Bästa ansiktskrämen för mogen hy 2022 – Dermalogica Intensive

Vilken är den bästa ansiktskrämen för mogen hy? Svaret på denna fråga varierar eftersom det finns många ansiktskrämer som är väldigt bra. Olika ansiktskrämer passar också olika bra till olika personer med olika hudtyper. En viss ansiktskräm kan passa bra till en person, medan samma kräm kan vara sämre för en annan.

En sak är säkert, oavsett om du är man eller kvinna och om du har fet, torr, känslig eller mogen hud, så är en ansiktskräm är en av de saker som vi alla behöver. Dagens utbud av ansiktskrämer är väldigt stort och det finns helt säkert en ansiktskräm för oss alla.

Gör dig själv en tjänst – ta hand om huden

Du har säkert hört om att det är viktigt att man tar väl hand om sin hud. Är man ung ska man heller inte skjuta detta på framtiden, då den hudvårdsrutin man har som ung utgör grunden för hur ens hud kommer att må när man blir äldre. Tar man väl hand om sin hud så är det lättare att hålla huden fräsch och välmående. Är man däremot lat med sin hudvårdsrutin när man är yngre så kommer huden också vara i behov av mer avancerad hudvård längre fram i framtiden.

Så hittar du den bästa ansiktskrämen för mogen hy

En bra ansiktskräm vårdar och återfuktar din hud, tar hand om skavanker och problemområden, samt ger huden lyster. Det är mycket viktigt att välja rätt ansiktskräm för din hudtyp. En bra utgångspunkt är därmed att starta med att ta reda på vilken slags hudtyp du har för att därefter påbörja jakten på den ansiktskräm som passar just dig. För att enklast ta reda på hur huden din mår och vad du har för hudtyp så är det smart att boka in en tid hos en hudterapeut. Då kan du vara säker på att väl en grundlig genomgång av din huden, samtidigt som du får svar på dina frågor med hänsyn till din hudtyp. Du kan också läsa längre ned på sidan om de olika hudtyperna för att skapa dig en bättre uppfattning om vad som skiljer dem åt.

Det är en god idé att välja en ansiktskräm som håller en bättre kvalitet, eftersom bättre krämer ofta får huden till att må bättre. För många är det inte tillräckligt med en ansiktskräm man köper i matbutiken, men för andra personer är detta nog. Det är helt beroende på hur avancerad hudvård du är ute efter.

I vårt ansiktskräm bäst i test har vi sammanställt en rad olika krämer som passar olika hudtyper för att det ska bli enklare för dig att välja rätt kräm. 

 

Testvinnare Torr Hudtyp: Dermalogica Intensive Moisture Balance ansiktskräm

Bästa ansiktskrämen Dermalogica Intensive Moisture Balance

Intensive Moisture Balance ansiktskräm från Dermalogica är en mjukgörande produkt som är framtagen för dig med torr hy eller känslig mogen hy. Den har en exklusiv blandning växtextrakt, antioxidativa vitaminer samt stärkande fuktgivare som återställer huden. Det här är en riktig klassiker från Dermalogica och är en storfavorit för många. Ansiktskrämen passar utmärkt på dagen, såväl som på natten. Krämen känns mycket behaglig när den appliceras på huden och du slipper lägga på flera lager för att huden ska kännas helt återfuktad. Vi tycker att det här en en mycket bra ansiktskräm för den som har kraftigt uttorkad hud, men samtidigt så passar den även bra till de med känslig eller mogen hud.

