Bestick bäst i test 2022 – Snygga bestick set till middagsbjudningen

Bestick är något vi använder flera gånger varje dag. Bestick ska vara smidiga och trevliga att äta med, de ska ha en lång hållbarhet, samt gärna gå att diska i en diskmaskin. Vilken typ av bestick du föredrar är givetvis en smaksak, men det skadar aldrig att få lite goda tips och råd inför valet. Vi har därmed sammanställt en köpguide och ett stort bestickset bäst i test som kan hjälpa dig att navigera.

Ha detta i åtanke före du köper bestick

Standardbesticken som bör finnas i varje besticklåda är kniv, gaffel, matsked och tesked. Den mindre teskeden kan ofta även användas som dessertsked beroende på dess storlek, men annars går det bra att komplettera med en sådan sked. 

Tänk på detta inför valet:

 • Hur många behöver bestick behöver du? Ett bestickset om 16, 24, 30 eller 48?
 • Hur känns besticket i handen? Är det bekvämt att hålla i och praktiskt att använda vid olika tillfällen?
 • Känns besticket hållbart och är stålet stabilt? Tål det att diskas i diskmaskin?

Bestick för dagens alla måltider

Vid frukost använder vi kanske en matsked tillsammans med frukostflingorna, en tesked används till att röra om i kaffekoppen och till både lunch och middag använder vi oftast kniv och gaffel. Ett komplett bestickset inkluderar alla de nödvändiga sakerna vi behöver för dagens alla olika måltider. För att middagsbjudningen ska bli lyckad krävs det utöver god mat också fungerande bestick. Bestick är gjorda för att göra det lätt att skära, få grepp och avnjuta maten. Så se därför till att du har de bästa besticken redo för middagsbjudningen för att försäkra dig om att den blir lyckad och god. Av den anledningen är det klokt att investera i ett bra bestickset av hög kvalitet. Kanske behöver du även bestick som passar till mat som du grillat i en kolgrill? Missa då heller inte vårt kolgrill bäst i test.

Rätt pris

Som med allt annat så finns det många olika varianter av bestick och i alla möjliga prisklasser. Bestick av sämre kvalitet kommer inte hålla lika länge och du kommer få köpa nytt bestick oftare. För att sammanfatta så bör du välja besticken med tanke på framtiden eftersom det bättre att lägga lite mer pengar på bestick av högre kvalitet som håller längre. På så sätt kan du njuta av samma bestick i många år framöver. 

Hemfaktas bestickset bäst i test – vi listar 6 set

Vi hjälper dig i jakten och har utsett ett par testvinnare i olika prisklasser, både lite dyrare sorter, mellanbudget samt budgetvarianter. Se vårt bestick bäst i test nedan för att hitta de bästa bestickseten på marknaden just nu.

 

Bäst i test premiumklassen: Hardanger Lykke Bestickset 24 delar bästa bestickset

Vår vinnare i premiumklassen blev detta eleganta och exklusiva bestickset från Hardanger som ligger perfekt i dina händer, ca pris 1 900 kr.

Hardanger Lykke Bestickset 24 delar

Vår testvinnare i premiumklassen är detta exklusiva besticksetet från norska märket Hardanger. Dess vackra linjer och exklusiva design gör detta set till ett utmärkt allbestick som passar alla tillfällen. Detta bestickset har 24 delar och lämpar sig till sex personer. Du kan använda Lykke bestickset till både festliga middagar eller familjemåltider mitt i veckan. Detta eleganta och praktiska praktiskt bestick är av högkvalitativt stål som tål att diskas i diskmaskin. Vi uppskattar framför allt att de ligger perfekt i händerna.

Fördelar

 • Praktiskt såväl som elegant bestickset
 • Passar perfekt i handen
 • Tål att diskas i maskindisk
 • Högkvalitativt stål som håller i många år

Nackdelar

 • Inga nackdelar

Information

 • Material: rostfritt stål
 • Setet består av: 6 st matskedar, 6 st matgafflar, 6 st matknivar samt 6 st teskedar.

FÖR PRIS OCH INFORMATION:

 

Utmanare premiumklassen: Radford Bright Bestickset Blank 24 delar

Vår utmanare i premiumklassen blev detta bestickset från Radford Bright som har en mångsidig design och som håller en mycket hög kvalitet, pris ca 2 600 kronor.

