1. Hem
 2. >
 3. Hemelektronik & Teknik
 4. >
 5. Bäst i test: Bluetooth-högtalare: Låt musiken flöda!
1182007-e1684413804874.jpg

Lyx

Bäst i test Bluetooth högtalare Sonos

Sonos Roam WiFi

8.2

Mellan

Bästa Bluetoothhögtalaren

JBL Flip 6

8.6

Budget

Bäst i test bluetooth högtalare billig

JBL Clip 4

8.4

Inledning

Har det blivit dags för en Bluetooth Högtalare? Klart det har! Vi är ju nämligen så rysligt trötta på sladdar! 2023 är året då vi lämnar sladdarna bakom oss en gång för alla. Den kanske viktigaste frågan återstår dock; vilken blåtandshögtalare är egentligen bäst? Vilken är vattentät, vilken ger bäst ljud och vilken trådlös högtalare har längst batteritid? Eftersom du har bättre saker för dig än att Googla högtalare dagarna i ända har vi gjort det enkelt för dig. Här kommer årets bästa Bluetooth-högtalare – för din rätt till trådlös musik! 

Vi på Hemfakta är rörande överens om att JBL Flip 6 är årets bästa Bluetooth-högtalare 2024! När det kommer till ljud hänger ljudkvalité inte sällan ihop med prislapp, men här får du ändå kristallklart ljud för en helt rimlig peng! Ett bättre pris/prestanda-förhållande är svårt att hitta! 

Våra experter har landat i sex Bluetooth-högtalare med den gemensamma nämnaren att dom alla har grymt ljud! För att du enkelt ska hitta rätt har vi delat upp dom i kategorierna Lyx, Mittemellan & Budget. Produkterna i detta test är inte testade av redaktionen – bedömningen baseras istället på hundratals användaromdömen, noga jämförelser, tidigare testresultat, expertomdömen och recensioner om produkterna. Och du! Vill du tvärtom INTE dela med dig av din musik till andra kan du kolla in vårt Bäst i test Trådlösa Hörlurar här! 

I jakten på den bästa högtalaren har vi gjort en gedigen research. Vi har gått igenom konsumentupplevelser och benat ut specifikationer – allt för att få en så tydlig bild det bara går av vad som faktiskt skiljer dom högtalare som är bäst från dom som inte är det. När det kommer till Bluetooth-högtalare är givetvis ljudet A och O! Du vill ha ett så kristallklart och högt ljud som möjligt. Men givetvis är batteritid, användarvänlighet och utseende med och formar resultatet lika så.

Om du fortfarande inte riktigt fått kläm på vilken Bluetooth-högtalare du ska välja kommer här en matnyttig liten jämförelse av dom 6 högtalarna i vårt test:

1

Sonos Roam WiFi

hem-fakta-bast-i-test-logo
Bäst i test Bluetooth högtalare Sonos

Lyx

Vinnare

7

Pris

9

Användarvänlighet

8

Ljudkvalitet

8

Hållbarhet

9

Design

8.2

Totalpoäng

Motivering: Sonos Roam erbjuder en utmärkt användarvänlighet och bra ljudkvalitet i en stilren och portabel design. Trots det högre priset ger den en imponerande prestanda över flera områden, även om vissa användare kan uppleva viss brist på bas.

Riktigt smidig Bluetooth-högtalare! Pris ca. 2.000 kr.

Här har vi den! Den superkompakta och vattentäta bluetoothhögtalaren från Sonos som ger dig möjligheten att njuta av all världens musik var som helst. Med en batteritid på upp till 10 timmar och unika funktioner sätter Sonos Roam en hög standard för mobila högtalare.

Sonos Roam levererar ett klart ljud för sin storlek. Den är enkel att använda och stöder röststyrning samt multiroom-funktioner. Du kan enkelt växla mellan wifi och Bluetooth beroende på var du befinner dig. Med den nya Sound Swap-funktionen kan du dessutom enkelt byta musikkälla mellan Sonos Roam och andra Sonos-högtalare i ditt hem.

Sist men inte minst har du tillgång till Sonos-appen och Trueplay där du får full kontroll och tillgång till ett brett utbud av streamingtjänster. Med Trueplay anpassar sig ljudet automatiskt efter miljön, oavsett var du placerar högtalaren.

