1. Hem
 2. >
 3. Hem & Hushåll
 4. >
 5. Bäst i test: Bestickset – Hylla vardagsmiddagen med snygga bestick!
HB_C_Lykke_Bestikksett_6pers_675079-600×600-1.jpg

Lyx

Hardanger Lykke Bestickset 24 delar

Hardanger Lykke Bestickset 24 delar

9

Mellan

Aida RAW Svart Bestickset 24 Delar svarta bestick bäst i test

Aida RAW Svart Bestickset 24 Delar

8.6

Budget

WMF Philadelphia Bestickset 24 delar blank stål

WMF Philadelphia Bestickset 16 delar  

8.4

Inledning

Bordet är dukat med blommor, tjusigt porslin och munblåsta glas. Intill var tallrik ligger linneservetten nyamanglad och en härlig perpetual-stew står och spinner på gasspisen. Så trallar du ut i köket, öppnar kökslådan och upptäcker till din fasa att i besticklådan är det 1000 gafflar och 1000 knivar men inte ett enda förbannat bestickset! Och med den där smäckra uppdukningen, ae det går ju bara inte an! Fort blåser du in på www och klickar hem det snyggaste setet på express! Två timmar senare har det landat i brevlådan, bara minuter innan gästerna till fredagsmiddagen är på ingång (drömmen är livets krydda som jag brukar säga, jag vet inte hur många expressbud som löser bestick-setet på två timmar men så är du säkert ute i lite godare tid än i det här tillspetsade scenariot!). Oavsett läge ska vi se till att du fyller dom där besticklådorna med några riktigt schyssta ätverktyg – ja för besticken är ju liksom budbäraren av allt det goda! Sista instansen av dyrbar last innan den hamnar i djurets gap! Dom måste vara on fleek. Inför framtidens alla middagar, från nyårsmiddagen till en enkel vardagsmiddag, låt investeringen börja!

Hemfaktas testvinnare är detta exklusiva bestickset från norska märket Hardanger. Dess vackra linjer och exklusiva design gör detta set till ett utmärkt allbestick som passar – ja alla tillfällen! Uppskattat av användare, grymt skönt i handen och tjusiga som tusan!

Våra experter har skramlat bland hyllorna, skurit marmorerade KB-biffar, slurpat blomkålssoppa till duga och landat i sex prima Bestick-set i olika prisklasser och för olika tillfällen. För att du enkelt ska hitta rätt har vi delat upp dom i kategorierna Lyx, Mittemellan & Budget.

I jakten på den bästa bestickset har vi gjort en gedigen research. Vi har gått igenom konsumentupplevelser, labbtester och benat ut specifikationer – allt för att få en så tydlig bild det bara går av vad som faktiskt skiljer det set som är bäst från den som inte är det. När det kommer till bestickset är det en del att tänka på, men nummer ett är givetvis en fråga om smak och kvalitet. Vi tittar på bestickens utseende, hur sköna dom är i händerna, kvalitet och pris. Med dom sex bestickset vi handplockat ovan känner vi oss trygga i att du inte kommer bli besviken! Vi har genomfört en omfattande produktjämförelse av sex olika bestickset i tre olika prisklasser: lyx, mellan och budget. Låt oss nu gå igenom dessa jämförelser.

1

Hardanger Lykke Bestickset 24 delar – Bästa bestickset [current_year]!

hem-fakta-bast-i-test-logo
Hardanger Lykke Bestickset 24 delar

Lyx

Vinnare

8

Pris

8

Hållbarhet/Miljö

10

Design

10

Kvalitet

9

Mångsidighet

9

Totalpoäng

Motivering: Hardanger Lykke Bestickset imponerar med sin eleganta design och högkvalitativa material. Det är lite dyrare, men den överlägsna designen och kvaliteten rättfärdigar priset. Besticken är också mångsidiga och passar för alla tillfällen.

Eleganta och exklusiva bestick från Hardanger ligger perfekt i dina händer! Pris ca. 1800 kr.

Hemfaktas testvinnare är detta exklusiva bestickset från norska märket Hardanger. Dess vackra linjer och exklusiva design gör detta set till ett utmärkt allbestick som passar – ja alla tillfällen! Uppskattat av användare, grymt skönt i handen och tjusiga som tusan! Detta bestickset har 24 delar och lämpar sig till sex personer. Du kan använda Lykke bestickset till både festliga middagar eller familjemåltider mitt i veckan. Detta eleganta och praktiska praktiskt bestick är av högkvalitativt stål som tål att diskas i diskmaskin. Vi uppskattar framför allt att de ligger perfekt i händerna.