Vår utmanare i premiumklassen blev Radford Bright bestickset. Detta set är i 24 delar och har designats av Robert Welch. Besticksetet är i klassisk och mångsidig design, vilket gör att du kan använda dem till alla slags bordsdukningar både till vardagligt som festlig bruk. Radford Bright håller hög kvalitet och är tillverkade av 18/10 rostfritt stål. Slutligen så är knivbladen tillverkade av ett unikt härdat rostfritt stål, vilket resulterar i att det levererar den bästa möjliga skärförmågan.

Fördelar

 • Utmärkt skärägg
 • Hög kvalitet 
 • Passar både till vardag som till fest

Nackdelar

 • Den höga prislappen

Information

 • Material: Rostfritt stål
 • Materialspecifikation: 18/10 rostfritt stål
 • Skötselråd: Tål diskmaskin 

Setet innehåller: 6 knivar, 6 gafflar, 6 matskedar och 6 teskedar

SE PRIS OCH YTTERLIGARE INFORMATION HOS:

 

Bäst i test mellanklassen: Hardanger Bestick Fjord Bestickset 24 Delar

Vår vinnare i mellanklassen blev detta bestickset från Hardanger som har 10 års garanti och som ligger bra i din hand tack vare den extra tyngden, pris ca 900 kr.

Den här vackra och prisvärda bestickserien kommer från Hardanger Bestick som är ett populärt norskt märke. Serien Fjord kommer i en stilren, klassisk och tidlös design som håller i många år. Besticken är något tyngre vilket gör att de ligger otroligt bra i handen och säkerställer därmed att varje måltid lite extra njutningsfull.

Detta bestickset kommer i 24 delar och består av matkniv, matgaffel matsked samt tesked för 6 personer. Sist men inte minst så utlovar Hardanger Bestick 10 års garanti, vilket gör att du kan använda dem i många år framöver.

Fördelar

 • Tål maskindisk
 • Mycket hög kvalitet – 10 års garanti
 • Besticken ligger bra i handen

Nackdelar

 • Inte lämpade för barn

Information

 • Material: Rostfritt stål (innehåller 18 % krom och 8 % nickel i det rostfria stålet)

I detta set får du: 6 bordsknivar, 6 bordsgafflar, 6 matskedar och 6 teskedar.

INFORMATION OCH PRIS: 

 

 

Bäst i test budgetklassen: WMF Philadelphia Bestickset 24 delar blank stål – billigaste besticksetet i vårt test

Vår testvinnare i budgetklassen blev detta tidlösa bestickset från WMF som passar utmärkt både till vardagstillfällen och till fest, pris ca 700 kr.

WMF Philadelphia Bestickset 24 delar blank stål

Detta bestickset från WMF är både modernt och tidlöst på samma gång. WMF Philadelphia bestickset har en trendig och vacker design med ett handtag som blir något bredare, vilket gör att dessa bestick är sköna att hålla i. Besticken kan du med med fördel diska i diskmaskin. Sist men inte minst så är detta bestickset tillverkat av Cromargan® blankt rostfritt stål som gör dem extra hållbara. Den enda nackdelen är att du inte kan köpa dessa som enskilda bestick.

Fördelar

 • Stilrena bestick i rostfritt Cromargan stål
 • Ergonomisk design med ett handtag som blir bredare
 • Tål att diskas i diskmaskin

Nackdelar

 • Du kan inte köpa enskilda bestick utan måste köpa hela besticksetet.

Information:

 • Polerad version
 • Syrafast och rostskyddad
 • Material: Cromargan® rostfritt stål
 • Setet innehåller 6 matskedar, 6 gafflar, 6 knivar och 6 teskedar.

MER INFORMATION OCH PRISER:

 

Utmanare budgetklassen: Dorre New England Bestickset 30 delar – billigt bestickset

Vår utmanare i budgetklassen är detta snygga bestickset från svenska märket Dorre i rostfritt stål som har ett mycket bra pris, ca 500 kr.

New England Bestickset 30 delar

Detta set passar är perfekt för vardaglig användning men även för festliga tillfällen. Dorre New England Bestickset kommer i hela 30 delar och du får med 6 st grillknivar som gör att du med fördel kan använda setet till olika kötträtter. New England Bestickset har en kombination av moderna proportioner och vackra linjer vilket ger dem en funktionell karaktär. Detta gör även att du kan kombinera detta bestickset på olika sätt.  Detta set är väldigt skönt att äta med tack vare den rundade handtagsänden på besticken. Något som drar ned betyget är att matskeden är i en större storlek och passar ej för barn.