Så tycker Experten om Sonos Roam

Enligt Andreas, expert på M31 är Sonos Roam en högtalare som ljudmässigt överraskar positivt. Även om den i full volym har en tendens att brista så är det en högtalare som fungerar utmärkt som resehögtalare eller som högtalare för mindre sällskap.

 • Vattentät: Ja
 • Batteritid: 10 timmar
 • Övriga funktioner: Trådlös styrning via Sonos S2-appen, Röststyrning, Laddning via standard-Qi-laddare eller trådlös Sonos magnetisk laddare

Fördelar 

 • Smidig att ta med sig
 • Bra ljud i förhållande till dess storlek
 • Bra batteritid

Nackdelar 

 • Användare påpekar att basen inte lever upp till förväntningarna
 • En del användare menar att ljudkvalitén generellt inte lever upp till förväntningarna – speciell med tanke på det höga priset

Sammanfattning: För att skapa en bred och objektiv bild av högtalaren har vi hämtat cirka 250 recensioner från Sonos2 och Elgiganten3 .

2

JBL högtalare Xtreme 3

Bäst i test Bluetooth högtalare

Lyx

Utmanare

7

Pris

9

Användarvänlighet

8

Ljudkvalitet

9

Hållbarhet

8

Design

8.2

Totalpoäng

Motivering: JBL Xtreme 3 ger enastående hållbarhet och kraftfullt ljud till ett högre pris. Med imponerande batteritid och användarvänliga funktioner är den ett starkt alternativ, även om vissa recensenter har påpekat viss svaghet i basen vid full volym.

Imponerande batteritid på 15 timmar! Pris ca. 3.500 kr.

Testets dyraste deltagare kommer från JBL och är den ultimata bluetooth-högtalaren för en kraftfull ljudupplevelse. Den är vattentät, dammtät och har en imponerande batteritid på 15 timmar. Med sina fyra högtalarelement och två basreflektorer ger JBL Xtreme 3 en omfattande ljudupplevelse med imponerande bas, oavsett var du befinner dig.

Med JBL Xtreme kan du koppla ihop två PartyBoost-kompatibla högtalare för att få ett kraftfullt stereoljud eller anslut flera enheter för att höja feststämningen ännu mer. Högtalaren har dessutom en inbyggd powerbank så att du kan ladda dina enheter utan att avbryta musiken och festen. Själva högtalaren laddar du enkelt via en USB-strömadapter!

PS: Den har en inbyggd flasköppnare!

 • Vattentät: Ja
 • Batteritid: 15 timmar
 • Övriga funktioner: Inbyggd Powerbank, Kraftfullt och dynamiskt ljud

Fördelar 

 • Batteriet håller länge
 • Väldigt enkel att använda
 • Går att använda i duschen
 • Bra ljud och bra storlek

Nackdelar 

 • Batteriet varnar inte i tillräckligt god tid enligt en del användare
 • Basen hade kunnat vara bättre vid full volym enligt några användare

Sammanfattning: För att skapa en bred och objektiv bild av högtalaren har vi hämtat cirka 300 recensioner från Elgiganten4 och NetOnNet5 .

Duellen

Lyx

Sonos Roam WiFi vs. JBL högtalare Xtreme 3

Sonos Roam är en extremt smidig högtalare som ger dig möjlighet att njuta av musik var som helst. Den ger klarhet i ljudet och stödjer röststyrning och multiroom-funktioner. Trots dess mindre storlek har den vissa brister i basen, vilket användarna har noterat. Å andra sidan är JBL Xtreme 3, testets dyraste deltagare, en kraftfull högtalare med en imponerande batteritid. Den erbjuder stark bas och kan användas i duschen. Även om den får kritik för en något svag bas vid full volym, sticker den ut med sin robusthet och möjligheten att koppla flera enheter för att höja feststämningen. Medan Sonos Roam betonar bärbarhet och klarhet i ljudet, sticker JBL Xtreme 3 ut med sin hållbarhet och kraftfulla bas.

3

JBL Flip 6 Bluetooth Högtalare – Bästa bärbara högtalaren 2024!

Bästa Bluetoothhögtalaren

Mellan

Vinnare

8

Pris

9

Användarvänlighet

9

Ljudkvalitet

8

Hållbarhet

9

Design

8.6

Totalpoäng

Motivering: JBL Flip 6 sticker ut med överlägsen användarvänlighet, bra ljud och en imponerande design till ett relativt överkomligt pris. Dess vattentäthet och robusthet gör den till en utmärkt bärbar högtalare.

