Bästa BB Cream 2023 blev Jane Iredale Glow Time Full Coverage Mineral BB Cream – Bäst i Test

En BB Cream kan vara perfekt för dig som behöver såväl en vårdande dagkräm som en täckande foundation. Även om BB Cream sällan har någon hög täckning så är dess täckning ofta fullt tillräcklig, och hur väl den täcker kan variera mellan olika märken. Förutom att vårda och täcka ger BB Cream även fukt och skydd mot solen, vilket gör den till en perfekt kombinationsprodukt.

Det stora utbudet av BB Cream gör dock att det kan vara svårt att hitta rätt. Egenskaperna kan skilja sig åt mellan olika märken, och det finns BB Cream i många olika prisklasser. Vilken är egentligen bäst, och vad ska man tänka på när man väljer? Här kommer vi att gå igenom sådant som kan vara bra att tänka på för att hitta rätt, och vi har också tagit fram några av de bästa.

BB Cream Bäst i Test 2023 – Hemfaktas lista

Nedan hittar du alla våra vinnare och utmanare i de olika prisklasserna: premium, mellan och budget. Oavsett om du söker en billig BB Cream, en prisvärd produkt eller något riktigt högkvalitativt och effektivt så kan du hitta det bland dessa.

Köpguide för BB Cream

Att köpa BB Cream kan kännas krångligt, eftersom utbudet är så stort. Det behöver dock inte vara så avancerat som man kan tro, och det stora utbudet kan vara en fördel. Med stort utbud kommer även större möjligheter, och du kan hitta en BB Cream som passar just dig och din hud perfekt. Det man bör göra när man ska välja är alltså att fokusera på vad du behöver och vill ha. Fundera på allt från egenskaper och innehåll, till prisklass och kvalitet. När du vet exakt vad du söker så kommer det bli enklare att hitta det. Här kommer vi att gå igenom tre saker som är viktiga att tänka på när man ska köpa BB Cream: Egenskaper, täckning och nyans.

Egenskaper

Egenskaper är kanske det som främst skiljer olika BB Cream åt. Även om det finns egenskaper som utmärker just BB Cream – som täckning, fukt och solskydd – så kan de även ha många andra egenskaper. Vilka egenskaper de har varierar dock en hel del.

Det här gör att du kan hitta ett märke som passar dig perfekt, utifrån dina behov. Exempel på egenskaper som kan finnas hos BB Cream är att de kan ge lyster, de kan reducera fina linjer eller ha andra anti age egenskaper och diverse vårdande egenskaper.

Egentligen kan BB Cream, precis som CC cream, ha i stort sett vilka egenskaper som helst. Det kan också variera hur högt solskydd de innehåller, hur väl de återfuktar och så vidare. Med andra ord kan även de självklara egenskaperna variera. En del BB Cream fokuserar på återfuktning, medan andra fokuserar på täckning, till exempel.

Täckning

Förmodligen känns täckningen ganska viktig, eftersom det är en av de egenskaper som utmärker en BB Cream. Söker man endast fukt eller endast solskydd så väljer man förmodligen en fuktkräm eller solkräm, men väljer man en BB Cream så är man med stor sannolikhet på jakt efter kombinationen av allt detta.

Därför kan det vara bra att känna till, och tänka på, att täckningen kan variera mellan olika märken. En del täcker mer, och andra mindre. Täckningen kan vara låg, medium eller hög – vilket gör att du kan välja den täckning du önskar. Det här innebär inte automatiskt att du bör välja en BB Cream med hög täckning, utan snarare den täckning du önskar.

Nyans

En BB Cream är oftast, men inte alltid, anpassad efter olika hudfärger. Det här kan förstås låta förvirrande, men det är inte så avancerat. Eftersom BB Cream ger täckning i någon utsträckning, och ibland även kan ersätta foundation, så innebär det förstås att den har olika nyanser precis som foundation. Detta för att passa till specifika hudtyper och kunna ge en så bra täckning, och ett så bra resultat, som möjligt.

Om en BB Cream inte har någon speciell nyans så innebär det ofta att den anpassar dig efter hudens nyans, och därmed passar för alla. Ibland innebär detta i sin tur att den endast har en lätt täckning, men det här kan förstås variera.