Fördelar

 • Långvarig verkan
 • Återfuktar på djupet vilket gör den perfekt för torr hud
 • Kan användas både som dagkräm och nattkräm

Nackdelar

 • Krämen är något dyr

PRIS OCH INFORMATION

 

Testvinnare Fet hudtyp: Exuviance Sheer Refining Fluid Ansiktskräm

Exuviance Sheer Refining Fluid Ansiktskräm bäst i test

Exuviance Sheer Refining Fluid är en väldigt lätt dagkräm som är speciellt framtagen för att ge fukt åt fet/oljig hud med fet samtidigt som den förbättrar hudens klarhet och struktur. Den här krämen har SPF 35 i, vilket betyder att den skyddar huden mot UV-strålar. Ansiktskrämen doftar svagt av kokos. Resultatet är en matt hy som garanterat håller hela dagen så att du slipper blanka t-zoner. Vi ger även pluspoäng för pumpflaskan som gör det lätt ta rätt mängd och så att du undviker kladd, vilken även är mer hygieniskt.

Fördelar

 • Mycket smidig pumpflaska
 • Förbättrar hudens klarhet
 • Motverkar blank t-zon
 • Innehåller SPF 35

Nackdelar

 • Krämen tar lång tid att absorberas av huden

PRIS OCH INFORMATION

 

Testvinnare Känslig hudtyp: Elizabeth Arden Eight Hour Cream Intensive Daily Moisturizer SPF15 50ml

Elizabeth Arden Eight Hour Cream Intensive Daily Moisturizer SPF15 50ml

Elizabeth Arden Eight Hour Cream Intensive Daily Moisturizer SPF15 är en klassisk universell skönhetskräm som passar utmärkt för dig med känslig hy. Krämen hjälper  till att lindra hudirritationer samtidigt som den lugnar, skyddar, återuppbygger och hjälper mot torr hud. Detta gör Elizabeth Arden Eight Hour Cream Intensive Daily Moisturizer till den perfekta dagkrämen för dig med känslig och trött hud som är i behov av en lugnande hud-cocktail.

Fördelar

 • Lugnar och återuppbygger känslig hud
 • Motverkar torrhet
 • Fungerar lika bra på dagen som på natten

Nackdelar

 • Inga

PRIS OCH INFORMATION

Testvinnare Mogen hudtyp: Maria Åkerberg Face Lotion More ansiktskräm

Maria Åkerberg Face Lotion More ansiktskräm

Den här ansiktskrämen från Maria Åkerberg ger en återfuktad, uppstramad och frisk effekt på huden. Den här krämen har vunnit flera priser för att vara en bra och effektiv ansiktskräm. Vi tycker att ansiktskrämen känns mild samtidigt som den är väldigt djupverkande, och den är speciellt utformad för mogen och slapp hy. Ansiktskrämen gör huden extra spänstig och ökar elasticiteten, vilket ger en piggare och friskare hy. Vi uppskattar att denna ansiktskrämen innehåller ekologiska ingredienser såsom eteriska oljor av ros såväl bergamott, nyponfröolja, rödklöverextrakt, och gurkörtsolja. Ett annat plus är att krämen dessutom är prisvärd.

Fördelar

 • Mjukgörande och uppstramande
 • Innehåller ekologiska ingredienser
 • Prisvärd

Nackdelar

 • Doften är något stark
 • Krämen tar lång tid på sig att sjunka in

PRIS OCH INFORMATION

 

Välj rätt hudvård

Oavsett om du är på jakt efter en bra ansiktskräm för kvinnor eller om du behöver den bästa ansiktskrämen för män så finns det många olika krämer att välja mellan. Som vi nämnt ovan så är det allra viktigaste att du väljer rätt ansiktskräm för just din hudtyp. Det finns olika krämer för olika delar på vår hud. En hudkräm används till exempel för att vårda huden på kroppen och består ofta av halvfasta emulsioner, med andra ord blandningar av fettliknande ämnen samt vatten.§ När du ska välja rätt produkt till ansiktet så är det viktigt att du har koll på vad de olika hudtyperna innebär. Vi reder ut detta!

 

Återfuktande ansiktskräm eller ansiktskräm för känslig hy?