Kristallklart ljud för en rimlig peng! Pris ca. 1.400 kr.

Årets testvinnare kommer från JBL – och är den bärbara högtalaren som ger dig absolut mest högtalare för pengarna!

Här får du en Bluetooth-högtalare med 2-vägs system som ger kristallklart och kraftfullt ljud. Bas och mellanregister är enastående tack vare de ovala baselementen medan diskantelementet ger skarpa och tydliga, höga frekvenser. Djup bas förstärks av optimerade dubbla passiva element som finjusteras med hjälp av Harmans avancerade algoritm. JBL Flip 6 är dessutom vatten- och dammtät enligt IP67 vilket gör den perfekt för poolhäng. På en enda laddning får du dessutom upp till enastående 12 timmars speltid.

Du kan koppla ihop två PartyBoost-kompatibla högtalare för ett kraftfullt stereoljud eller anslut flera PartyBoost-enheter för ännu mer feststämning samt ladda ner JBL Portable-appen för uppdateringar, support och full kontroll över ljudet. Justera basen och förstärk ditt ljud för att få ut det bästa av din musik.

JBL Flip 6 har USB-C-laddningsskydd för att du ska kunna ladda upp med sinnesro. Om vattnet, saltet eller andra kemikalier upptäcks av kontakten får du ett påminnelseljud för att koppla ur. Anslut upp till två mobiltelefoner eller surfplattor trådlöst och dela JBL Original Pro-ljud med dina vänner.

Så tycker experten om JBL Flip 6

Enligt Andreas, expert på M36 är JBL Flip en optimal resekamrat med ett riktigt bra ljud i förhållande till dess pris. Flip 6 låter “..oförskämt bra” med dess 10 watts diskanthögtalare och tillräckliga volymresurser.

 • Vattentät: Ja
 • Batteritid: 12 timmar
 • Övriga funktioner: JBL-app för extra kontroll, Kan kopplas ihop med två telefoner samtidigt, 2-vägssystem

Fördelar 

 • Riktigt bra ljud och bas sett till storleken
 • Perfekt högtalare att ta med sig
 • Bra batteritid
 • Enkel att använda
 • Användare är överens om att man får mycket högtalare för pengarna

Nackdelar 

 • Vissa användare saknar lite mer bas

Sammanfattning: För att skapa en bred och objektiv bild av högtalaren har vi hämtat cirka 350 recensioner från Elgiganten7 och NetOnNet8 .

4

Apple HomePod Mini WiFi

Bäst i test Bluetooth högtalare apple

Mellan

Utmanare

8

Pris

9

Användarvänlighet

8

Ljudkvalitet

8

Hållbarhet

8

Design

8.2

Totalpoäng

Motivering: Apple HomePod Mini ger enastående ljudkvalitet och användarvänlighet. Trots dess kompakta design har den en imponerande ljudprestanda.

Lika delar högtalare och assistent! Pris ca. 1.300 kr.

Apple HomePod mini är en otroligt kraftfull liten mackapär som ger enastående ljudkvalitet. Här får man uppleva musik, TV och röstsamtal i högsta kvalitet tack vare dess 360° ljudfält och brusreducerande mikrofoner. Det kraftfulla ljudet kommer från fullregisterhögtalare och dubbla passiva radiatorer och justeras i realtid. Genom att lägga till fler HomePod minis kan du få stereoljud eller skapa ett flerrumssystem med AirPlay 2.

HomePod mini kan hanteras på många sätt, bland annat genom intuitiva pekkontroller på toppen av högtalaren. Du kan även skicka meddelanden till ditt hemmasystem via din iPhone eller enkelt styra musiken med rösten genom Apple Siri. Med flera högtalare i ditt hem kan du be Siri om hjälp var du än befinner dig för att ytterligare interagera med dina Apple-enheter eller ditt HomeKit smarta hem.

När du har flera av dessa högtalare i ditt hem kan du dessutom använda dem som ett intercomsystem för snabb kommunikation med alla i huset, oavsett var de befinner sig. Du kan till och med prata med familjen när du inte är hemma genom exempelvis CarPlay eller dina AirPods.

