att Philips Daily Collection HD2581 är en uppskattad brödrost för sitt kompakta format, användarvänlighet och förmåga att rosta ett brett utbud av bröd.

6

OBH Nordica 2267

Bästa budget Brödrost OBH Nordica billig

Budget

Utmanare

10

Pris

5

Hållbarhet/Miljö

6

Rostningskvalitet

6

Användarvänlighet

7

Design

6.8

Totalpoäng

Motivering: OBH Nordica 2267 Manhattan Steel är ett prisvärt alternativ för budgetmedvetna konsumenter. Även om den presterar tillräckligt bra i rostningskvalitet och användarvänlighet, så är den inte lika hållbar eller välutformad som dyrare modeller.

Brödrosten utan tjafs! Pris ca. 300 kr.

Budgetutmanaren Manhattan Steel från OBH Nordica går heller inte av för hackor när det kommer till att rösta bröd för en billig peng! Och den här goingen är så enkel den kan bli, för dig som vill trycka ner brödet och höra det ploppa upp – inget annat – då kan du hälsa med varm hand på denna rostdröm! Men sin snygga design i en mix av 50-tal och dagens datum utgör den ett trevligt inslag i köket och rostdoften som sprids – ja den är minst lika härlig här! Den är liten och smidig, okomplicerad i sina justeringsgrader och har en high-rise funktion så inte några fingrar bränns!

 • Antal brödskivor: 2
 • Material: Rostfritt stål
 • Effekt: 700 W
 • Funktioner: 6 ställbara värmeinställningar, Stoppfunktion
 • Storlek: Djup: 17 cm, Bredd: 27,5 cm, Höjd: 18,4 cm
 • Övriga egenskaper: Smulbricka, Värmeisolerade väggar, Stilren design, Lågt pris

Fördelar

 • Många användare uppskattar brödrostens eleganta och kompakta design, vilket gör den till en attraktiv del av köksinredningen.
 • Användarna framhäver brödrostens enkelhet i användning, med intuitiva kontroller och lätthanterliga funktioner.
 • Några recensioner berömmer den jämna rostningen och effektiviteten hos brödrosten, vilket ger ett bra resultat vid användning.
 • Den löstagbara smulbrickan och den smarta sladdvindan under brödrosten uppskattas för dess praktiska användning och rengöring.

Nackdelar

 • En återkommande nackdel som nämns är brödrostens storlek, vilket innebär att större brödskivor inte får plats eller rostas ojämnt.
 • Vissa användare noterar att brödrostens yttre hölje blir mycket varmt under användning.

Sammanfattning: Ett 50-tal recensioner från Elgiganten((Elgiganten, 2023-11-13)), Elon((Elon, 2023-11-13)) och OBH Nordicas egen hemsida((OBH Nordica, 2023-11-13)) visar att Manhattan Steel från OBH Nordica är uppskattad för sin design och användarvänlighet, men har vissa begränsningar när det gäller storlek. Överlag är många användare nöjda med dess prestanda och prisvärdhet.

Duellen

Budget

Philips Daily Collection HD2581 vs. OBH Nordica 2267

I budgetklassen står Philips Daily Collection HD2581 som vinnare gentemot OBH Nordica 2267 Manhattan Steel. Philips brödrost erbjuder fler inställningar med sina 8 rostningsgrader och inbyggt värmeställ, vilket ger en högre anpassningsförmåga. Dessutom har Philips brödrost större mångsidighet med dess reglerbara fack och kapacitet att värma olika typer av bakverk. OBH Nordica 2267 Manhattan Steel, å andra sidan, är mer fokuserad på enkelhet och stilren design. Dess kompakta storlek och grundläggande funktionalitet gör den till ett bra val för mindre hushåll, men den saknar de mer avancerade funktionerna som finns i Philips modell.

Köpguide Brödrost

Det finns många saker som kan vara bra att tänka på när man ska köpa brödrost, även om kvalitet och prisklass ofta är sådana saker man främst fokuserar på. Självklart är kvalitet viktigt, och prisklass kan vara bra att tänka på, men det finns även annat som man bör fundera över när man väljer.

Funktioner

När det gäller funktioner så finns det mycket att välja mellan. Upptiningsfunktion och återvärmningsfunktion är två vanliga funktioner, men det finns betydligt fler än så – allt från olika rostningsnivåer och autoheat till bagelfunktion och nedräkningstimer.

Vilka funktioner man behöver är förstås individuellt, men det kan vara en bra idé att fundera över detta innan man köper en brödrost. Fundera över vilka funktioner du skulle ha mest användning av, och fokusera på detta när det är dags att välja.

