1. Hem
 2. >
 3. Barn & Familj
 4. >
 5. Bäst i test: Bakåtvänd Bilbarnstol – För att bakåt är det nya framåt!
besafestretch.jpg

Lyx

Bakåtvänd bilbarnstol bäst i test

BeSafe Stretch Bilbarnstol

9

Mellan

Bäst i test bakåtvänd bilbarnstol

Axkid Minikid 3 Premium

8.8

Budget

Bäst i test bakåtvänd bilbarnstol

BeSafe iZi Modular RF X1 i-Size

8.8

Inledning

Har det blivit dags att köpa bilbarnstol? En bakåtvänd sådan? Bakåt är ju nämligen det nya framåt serru. Att åka bakåt ger inte bara kidsen möjlighet att se världen från ett helt annat perspektiv (ja, baklänges alltså), det är också supersäkert! Men som vanligt finns det vissa saker som sätter käppar i hjulet när det kommer till inköp.. för vilken är egentligen den bästa bilbarnstolen och vilken ska du välja till just ditt barn? Ska det vara en bilbarnstol med Isofix? Ska det vara en som passar för riktigt långa distanser? Oavsett vad du söker kan jag GARANTERA att du hittar en bilbarnstol som uppfyller dina kriterier bland våra bilbarnstolar i testet nedan! Välkommen till testet som korar världens kanske bästa bilbarnstol – om man nu får lov att skryta lite. 

Här på Hemfakta är vi rörande överens om att BeSafe Stretch är årets bästa bilbarnstol 2024! Denna pärla ger dig en enastående flexibilitet och anpassningsbarhet som säkerställer både komfort och säkerhet för barnet under resor. Dessutom kan den användas tills barnet väger hela 36 kg!

Våra experter har landat i sex olika bakåtvända bilbarnstolar i olika prisklasser och för olika behov. För att du enkelt ska hitta rätt har vi delat upp dom i kategorierna Lyx, Mittemellan & Budget, där samtliga uppfyller alla säkerhetskrav. Värt att nämna är att dessa produkter inte är testade av redaktionen (vi försökte men det var dessvärre omöjligt för oss att rymmas i dessa små, små bilbarnstolar) –  bedömningen baseras istället på hundratals användaromdömen, noga jämförelser, tidigare testresultat, expertomdömen och recensioner om produkterna. Och du förresten, du har väl inte missat våra stora test om framåtvända bilbarnstolar, babyskydd eller bältesstolar

I jakten på den bästa bilbarnstolen har vi läst kundomdömen och gått igenom specifikationer och labbtester – allt för att få en så tydlig bild det bara går av vad som faktiskt skiljer den stol som är bäst från den som inte är det. Med de sex bilbarnstolar vi handplockat ovan känner vi oss trygga i att du och ditt barn kommer känna er väldigt trygga. Om du inte fått nog av bilbarnstolar kommer här en jämförelse av alla bilbarnstolar i testet – enjoy!

1

BeSafe Stretch Bilbarnstol – Bästa bilbarnstolen [current_year]!

hem-fakta-bast-i-test-logo
Bakåtvänd bilbarnstol bäst i test

Lyx

Vinnare

8

Pris

9

Komfort

9

Användarvänlighet

10

Säkerhet

9

Hållbarhet

9

Totalpoäng

Motivering: BeSafe Stretch Bilbarnstol imponerar med enastående säkerhet, komfort och användarvänlighet. Dess flexibilitet och förmåga att växa med barnet, tillsammans med sitt fokus på säkerhet och långvarig användning, särskiljer den från andra deltagare i testet.

En rymlig bilbarnstol som växer med barnet! Pris ca. 7.000 kr.

Vi på Hemfakta har utsett BeSafe Stretch Bilbarnstol till den bästa bilbarnstolen 2024! Detta är en imponerande bilbarnstol som verkligen lever upp till sitt namn. Den erbjuder enastående flexibilitet och anpassningsbarhet för att säkerställa både komfort och säkerhet för barnet under resor. Den klarade dessutom Plus-testet vilket är världens tuffaste krocktest!