Fördelar

 • Något rundad handtagsände, vilket gör dem sköna att hålla i handen
 • Mycket bra pris
 • 30 delar
 • Detta set tål att rengöras i diskmaskin

Nackdelar

 • Matskeden är ganska stor i storlek och ej lämpad för barnens mun

Information

 • Material: Rostfritt stål
 • Paketet innehåller: 6st gafflar, 6st knivar, 6st grillknivar, 6st matskedar och 6st dessertskedar.

FÖR PRIS OCH INFORMATION:

 

Avslutande ord inför ditt köp av bestickset

Vi hoppas att vår köpguide och bestickset bäst i test har varit till hjälp när du ska välja bestickset bland det stora utbudet på marknaden. Ha i åtanke att det finns stora skillnader mellan olika varumärken både vad gäller kvalitet och hållbarhet. Med detta sagt så är det viktigt att noga undersöka vilket varumärke och modell du föredrar. När det väl kommer till kritan så är val av bestick en smaksak.

Frågor och svar om bestick

Hur många delar bör ett bestickset innehålla?

Innan du köper ditt bestickset så är det bra att försäkra dig om att du köper tillräckligt antal. För en familj rekommenderas det minst fyra till sex olika delar av varje element.

Vad består en bestickserie av?

Storleken avgör helt och hållet vad som ingår, och de traditionella uppsättningarna innehåller de vanliga besticket: bordsknivar, gafflar, matskedar och tesked/dessertsked. 

Bör barnen äta med särskilda bestick?

Det beror på barnens ålder, men det finns speciellt bestick som är speciellt anpassade för barn och som är helt utan skarpa och spetsiga kanter.

Hur viktigt är det att välja bra kvalitet på besticken?

Som vi nämnt ovan så är kvaliteten a och o när det kommer till bestick. Välj gärna bestick med hög kvalitet och med härdad och rostfri metall så att de tål att rengöras i diskmaskin.

Är det stora skillnader mellan de olika märken och bestickseten?

Ja, det finns stora skillnader mellan olika tillverkare både gällande kvalitet och hållbarhet, och av den anledningen är att det bra att noga undersöka vilket märke och bestickset du föredrar.

Bestickset bäst i test 2022

 • Bäst i test premiumklassen: Hardanger Lykke Bestickset 24 delar bästa bestickset
 • Utmanare premiumklassen: Radford Bright Bestickset Blank 24 delar
 • Bäst i test mellanklassen: Gense Mambo Bestickset 24 delar – prisvärt bestickset
 • Utmanare mellanklassen: Hardanger Bestick Fjord Bestickset 24 Delar
 • Bäst i test budgetklassen: WMF Philadelphia Bestickset 24 delar blank stål – billigaste besticksetet i vårt test
 • Utmanare budgetklassen: Dorre New England Bestickset 30 delar – billigt bestickset
Anna Svensson

Anna Svensson heter jag och älskar att dyka ned i tekniska specifikationer, jämföra och hitta den optimala produkten innan köp. Kommentera gärna min inlägg!

RELATERADE ARTIKLAR

1 svar på ”Bestick bäst i test 2022 – Snygga bestick set till middagsbjudningen”

 1. Tack för ett trevligt och upplysande test! Bestick tillhör något som faktiskt är väl värt att fundera över vilket man kommer att trivas bäst med. Av de uppräknade tycker jag efter nogsam jämförelse faktiskt att Hardanger Fjord blir min favorit. Har just köpt två bestickset på rea på Coop Forum, 199 kr per set om 16 delar men ville kolla innan jag packar upp dem. Det var av det (finska?) märket Fiskars ”Functional form” i rostfritt stål. Helt okej för min enkla stuga och till pangpris, 400 kr för 32 delar… men började fundera om det ändå är värt att satsa lite mer på att få just ett bestick man verkligen valt med omsorg även om det är dyrare. Det jag störde mig lite på var att den snygga kniven i mitt nyköpta test visade sig ha vågtandad egg och minns att jag läst i någon husmorskrönika modell äldre att man ska passa sig för knivar som kan skada porslinet, så jag googlade av den anledningen efter vad man ska tänka på när man väljer bestick…. Jättefin sammanfattning ändå tycker jag, tack! Och skriv gärna om det har betydelse hur ett besticks knivblad är utformat, man vill ju inte ha repigt porslin!!

  Svara

Lämna en kommentar