 • Material: Rostfritt stål
 • Maskindisk: Ja
 • Setet består av: 6 st matskedar, 6 st matgafflar, 6 st matknivar samt 6 st teskedar.
 • Övriga egenskaper: Praktiskt såväl som elegant bestickset, Högkvalitativt stål som håller i många år

Fördelar

 • Många användare uppskattar den högkvalitativa designen och utseendet på besticksetet. Det anses vara vackert och stilfullt.
 • En del användare har noterat att besticken har en bra balans och känns bekväma att använda under måltider.
 • Produkten har fått positiva kommentarer för sin leveransservice och pålitlighet när det gäller att leverera produkten i gott skick till kunderna.

Nackdelar

 • Det begränsade antalet recensioner från Nordic Nest och Confident Living gör det svårt att dra slutsatser om eventuella nackdelar med produkten.

Sammanfattning: För att skapa en objektiv bild av produkten har vi hämtat recensioner från olika källor, inklusive Nordic Nest((Nordic Nest, 2023-11-08)) och Confident Living((Confident Living, 2023-11-08)). Antalet recensioner från dessa källor begränsade till runt 10 stycken.

2

Radford Bright Bestickset Blank 24 delar

Radford.jpg

Lyx

Utmanare

7

Pris

8

Hållbarhet/Miljö

9

Design

9

Kvalitet

9

Mångsidighet

8.4

Totalpoäng

Motivering: Radford Bright Bestickset imponerar med sin snygga och eleganta design. De är också av hög kvalitet och passar för olika tillfällen. Priset är jämförbart med testvinnaren, och båda är utmärkta val.

Hög kvalitet och mångsidig design! Pris ca. 1800 kr.

Vår utmanare i lyxklassen blev Radford Bright bestickset. Detta set är i 24 delar och har designats av Robert Welch. Besticksetet är i klassisk och mångsidig design, vilket gör att du kan använda dem till alla slags bordsdukningar både till vardagligt som festlig bruk. Radford Bright håller hög kvalitet och är tillverkade av 18/10 rostfritt stål. Slutligen så är knivbladen tillverkade av ett unikt härdat rostfritt stål, vilket resulterar i att det levererar den bästa möjliga skärförmågan.

 • Material: 18/10 Rostfritt stål
 • Maskindisk: Ja
 • Setet består av: 6 knivar, 6 gafflar, 6 matskedar och 6 teskedar
 • Övriga egenskaper: Utmärkt skärägg, Passar både till vardag som till fest

Fördelar

 • Många användare uppskattar den snygga och eleganta designen av besticksetet. De anser att det passar både till festliga tillfällen och vardagsanvändning.
 • Besticken har en bra tyngd och ligger skönt i handen, vilket flera användare har lyft fram som en positiv egenskap.
 • Produkten har fått beröm för sin kvalitet och hållbarhet, och användarna har noterat att besticken känns av hög kvalitet.

Nackdelar

 • En nackdel som en användare nämner är att det kan uppstå repor i skedarna från gafflarna ganska snabbt efter användning.

Sammanfattning: Vi har sammanställt recensioner från olika källor, inklusive Nordic Nest((Nordic Nest, 2023-11-08)), Royal Design((Royal Design, 2023-11-08)), Cervera((Cervera, 2023-11-08)) och Adde Lundbergs((Adde Lundbergs, 2023-11-08)). Antalet recensioner baserat på dessa källor uppgår till drygt 20 stycken. Användarna har övervägande positiva erfarenheter av Radford Bestickset Blank, och de framhäver dess estetiska design, tyngd och kvalitet.

Duellen

Lyx

Hardanger Lykke Bestickset 24 delar – Bästa bestickset 2024! vs. Radford Bright Bestickset Blank 24 delar

När vi jämför vinnaren, Hardanger Lykke Bestickset, med utmanaren, Radford Bright Bestickset, i lyxklassen ser vi att båda dessa set har imponerande egenskaper. Båda är tillverkade av högkvalitativt stål och lämpar sig för både festliga tillfällen och vardagsanvändning. Hardanger Lykke utmärker sig med sin eleganta design och passform i handen, medan Radford Bright imponerar med sin snygga och eleganta design samt skärskärpa. Slutligen, medan båda seten är utmärkta, så ger Hardanger Lykke ett bättre intryck av övergripande kvalitet och stil.