Väljer du en BB Cream som kommer i olika nyanser så fungerar det på samma sätt som när du köper foundation, du ska alltså välja en nyans som passar så bra som möjligt till din egen hudton. Bara att välja nyans kan kännas som en hel vetenskap, men när du väl vet vilken nyans som passar dig så blir detta förstås enklare. Det kan dock vara så att man behöver prova sig fram för att hitta rätt. Tänk även på att man kan behöva olika nyanser under sommaren och vintern.

Oftast är det dock enklare att hitta rätt nyans för BB Cream, eftersom de flesta bara har ett fåtal nyanser. Här är nyanser ofta ”ljus”, ”mellan” och ”mörk” och varje nyans passar för flera hudtoner. Ibland finns det dock många olika nyanser att välja mellan, precis som när det gäller foundation. Då kan det bli svårare att hitta exakt rätt nyans, men istället får du en BB Cream som passar perfekt för just dig och din hudton.

Bästa BB Creamen 2023 – vi listar 6 märken

Här har vi tagit fram 6 riktigt bra BB Cream, och för att du enkelt ska kunna hitta rätt bland dessa har vi delat upp dem i tre olika prisklasser: Premium, mellan och budget. Om du behöver komplettera med en foundation så får du gärna även läsa vårt test av foundation

Bäst i test premiumklassen: Jane Iredale Glow Time Full Coverage Mineral BB Cream – bästa BB Cream 2023

Vår vinnare i premiumklassen är en BB Cream med många fördelar. Den håller en hög kvalitet, och den har många positiva egenskaper. Ca pris 550 kr.

Bästa BB Cream

Denna BB Cream har många fördelar: Den passar för alla hudtyper, den innehåller mineraler som anpassar sig efter hudtonen, den innehåller extrakt från tamarind som har en hög fuktbindande förmåga och den är enkel att applicera. Den får huden att stråla, ger en sammetslen känsla och glow och dessutom har den en fräsch doft av citrongräs. Denna BB Cream ger en hög täckning och innehåller solskyddsfaktor 25. En annan fördel är att den minimerar framträdande porer, och även rynkor. Det här är helt enkelt en riktigt högkvalitativ BB Cream med många goda egenskaper.

Fördelar

 • Hög kvalitet
 • Passar alla hudtyper
 • Anpassar sig efter hudtonen
 • Hög fuktbindande förmåga
 • Minimerar porer och rynkor
 • Solskyddsfaktor 25

Nackdelar

 • Priset

Specifikation

 • Täckning: Hög
 • Solskyddsfaktor: 25
 • Hudtyp: Alla

MER INFORMATION OCH PRIS: 

 

Utmanare premiumklassen: Shiseido Perfect Hydrating BB Cream

Även detta är en mycket högkvalitativ BB Cream som har flera positiva egenskaper. Krämen känns lyxig och den gör huden jämn, återfuktad och skyddad. Ca pris 450 kr.

Shiseido Perfect Hydrating BB Cream

Även utmanaren i premiumklassen är förstås en riktigt högkvalitativ BB Cream som har många fördelar. Den skyddar huden mot solens skadliga strålar, ger en naturlig täckning, minskar synligheten hos porer och ojämnheter och håller hyn återfuktad hela dagen. Den ger även en fräsch och jämn underton, och dess oljefria textur gör att hyn känns så lätt och naturlig som möjligt och lämnar en behaglig känsla. Du kommer knappt känna att du är sminkad ens. Täckningsgraden är lätt, men solskyddsfaktorn är ovanligt hög för en BB Cream – närmare bestämt 35. Dessutom passar denna BB Cream för alla hudtyper.

Fördelar

 • Hög kvalitet
 • Solskyddsfaktor 35
 • Håller huden återfuktad hela dagen
 • Ger naturlig täckning
 • Passar alla hudtyper

Nackdelar

 • Möjligen priset

Specifikation

 • Täckning: Lätt
 • Solskyddsfaktor: 35
 • Hudtyp: Alla

MER INFORMATION OCH PRIS:  

 

Bäst i test mellanklassen: Yves Rocher – prisvärd BB Cream

Vår vinnare i mellanklassen överraskar med såväl hög kvalitet som många positiva egenskaper, samtidigt som den har ett riktigt bra pris.