En av de mest imponerande egenskaperna hos BeSafe Stretch är dess förmåga att växa med barnet. Stolen är utrustad med en justerbar ryggstödshöjd och en utdragbar sittkudde vilket gör att den kan anpassas efter barnets storlek och ålder. Detta innebär att du kan använda samma stol under flera år.

Säkerheten är naturligtvis av största vikt när det gäller bilbarnstolar och BeSafe Stretch imponerar även på den fronten. Den är utrustad med ett fem-punktsbälte för att säkra barnet ordentligt och minska risken för skador vid en eventuell krock. Dessutom har stolen en integrerad sidokollisionsskydd för att ytterligare öka skyddet för barnet. Komfort är såklart också en viktig faktor och BeSafe Stretch har tagit detta i beaktning. Stolen har en ergonomisk design och är utrustad med generöst stoppade kuddar och ett mjukt tyg som gör resorna behagliga för barnet. Det är också lätt att justera sitt- och ligglägena för att hitta den mest bekväma positionen. En annan fördel med BeSafe Stretch är dess användarvänlighet. Stolen är enkel att installera i bilen med hjälp av bilens säkerhetsbälte eller ISOFIX-fästen. Den har även en smart magnetisk bälteshållare som gör det enklare att placera barnet i stolen och säkra bältet på rätt sätt.

 • Rek. Ålder: Fr. 6 månader
 • Maxvikt: 36 kg
 • Montering: Bilens 3-punktsbälte
 • Godkänd enligt: Den senaste förordningen UN R129 samt Plus-testet
 • Stolens vikt: 11.5 kg

Fördelar 

 • Känns säker och robust
 • Kan användas väldigt länge
 • Enkel att montera
 • Bekväm för barnet

Nackdelar 

 • Vissa användare tycker att bilbarnstolen tar lite för stor plats i bilen

Sammanfattning: För att ge en rättvis bedömning av bilbarnstolen har vi hämtat cirka 60 recensioner från Babyworld1 , Jollyroom2 och Bonti3 . Recensionerna är dock begränsade!

2

Axkid One+ 2

Bäst i test bilbarnstol

Lyx

Utmanare

7

Pris

8

Komfort

9

Användarvänlighet

10

Säkerhet

8

Hållbarhet

8.4

Totalpoäng

Motivering: Axkid One+ 2 erbjuder en hög nivå av säkerhet och användarvänlighet. Trots att den har liknande egenskaper som vinnaren, saknar den viss flexibilitet i pris och hållbarhet.

Säkerhet och komfort! Pris fr. 8.500 kr.

Axkid One+ 2 bilbarnstol är en utmärkt bilbarnstol som erbjuder högsta säkerhet och bekvämlighet för barnet under bilresor. Den här bilbarnstolen imponerar på flera sätt och lever verkligen upp till föräldrars förväntningar. En av de främsta fördelarna med Axkid One+ 2 är dess otroliga säkerhetsfunktioner. Den har ett fem-punktsbälte och sidokollisionsskydd för att ge extra skydd till barnet. Stolen uppfyller de strängaste säkerhetsstandarderna och ger föräldrarna trygghet att deras barn är i säkra händer – inte minst då den har klarat plustestet.

Komfort är också en prioritet med Axkid One+ 2. Stolen har en justerbar ryggstödshöjd och huvudstöd för att anpassa sig efter barnets tillväxt. Dessutom har den en generös stoppning och mjukt tyg för att göra resorna bekväma och behagliga för barnet. Stolen erbjuder även flera sitt- och ligglägen för att möta barnets behov under resan.

En annan imponerande egenskap hos Axkid One+ 2 är dess användarvänlighet. Stolen är enkel att installera i bilen med hjälp av ISOFIX-fästen. Den har också en tydlig och intuitiv installationsguide för att underlätta processen. Dessutom är stolen lätt att justera och anpassa för att passa barnets storlek och behov. Axkid One+ 2 är utformad med tanke på hållbarhet och kvalitet, då den är tillverkad av robusta material och har en konstruktion som är avsedd att hålla länge. Detta gör det till en smart investering för föräldrar som vill ha en pålitlig och hållbar bilbarnstol.