Antal skivor

De flesta brödrostar kan rosta två eller fyra skivor samtidigt, även om det finns speciella modeller som rostar fler än så. Här handlar det helt och hållet om vad man behöver – hur många man är i hushållet, och hur många som äter rostat bröd. Är man flera så kan det förstås vara en fördel att kunna rosta åt flera personer på samma gång, men bor man ensam behövs kanske sällan fler än två skivor åt gången. Dessutom är de flesta brödrostar snabba, så det blir sällan något problem att lägga i två nya skivor direkt om man skulle ha besök.

Material

Brödrostar kan tillverkas i flera olika material, även om till exempel metall eller rostfritt stål är vanligt. Även plast förekommer, och ibland kombineras flera material – till exempel att huvuddelen är av plast men med detaljer i metall, eller tvärtom.

Generellt kan man säga att metall och rostfritt stål förstås håller lite bättre än plast, även om det också finns många tåliga brödrostar i plast. Här handlar det alltså främst om vad du själv föredrar, och vad du tycker är snyggast.

Avslutande ord inför ditt köp av brödrost

Att köpa en brödrost kan verka enkelt, men trots det kan det bli ganska svårt när man inser hur många olika modeller det finns att välja mellan. Därför kan det vara en bra idé att först och främst fundera över vad man egentligen söker, innan man börjar leta. Fundera över sådant som hur många brödskivor du vill kunna rosta samtidigt, vilka funktioner du behöver, om du föredrar någon speciell modell och hur viktig designen är.

Det kan också vara en bra idé att sätta en budget redan innan man börjar leta, för att minska urvalet och göra det ännu enklare att hitta rätt. Att spendera lite extra för att få en högre kvalitet kan vara en bra idé, men sätt en budget som känns rimlig för just dig – det finns trots allt bra brödrostar även i lägre prisklasser, men det blir extra viktigt att välja noggrant.

Frågor och svar om brödrostar

Exakt hur den ska rengöras kan variera mellan olika modeller, men ofta finns en bricka undertill för smulor som går att dra ut och denna bör tömmas regelbundet. Utsidan kan ofta rengöras med en fuktig trasa, men kolla gärna om det finns några speciella instruktioner kring rengöring för den modell du väljer då detta som sagt kan variera.

Det finns många olika brödrostar på marknaden. En grundregel är att utgå från vad man själv vill ha, och vilken typ som passar en själv bäst. De brödrostar du har läst om här är några av de bästa som går att hitta, kanske kan någon av dessa vara rätt val för dig?

En brödrost kostar vanligtvis några hundralappar, men de kan kosta allt från ett par hundra och upp till många tusenlappar.

Dela dina tankar

Om du redan har provat så får du gärna dela med dig av din kunskap här!
Du kan också ställa frågor så försöker vi hjälpa till.

 • Med KitchenAid Artisan brödrost blir varje morgon en fröjd. Den robusta konstruktionen och moderna designen passar alla kök. Funktioner som justerbar rostning och bagel-inställning ger perfekt rostat bröd varje gång. Dessutom är den enkel att rengöra tack vare den löstagbara smulbrickan. En premiumbrödrost som verkligen lever upp till sitt namn och pris.

 • Denna webbplats använder cookies

  Cookies ("kakor") består av små textfiler. Dessa innehåller data som lagras på din enhet. För att kunna placera vissa typer av cookies behöver vi inhämta ditt samtycke. Vi på Leadson AB, orgnr. 559366-9392 använder oss av följande slags cookies. För att läsa mer om vilka cookies vi använder och lagringstid, klicka här för att komma till vår cookiepolicy.

  Hantera dina cookieinställningar

  Nödvändiga cookies

  Nödvändiga cookies är cookies som måste placeras för att grundläggande funktioner på webbplatsen ska kunna fungera. Grundläggande funktioner är exempelvis cookies som behövs för att du ska kunna använda menyer och navigera på sajten.

  Funktionella cookies

  Funktionella cookies behöver placeras för att webbplatsen ska kunna prestera som du förväntar dig, exempelvis så att den känner av vilket språk som du föredrar, för att känna av om du är inloggad, för att hålla webbplatsen säker, komma ihåg inloggningsuppgifter eller för att kunna sortera produkter på webbplatsen utefter dina preferenser.

  Cookies för statistik

  För att kunna veta hur du interagerar med webbplatsen placerar vi cookies för att föra statistik. Dessa cookies anonymiserar personuppgifter.

  Cookies för personlig anpassning

  För att ge dig en bättre upplevelse placerar vi cookies för dina preferenser