3

Aida RAW Svart Bestickset 24 Delar

Aida RAW Svart Bestickset 24 Delar svarta bestick bäst i test

Mellan

Vinnare

9

Pris

7

Hållbarhet/Miljö

10

Design

8

Kvalitet

9

Mångsidighet

8.6

Totalpoäng

Motivering: Aida RAW Svart Bestickset erbjuder en stilren och modern design till ett rimligt pris. De är mångsidiga och passar både för eleganta och enklare dukningar. Hållbarhetsaspekten kan förbättras, men de är överlag mycket bra.

Ja, dom här goingarna håller stilen! Industri möter landsbygd om du frågar mig. Kaxig möter klassisk! Pris ca. 800 kr.

Här har vi ett stilat svart bestickset som skapar lite rå industriell känsla kring bordet. Både schysst att para med samma stil som att jobba kontraster till exempelvis en lantlig, rustik känsla. Det här besticksetet från danska märket Aida ingår i serien RAW som bär ett enkelt och snyggt uttryck med skandinavisk känsla. Passar utmärkt till den eleganta dukningen (där det finns ett gäng fräna stengods-tallrikar från samma serie som är riktigt snygga ihop) som till en enklare vardagsdukning. Dom levereras dessutom i en snygg presentförpackning och vi vet ju alla att själva uppackandet är halva grejen! Besticken tål maskindisk i upp till 50°C. För längsta möjliga hållbarhet rekommenderas att du direkt tar ut besticken ur maskinen och torkar av dem efter avslutat program. Dessutom sitter dom inne på perfekt tyngd som vilar behagligt i handen!

 

 • Material: Svart rostfritt stål
 • Maskindisk: tål maskindisk i upp till 50°C
 • Setet består av: 6 x matkniv, 22,5 centimeter, 6 x gaffel, 20 centimeter, 6 x sked, 20 centimeter, 6 x tesked, 13,5 centimeter.
 • Övriga egenskaper: Levereras i fin presentförpackning

Fördelar

 • Många användare upplever att besticken är snygga och har en fin tyngd. De tycker att besticken är estetiskt tilltalande.
 • Vissa användare framhäver att besticken är lite större än standard, vilket de ser som en positiv egenskap.
 • En del användare noterar att besticken passar bra till både guld- och silverdukning och har en snygg färg och modell.
 • Besticken beskrivs som robusta och lättskötta av flera användare, och de fungerar bra att diska i diskmaskinen.

Nackdelar

 • En nackdel som några användare har upplevt är att besticken kan torka med vattendroppar på sig om de inte torkas direkt efter diskning.
 • En användare nämner att besticken slits snabbt och inte fungerar bra som vardagsbestick.

Sammanfattning: Vi har samlat recensioner från olika källor, inklusive Confident Living((Confident Living, 2023-11-08)), Cervera((Cervera, 2023-11-08)) och Royal Design((Royal Design, 2023-11-08)). Antalet recensioner baserat på dessa källor uppgår till drygt 20 stycken. Användarna har generellt positiva erfarenheter av Aida RAW och uppskattar dess estetiska design, tyngd och passform till olika dukningar.

4

 Hardanger Fjord Bestickset 24 Delar

Hardanger-Bestikk-Fjord-Bestickset-24-Delar.jpg

Mellan

Utmanare

8

Pris

8

Hållbarhet/Miljö

8

Design

8

Kvalitet

8

Mångsidighet

8

Totalpoäng

Motivering: Hardanger Bestick Fjord Bestickset erbjuder en tidlös och klassisk design till ett rimligt pris. De är av god kvalitet och passar för olika tillfällen. Prisvärdheten och garantin på 10 år är positiva aspekter.

Bestickset från Hardanger med 10 års garanti och extra tyngd! Pris ca. 1200 kr.

Den här vackra och prisvärda bestickserien kommer från Hardanger Bestick som är ett populärt norskt märke. Serien Fjord kommer i en stilren, klassisk och tidlös design som håller i många år. Besticken är något tyngre vilket gör att de ligger otroligt bra i handen och säkerställer därmed att varje måltid lite extra njutningsfull. Detta bestickset kommer i 24 delar och består av matkniv, matgaffel matsked samt tesked för 6 personer. Sist men inte minst så utlovar Hardanger Bestick 10 års garanti, vilket gör att du kan använda dem i många år framöver.