 • Rek. Ålder: 0 – 7 år
 • Maxvikt: 23 kg
 • Montering: ISOFIX
 • Godkänd enligt: i-Size, Plustestet, UN R129
 • Stolens vikt: 10 kg

Fördelar 

 • Väldigt lätt att installera
 • Passar barn oavsett kroppsform
 • Håller väldigt länge
 • Ger väldigt bra benutrymme
 • Känns säker och robust

Nackdelar 

 • Vissa användare upplever huvudstödet som något tight
 • Vissa användare saknar magneter på selen, vilket hade underlättat isättningen av barnet

Sammanfattning: För att ge en rättvis bedömning av bilbarnstolen har vi hämtat cirka 100 recensioner från Axkid4 .

Duellen

Lyx

BeSafe Stretch Bilbarnstol – Bästa bilbarnstolen 2024! vs. Axkid One+ 2

Både BeSafe Stretch och Axkid One+ 2 är högkvalitativa bilbarnstolar med imponerande säkerhetsfunktioner. BeSafe Stretch imponerar med sin anpassningsbarhet och förmåga att växa med barnet genom justerbar ryggstödshöjd och utdragbar sittkudde. Dess inbyggda sidokollisionsskydd och användarvänlighet, inklusive enkel installation och magnetisk bälteshållare, ger det en ledande position. Däremot erbjuder Axkid One+ 2 liknande säkerhetsfunktioner och komfort, men dess något högre pris och kortare användningstid placerar den som utmanare.

3

Axkid Minikid 3 Premium

Bäst i test bakåtvänd bilbarnstol

Mellan

Vinnare

9

Pris

8

Komfort

9

Användarvänlighet

9

Säkerhet

9

Hållbarhet

8.8

Totalpoäng

Motivering: Axkid Minikid 3 erbjuder enastående prisvärde, god komfort och säkerhet. Dess hållbarhet och långa användningstid ger den en stor fördel i kategorin.

Uppdaterad nyhet med smarta funktioner! Pris ca. 4.500 kr.

Axkid Minikid 3 är en bakåtvänd bilbarnstol som passar barn från 61 cm upp till 36 kg. Den har ett ryggstöd som är hela 10 cm längre än tidigare modeller och en vadderad sits för att ge bättre komfort för barnet.

Minikid 3 är godkänd enligt R129-förordningen, har genomgått Plus-tester och tillåter bakåtvänt åkande upp till 7 års ålder. Axkid Minikid 3 har ett långt stödben som enkelt kan justeras med en knapp samt självspännande förankringsband som gör monteringen enkel. Du monterar stolen och vickar på den tills den sitter stadigt. Stolens främre justerbara ben används för att ställa in lutningen på stolen så att den passar ditt barn. Minikid 3 har endast en bältesklämma som bilens bälte går igenom vilket gör det smidigare att montera den i bilen.

Axkid Minikid 3 har ett vadderat nackstöd som anpassar sig efter barnets längd. Nackstödet har även en bromsfunktion som ger ökad komfort för de yngsta. Den unika funktionen med nackstödet och internbältet, som automatiskt justeras efter barnets längd och storlek när du spänner åt bältet, finns kvar och har nu en tydligare broms för nackstödet. Nackstödet kan låsas i 14 fasta positioner.

För extra sidokollisionsskydd finns ASIP (Axkid Side Impact Protection), som ger bästa möjliga skydd för ditt barn vid eventuella sidokrockar. ASIP används på sidan av bilbarnstolen som är närmast bildörren men behövs inte när stolen används i mitten.

 • Rek. Ålder: Ca 6 månader – 7 år
 • Maxvikt: 36 kg
 • Montering: Bilens bälte
 • Godkänd enligt: Senaste R129-förordningen samt Plus-testet
 • Stolens vikt: 11 kg

Fördelar 

 • Väldigt enkel att montera
 • Känns robust och säker
 • Bekväm för barnet
 • Väldigt bra benutrymme

Nackdelar 

 • Vissa användare anser att huvudstödet är trångt för barnet

Sammanfattning: För att ge en rättvis bedömning av bilbarnstolen har vi hämtat cirka 65 recensioner från Axkid5 och Pricerunner6 . Recensionerna är dock begränsade.