Prisvärd BB Cream

Det här kan vara ett perfekt val för dig som söker en prisvärd BB Cream av hög kvalitet och med många fördelaktiga egenskaper, till ett bra pris. Här finns som sagt många fördelar: den återfuktar, den jämnar ut hudtonen, den slätar ut hudytan, den ger dig en fräsch look och den boostar hudens lyster. Dessutom skyddar även huden mot yttre påfrestningar, och utjämnade pigment gör huden slät och vacker. Denna fantastiska BB Cream är även enkel att applicera, och den innehåller 90 procent naturliga ingredienser.

Fördelar

 • Mycket prisvärd
 • Hög kvalitet
 • Riktigt bra pris
 • Skyddar mot yttre påfrestningar
 • Utjämnande pigment
 • Innehåller 90 procent naturliga ingredienser

Nackdelar

 • Inga nackdelar

Specifikation

 • Mängd: 50 ml

MER INFORMATION OCH PRIS:  

 

Utmanare mellanklassen: Clinique ID Dramatically Different Moisturizing BB-Gel

Utmanaren i mellanklassen är en mycket prisvärd BB Cream som återfuktar effektivt och ger en jämn och perfekt underton, till ett bra pris. Ca pris 250 kr.

Clinique ID Dramatically Different Moisturizing BB-GelVår utmanare i mellanklassen har flera fördelar – den passar alla hudtyper, den ger åtta timmars oljefri återfuktning, den ger en naturligt perfekt och jämn underton och resultatet är bevisat och snabbt. Vid applicering ser huden först lite gråaktig ut, för att sedan förvandlas till en perfekt, jämn och naturlig hudton. Denna BB-gel justerar hudtonen, och ger ett naturligt och jämnt resultat. En annan fördel med denna BB Cream är kamouflagemönstret på tuben: det är faktiskt inte bara effektfullt, utan är där av en anledning. Nyanserna på tuben representerar de nyanser som den passar för, från den ljusaste till den mörkaste. Den kan alltså användas för att se om denna BB Cream passar just dig och din hudton.

Fördelar

 • Passar alla hudtyper
 • Åtta timmars oljefri återfuktning
 • Justerar hudtonen
 • Nyanserna på tuben visar nyanser
 • Mycket prisvärd

Nackdelar

 • Inga nackdelar

Specifikation

 • Mängd: 50 ml
 • Hudtyp: Alla

MER INFORMATION OCH PRIS:  

 

Bäst i test budgetklassen: Isadora BB Beauty Balm Cream – billigaste BB Creamen i vårt test

Vinnaren i budgetklassen är en riktigt prisvärd och effektiv BB Cream från Isadora. Trots sitt låga pris överraskar denna BB Cream med sina många fördelar. Ca pris 150 kr.

Isadora BB Beauty Balm Cream - billigaste BB Creamen i vårt testDen här prisvärda BB Creamen har inte bara ett lågt pris utan även många andra fördelar: den är lätt tonad och krämig, den tillför fukt, den ger lyster, den jämnar ut hudtonen, den är djupt återfuktande, den har en flexibel textur som slätar ut, den innehåller solskyddsfaktor 30 och den passar alla hudtyper. Här kombineras det bästa av makeup och hudvård, och fördelarna är som sagt många. Solskyddsfaktorn är till exempel högre än hos många andra BB Cream, den återfuktar djupt och effektivt och ger även huden lyster. Den minskar även transepidermal vattenförlust och reducerar fina linjer – här finns alltså även en anti age egenskap. Den är även kliniskt testad. Allt detta, till ett riktigt bra pris.

Fördelar

 • Mycket prisvärd
 • Djupt återfuktande
 • Hög solskyddsfaktor
 • Passar alla hudtyper
 • Lystergivande
 • Reducerar fina linjer

Nackdelar

 • Inga nackdelar

Specifikation

 • Hudtyp: Alla
 • Solskyddsfaktor: 30

MER INFORMATION OCH PRIS:  

 

 

Utmanare budgetklassen: L’oréal Paris BB C’est Magic – billig och bra BB Cream

Även vår utmanare i budgetklassen är en riktigt prisvärd BB Cream som har många fördelar, trots ett lågt pris. Ca pris 150 kr.

