1. Hem
 2. >
 3. Sport & Fritid
 4. >
 5. Bäst i test: Basketkorg med ställning – 6 basketkorgar för dig med studs!
basket3-1.jpg

Lyx

Bästa basketkorgen

Goaliath Inground

9.2

Mellan

Exit-Comet-bast-i-test-basketkorg

Exit Comet

8.8

Budget

My-Hood-Basketkorg-Family-bast-i-test-basketkorg-med-stallning

My Hood

8.4

Inledning

Försöker du hitta en basketkorg så pass makalös att självaste Michel Jordan skulle bli grön av avund? Ja, då är det här testet för dig. Snöra på dig platåskorna så fixar vi resten! Här hittar du årets bästa basketkorgar!

Här på Hemfakta är vi rörande överens om att Goaliath Inground Basketball Hoop är årets bästa basketkorg 2024 helt enkelt för att denna ger dig mest basketkorg för pengarna. Här får du både styrka och stabilitet och en härdad glasskiva som ger både bra vy och skön spelkänsla!

Våra hoppande experter har knappat och känt, researchat och läst argument för att tillslut landa i sex prima basketställningar i olika prisklasser och för olika behov. För att du enkelt ska hitta rätt har vi delat upp dom i kategorierna Lyx, Mittemellan & Budget.

När det kommer till basketkorg är stabilitet, pris och höjd viktiga komponenter. I jakten på den bästa basketkorgen har vi gjort en gedigen research. Vi har gått igenom konsumentupplevelser, labbtester och skannat specifikationer med laserblick – allt för att få en så tydlig bild det bara går av vad som faktiskt skiljer den korg som är bäst från den som inte är det.

Med de sex basketkorgar med ställning som vi tagit fram ovan känner vi oss trygga i att du inte kommer bli besviken.

Därför blev Goaliath Inground Basketball Hoop Gb50 bäst i test

Bäst i test vinnaren, Goaliath Inground Basketball Hoop Gb50, sticker ut med överlägsen styrka, stabilitet och kvalitet. Med en härdad glasskiva, pulverlackerad stålstång och höjdjusterbarhet imponerar Goaliath på alla fronter. Dess certifiering och imponerande garantitid understryker dess pålitlighet och hållbarhet. Även om priset är högre, rättfärdigas det av den överlägsna spelupplevelsen och professionella kvaliteten som Goaliath Inground Basketball Hoop Gb50 erbjuder.

1

Goaliath Inground Basketball Hoop Gb50 – Bästa basketkorgen [current_year]!

hem-fakta-bast-i-test-logo
Bästa basketkorgen

Lyx

Vinnare

8

Pris

9

Hållbarhet

10

Stabilitet

10

Justerbar höjd

9

Tålighet

9.2

Totalpoäng

Motivering: Goaliath Inground Basketball Hoop Gb50 presterar exceptionellt bra i alla kategorier. Den höga prislappen motiveras av utmärkt hållbarhet, stabilitet och justerbar höjd. Produkten är certifierad och har en imponerande garantitid. Dess härdade glasskiva och pulverlackerade stång i stål ger den en fördel över andra deltagare, och det är en basketkorg av hög kvalitet som passar även för professionellt bruk.

Lyxig basketkorg med kompromisslös styrka och utmärkt kvalitet! Pris fr. 9. 900 kr.

Goaliath Inground Basketball Hoop Gb50 är årets bästa basketkorg tack vare produktens styrka och stabilitet, med 0,79 cm härdad glasskiva som ger bra vy och skön spelkänsla. Den pulverlackerade stången i stål kan anpassas i höjd från 2,3 m till 3,05 m. Det är den bästa basketkorgen på marknaden just nu. Ha kul med hela familjen och testa vem som lyckas få flest poäng!

Brädan bakom basketkorgen har en bra storlek på 127 x 84 cm och korgens diameter är 45 cm, så här får ni en rejäl produkt som installeras direkt i marken och säkras med betong för optimal säkerhet och stabilitet. Dribbla, passa och gör mål som proffsen på hemmaplan med denna professionella basketställning.