 • Vattentät: Nej
 • Batteritid: Drivs av nätadapter
 • Övriga funktioner: Intercomsystem, flerhögtalarsystem, Röststyrning

Fördelar 

 • Bra ljud sett till dess minimala storlek
 • Riktigt bra som vardagshögtalare
 • Smidig röststyrning

Nackdelar 

 • En del användare saknar ett bra basljud

Sammanfattning: För att skapa en bred och objektiv bild av högtalaren har vi hämtat cirka 120 recensioner från Kjell9 och NetOnNet10 .

Duellen

Mellan

JBL Flip 6 Bluetooth Högtalare – Bästa bärbara högtalaren 2024! vs. Apple HomePod Mini WiFi

I mellanklassen hittar vi JBL Flip 6 och Apple HomePod Mini. Flip 6 erbjuder kristallklart ljud, imponerande batteritid och en vattentät design. Den får beröm för sin prestanda i förhållande till priset och dess stora användarvänlighet. Även om vissa användare noterar en önskan om mer bas, betonas dess överlägsna användarvänlighet och imponerande design. Å andra sidan kombinerar Apple HomePod Mini hög ljudkvalitet med en smart assistentfunktion. Den ger enastående ljudkvalitet trots sin kompakta design. Användarna uppskattar dess vardagliga användning och dess röststyrning via Siri. Båda produkterna sticker ut på olika sätt, där JBL Flip 6 är bäst när det gäller användarvänlighet och prestanda till ett rimligt pris medan Apple HomePod Mini fokuserar på ljudkvalitet och en smart assistentfunktion.

5

JBL Clip 4

Bäst i test bluetooth högtalare billig

Budget

Vinnare

10

Pris

8

Användarvänlighet

8

Ljudkvalitet

8

Hållbarhet

8

Design

8.4

Totalpoäng

Motivering: JBL Clip 4 erbjuder bra prestanda till ett mycket överkomligt pris. Dess kompakta storlek och hållbarhet gör den till ett utmärkt val för den som söker en prisvärd bluetooth-högtalare.

Testets minsta högtalare! Pris fr. 500 kr.

Testets kanske gulligaste högtalare kommer från JBL och är så pass liten att du enkelt kan stoppa den i fickan! Trots sin kompakta storlek ger den dock en riktigt bra ljudupplevelse. Den är vattentät enligt IP67-standard så du kan bekymmersfritt använda den även i regn eller nära vatten. Den kan till och med nedsänkas i vatten utan problem. Med den integrerade karbinhaken kan du enkelt fästa JBL Clip 4 på ditt bälte eller på ryggsäcken när du är ute på äventyr. Den är designad för att vara robust och tålig, så du kan vara säker på att den håller sig skyddad.

Du behöver dessutom inte oroa dig för att musiken ska sluta spela. Clip 4 ger dig nämligen upp till 10 timmars batteritid på en enda laddning, så du kan njuta av din favoritmusik hela dagen utan avbrott.

Så tycker experten om JBL Clip 4

Enligt Petter, expert på M311 ger Clip 4 ett bra och stort ljud trots dess kompakta storlek. Det är en prisvärd och extremt portabel högtalare med bra batteritid och bättre ljud än sin föregångare. Den enda nackdelen är att det inte går att svara på samtal.

 • Vattentät: Ja
 • Batteritid: 10 timmar
 • Övriga funktioner: Extremt liten och kompakt, kan fästas med karbinhake, Robust och tålig

Fördelar 

 • Väldigt bra och fylligt ljud sett till storlek och pris
 • Riktigt bra batteritid
 • Väldigt tålig
 • Många användare menar att den var över förväntan gällande ljudkvalité

Nackdelar 

 • Några användare menar att den hade kunnat haft lite mer bas (men påpekar också att sett till priset är ljudet ändå riktigt bra)
 • En del användare saknar inbyggd mikrofon för att kunna ta emot samtal

Sammanfattning: För att skapa en bred och objektiv bild av högtalaren har vi hämtat cirka 350 recensioner från JBL12 och Elgiganten13 .

6

Google Nest Audio WiFi

Bäst i test Bluetooth högtalare google

Budget

Utmanare

9

Pris

8

Användarvänlighet

8

Ljudkvalitet

8

Hållbarhet

8

Design

8.2

Totalpoäng

Motivering: Google Nest Audio kombinerar högtalare med smart assistentfunktion till ett prisvärt alternativ. Trots en del kritik angående ljudkvaliteten vid låg volym erbjuder den ett brett utbud av funktioner till ett överkomligt pris.