4

Britax DUALFIX M i-SIZE

Bäst i test bilbarnstol britax

Mellan

Utmanare

8

Pris

8

Komfort

9

Användarvänlighet

9

Säkerhet

8

Hållbarhet

8.4

Totalpoäng

Motivering: Britax DUALFIX M i-SIZE har liknande egenskaper som vinnaren i kategorin, men dess lägre hållbarhet i kombination med det något högre priset placerar den som utmanare.

Roterbar bilbarnstol! Pris ca. 5.000 kr.

Britax Römer DualFix M iSize är en imponerande bilbarnstol som erbjuder både säkerhet och bekvämlighet. Med sin iSize-kompatibilitet och 360-graders rotationsfunktion är den lätt att använda och anpassa efter behov. En av de stora fördelarna med DualFix M iSize är dess nyss nämnda rotationsfunktion, som inte bara innebär att barnet kan åka både framåtvänt och bakåtvänt utan som också gör det enkelt att placera och ta ut barnet ur stolen från vilken sida som helst. Detta gör det bekvämt för föräldrar och minskar belastningen på rygg och nacke.

Stolen har en robust konstruktion och är utrustad med avancerad sidokollisionsskyddsteknik för att ge extra skydd vid eventuella olyckor. Den erbjuder också flera lutningspositioner för att hålla barnet bekvämt under resan. Installationen av DualFix M iSize är smidig och säker; den kan fästas med ISOFIX-fästen och har en tydlig indikator för korrekt installation. Den kan också justeras i höjdled för att anpassa sig efter barnets tillväxt.

Stolen är iSize-kompatibel och uppfyller de stränga säkerhetskraven i enlighet med den europeiska R129-standarden. Detta ger föräldrar en extra trygghet när det gäller barnets säkerhet.

 • Rek. Ålder: Fr. 3 månader – 4 år
 • Maxvikt: 18 kg
 • Montering: ISOFIX
 • Godkänd enligt: i-Size (R129)
 • Stolens vikt: 14.1 kg

Fördelar 

 • Lätt att installera
 • Väldigt praktiskt med rotation – underlättar isättning av barnet
 • Väldigt bekväm för barnet
 • Känns väldigt säker

Nackdelar 

 • Vissa användare saknar magneter på selen, då bältet till selen har en tendens att falla ner i sätet
 • Vissa användare påpekar att det finns ett hålrum mellan sätet och basen där saker kan ramla ner
 • Huvudet har en tendens att falla framåt enligt vissa användare

Sammanfattning: För att ge en rättvis bedömning av bilbarnstolen har vi hämtat cirka 1.000 recensioner från Britax7 och Babymarkt8 .

Duellen

Mellan

Axkid Minikid 3 Premium vs. Britax DUALFIX M i-SIZE

Axkid Minikid 3 och Britax DUALFIX M i-SIZE är två robusta alternativ med höga säkerhetsstandarder och god komfort. Minikid 3 sticker ut med sin långa användningstid och hållbarhet samt dess goda prisvärde och säkerhet. Å andra sidan erbjuder DUALFIX M i-SIZE liknande säkerhetsfunktioner och användarvänlighet men till ett högre pris och en något lägre hållbarhet.

5

BeSafe iZi Modular RF X1 i-Size

Bäst i test bakåtvänd bilbarnstol

Budget

Vinnare

9

Pris

8

Komfort

9

Användarvänlighet

9

Säkerhet

9

Hållbarhet

8.8

Totalpoäng

Motivering: BeSafe iZi Modular RF X1 i-Size erbjuder utmärkt säkerhet och hållbarhet sett till dess överkomliga pris, vilket placerar den som bäst i test i budgetklassen.

Billig bilbarnstol med pålitliga skyddsfunktioner! Pris ca. 3.000 kr.