 • Brädans dimensioner: 127 x 84 cm
 • Material: Härdat glas, stål
 • Installation: I marken med betong
 • Justerbar höjd: Ja, 2.3-3-05 meter
 • Certifierad: TÜV Rhineland, inspektionsmyndighet Shanghai
 • Garanti: 5 år för bågarna, 1 år för tillbehör och 6 månader för slitdelar

Fördelar

 • Vi har tyvärr inte hittat några användarrecensioner om Goaliath Basketkorg, men korgen har vunnit tidigare test och är populär på marknaden vilket talar för positiva upplevelser hos användare.
2

Basketställning Harlem Slam

Basketkorg test

Lyx

Utmanare

8

Pris

8

Hållbarhet

9

Stabilitet

10

Justerbar höjd

8

Tålighet

8.6

Totalpoäng

Motivering: Harlem Slam är en stark utmanare i lyxklassen och erbjuder bra värde för pengarna. Dess flyttbara konstruktion ger flexibilitet, men den kompromissar något i hållbarhet jämfört med Goaliath Gb50. Även om den inte är certifierad, ger den användbarhet och tilltalande prestanda till ett mer överkomligt pris.

Stabil och flyttar basketställning som erbjuder flexibilitet! Pris ca. 5.500 kr.

Den flyttbara basketställningen Harlem Slam är utmanaren till årets basketkorg bäst i test på grund av produktens smidiga konstruktion och stabilitet. Basen fylls med vatten upp till 160 kg, vilket innebär att man inte behöver installera basketkorgen permanent. Väldigt bra lösning för familjer som vill ha möjligheten att förflytta basketställningen vid behov. Liksom årets basketkorg bäst i test går även denna produkt att anpassa i höjd från 2,3 m till 3,05 m.

 • Brädans dimensioner: 136 x 80cm (54″ x 32″)
 • Material: Polyeten, stål, härdat glas
 • Installation: Kräver ingen installation
 • Justerbar höjd: Ja, 2.3-3.05 meter
 • Certifierad: Ej certifierad
 • Garanti: Uppgift saknas

Fördelar

 • Vi har tyvärr inte hittat några användarrecensioner om Harlem Slam, men korgen har vunnit tidigare test och är populär på marknaden vilket talar för positiva upplevelser hos användare.

Duellen

Lyx

Goaliath Inground Basketball Hoop Gb50 – Bästa basketkorgen 2024! vs. Basketställning Harlem Slam

När vi jämför vinnaren i lyxklassen, Goaliath Inground Basketball Hoop Gb50, med utmanaren Harlem Slam, ser vi vissa skillnader. Goaliath Gb50 överträffar Harlem Slam i flera aspekter. För det första har Goaliath en betongbaserad installation vilketger Goaliath en fördel när det gäller kvalitet, stabilitet och spelkänsla. Dessutom har Goaliath en pulverlackerad stålstång och en höjdjusterbarhet från 2,3 m till 3,05 m, vilket ger en mer professionell och anpassningsbar spelupplevelse. Harlem Slam erbjuder dock fördelen av en flyttbar konstruktion och en mer överkomlig prislapp.

3

Exit Comet

Exit-Comet-bast-i-test-basketkorg

Mellan

Vinnare

9

Pris

9

Hållbarhet

8

Stabilitet

10

Justerbar höjd

8

Tålighet

8.8

Totalpoäng

Motivering: Exit Comet är en stabil och prisvärd basketkorg i mellanklassen. Dess portabilitet och justerbara höjd ger flexibilitet och användarvänlighet. Med starka betyg i alla kategorier, särskilt priset, sticker den ut med bra valuta för pengarna.

Stabil, prisvärd och portabel! Pris ca. 3.400 kr.

Mellanklassens vinnare är en portabel basketkorg på hjul med en mycket stadig ram. Korgen är justerbar i 6 olika steg, och ställningen är dessutom väldigt enkel att flytta. Medföljer gör fem sandsäckar som fungerar som motvikter. Dessa fylls och trycks in genom höljet så att ramen hålls på plats.

Du kan ställa in basketkorgen i sex höjder, från 230 till 305 cm. Materialet är extremt robust och kvalitativt, vilket garanterar en lång livslängd.

 • Material: Galvaniserat och pulverlackerat stål
 • Installation: Kräver ingen installation
 • Justerbar höjd: Ja, 2.3-3.05 m
 • Certifierad: TÜV, CE, EN 71
 • Garanti: Upp till två år

Fördelar

 • Väldigt stabil
 • Lätt att sätta ihop
 • Gillas av både barn och vuxna

Nackdelar 

 • Inga kända nackdelar

Sammanfattning: Vi har hämtat cirka 10 recensioner från Amazon1 . Recensionerna är dock begränsade.