 • Material: Rostfritt stål (innehåller 18 % krom och 8 % nickel i det rostfria stålet)
 • Maskindisk: Ja
 • Setet består av: 6 bordsknivar, 6 bordsgafflar, 6 matskedar och 6 teskedar.
 • Övriga egenskaper: Mycket hög kvalitet – 10 års garanti

Fördelar

 • Många användare är nöjda med Fjord Bestickset och beskriver det som trevliga att duka med. De uppskattar dess utseende och estetik.
 • En vanlig fördel som användarna nämner är att besticksetet erbjuder bra kvalitet. Användare upplever att det är prisvärt och har en god hållbarhet.
 • Användare tycker att besticken ligger bra i handen och ger en skön känsla vid måltider.

Nackdelar

 • En nackdel som några användare har upplevt är att knivarna i setet kan vara ojämnt balanserade och riskerar att ramla av om de läggs halvt över tallriken.
 • En användare har nämnt att teskedarna i setet har för tunna handtag.

Sammanfattning: Vi har samlat recensioner från olika källor, inklusive Cervera((Cervera, 2023-11-08)) , KitchenAid((KitchenAid, 2023-11-08)) och Nordic Nest((Nordic Nest, 2023-11-08)). Antalet recensioner baserat på dessa källor uppgår till drygt 20 stycken.

Duellen

Mellan

Aida RAW Svart Bestickset 24 Delar vs.  Hardanger Fjord Bestickset 24 Delar

I mellanklassen möter vi vinnaren, Aida RAW Svart Bestickset, och utmanaren, Hardanger Bestick Fjord Bestickset. Båda seten erbjuder stilren design och kvalitet. Aida RAW ger en modern och skandinavisk känsla med sin svarta design och passar både till eleganta och enklare dukningar. Å andra sidan erbjuder Hardanger Bestick Fjord en tidlös och klassisk design med extra tyngd i handtaget. Båda seten har positiva egenskaper, men Aida RAW imponerar med sin mångsidighet och moderna design som passar olika dukningar.

5

WMF Philadelphia Bestickset 16 delar  

WMF Philadelphia Bestickset 24 delar blank stål

Budget

Vinnare

8

Pris

8

Hållbarhet/Miljö

8

Design

9

Kvalitet

9

Mångsidighet

8.4

Totalpoäng

Motivering: WMF Philadelphia Bestickset erbjuder bra kvalitet till ett överkomligt pris. Designen är modern och tidlös. De är hållbara och lämpar sig både för vardag och fest.

Tidlöst bestickset från WMF som passar utmärkt både till vardagstillfällen och fest! Pris ca. 600 kr. (Obs 16 delar)

Detta bestickset från WMF är både modernt och tidlöst på samma gång. WMF Philadelphia bestickset har en trendig och vacker design med ett handtag som blir något bredare, vilket gör att dessa bestick är sköna att hålla i. Besticken kan du med med fördel diska i diskmaskin. Sist men inte minst så är detta bestickset tillverkat av Cromargan® blankt rostfritt stål som gör dem extra hållbara. Den enda nackdelen är att du inte kan köpa dessa som enskilda bestick.

 • Material: Cromargan® rostfritt stål, Syrafast och rostskyddad
 • Maskindisk: Ja
 • Setet består av: 4 matskedar, 4 gafflar, 4 knivar och 4 teskedar. (Finns även i större set om 60 enheter för ca 1500 kr.)
 • Övriga egenskaper: Ergonomisk design med ett handtag som blir bredare. Polerad version

Fördelar

 • Många användare har berömt Fjord Bestickset och beskriver det som jättebra och snygga bestick som passar både för vardag och fest.
 • Användare har noterat att besticken är hållbara och ger en lyxig känsla. De uppskattar också att besticken har en bra storlek, särskilt skedarna.
 • En fördel som nämns är att besticksetet har en klassisk form som inte sticker ut för mycket, vilket gör att det inte tröttnar på det med tiden. Dess tyngd och balansering uppskattas av användare.

Nackdelar

 • En nackdel som vissa användare har påpekat är att de förväntade sig att besticken skulle vara matta utifrån bilderna, men de är faktiskt blanka.
 • En användare uttryckte önskan om att det även ingick en liten kniv i besticksetet, vilket inte fanns.