BeSafe iZi Modular RF X1 i-Size är en bakåtvänd bilbarnstol som kombinerar säkerhet, komfort och användarvänlighet på ett utmärkt sätt. Denna bilbarnstol är speciellt utformad för att möta de stränga i-Size-standarderna och erbjuder ett pålitligt skydd för barnet under resan.

Stolen är konstruerad med hög kvalitet och är utrustad med avancerad sidokollisionsskyddsteknik för att maximera säkerheten vid eventuella olyckor. Detta ger föräldrarna extra trygghet genom att minimera riskerna för skador. En viktig säkerhetsfunktion är Dynamic Force AbsorberTM. Detta är en unik teknologi som finns i BeSafe iZi Modular RF X1 i-Size. Dynamic Force AbsorberTM är placerad i framkanten av bilbarnstolen och är utformad för att absorbera och minska kraften vid en eventuell kollision. Genom att deformera och absorbera energin minskar den belastningen på barnets nacke och huvud, vilket ytterligare minskar risken för skador.

Installationen av iZi Modular RF X1 i-Size är enkel och säker. Stolen kan enkelt monteras med hjälp av ISOfix-fästen och har tydliga indikatorer som hjälper till att säkerställa korrekt installation. Den har också en magnetisk bälteshållare som underlättar i-Size-kompatibiliteten.

Utöver säkerheten erbjuder BeSafe iZi Modular RF X1 i-Size även en hög komfortnivå för barnet. Den har flera justerbara funktioner, inklusive lutningspositioner och höjdjusteringar, för att säkerställa optimal komfort och passform för barnet. Detta är särskilt viktigt för längre resor då barnet kan sitta bekvämt och avslappnat under hela turen.

 • Rek. Ålder: Fr. 3 månader – 4 år
 • Maxvikt: 18 kg
 • Montering: ISOFIX
 • Godkänd enligt: Plus-testet samt det senaste UN R129-reglementet
 • Stolens vikt: 15 kg

Fördelar 

 • Hög säkerhet
 • Enkel montering
 • Bekväm och ergonomisk

Nackdelar 

 • Kan vara något komplicerat att spänna fast barnet

Sammanfattning: För att ge en rättvis bedömning av bilbarnstolen har vi hämtat testresultat från ADAC9 – En av Europas ledande bilstolstestare. Bilbarnstolen fick betyget “Very Good”.

6

Cybex Sirona Z2 i-Size

Bästa bakåtvända bilbarnstolen

Budget

Utmanare

8

Pris

8

Komfort

9

Användarvänlighet

9

Säkerhet

8

Hållbarhet

8.4

Totalpoäng

Motivering: Cybex Sirona Z2 i-Size har liknande egenskaper som vinnaren i kategorin men till ett högre pris, vilket placerar den som utmanare.

Vridbar bilbarnstol! Pris ca. 4.000 kr.

CYBEX SIRONA Z2 I-SIZE erbjuder både säkerhet och bekvämlighet för ditt barn. Med sin i-Size-kompatibilitet och innovativa funktioner är den en pålitlig följeslagare under resan.

En fördel med SIRONA Z2 I-SIZE är dess 360-graders rotationsfunktion. Detta gör det enkelt att placera och ta ut barnet ur stolen från vilken sida som helst, vilket underlättar för föräldrar och minskar belastningen på rygg och nacke. Stolen har en robust konstruktion och är utrustad med avancerad sidokollisionsskyddsteknik för att ge extra skydd vid eventuella olyckor. Den erbjuder också flera lutningspositioner och höjdjusteringar för att hålla barnet bekvämt och säkert under resan.

Installationen av SIRONA Z2 I-SIZE är smidig och säker. Den kan fästas med ISOFIX-fästen och har tydliga indikatorer för att säkerställa korrekt installation. Dessutom har den ett justerbart stödben som ger extra stabilitet och anpassning till bilens säte. SIRONA Z2 I-SIZE har också flera praktiska funktioner som underlättar användningen. Den har en magnetisk bälteshållare som gör det enklare att placera barnet i stolen, och den kan justeras i höjdled för att anpassa sig efter barnets tillväxt.

