Bästa frisören i Stockholm 2023 – Dags för piff!

Du är trött på den där dammiga gamla frippen som seglar förbi i hallspegeln, dags för någonting nytt! Men vad är IT-frisyren 2023? Och vad ramar in ditt ansikte på allra bästa sätt, vilken färg och frisyr får dina ögon att poppa och ansiktsformen i sin bästa dager? Ja det borde ju frisören veta! Kanske är det en trendig balayage, en hårförlängning eller är du också en av dom som brinner för det där med permanent? Nu har vi plockat fram Stockholms bästa hårsalonger som langar frisyrer som får dig att trippa rakryggad och tjusig in i morgondagen! Här har du guiden till bästa frisörsalongerna 2023!

Bästa Hårsalongerna i Stockholm 2023

Så vilken är den bästa Frisören 2023? Jo men det beror ju såklart lite på vad du är beredd att punga ut! Men något att tänka på är väl att håret kan vara något värt att investera i – för ett trist besök resulterar ju ofta i att du måste ta en vända till med saxen och då blev det billiga plötsligt dyrt! Men här har du sex ställen som allihop har grym koll på läget!

Bästa Frisör, Lyxklassen

Preston Hair, Narvavägen 25, Östermalm

Med framtidsspröten ute och grym vibb! Pris klippning 750-1200 kr.

Preston Hair bästa frisör 2023

Hårsalongen Preston Hair i Stockholm är ingen vanlig frisörsalong – det är en upplevelse! När du går in genom dörrarna känner du genast den varma och inkluderande atmosfären. Här finns ingen stress eller brådska – bara en lugn och avslappnad stämning.

Men det är inte bara miljön som gör Preston Hair, det är också personalen. Med många års erfarenhet och en passion för yrket är dom grymma på att skapa individuellt anpassade behandlingar för varje kund. Med stort fokus på kreativ utveckling och framtidskoll kan du räkna med att få valuta för stålarna.

Men det bästa med Preston Hair är kanske ändå den personliga relationen. Här är det inte bara en snabb klippning och sedan ut genom dörren – nej, här tar man sig tid att lära känna kunderna och skapa relation – du blir en del av familjen! Så om du vill ha experthjälp med att framhäva ansiktsdragen i kombination med en upplevelse fylld av värme, kreativitet och personligt engagemang – då är Preston Hair i Stockholm definitivt platsen för dig!

Priset varierar beroende på frisörens erfarenhet, men även en mer junior frisör kan grejen på Preston så känn dig fria att anpassa besöket efter fickan!

 • Lyxig känsla och personlig atmosfär
 • Koll på trender och anpassning efter stil och utseende
 • Varierande prisspektra beroende på frisörens erfarenhet

Mer information och bokning: Prestonhair.com

 

Pipersgatan 30, Kungsholmen

Stammisstället med koll! Pris klippning 1000 kr.

Pipersgatan 30 frisör bästa kungsholmen

Pipersgatan 30 är verkligen ett riktigt smultronställe. Det härligaste med den här salongen är atmosfären. Det är en liten, mysig salong med en inarbetad stammiskrets, men ändå finns ofta utrymme att klämma in en extra! Det känns som om man får den personliga och omtänksamma servicen som man får på en familjär salong, men samtidigt med den professionella kvalitén hos en större salong.

Frisörerna är kreativa och stilsäkra och tänker utanför boxen när det kommer till färg och form. Här pratar vi verkligen ett ställe med nöjda kunder! Oavsett om du bara vill ha en klippning eller prova något mer kreativt, så hittar du kreativa ledsagare i frisörerna här!

 • Personlig salong med varmt omhändertagande
 • Stilsäkra och kreativa frisörer

Mer information och bokning: Pipersgatan30.se

 

Bästa Frisör, Mellanklassen

C/o Loella, Upplandsgatan 47, Vasastan

Hyllad salong utnämnd till årets frisör! Pris klippning fr. 810 kr.

C/o Loella bästa frisör vasastan 2023

Då kommer vi till Salong C/o Loella! Här har du en professionell frisörsalong belägen i hjärtat av Vasastan. Med ett handplockat team med meriter upp till örona – inklusive Årets frisör och nomineringar i Årets Avant Garde – har dom både kompetensen och kreativiteten att skapa allt från klassiska frisyrer till framtidens överraskningar.

För att säkerställa att du får den frisyr du önskar, bjuder dom alltid på en konsultation för att ta reda på dina önskemål och undersöker vilka möjligheter det finns för just ditt hår. Med specialisering på färg och dom senaste teknikerna och trenderna (inklusive eftertraktade behandlingar som Balayage, Freelights, Wellaplex och Kevin Murphy) är C/o Loella en träffsäker salong!