Sammanfattning: Vi har samlat recensioner från olika källor, inklusive Cervera((Cervera, 2023-11-09)) och KitchenAid((KitchenAid, 2023-11-09)). Antalet recensioner baserat på dessa källor är cirka 20 stycken. Användarna ger överlag positiva omdömen om Fjord Bestickset och framhäver dess estetik, hållbarhet och mångsidighet.

6

Dorre New England Bestickset 30 delar

New England Bestickset 30 delar

Budget

Utmanare

9

Pris

7

Hållbarhet/Miljö

8

Design

8

Kvalitet

8

Mångsidighet

8

Totalpoäng

Motivering: Dorre New England Bestickset erbjuder ett utmärkt prisvärt alternativ med många bestick i setet. Designen är snygg och passar för olika tillfällen. Hållbarheten och kvaliteten är bra med tanke på priset.

Grymt snyggt och grym prislapp på besticksetet från svenska märket Dorre i rostfritt stål! Pris ca. 400 kr.

Detta set passar är perfekt för vardaglig användning men även för festliga tillfällen. Dorre New England Bestickset kommer i hela 30 delar och du får med 6 st grillknivar som gör att du med fördel kan använda setet till olika kötträtter. New England Bestickset har en kombination av moderna proportioner och vackra linjer vilket ger dem en funktionell karaktär. Detta gör även att du kan kombinera detta bestickset på olika sätt.  Detta set är väldigt skönt att äta med tack vare den rundade handtagsänden på besticken. Något som drar ned betyget är att matskeden är i en större storlek och passar ej för barn.

 • Material: Rostfritt stål
 • Maskindisk: Ja
 • Setet består av: 6st gafflar, 6st knivar, 6st grillknivar, 6st matskedar och 6 st dessertskedar.
 • Övriga egenskaper: Något rundad handtagsände, vilket gör dem sköna att hålla i handen

Fördelar

 • Användare har uppskattat besticksetets snygga och eleganta design, vilket passar både till vardag och fest.
 • Många användare har noterat att besticken är tunga och lyxiga i handen, vilket ger en känsla av hög kvalitet.
 • Recensenter har även berömt möjligheten att inkludera köttknivar i setet, vilket har uppskattats av många.

Nackdelar

 • En användare nämner att besticken är för små för ett sällskap på 12 personer, och att produktbeskrivningen inte specificerade måtten.

Sammanfattning: Vi har granskat drygt 60 recensioner från olika källor, inklusive Cervera((Cervera, 2023-11-09)), Royal Design((Royal Design, 2023-11-09)) och KitchenAid((KitchenAid, 2023-11-09)). Dessa recensioner ger en överblick över användarnas upplevelser med Dorre New England Bestickset.

Duellen

Budget

WMF Philadelphia Bestickset 16 delar   vs. Dorre New England Bestickset 30 delar

I budgetklassen har vinnaren, WMF Philadelphia Bestickset, och utmanaren, Dorre New England Bestickset, imponerat. Båda seten är prisvärda och lämpliga för både vardag och fest. WMF Philadelphia erbjuder en modern och tidlös design med extra hållbarhet tack vare Cromargan® rostfritt stål. Å andra sidan är Dorre New England Bestickset ett utmärkt val med 30 delar, inklusive grillknivar, och en attraktiv prislapp. Båda seten är positiva, men WMF Philadelphia stickar ut med sin högre kvalitet och moderna design.

Därför sticker Bäst i test vinnaren: Hardanger Lykke Bestickset 24 delar, ut!

Sammanfattningsvis, när vi granskar alla tre prisklasser, är Hardanger Lykke Bestickset den övergripande vinnaren. Det är ett bestickset av grym kvalitet i relation till pris – och det är ju ofta nyckeln när man ska fånga guldplatsen i våra test! Dom här besticken ligger otroligt skönt i hand, har en snygg och stilren design och är flexibla i sina användningsområden – det perfekta grundbesticket som lyfter upp dukningen både till vardag och fest.

Köpguide Bestickset

Standardbesticken som bör finnas i varje besticklåda är kniv, gaffel, matsked och tesked. Den mindre teskeden kan ofta även användas som dessertsked beroende på dess storlek, men annars går det bra att komplettera med en sådan sked. 

