Med en blender och mixer gör du lätt egna soppor, juicer, smoothies, glass, hemmagjord barnmat och puréer. Du kan även krossa is och mala nötter med en mixer. Du kan själv välja i hur små delar ingredienserna ska mixas genom hastighet och längd av mixning. Fördelen med att mixa frukt och grönt är att cellväggarna bryts ned vilket medför att näringsämnena blir mer lättupptagliga i kroppen. Dessutom frisätts härliga smakaromer i mixningsprocessen. Det är alltså både gott och hälsosamt att använda en blender och du kan spara mycket pengar genom att göra dina egna juicer!

Hemfakta.se rekommenderar blender och mixer

Den bästa blendern för pengarna är definitivt Wilfa BL-1200 men om du verkligen vill ha en mixer som gör underverk så ska du välja Omniblend JTC TM-800 som blev bäst i vårt test.

Bäst! Omniblend JTC TM-800

Omniblend JTC TM-800 blender

Omniblend JTC är överlägset den bästa mixen i vårt test och den som blev utsedd till testvinnare av Aftonbladet (17 feb 2015). Med Omniblend kan du mixa även de svåraste och hårdaste råvarorna som nötter och rotfrukter. Omniblend JTC är alla juiceälskares favorit och har omnämnts i de största mat- och hälsobloggarna i världen. Omniblend optimerar mixningsprocessen; den sköter sig själv automatiskt efter att du ställt in tid och program och stänger även av sig själv när tiden är slut. Du kan så klart även använda din Omniblend blender manuellt och själv kontrollera mixningen.

– Högljudd. Något högre pris än övriga maskiner i testet men väl värd sitt pris.

+ Kraftfull mixer. Hackar även de svåraste ingredienserna till små beståndsdelar. Mycket smidig att rengöra. En mycket bra blender.

Rolls rollsen av blenders! Vitamix TNC 5200

Vitamix TNC 5200 mixer

Vitamix är så mycket mer än bara en mixer –den här fantastiska blendern tar itu totalt femtio köksuppgifter. Vitamix TNC 5200 fungerar så snabbt att näringsämnena bevaras. Du kan blenda frukt och grönsaker till juice på endast en minut! Du kan laga varm soppa från grunden på mindre än fem minuter utan att hacka och skala grönsakerna först. Gör färsk, hemgjord glass eller frozen yoghurt och desserter på otroliga 30 sekunder! Du kan nu även mala kaffe med din mixer på endast 10 sekunder! Vitamix TNC 5200 är en blender av högsta möjliga kvalitet och mixern har fått lovord av kockar över hela världen. Vitamix TNC 5200 finns dessutom i fyra härliga färger. Vitamix-produkterna har verkligen tagit världen med storm.

– Vitamix TNC 5200 är ingenting för den fattige. Smakar det så kostar det – bättre maskin finns inte på marknaden.

+ Staven som stöter ner och rör om vilket gör att resultatet blir optimalt. Mycket lätt att rengöra. 2-litersbehållare gör att du får plats med mycket.

Kraftfull budgetmixer! Wilfa BL-1200

Wilfa BL-1200 blender

Den är blendern från Wilfa har en stark motor på hela 1200 watt. Priset är väldigt överkomligt vilket gör att vi rekommenderar Wilfa BL-1200 som bästa budgetalternativet. Wilfa BL-1200 har funktioner för att krossa is och göra smoothies, men är även stark nog för att hacka grövre grönsaker och rotfrukter. Wilfa BL-1200 har blivit omtalad i flera tidningar och vann Hus&Hems test (27 feb 2013) som bästa mixer i ett test av åtta blenders. Wilfa BL-1200 vann även som bäst i test i Smartsons test 27 mars 2012) med motivationen ”en kraftfull maskin som ger användarglädje”.

– Wilfa BL-1200 hanterar grovt hackade grönsaksbitar bra och tillreder effektivt en smoothie. Iskrossningsfunktionen är däremot tyvärr inte optimal även om det går snabbt så får bitarna en ojämn storlek. Locket är lite svårt att hantera.

+ Wilfa BL-1200 har ett mycket bra pris och är en väldigt bra mixer för pengarna. Stor och bra kanna, enkel att både använda och rengöra. Testvinnare i många test visar att det Wilfa BL-1200 som klarar de krav man kan ställa på en bra blender. Wilfa BL-1200 har ett steglöst hastighetsreglage vilket är mycket smidigt och ger fler möjligheter än de förprogrammerade produkterna.

Coolaste mixern på marknaden! KitchenAid Artisan BEER4

KitchenAid artisan BE blender

Utöka din samling av KitchenAid-maskiner med den här stilrena mixern. Mixern har en kraftfulla och tyst motor. Vassa knivar i rostfritt stål utför alla uppgifter med bravur. KitchenAid Artisan BEER4 är robust och mycket lätt att rengöra. Mixern är lätt att förstå sig på och har alla funktioner man kan förvänta sig av en blender i den här klassen. KitchenAid Artisan är idealisk för alla typer av uppgifter; du kan lätt göra en smakrik hemlagad pesto, en krämig soppa, såser hälsosamma smoothies.

– Ganska dyr och tar mycket plats.

+ Mjukstart-funktionen som gör att mixern startar långsamt och sedan accelererar till en jämn blandhastighet. Intelli-Speed-funktionen justerar automatiskt motorns kraft beroende på vilken typ av råvara som används och vilket motstånd som uppstår i kannan.

Bra och lättanvänd! Kenwood BLX50

Kenwood BLX50 mixer

Kenwood BLX50 är en fantastisk mixer som finns i flera olika färger! Smoothies, juicer och soppor är en enkel match med denna lättanvända blender från Kenwood. Den gjutna aluminiumbasen har en stor glasbägare redo att krossa is, göra en krämig soppa eller varför inte en hälsosam frukt-smoothie. Kombinationen av en snygg design med kraftfull kontrollpanel gör Kenwood BLX50 mixer till ett chic tillbehör i ditt kök. Kenwood BLX50 blender har en kraftfull 800W motor och 1,6 liters kapacitet. Fyra hastigheter plus en pulsfunktion arbetar sig lätt igenom de tuffaste ingredienserna. Det här är en uppdaterad version av varianten som kom tvåa i Aftonbladets test av mixrar och blenders (17 feb 2015).

– Kenwoods blender är smidig och har ett förvånande lågt arbetsljud. Det är den bästa maskinen för att mixa större grönsaksbitar och hårdare rotfrukter. Något sämre än testvinnaren är den däremot på att göra smoothies. Tillbringaren skulle kunna vara större.

+ Kenwood BLX50 har en inbyggd sladdförvaring vilket gör att maskinen ser snygg ut på din bänkskiva även när den inte används. Att hålla din Kenwood BLX50 blender i toppskick är lätt: bladen, bägaren och basen kan alla demonteras för enkel rengöring.

Soehnle Hushållsvåg | Eva Solo karaff | Eva Solo Dricksglas Laguna blue | Bok Detox & viktminskning med smoothies & juicer | Eva Solo självvattnande örtkruka |

Skriv en kommentar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här