 • Rek. Ålder: 0 – 4 år
 • Maxvikt: 18 kg
 • Montering: ISOFIX
 • Godkänd enligt: UN R129/03 och i-Size
 • Stolens vikt: 15 kg

Fördelar 

 • Enkel installation
 • Enkelt att spänna fast barnet
 • Bekväm och ergonomisk
 • Rotationen fungerar felfritt och underlättar för föräldrarna

Nackdelar 

 • Ganska stor och tung bilbarnstol vilket kan göra det svårt att flytta stolen mellan bilar

Sammanfattning: För att ge en rättvis bedömning av bilbarnstolen har vi hämtat cirka 150 recensioner från Pricerunner10 .

Duellen

Budget

BeSafe iZi Modular RF X1 i-Size vs. Cybex Sirona Z2 i-Size

I budgetklassen är BeSafe iZi Modular RF X1 i-Size och Cybex Sirona Z2 i-Size konkurrenter med goda säkerhetsfunktioner och användarvänlighet. BeSafe iZi Modular RF X1 sticker ut med sin Dynamic Force AbsorberTM-teknik som minimerar kraften vid kollisioner och dess överkomliga pris i förhållande till hög säkerhet och hållbarhet. Cybex Sirona Z2 erbjuder liknande funktioner men till ett något högre pris, vilket placerar den som utmanare i denna kategori.

Därför sticker bäst i test vinnaren – BeSafe Stretch Bilbarnstol – ut

BeSafe Stretch Bilbarnstol utmärker sig som den övergripande vinnaren tack vare dess förmåga att växa med barnet, dess enastående säkerhet, komfort och användarvänlighet. Stolens anpassningsbarhet och säkerhetsfunktioner, inklusive sidokollisionsskydd och enkel installation, ger den en ledande position i testet och gör den till det bästa valet för föräldrar som letar efter en pålitlig och flexibel bilbarnstol för sina barn.

Köpguide bilbarnstol bakåtvänd

Tänk på detta innan du köper en bakåtvänd bilbarnstol

Står du och funderar på om du ska köpa en bakåtvänd bilbarnstol? Numera finns det ett stort utbud av olika bilbarnstolar som är lämpade till olika slags bilar beroende på stolens storlek och form. Innan du investerar i en bakåtvänd bilbarnstol finns det ett par punkter att väga in.

När du väljer bilbarnstol ska du för det första utgå ifrån vilken typ av bil du har. Du bör alltid kontrollera så att bilbarnstolen passar i din bil och på den tänkta platsen där den ska monteras, innan du köper den. Av den anledningen är det smart att läsa på om detta i förhand. För det andra behöver du väga in barnets storlek och behov. Välj gärna en bilbarnstol som kommer passa barnet länge, eftersom detta är mer ekonomiskt i längden. För att maximera användningslängden så kan du även välja en bilbarnstol som klarar 25 kg.

För det tredje så kan du köpa en Isofix, vilket gör ger en betydligt enklare och smidigare montering. Dessutom har den fördelen av att du kan flytta den mellan olika bilar. Tänk dock på att det kan innebära en lägre maxvikt, men om du istället installerar bilbarnstolen med både förankringsband och bilbälte så brukar det godkänt för en högre maxvikt. Nackdelen med detta är det bilbarnstolen då är mer omständlig att flytta på, tex. mellan olika bilar. 

I vårt test av bakåtvända bilbarnstolar har vi sammanställt flera av de bästa bilbarnstolarna i olika prisklasser. Detta för att hjälpa dig att hitta en bra och säker bilbarnstol som både du och ditt barn trivs med i många år framöver.

Skifta från babyskydd till bakåtvänd bilbarnstol

Det är dags att skifta från babyskydd till en bakåtvänd bilbarnstol när ditt barn kan sitta upp själv utan stöd, vanligen vid ca 6-9 månaders ålder. Ur en säkerhetsaspekt så ska du som förälder se till att barnet åker bakåtvänt så länge som möjligt. I Sverige rekommenderar man att barn åker bakåtvänt till de fyller 5-6 år. Detta av den anledningen att bakåtvänt åkande är hela fem gånger mer säkert än framåtvänt åkande.