Tänk på detta inför valet:

 • Hur många behöver bestick behöver du? Ett bestickset om 16, 24, 30 eller 48?
 • Hur känns besticket i handen? Är det bekvämt att hålla i och praktiskt att använda vid olika tillfällen?
 • Känns besticket hållbart och är stålet stabilt? Tål det att diskas i diskmaskin?

Bestick för dagens alla måltider

Vid frukost använder vi kanske en matsked tillsammans med frukostflingorna, en tesked används till att röra om i kaffekoppen och till både lunch och middag använder vi oftast kniv och gaffel. Ett komplett bestickset inkluderar alla de nödvändiga sakerna vi behöver för dagens alla olika måltider. För att middagsbjudningen ska bli lyckad krävs det utöver god mat också fungerande bestick. Bestick är gjorda för att göra det lätt att skära, få grepp och avnjuta maten. Så se därför till att du har de bästa besticken redo för middagsbjudningen för att försäkra dig om att den blir lyckad och god. Av den anledningen är det klokt att investera i ett bra bestickset av hög kvalitet. Kanske behöver du även bestick som passar till mat som du grillat i en kolgrill? Missa då heller inte vårt kolgrill bäst i test.

Rätt pris

Som med allt annat så finns det många olika varianter av bestick och i alla möjliga prisklasser. Bestick av sämre kvalitet kommer inte hålla lika länge och du kommer få köpa nytt bestick oftare. För att sammanfatta så bör du välja besticken med tanke på framtiden eftersom det bättre att lägga lite mer pengar på bestick av högre kvalitet som håller längre. På så sätt kan du njuta av samma bestick i många år framöver. 

Avslutande ord inför ditt köp av bestickset

Vi hoppas att vår köpguide och bestickset bäst i test har varit till hjälp när du ska välja bestickset bland det stora utbudet på marknaden. Ha i åtanke att det finns stora skillnader mellan olika varumärken både vad gäller kvalitet och hållbarhet. Med detta sagt så är det viktigt att noga undersöka vilket varumärke och modell du föredrar. När det väl kommer till kritan så är val av bestick en smaksak.

Frågor och svar om bestick

Innan du köper ditt bestickset så är det bra att försäkra dig om att du köper tillräckligt antal. För en familj rekommenderas det minst fyra till sex olika delar av varje element.

Storleken avgör helt och hållet vad som ingår, och de traditionella uppsättningarna innehåller de vanliga besticket: bordsknivar, gafflar, matskedar och tesked/dessertsked. 

Det beror på barnens ålder, men det finns speciellt bestick som är speciellt anpassade för barn och som är helt utan skarpa och spetsiga kanter.

Som vi nämnt ovan så är kvaliteten a och o när det kommer till bestick. Välj gärna bestick med hög kvalitet och med härdad och rostfri metall så att de tål att rengöras i diskmaskin.

Ja, det finns stora skillnader mellan olika tillverkare både gällande kvalitet och hållbarhet, och av den anledningen är att det bra att noga undersöka vilket märke och bestickset du föredrar.

Dela dina tankar

Om du redan har provat så får du gärna dela med dig av din kunskap här!
Du kan också ställa frågor så försöker vi hjälpa till.

Denna webbplats använder cookies

Cookies ("kakor") består av små textfiler. Dessa innehåller data som lagras på din enhet. För att kunna placera vissa typer av cookies behöver vi inhämta ditt samtycke. Vi på Leadson AB, orgnr. 559366-9392 använder oss av följande slags cookies. För att läsa mer om vilka cookies vi använder och lagringstid, klicka här för att komma till vår cookiepolicy.

Hantera dina cookieinställningar

Nödvändiga cookies

Nödvändiga cookies är cookies som måste placeras för att grundläggande funktioner på webbplatsen ska kunna fungera. Grundläggande funktioner är exempelvis cookies som behövs för att du ska kunna använda menyer och navigera på sajten.

Funktionella cookies

Funktionella cookies behöver placeras för att webbplatsen ska kunna prestera som du förväntar dig, exempelvis så att den känner av vilket språk som du föredrar, för att känna av om du är inloggad, för att hålla webbplatsen säker, komma ihåg inloggningsuppgifter eller för att kunna sortera produkter på webbplatsen utefter dina preferenser.

Cookies för statistik

För att kunna veta hur du interagerar med webbplatsen placerar vi cookies för att föra statistik. Dessa cookies anonymiserar personuppgifter.

Cookies för personlig anpassning

För att ge dig en bättre upplevelse placerar vi cookies för dina preferenser