4

Portabel Basketkorg Phoenix

Portabel-Basketkorg-Phoenix-bast-i-test-basketstallning

Mellan

Utmanare

9

Pris

8

Hållbarhet

8

Stabilitet

10

Justerbar höjd

8

Tålighet

8.6

Totalpoäng

Motivering: Phoenix erbjuder en snygg och proffsig basketkorg med bra prestanda. Dess portabilitet och justerbar höjd gör den konkurrenskraftig, men den når inte riktigt upp till Exit Comet i termer av hållbarhet och total prestanda.

Snygg och proffsig basketkorg! Pris ca. 2.200 kr.

Här har vi ännu en portabel basketkorg för både utomhus och inomhusbruk. Den har justerbar höjd mellan 2,3 – 3.05 meter, och en bas som kan fyllas med vatten och sand upp till 90 kg, vilket gör basketställningen extremt stabil. Den är tillverkad av ett slitstarkt stålmaterial och termoplast polyeten, vilket ger den en lång livslängd och snygg design.

Den har UV resistenta färger, nät av polypropylen och är väldigt enkel att montera.

 • Brädans dimensioner: B110 x H67 – Tjocklek 3 cm
 • Material: Stål, polyeten, UV-resistenta färger
 • Installation: Kräver ingen installation
 • Justerbar höjd: Ja, 2.3-3.05 m
 • Certifierad: Nej
 • Garanti: Uppgift saknas

Fördelar

 • Vi har tyvärr inte hittat några användarrecensioner om Phoenix basketkorg, men korgen har vunnit tidigare test och är populär på marknaden vilket talar för positiva upplevelser hos användare.

Duellen

Mellan

Exit Comet vs. Portabel Basketkorg Phoenix

I mellanklassen står vinnaren Exit Comet mot utmanaren Portabel Basketkorg Phoenix. Exit Comet utmärker sig med sin robusta konstruktion och portabilitet med hjul och fem sandsäckar för stabilitet. Dessutom är Exit Comet certifierad av TÜV, CE och EN 71, vilket ger extra förtroende för produkten. Å andra sidan erbjuder Phoenix en snygg och proffsig design med justerbar höjd och en bas som kan fyllas med upp till 90 kg vatten och sand för stabilitet. Trots att Phoenix når upp till Exit Comet i vissa aspekter, når den inte riktigt samma nivå av hållbarhet och total prestanda.

5

My Hood

My-Hood-Basketkorg-Family-bast-i-test-basketkorg-med-stallning

Budget

Vinnare

10

Pris

8

Hållbarhet

8

Stabilitet

8

Justerbar höjd

8

Tålighet

8.4

Totalpoäng

Motivering: My Hood Basketkorg Family erbjuder en överlägsen prisvärdhet och lämpar sig särskilt för familjer. Dess justerbara höjd och användarvänlighet gör den till en utmärkt budgetval. Även om den inte når samma nivå som lyx- eller mellanklassalternativen, är den en pålitlig och ekonomisk basketkorg.

Billig basketkorg för hela familjen! Pris ca. 1.500 kr.

Budgetklassens vinnare är en basketkorg för hela familjen, även de mindre barnen. Höjden på stången är justerbar och går från 200 cm till 260 cm. Den har hjul som gör den enkel att ställa undan, och går dessutom att använda både inomhus och utomhus. Basketställningen är tillverkad av massivt stål och ryggstödet av polyeten med hög densitet. Basketkorgen levereras med en bas fylld med sant.

 • Brädans dimensioner: 91 x 61 x 3 cm
 • Material: Massivt stål, polyeten
 • Installation: Kräver ingen installation
 • Justerbar höjd: Ja, 2-2.6 meter
 • Certifierad: Nej
 • Garanti: Uppgift saknas

Fördelar

 • Vi har tyvärr inte hittat några användarrecensioner om My Hood, men korgen har vunnit tidigare test och är populär på marknaden vilket talar för positiva upplevelser hos användare.
6

Nordic Games Basic

Nordic-Games-Basic-bast-i-test-basketkorg

Budget

Utmanare

10

Pris

7

Hållbarhet

8

Stabilitet

8

Justerbar höjd

7

Tålighet

8

Totalpoäng

Motivering: Nordic Games Basic är en prisvärd basketkorg för barn och vuxna, men den når inte upp till My Hood Basketkorg Family i termer av total prestanda och hållbarhet. Den är dock ett starkt alternativ för de som letar efter ett prisvärt alternativ i budgetklassen.