Utöver klippning och färgning erbjuder dom även make-up, frans- och brynfärgning, håruppsättningar och styling för allt från vardag till fest.

Psst! Om du inte kan hitta en tid som passar dig i bokningslistam, kan du alltid slå en signal eller skicka PM på sociala medier. Här har vi en salong som anpassar sina öppettider efter sina behov!

 • Utnämnda till både Årets Frisör och årets Avant Garde
 • Experter på färg
 • Konsultation ingår

Mer information och bokning: coloella.se

 

Green Heads, Östermalm, Birkastan & Södermalm

Eko och helt fritt från gifter! Pris klippning 530-810 kr.

Green Heads ekologisk frisör bästa 2023

På Green Heads ska alla sinnen få sitt! I en härlig miljö, där det bjuds på kaffe, te och chokladbit, skön musik och fräscha dofter och varje besök avslutas med med massage och hårtvätt!

Här är hållbarhet ledordet – både gällande frisyren och produkterna som är giftfria och ekologiska. Här utsätts varken frisörer eller kunder för allergiframkallande ämnen, ämnen som kan ha hormonstörande effekter eller är cancerogena. Enbart färger och produkter som är helt fria från giftiga kemikalier används, med målet att verksamheten ska lämna minsta möjliga avtryck på miljön och med ambitionen att förändra branschen och samhället som helhet! Heja Green Heads säger vi!

Salongerna är Clean air salonger, det vill säga att luften är fri från skadliga gifter, ammoniak och andra kemikalier som kan vara skadliga för kropp och miljö. Men utöver den hållbara livsstilen är dom såklart grymma på hår och håller sig uppdaternade på alla dom senaste teknikerna och trenderna. 

Så är du ute efter drömhåret utan att behöva klimatkompensera så är Green Heads den ultimata frisörupplevelsen!

 • Skön atmosfär där det bjuds på kaffe och choklad!
 • Helt giftfritt och ekologiskt utan hormonstörande och cancerogena ämnen
 • Clean air salong med luft helt fri från ammoniak och kemikalier

Mer information och bokning: Greenheads.se

 

Bästa Frisör, Budgetklassen

Creative Headz, alla stadsdelar! Prisvärd frisör

Rivigt, kul och festligt! Pris klippning fr 550 kr.

Creative Headz Budget bästa frisör

Creative Headz kom som en våg över stan med sin rockiga stil och vilda vibb! Ja snabbt blev det ett populär frisörkedja och ett tillhåll för influencers! Här har dom koll på trender, bjussar på bubbel och priserna är verkligen humana för att vara storstan.

De erbjuder de senaste färg- och slingbehandlingarna, fräna klippningar, hårförlängning och förtjockning med Hairtalk Extensions, styling (Quickfix) och intensivkurer. Oavsett vad du är ute efter, kan du vara säker på att du får professionell service och expertis på Creative Headz. Kedjan har blivit en favorit hos många som vill ha det lilla extra när det gäller hårvård och styling, och om du är ute efter en unik frisörupplevelse med personlig service och professionellt resultat, är Creative Headz det perfekta valet för dig!

 • Avslappnad, rivig och inspirerande miljö!
 • Koll på senaste nytt
 • Prisvärt!

Mer information och bokning: Creativeheadz.se

 

Beauty by Katrin, Kungstensgatan 26, Vasastan

Mysigt, personligt och snällt för fickan! Pris klippning fr 450 kr.

Beauty by Katrin bästa budgetfrisör

På Kungstensgatan i Vasastan hittar du den lilla salongen Beauty by Katrin som erbjuder en mängd olika hårbehandlingar för både vuxna och barn. I den ljusa, lilla lokalen möts du av rosentapeter, trägolv och vita frisörstolar. Här hittar du den erfarna frisören Katrin Rosén som hjälper dig med allt från klippning och färgning till vackra bruduppsättningar, festfrisyrer och balayage. Kreativt och spejsat eller nedtonat – det som passar dig!

Beauty by Katrin erbjuder också behandlingar för fransar och bryn och herrklippningar och trimning av skägget. Med personlig service och grym kunskap kan du vara trygg i att lämna salongen med ett fripp, färg eller skäggtrimmning du känner dig ursnygg i!

 • Personligt och mysigt
 • Varierat utbud
 • Bra priser!

Mer information och bokning: Timma.se

 

Så väljer du den bästa frisören i Stockholm

En frisör är en person som arbetar med att klippa, behandla och vårda kundernas hår. Frisören arbetar vanligtvis på en frisörsalong, men många frisörer är även egenföretagare och det är således vanligt att de hyr en plats i en större frisörsalong. Nedan finner du ett par aspekter som är bra att ha i åtanke när du ska hitta den bästa frisören i Stockholm.

