Bästa frisören i Stockholm 2022

Om du letar efter en bra frisör i centrala Stockholm så finns det oändligt många salonger att välja mellan. Din frisyr är en viktig del av ditt utseende och din identitet så du vill vara säker på att lämna den i rätt händer. Oavsett om du bor i centrala Stockholm eller bara passerar igenom kan det vara bra att veta vilka som är de bästa salongerna. Följ vår guide om du vill hitta den bästa frisören i Stockholm för just ditt hår och frisyr.

Så väljer du den bästa frisören i Stockholm

En frisör är en person som arbetar med att klippa, behandla och vårda kundernas hår. Frisören arbetar vanligtvis på en frisörsalong, men många frisörer är även egenföretagare och det är således vanligt att de hyr en plats i en större frisörsalong. Nedan finner du ett par aspekter som är bra att ha i åtanke när du ska hitta den bästa frisören i Stockholm.

Kompetent och professionell frisör

Den första kvaliteten du ska leta efter hos din frisör är uppenbarligen hans eller hennes professionella expertis. Erfarenhet spelar en stor roll när det gäller att få till den perfekta frisyren. Nya frisörer kommer att göra misstag, det går inte att undvika, så om du letar efter perfektion måste du leta efter beprövad erfarenhet. Ta reda på hur länge de har klippt hår, var de tränat och var de har arbetat tidigare. Detta ger dig en tydlig bild av deras träning och erfarenhet inom branschen. En frisör som klipper håret kortare än du vill, eller som missfärgar ditt hår är uppenbarligen inte den bästa frisören! Så, för att undvika olyckor, välj välkända salonger med kompetenta frisörer. 

Läget på frisörsalongen

Det är tillräckligt svårt att klämma in ett frisörbesök i kalendern som det är – undvik därför att välja en salong långt ifrån där du bor eller arbetar. Realistiskt sett är den bästa frisörsalongen en som du kan komma till inom en timme. Har du längre avstånd än så kommer det snarare kännas som en börda att ta dig till salongen. 

God hygien

En annan viktig faktor är hygien. Detta bör vara systematiskt och det säger sig själv att hårsalongen ska vara ren och välskött. Försäkra dig om att frisörkappa och handdukar tvättas efter varje kund samt att verktygen desinfekteras. 

Titta igenom deras portfölj

Detta är en annan viktig sak som du kan göra innan du bokar. Kolla in frisörens professionella portfölj. Detta kan oftast göras online. Det första som bör noteras är att portföljen ska vara uppdaterad och aktuell. Du kan mycket enkelt kolla in deras senaste kreationer och se om de är lämpliga för att hantera just din hårtyp och avsedd stil. Deras portfölj bör finnas på salongwebbplatsen eller på frisörens sociala mediekonto.

Förmåga att lyssna

Den andra viktiga egenskapen att leta efter hos din frisör är deras förmåga att lyssna. Han eller hon måste vara bekväm med att hantera kunder, vara uppmärksam och lyssna på vad de vill för att bättre kunna förutse och tillfredsställa deras behov. Det måste finnas en känsla av förtroende och förståelse så att du kan komma ut ur salongen med en frisyr som både ser och känns fantastisk. 

Priset är inte alltid den viktigaste faktorn

Folk antar ofta att ju mer de betalar för ett frisörbesök, desto bättre blir klippningen och den totala upplevelsen. Men det här är helt enkelt en myt. Kvaliteten på en ny frisyr kan inte garanteras av hur mycket du är villig att betala. Dyrt betyder inte alltid bäst! Arbeta inom din egen budget och betala vad du är bekväm med att betala. Gör du detta så har du råd med regelbundna frisörbesök, vilket således innebär ännu fler bra hårdagar för dig!

Upplev den bästa frisören i Stockholm

Vi har gjort det enkelt för dig när du ska hitta den bästa frisören i Stockholm. Nedan finner du en sammanställning över de bästa frisörerna i huvudstaden. Här finner du salonger i olika prisklasser som erbjuder allt från klippning, färgning, toning till styling och flera andra behandlingar. 

Premiumklassen: Bangerhead Studio, Bästa frisören Stockholm

Bangerhead Studio har ett helhetskoncept med god service och experthjälp, pris för klippning ca 800 – 1 000 kronor.

Bangerhead Studio, Bästa frisören Stockholm

Bangerhead Studio är en skönhetsoas belägen i hjärtat av huvudstaden. Den här salongen bjuder på ett helhetskoncept där kunder får experthjälp inom såväl hår- som hudvård. Frisörerna som arbetar på salongen är sammansvetsade och kompetenta med rätt utbildning. De erbjuder många olika behandlingar samt har ett brett sortiment av exklusiva hårvårdsprodukter. Ett stort plus är att de erbjuder gratis om- och avbokning vid sjukdomssymptom. Salongen har ett bra läge och det är lätt att ta sig dit. Andra pluspoäng är att Bangerhead Studio är toppmodern, fräsch och känns välstädad.

Fördelar

 • Helhetskoncept – många olika tjänster att välja mellan
 • Toppbetyg av kunder
 • Bra läge
 • Välstädad och fräsch salong

Nackdelar

 • Priserna är relativt höga

PRIS OCH INFORMATION:

 

Premiumklassen: Salong Wahldin, Frisör

Salong Wahldin är en nyrenoverad salong som sätter kunden i centrum, pris för klippning ca 800 kronor.