Torr hudtyp

Om du upplever att du har torr hudtyp så är det viktigt välja en ansiktskräm som återfuktar din hud på djupet. Personer med torr hy har ofta nästan helt osynliga porer, och din hud är ofta mindre elastisk samtidigt som du har mer synliga linjer. Din hud kan lätt spricka och bli irriterad. Har du extremt torr hud kan det också vara smart att använda en booster + serum under din ansiktskräm. 

Fet/oljig hudtyp

Du som har en fet och oljig hudtyp vill med största sannolikhet inte använda dig av feta produkter, men tänk på att du fortfarande behöver fukt! Använd återfuktande och lätta produkter som inte torkar ut huden eftersom detta ofta kan förvärra huden. Oljig hy kan även förändras beroende på väder, luftfuktighet eller årstid. 

Känslig hudtyp 

Har du känslig hud bör du vara extra försiktig med alltför aktiva hudvårdsprodukter. Du ska vara varsam med att testa syror, parfymerade men även de “billigare” hudvårdsprodukterna med sämre kvalitet. Är din hud extremt känslig så ska du välja ett dermatologiskt hudvårdsmärke med bra ingredienser.

Mogen hudtyp

Det viktigaste för en mogen hud när det kommer till ansiktskrämer är att välja en produkt med extra mycket fukt och som innehåller aktiva ingredienser som slätar ut huden. Satsa gärna på produkter mot åldrandet som: “anti-aging”, repair” och “defence”. Dessa krämer hjälper till att göra så att synliga tecken på åldrande försvinner, exempelvis fina linjer, rynkor eller andra slags fläckar.

Så viktig är en ansiktskräm

En undersökning som gjorts av Kronans Välmåendeindex visar att bara var tredje svensk använder en ansiktskräm och enbart var fjärde person rengör sitt ansikte regelbundet. Unga kvinnor mellan 25-34 år hör till åldersgruppen som är bäst på att rengöra ansiktet.§ 

Vi alla kan bli bättre på att ta hand om vårt ansikte. En ansiktskräm är nödvändigt för att kompensera för hudens naturliga fuktbarriär som förstörs när vi tvättar ansiktet. Vi alla har en helt naturlig fuktbarriär, men denna bryts ner när vi tvättar oss med tvål eller ansiktsrengöring. Att återskapa barriären tar flera dagar, men innan dess så har vi med säkerhet hunnit tvätta ansiktet många gånger om.

För att din hy ska bibehålla sitt välmående är det därför nödvändigt att återfukta huden med jämna mellanrum med en bra ansiktskräm.

 

Frågor och svar om ansiktskrämer

Hur mycket ansiktskräm ska man ta?

Mängden ansiktskräm du ska använda beror helt på ditt individuella behov, och har du en kräm som inte är tillräckligt fuktrik för din hy kommer du behöva att du applicera flera gånger.

Hur länge håller en ansiktskräm?

En öppnad förpackning ansiktskräm håller mellan 9–18 månader. Sen beror det på hur krämen har förpackats. Allra bäst är ansiktskräm i pumpförpackning.

Hur använder man ansiktskräm?

En ansiktskräm appliceras på ett rent ansikte morgon och kväll för att återfukta och återuppbygga huden.

Bästa ansiktskrämen 2022 – Hemfaktas lista

 • Testvinnare Torr Hudtyp: Dermalogica Intensive Moisture Balance ansiktskräm
 • Testvinnare Fet hudtyp: Exuviance Sheer Refining Fluid Ansiktskräm
 • Testvinnare Känslig hudtyp: Elizabeth Arden – Eight Hour Cream Skin Protectant Original 50 ml ansiktskräm
 • Testvinnare Mogen hudtyp: Maria Åkerberg Face Lotion More ansiktskräm
Anna Svensson

Anna Svensson heter jag och älskar att dyka ned i tekniska specifikationer, jämföra och hitta den optimala produkten innan köp. Kommentera gärna min inlägg!

RELATERADE ARTIKLAR

Lämna en kommentar