Kompetent och professionell frisör

Den första kvaliteten du ska leta efter hos din frisör är uppenbarligen hans eller hennes professionella expertis. Erfarenhet spelar en stor roll när det gäller att få till den perfekta frisyren. Nya frisörer kommer att göra misstag, det går inte att undvika, så om du letar efter perfektion måste du leta efter beprövad erfarenhet. Ta reda på hur länge de har klippt hår, var de tränat och var de har arbetat tidigare. Detta ger dig en tydlig bild av deras träning och erfarenhet inom branschen. En frisör som klipper håret kortare än du vill, eller som missfärgar ditt hår är uppenbarligen inte den bästa frisören! Så, för att undvika olyckor, välj välkända salonger med kompetenta frisörer. 

Läget på frisörsalongen

Det är tillräckligt svårt att klämma in ett frisörbesök i kalendern som det är – undvik därför att välja en salong långt ifrån där du bor eller arbetar. Realistiskt sett är den bästa frisörsalongen en som du kan komma till inom en timme. Har du längre avstånd än så kommer det snarare kännas som en börda att ta dig till salongen. 

God hygien

En annan viktig faktor är hygien. Detta bör vara systematiskt och det säger sig själv att hårsalongen ska vara ren och välskött. Försäkra dig om att frisörkappa och handdukar tvättas efter varje kund samt att verktygen desinfekteras. 

Titta igenom deras portfölj

Detta är en annan viktig sak som du kan göra innan du bokar. Kolla in frisörens professionella portfölj. Detta kan oftast göras online. Det första som bör noteras är att portföljen ska vara uppdaterad och aktuell. Du kan mycket enkelt kolla in deras senaste kreationer och se om de är lämpliga för att hantera just din hårtyp och avsedd stil. Deras portfölj bör finnas på salongwebbplatsen eller på frisörens sociala mediekonto.

Förmåga att lyssna

Den andra viktiga egenskapen att leta efter hos din frisör är deras förmåga att lyssna. Han eller hon måste vara bekväm med att hantera kunder, vara uppmärksam och lyssna på vad de vill för att bättre kunna förutse och tillfredsställa deras behov. Det måste finnas en känsla av förtroende och förståelse så att du kan komma ut ur salongen med en frisyr som både ser och känns fantastisk. 

Priset är inte alltid den viktigaste faktorn

Folk antar ofta att ju mer de betalar för ett frisörbesök, desto bättre blir klippningen och den totala upplevelsen. Men det här är helt enkelt en myt. Kvaliteten på en ny frisyr kan inte garanteras av hur mycket du är villig att betala. Dyrt betyder inte alltid bäst! Arbeta inom din egen budget och betala vad du är bekväm med att betala. Gör du detta så har du råd med regelbundna frisörbesök, vilket således innebär ännu fler bra hårdagar för dig!

Upplev den bästa frisören i Stockholm

Vi har gjort det enkelt för dig när du ska hitta den bästa frisören i Stockholm. Nedan finner du en sammanställning över de bästa frisörerna i huvudstaden. Här finner du salonger i olika prisklasser som erbjuder allt från klippning, färgning, toning till styling och flera andra behandlingar. 

Frågor och svar

Hur väljer man den bästa frisören?

En skicklig frisör ska kunna behandla ditt hår så som du önskar, men även kunna avläsa ditt hårs potential samt ge bra tips och förslag på hur du kan styla det. Utgå från detta när du väljer den bästa frisören.

Vem är Stockholms bästa frisör?

Det beror på dina personliga preferenser men en god idé är att kika efter salongens kundbetyg, hygien och läget på salongen.

Vart kan man klippa sig sista minuten?

Sistaminutentider.se och timma.se är några ställen som jobbar dropin!

Vilka frisyrer gäller 2023?

Ja det där går ju verkligen i vågor! Men några poppis frisyrer är ju den urklippa, så kallad Bixie där Wolf cut, shags och mullet alla är varianter. Men Bixie är en kombo av Bob och pixie och skitsnygg! Varma toner är vad som gäller när det kommer till färg och lockar – dom slår inte fel i år heller! En wet look är ett stilsäkert val i festkvällen.

Anna Sjöö

Jag är utbildad journalist och en av ledsagarna här på Hemfakta! Mitt mission är att vägleda dig i pryldjungeln och jag tror vi är en bra match för jag är en sucker för bäst-i-test – med ett extra öga för coola köksmaskiner. E-post - LinkedIn

Lämna en kommentar