Med en blender och mixer gör du lätt egna soppor, juicer, smoothies, glass, hemmagjord barnmat och puréer. Du kan även krossa is och mala nötter med en mixer. Du kan själv välja i hur små delar ingredienserna ska mixas genom hastighet och längd av mixning. Fördelen med att mixa frukt och grönt är att cellväggarna bryts ned vilket medför att näringsämnena blir mer lättupptagliga i kroppen. Dessutom frisätts härliga smakaromer i mixningsprocessen. Det är alltså både gott och hälsosamt att använda en blender och du kan spara mycket pengar genom att göra dina egna juicer!

Hemfakta.se rekommenderar blender och mixer

Den bästa blendern för pengarna är Wilfa BL-1200 i vårt test.

Kraftfull budgetmixer! Wilfa OBLB-1200SI Bliss , Mixer

Den är blendern från Wilfa har en stark motor på hela 1200 watt. Priset är väldigt överkomligt vilket gör att vi rekommenderar Wilfa OBLB-1200SI Bliss som bästa budgetalternativet. Wilfa OBLB-1200SI Bliss har funktioner för att krossa is och göra smoothies, men är även stark nog för att hacka grövre grönsaker och rotfrukter. Wilfa OBLB-1200SI Bliss har blivit omtalad i flera tidningar och vann Hus&Hems test (27 feb 2013) som bästa mixer i ett test av åtta blenders. Wilfa OBLB-1200SI Bliss vann även som bäst i test i Smartsons test 27 mars 2012) med motivationen ”en kraftfull maskin som ger användarglädje”.

– Wilfa OBLB-1200SI Bliss hanterar grovt hackade grönsaksbitar bra och tillreder effektivt en smoothie. Iskrossningsfunktionen är däremot tyvärr inte optimal även om det går snabbt så får bitarna en ojämn storlek. Locket är lite svårt att hantera.

+ Wilfa OBLB-1200SI Bliss har ett mycket bra pris och är en väldigt bra mixer för pengarna. Stor och bra kanna, enkel att både använda och rengöra. Testvinnare i många test visar att det Wilfa OBLB-1200SI Bliss som klarar de krav man kan ställa på en bra blender. Wilfa OBLB-1200SI Bliss har ett steglöst hastighetsreglage vilket är mycket smidigt och ger fler möjligheter än de förprogrammerade produkterna.

Rolls Royce av blenders! Vitamix Ascent A2500

Vitamix är så mycket mer än bara en mixer –den här fantastiska blendern tar itu totalt femtio köksuppgifter. Vitamix Ascent A2500 fungerar så snabbt att näringsämnena bevaras. Du kan blenda frukt och grönsaker till juice på endast en minut! Du kan laga varm soppa från grunden på mindre än fem minuter utan att hacka och skala grönsakerna först. Gör färsk, hemgjord glass eller frozen yoghurt och desserter på otroliga 30 sekunder! Du kan nu även mala kaffe med din mixer på endast 10 sekunder! Vitamix Ascent A2500 är en blender av högsta möjliga kvalitet och mixern har fått lovord av kockar över hela världen. Vitamix-produkterna har verkligen tagit världen med storm.

– Vitamix Ascent A2500 är ingenting för den fattige. Smakar det så kostar det – bättre maskin finns inte på marknaden.

+ Staven som stöter ner och rör om vilket gör att resultatet blir optimalt. Mycket lätt att rengöra. 2-litersbehållare gör att du får plats med mycket.

Coolaste mixern på marknaden! KitchenAid Artisan BEER4

KitchenAid artisan BE blender

Utöka din samling av KitchenAid-maskiner med den här stilrena mixern. Mixern har en kraftfulla och tyst motor. Vassa knivar i rostfritt stål utför alla uppgifter med bravur. KitchenAid Artisan BEER4 är robust och mycket lätt att rengöra. Mixern är lätt att förstå sig på och har alla funktioner man kan förvänta sig av en blender i den här klassen. KitchenAid Artisan är idealisk för alla typer av uppgifter; du kan lätt göra en smakrik hemlagad pesto, en krämig soppa, såser hälsosamma smoothies.

– Ganska dyr och tar mycket plats.

+ Mjukstart-funktionen som gör att mixern startar långsamt och sedan accelererar till en jämn blandhastighet. Intelli-Speed-funktionen justerar automatiskt motorns kraft beroende på vilken typ av råvara som används och vilket motstånd som uppstår i kannan.

 

 

Skriv en kommentar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här