Riktigt prisvärd! Pris ca. 850 kr.

Här har vi en klassisk basketställ från Nordic Games! Det är ett mobilt och gediget ställ i väldigt bra kvalitet sett till dess pris. Stället har två handtag som gör det enkelt att justera korghöjden för både stora och små. Höjden kan justeras från 170 till 213 cm. Basen kan fyllas med antingen sand eller vatten, och de inbyggda hjulen gör den enkel att flytta runt.

 • Brädans dimensioner: 71 x 45 cm
 • Material: Massivt stål, Polykarbonat
 • Installation: Kräver ingen installation
 • Justerbar höjd: Ja, 1.7-2.13 m
 • Certifierad: Nej
 • Garanti: Uppgift saknas

Fördelar

 • Vi har tyvärr inte hittat några användarrecensioner om Nordic Games basketställning, men den har vunnit tidigare test och är populär på marknaden vilket talar för positiva upplevelser hos användare.

Duellen

Budget

My Hood vs. Nordic Games Basic

I budgetklassen jämför vi vinnaren My Hood Basketkorg Family med utmanaren Nordic Games Basic. My Hood erbjuder överlägsen prisvärdhet och är särskilt anpassad för familjer med justerbar höjd och enkel användning både inomhus och utomhus. Å andra sidan är Nordic Games Basic ett prisvärt alternativ med justerbar höjd och mobilitet, men det når inte riktigt upp till My Hoods totala prestanda och hållbarhet. Båda produkterna saknar certifiering, men stabiliteten och tåligheten gör My Hood till det starkare valet i budgetklassen.

Köpguide Basketkorg

Läs igenom dessa korta punkter lite snabbt så vet du vad som är viktigt att tänka på när man köper en basketkorg.

Dimensioner

Basketställningar och basketkorgar kommer i olika dimensioner med varierande stativhöjd och korgdiameter.

Med eller utan stativ

Några av de billigare, mindre varianterna kommer utan stativ och monteras på väggen eller hängs över dörren.

Mobila varianter

Köp en portabel basketkorg med stativ för enkel förvaring och transport. Då kan ni enkelt köra ut den på garageuppfarten och in i garget igen vid behov.

Material

Se produkternas specifikationer för att ta reda på vilka material som har använts.

Frågor och svar om basketkorgar

I vårt test blev Goaliath Inground Basketball Hoop Gb50 testvinnare, helt enkelt då den erbjuder absolut mest basketkorg för pengarna. Den har både styrka och stabilitet, och kommer med en 0,70 cm härdad glas-skiva som ger bra vy och skön spelkänsla. Här har du möjlighet att spela basket som ett proffs!

NBA:s officiella höjd på basketkorgen är 3.05 m.

Även om NBA:s officiella höjd på basketkorgen är 3.05 m kan du justera höjden som du vill. Årets bästa basketkorg är justerbar.

Dela dina tankar

Om du redan har provat så får du gärna dela med dig av din kunskap här!
Du kan också ställa frågor så försöker vi hjälpa till.

 1. Amazon, 11/12-23 []

Denna webbplats använder cookies

Cookies ("kakor") består av små textfiler. Dessa innehåller data som lagras på din enhet. För att kunna placera vissa typer av cookies behöver vi inhämta ditt samtycke. Vi på Leadson AB, orgnr. 559366-9392 använder oss av följande slags cookies. För att läsa mer om vilka cookies vi använder och lagringstid, klicka här för att komma till vår cookiepolicy.

Hantera dina cookieinställningar

Nödvändiga cookies

Nödvändiga cookies är cookies som måste placeras för att grundläggande funktioner på webbplatsen ska kunna fungera. Grundläggande funktioner är exempelvis cookies som behövs för att du ska kunna använda menyer och navigera på sajten.

Funktionella cookies

Funktionella cookies behöver placeras för att webbplatsen ska kunna prestera som du förväntar dig, exempelvis så att den känner av vilket språk som du föredrar, för att känna av om du är inloggad, för att hålla webbplatsen säker, komma ihåg inloggningsuppgifter eller för att kunna sortera produkter på webbplatsen utefter dina preferenser.

Cookies för statistik

För att kunna veta hur du interagerar med webbplatsen placerar vi cookies för att föra statistik. Dessa cookies anonymiserar personuppgifter.

Cookies för personlig anpassning

För att ge dig en bättre upplevelse placerar vi cookies för dina preferenser