Bilbarnstol och ålder

 • 0 år – Babysskydd
 • 1 år – Bilbarnstol (bakåtvänd)
 • 3 år – Bilbarnstol (bakåtvänd)
 • 4 år- Bilbarnstol (bakåtvänd) / Bältesstol (framåtvänd)
 • 5 år – Bilbarnstol (bakåtvänd) / Bältesstol (framåtvänd)
 • 6 år – Bältesstol (framåtvänd)
 • 7 år – Bältesstol (framåtvänd)
 • 8 år – Bältesstol (framåtvänd)/ Bälteskudde
 • 9 år – Bältesstol (framåtvänd)/ Bälteskudde
 • 10 år – Bältesstol (framåtvänd)/ Bälteskudde
 • 11 år – Bältesstol (framåtvänd)/ Bälteskudde
 • 12 år – Bältesstol (framåtvänd)/ Bälteskudde

Frågor och svar om bakåtvända bilbarnstolar

I vårt test blev BeSafe Stretch Bilbarnstol testvinnare, tack vare dess justerbarhet som gör att den växer med barnet samt dess otroliga säkerhet. Dessutom går den bilbarnstolen att använda ända tills barnet väger 36 imponerande kilon!

I-size är en ny europeisk standard som anger att bilbarnstolen är enkel att installera på korrekt sätt.

Det går utmärkt att montera en bilbarnstol i framsätet, men det är däremot viktigt att koppla ur airbagen om den finns i framsätet.

Bilbarnstolen bör vara så upprätt som möjligt, detta för att ge det bästa skyddet vid en krock. Av den anledningen rekommenderar vi inte att bilbarnstolen har en lutning på mer än 30–35 grader. 

Det bättre av den anledningen att risken för felmontering minskar. Isofixstolar är därmed oftast enklare att montera och därmed mycket smidigare att flytta mellan olika bilar. 

Har du för avsikt att frekvent flytta bilstolen mellan olika fordon så rekommenderar vi en bakåtvänd bilbarnstol som monteras på en bas, vilket ger maximal flexibilitet. Slutligen så är bilbarnstolar som monteras med isofix överlag enklast att både montera i och ur fordonet.

Dela dina tankar

Om du redan har provat så får du gärna dela med dig av din kunskap här!
Du kan också ställa frågor så försöker vi hjälpa till.

 1. Babyworld, 31/10-23 []
 2. Jollyroom, 31/10-23 []
 3. Bonti, 31/10-23 []
 4. Axkid, 31/10-23 []
 5. Axkid, 31/10-23 []
 6. Pricerunner, 31/10-23 []
 7. Britax, 31/10-23 []
 8. Babymarkt, 31/10-23 []
 9. ADAC, 31/10-23 []
 10. Pricerunner, 31/10-23 []

Denna webbplats använder cookies

Cookies ("kakor") består av små textfiler. Dessa innehåller data som lagras på din enhet. För att kunna placera vissa typer av cookies behöver vi inhämta ditt samtycke. Vi på Leadson AB, orgnr. 559366-9392 använder oss av följande slags cookies. För att läsa mer om vilka cookies vi använder och lagringstid, klicka här för att komma till vår cookiepolicy.

Hantera dina cookieinställningar

Nödvändiga cookies

Nödvändiga cookies är cookies som måste placeras för att grundläggande funktioner på webbplatsen ska kunna fungera. Grundläggande funktioner är exempelvis cookies som behövs för att du ska kunna använda menyer och navigera på sajten.

Funktionella cookies

Funktionella cookies behöver placeras för att webbplatsen ska kunna prestera som du förväntar dig, exempelvis så att den känner av vilket språk som du föredrar, för att känna av om du är inloggad, för att hålla webbplatsen säker, komma ihåg inloggningsuppgifter eller för att kunna sortera produkter på webbplatsen utefter dina preferenser.

Cookies för statistik

För att kunna veta hur du interagerar med webbplatsen placerar vi cookies för att föra statistik. Dessa cookies anonymiserar personuppgifter.

Cookies för personlig anpassning

För att ge dig en bättre upplevelse placerar vi cookies för dina preferenser