Salong Wahldin, Frisör Stockholm

Salong Wahldin lägger stort fokus på kundupplevelsen och det märks när man besöker salongen. Teamet består av tre frisörer som alla har lång erfarenhet inom frisörbranschen. Salong är helt nyrenoverad och känns nästan klinisk ren. Som kund har du många olika tjänster att välja mellan, vare sig du vill klippa, färga, slinga eller prova deras exklusiva massageschamponering. Frisörerna arbetar med ekologiska produkter från Hårologi som ger utmärkta resultat, men som även är miljövänliga. Ett annat plus är att de även gör tester på kundens hår för att därefter kunna skräddarsy valet av produkter. Salong Wahldin ligger beläget nära Vasaparken med närmsta t-bana (St Eriksplan) på bara tre minuters gångväg.

Fördelar

 • Fokus på kundupplevelsen – mycket goda kundbetyg
 • Brett utbud av tjänster
 • Nyrenoverad och mycket bra läge
 • Ekologiska och miljövänliga produkter

Nackdelar

 • Relativt dyra priser

PRIS OCH INFORMATION:

 

Mellanklassen: O Frisör, Hårsalong

O Frisör som drivs av Fredrik Olsson har en lång erfarenhet av branschen och som erbjuder ett brett urval av tjänster, pris för klippning är ca 700 kronor.

O Frisör Stockholm

Fredrik Olsson som driver O Frisör har flera års erfarenhet av frisöryrket och det märks. Han är kompetent och lyssnar på kundernas önskemål. Du kan enkelt bläddra igenom hans portfolio vilket gör det enkelt för dig att lära känna hans klippstil. Som kund kan du välja mellan flera olika tjänster utöver traditionell hårklippning. Ett stort plus är att det finns olika priser för små barn på 0-6 år, 7-12 år samt maskinklippning och vuxenklippning. O Frisör är en trendig och modern frisörsalong som känns personlig. Ett annat plus är läget på salongen, du har endast 5 minuters gångväg från St Eriksplan t-bana.

Fördelar

 • Bra portfolio som tydligt visar olika stilar och klippningar
 • Goda kundomdömen
 • Bra prissättningar
 • Utmärkt läge

Nackdelar

 • Något som kunde förbättras är städning mellan varje kund

PRIS OCH INFORMATION:

 

Mellanklassen: Salong Inside, Frisör Stockholm

Salong Inside består av ett professionellt team som erbjuder många olika tjänster inom hår- och skönhetsvård, pris för klippning ca 600-800 kronor.

Salong Inside, Frisör Stockholm

Salong Inside består av ett sammansvetsat team som utför tjänster inom hårvård, hairtalk, make up, näspiercing, öronhåltagning, lash lift, brow lift, hårborttagning samt spraytan. Du kan vara säker på att teamet är uppdaterade med de senaste trenderna då de regelbundet går på hårvisningar och kurser. Salongen har ett bra läge i närheten av Vasaparken, och det är lätt att ta sig dit med pendeltåg till Odenplan. Salong Inside har tydliga rutiner när det kommer till städning och du kan känna dig trygg med att de desinficerar verktyg, stolar och handtag i salongen och mellan varje kund. Ett annat plus är att de har möjlighet för att anpassa deras arbetstider efter kundens önskemål, och att det finns möjlighet för att få hela salongen för sig själv på vissa tidpunkter. Detta är en stor fördel eftersom ljudnivån tenderar att bli hög när salongen är fullsatt.

Fördelar

 • Professionellt team som utför brett urval av tjänster
 • Bra läge på salongen
 • Stort fokus på städning i salongen och desinfektion av verktyg mellan varje kund 

Nackdelar

 • Hög ljudnivå när salongen är fullsatt

PRIS OCH INFORMATION:

 

Budgetklassen: Headspot Drottninggatan, Frisör

Headspot Drottninggatan har fått goda kundbetyg och har ett mycket trevligt bemötande, pris ca 400 – 500 kronor.

Headspot Drottninggatan, Frisör Stockholm

Headspot Drottninggatan består av ett gäng välutbildade frisörer som lägger stort fokus på bemötandet av kunder. De erbjuder ett stort urval av olika tjänster som sträcker sig från dam-, herr- och barnklippning till festfrisyrer, folieslingor, hårfärgning samt skäggvård. Headspot Drottninggatan har fått mycket goda kundbetyg på nätet och har ett bra läge i centrala Stockholm. Priserna är dessutom bra och passar den som vill ha bra kvalitet till ett bra pris. Det enda som drar ned betyget är att salongen är något liten och känns trång när alla frisörer har kunder på plats.

Fördelar

 • Skickliga frisörer
 • Perfekt läge på Drottninggatan
 • Mycket bra priser
 • Bra portfolio på sajten

Nackdelar

 • Salongen är något liten 

PRIS OCH INFORMATION:

Frågor och svar

Hur väljer man den bästa frisören?

En skicklig frisör ska kunna behandla ditt hår så som du önskar, men även kunna avläsa ditt hårs potential samt ge bra tips och förslag på hur du kan styla det. Utgå från detta när du väljer den bästa frisören.

Vem är Stockholms bästa frisör?

Det beror på dina personliga preferenser men en god idé är att kika efter salongens kundbetyg, hygien och läget på salongen.

 

Anna Svensson

Anna Svensson heter jag och älskar att dyka ned i tekniska specifikationer, jämföra och hitta den optimala produkten innan köp. Kommentera gärna min inlägg!

RELATERADE ARTIKLAR

Lämna en kommentar