Bluetooth-högtalare OCH virtuell assistent! Pris ca. 900 kr.

Varför bara ha en bluetooth-högtalare när du kan ha en helt smart assistent? Med förbättrad ljudkvalitet och inbyggd Google Assistant fungerar Google Nest Audio som en virtuell assistent och en högkvalitativ högtalare för att streama musik från olika tjänster. Google har förbättrat ljudet i Nest Audio med kraftfulla högtalare och tydligare ljudresultat. Den anpassar sig efter omgivningen för bästa ljudupplevelse och fungerar sömlöst med andra Nest-högtalare och bildskärmar för att skapa ett flerrumsljudsystem.

Varför inte börja dagen genom att få information om väder, möten, påminnelser och nyheter från Nest Audio? Du kan även använda den för att lägga till saker i inköpslistan, ringa samtal eller ställa in timers och påminnelser. Och ja, du kan såklart bara använda den som en helt vanlig högtalare om du föredrar det.

 • Vattentät: Nej
 • Batteritid: Drivs av nätadapter
 • Övriga funktioner: Virtuell assistent, smart hemkontroll med din röst, Kopplas till app

Fördelar 

 • Förvånansvärt bra ljud sett till pris
 • Enkel att installera
 • Fungerar precis som förväntat, ibland även över förväntan, enligt många användare

Nackdelar 

 • Ljudet är inte särskilt bra vid låg volym enligt en del användare
 • En något krånglig app enligt vissa användare

Sammanfattning: För att skapa en bred och objektiv bild av högtalaren har vi hämtat cirka 200 recensioner från Elgiganten14 och NetOnNet15 .

Duellen

Budget

JBL Clip 4 vs. Google Nest Audio WiFi

I budgetklassen möts JBL Clip 4 och Google Nest Audio. Clip 4 är en extremt liten högtalare som trots detta ger ett bra och fylligt ljud. Dess robusta design, imponerande batteritid och överkomliga pris gör den till ett populärt val. Användarna noterar dess höga ljudkvalitet i förhållande till storlek och pris, även om några önskar en bättre bas och inbyggd mikrofon för samtal. Å andra sidan fungerar Google Nest Audio som både högtalare och virtuell assistent till ett överkomligt pris. Den ger ett förvånansvärt bra ljud, även om vissa användare önskar förbättringar vid låg volym. Dess smarta assistentfunktioner och förmåga att fungera i ett flerrumssystem gör den till en intressant produkt. Clip 4 sticker ut med sin kompakta storlek och robusthet medan Google Nest Audio erbjuder smarta assistentfunktioner till ett lågt pris.

Därför sticker bäst i test-vinnaren, JBL Flip 6 Bluetooth Högtalare, ut

JBL Flip 6 tar hem segern då den erbjuder en överlägsen användarvänlighet, imponerande ljudkvalitet och en attraktiv design till ett rimligt pris. Dess vattentäthet, robusthet och kraftfulla ljud gör den till en utmärkt bärbar högtalare. Sammantaget erbjuder den en fantastisk balans mellan prestanda och pris, bättre än någon av de andra högtalarna i testet!

Köpguide: Välj rätt Bluetooth-högtalare

En Bluetooth-högtalare kan vara det perfekta tillägget till ditt ljudsystem. Här är några viktiga faktorer att överväga när du väljer Bluetooth-högtalare:

 1. Ljudkvalitet: En av de viktigaste faktorerna att tänka på är ljudkvaliteten. Kolla efter högtalare med kraftfullt ljud och tydliga diskant- och basfunktioner. Läs recensioner och jämför olika modeller för att hitta en högtalare som levererar den ljudupplevelse du önskar.
 2. Batteritid: Om du planerar att använda högtalaren på resor eller utomhusaktiviteter är batteritiden avgörande. Kolla efter en högtalare med tillräckligt lång batteritid för att passa dina behov. De flesta Bluetooth-högtalare erbjuder mellan 6-12 timmars batteritid, men det kan variera mellan olika modeller.
 3. Portabilitet: Om du vill ta med högtalaren på äventyr, se till att den är bärbar och lätt att bära. Kolla efter modeller med kompakt design och integrerade handtag eller karbinhakar för enkel transport. Tänk också på vattentålighet och stöttålighet om du planerar att använda högtalaren i tuffa miljöer.
 4. Anslutningsmöjligheter: Kontrollera vilka anslutningsmöjligheter högtalaren har. De flesta Bluetooth-högtalare är kompatibla med en rad enheter som smartphones, surfplattor och datorer. Vissa högtalare har även extra anslutningsalternativ som NFC eller aux-ingång för att koppla in enheter som inte har Bluetooth.
 5. Extra funktioner: Vissa Bluetooth-högtalare kommer med extra funktioner som kan vara användbara. Till exempel inbyggd mikrofon för handsfree-samtal, inbyggd FM-radio eller möjlighet att para ihop flera högtalare för att skapa ett stereoljudsystem. Överväg vilka funktioner som är viktiga för dig och leta efter högtalare som erbjuder dem.
 6. Pris och budget: Slutligen, bestäm din budget och jämför priser mellan olika modeller. Kom ihåg att priset kan påverka ljudkvaliteten, batteritiden och de extra funktionerna hos högtalaren. Försök hitta en balans mellan prestanda och pris som passar dina behov och preferenser.

Vanliga frågor och svar om trådlös högtalare

I vårt test blev JBL Flip 6 utsedd till bäst i test! När det kommer till Bluetooth-högtalare hänger kvalitet ofta ihop med pris. Allra bäst ljudbild får man helt enkelt om man lägger lite mer stålar. Med det sagt levererar samtliga högtalare vi tagit fram i detta test en härlig ljudupplevelse så du ska inte hänga läpp om du inte har stålar nog för creme de la creme!

Dom flesta välsorterade teknikbutiker säljer högtalare i alla prisklasser. Vill du kan du hitta ett par för några få hundralappar. Du bör dock ha i åtanke att när det gäller just Bluetooth-högtalare så kan ljudkvalitén och priset hänga ihop. Vill du vara säker på att få en riktigt bra högtalare bör du fundera på om du åtminstone kan gå upp några hundralappar.

JBL har väldigt många bra högtalare i olika prisklasser och för olika behov. I vårt test har vi med hela tre högtalare från JBL.

 1. Andreas Bergsman, M3, 7/11-23 []
 2. Sonos, 7/11-23 []
 3. Elgiganten, 7/11-23 []
 4. Elgiganten, 7/11-23 []
 5. NetOnNet, 7/11-23 []
 6. Andreas Bergsman, M3, 7/11-23 []
 7. Elgiganten, 7/11-23 []
 8. NetOnNet, 7/11-23 []
 9. Kjell, 7/11-23 []
 10. NetOnNet, 7/11-23 []
 11. Petter Ahrstedt, M3, 7/11-23 []
 12. JBL, 7/11-23 []
 13. Elgiganten, 7/11-23 []
 14. Elgiganten, 7/11-23 []
 15. NetOnNet, 7/11-23 []

Denna webbplats använder cookies

Cookies ("kakor") består av små textfiler. Dessa innehåller data som lagras på din enhet. För att kunna placera vissa typer av cookies behöver vi inhämta ditt samtycke. Vi på Leadson AB, orgnr. 559366-9392 använder oss av följande slags cookies. För att läsa mer om vilka cookies vi använder och lagringstid, klicka här för att komma till vår cookiepolicy.

Hantera dina cookieinställningar

Nödvändiga cookies

Nödvändiga cookies är cookies som måste placeras för att grundläggande funktioner på webbplatsen ska kunna fungera. Grundläggande funktioner är exempelvis cookies som behövs för att du ska kunna använda menyer och navigera på sajten.

Funktionella cookies

Funktionella cookies behöver placeras för att webbplatsen ska kunna prestera som du förväntar dig, exempelvis så att den känner av vilket språk som du föredrar, för att känna av om du är inloggad, för att hålla webbplatsen säker, komma ihåg inloggningsuppgifter eller för att kunna sortera produkter på webbplatsen utefter dina preferenser.

Cookies för statistik

För att kunna veta hur du interagerar med webbplatsen placerar vi cookies för att föra statistik. Dessa cookies anonymiserar personuppgifter.

Cookies för personlig anpassning

För att ge dig en bättre upplevelse placerar vi cookies för dina preferenser