L'oréal Paris BB C'est Magic - billig och bra BB CreamFör dig som söker en riktigt bra BB Cream till ett riktigt bra pris kan detta vara ett bra val. Det här är en lätt och naturligt täckande BB Cream, som ger såväl vacker lyster som fukt i upp till hela 24 timmar. Det innebär att din hud alltid kommer att vara återfuktad, om du använder denna BB Cream dagligen. Den ger en no makeup-look, som gör att du inte känner dig sminkad och att huden ser naturligt perfekt ut. Den har tillräckligt täckning för att ta bort, eller åtminstone reducera, röda partier och andra ofullkomligheter. Den ger en riktigt fin hud, en effektiv återfuktning och här finns dessutom solskyddsfaktor 20. Allt du behöver, i en riktigt prisvärd produkt.

Fördelar

 • Mycket bra pris
 • Lätt och naturligt täckande
 • Ger vacker lyster
 • Återfuktar i upp till 24 timmar
 • Ger en no makeup-look
 • Solskyddsfaktor 20

Nackdelar

 • Inga nackdelar

Specifikation

 • Solskyddsfaktor: 20
 • Mängd: 30 ml

MER INFORMATION OCH PRIS:  

 

Avslutande ord inför ditt köp av BB Cream

BB Cream var den första bokstavsprodukten som kom, och den följdes senare av både CC cream och DD cream. Likheterna mellan dessa tre är att alla är färgade dagkrämer som innehåller såväl solskydd som vårdande egenskaper. De exakta egenskaperna skiljer sig dock åt mellan produkterna. Med det sagt är det också viktigt att komma ihåg att det kan finnas skillnader mellan olika BB Cream, samt olika CC- och DD Cream, vilket gör att skillnaderna mellan de olika bokstavskrämerna kanske inte alltid är så stora.

Det som utmärker BB Cream är att den är täckande och även kan jämna ut hudtonen lite, samtidigt som den vårdar huden och ger den lyster. Den känns inte fet och täpper inte till, vilket gör att den även passar bra för den med problemhy. CC Cream fokuserar på färgkorrigering, samtidigt som den är lite mer täckande och har en högre solskyddsfaktor. DD Creamen fokuserar främst på att skydda mot smuts och föroreningar, och den är inte lika täckande som BB- och CC cream, utan har ofta en nästan helt genomskinlig formula, men däremot jämnar den ut hudtonen. Den kan vara ett bra val för den som bor i en storstad, eller av annan anledning behöver effektivt skydd mot föroreningar.

Att veta vilken av dessa som är rätt val kan vara svårt, och att sedan kunna välja BB Cream – eller CC-/DD Cream om det är rätt val – kan vara minst lika svårt. Förhoppningsvis har detta test gjort det lite enklare. Om inte så är vårt bästa tips att helt fokusera på vilka egenskaper som är viktiga för dig, och din hy. Funderar över vad du vill ha ut av produkten. Är det främst dess täckande egenskaper som är viktiga, eller de vårdande? Vill du ha så många goda egenskaper som möjligt, eller är det viktigare att krämen gör en sak riktigt bra? Fundera över vad som är viktigt och fokusera helt på det när du gör ditt val.

Vanliga frågor och svar om BB Cream

Vad är BB Cream?

BB Cream är en kombinationsprodukt med flera egenskaper. Man kan säga att det är som en täckande dagkräm, som kan ersätta foundation. Ofta ger BB Cream fukt och innehåller solskydd. Exakt vilka egenskaper en BB Cream har kan dock variera mellan olika märken.

Hur använder man BB Cream?

Eftersom BB Cream är täckande och kan användas istället för foundation så används den på dagen, innan makeup. Behöver du extra fukt kan du använda en fuktkräm innan. När du sedan applicerar BB Cream är det enklast att göra det med fingrarna, eftersom händernas värme gör att krämen enklare smälter in i huden, och resultatet blir då bättre.

Vad står BB Cream för?

BB står för Beauty Balm, det vill säga skönhetsbalsam om man vill översätta det direkt till svenska. Man brukar även säga att BB står för Blemish Balm. Båda namnen är ganska passande, eftersom det är en kombination av smink och hudvård.

BB Cream kan vara en perfekt produkt för dig som behöver såväl fukt och skydd mot solen som täckning. Här har vi tagit fram den bästa BB Creamen.

Josefine Andersson

Jag heter Josefine Andersson, och jag älskar att testa olika produkter - och skriva om dem. Som förälder har jag stor erfarenhet av diverse barnprodukter och leksaker, men jag är även intresserad av hälsa och skönhet och många andra produkter.

Lämna en kommentar