1. Hem
 2. >
 3. Barn & Familj
 4. >
 5. Bäst i test: Barnpool – Var det nån som sa plask?
Barnpool-bäst-i-test.jpg

Lyx

Bäst i test barnpool

Bestway H2OGO! Super Speedway

8.8

Mellan

Bäst i test barnpool

Bestway Vattenpark Havsliv 

8.6

Budget

Bäst i test barnpool

Bestway Barnpool med Solskydd 147

8.6

Inledning

Så du är redo nu? Redo för att ta dig an den ack så omöjliga uppgiften att nagivera genom den kaosartade djungeln av barnpooler? För du vet ju vad som kommer hända. Det är inte en nätt liten estetiskt tilltalande badtunna du kommer ha i trädgården, tvärtom kommer du få vakna varje morgon till uppblåsbara enhörningar med onda små ögon, simmande dinosaurier och flytande bajskorvar. Det är normen i barnpoolens värld. För att bespara dig åtminstone en gnutta lidande har vi valt att välja ut de 6 barnpooler som är absolut bäst. Välkommen till det stora barnpools-testet! 

Våra experter har landat i sex prima barnpooler i olika prisklasser och med olika funktioner. För att du enkelt ska hitta rätt har vi delat upp dom i kategorierna Lyx, Mittemellan & Budget. Och du, var det en större pool du letade efter? Det hittar du här!

Vi har i det här testet presenterat sex olika barnpooler i olika storlekar och med olika egenskaper. I vårt test blev Bestway H2OGO! Vattenpark utsedd till den bästa poolen för både mellansmå och stora barn, medan Bestway Vattenpark Havsliv blev den bästa poolen för de mindre barnen. Detta då dessa pooler kombinerar både aktivitet, skoj och säkerhet på ett tillfredsställande sätt!

I jakten på den bästa poolen har vi gjort en gedigen research. Vi har gått igenom konsumentupplevelser, labbtester och benat ut specifikationer – allt för att få en så tydlig bild det bara går av vad som faktiskt skiljer den produkt som är bäst från den som inte är det. När vi valt ut våra barnpooler för riktigt små barn har vi framförallt kollat på material samt huruvida poolen har leksaker och färger som kan stimulera barnen. Vi har även kollat på hållbarhet och pris. Men det absolut viktigaste när det kommer till barnpooler är ju att barnen har riktigt kul i dom! Med de sex barnpooler vi handplockat ovan känner vi oss trygga i att du kommer hitta ett som inte kommer gör dig besviken!

1

Bestway H2OGO! Super Speedway Mega Vattenpark – Bästa barnpoolen [current_year]!

hem-fakta-bast-i-test-logo
Bäst i test barnpool

Lyx

Vinnare

10

Fun Factor

10

Hållbarhet

5

Pris

10

Säkerhet

9

Användarvänlighet

8.8

Totalpoäng

Motivering: Denna pool får högst betyg för sin höga fun factor med två rutschkanor, vattenpistoler och basketkorg. Den har också en hög hållbarhet och säkerhet, men får ett något lägre betyg på grund av sin höga kostnad. Användarvänligheten är också hög med snabb uppblåsning.

Ett enormt vattenland med lång hållbarhet! Pris fr. 5.000 kr.

Ja, pool och pool, här har du ju en hel vattenpark! Den här uppblåsbara barnpoolen med vattenparksfunktion en riktig hit för sommardagarna. Med rutschkanor, vattenpistoler och en basketkorg är den perfekt för att skapa minnesvärda stunder.

Vad gör då den här poolen till en av de bästa barnpoolerna då? Låt oss ta en titt!

För det första har den inte bara en, utan två rutschkanor! För att göra det ännu roligare finns det även vattenpistoler som är perfekta för uppfriskande vattenkrig under de heta sommardagarna. Med plats för upp till sex barn samtidigt blir poolen ett socialt samlingsställe och för att garantera säkerheten finns det ett skyddsnät runt rutschkanans topp.

Monteringen är enkel och smidig, och poolen är uppblåst på bara cirka 2 minuter. Den medföljande vattenslangen kopplas enkelt till din trädgårdsslang och pumpen ansluts till ett vanligt vägguttag på 220-240V. Materialmässigt är den här poolen tillverkad av tålig PVC-klädd polyester, vilket betyder att den är byggd för att hålla och klara av de lekfulla eskapader som barnen kommer att ha. Med måtten 5,51 x 5,02 x 2,65 m när den är uppblåst och med en maximal total belastning är 400 kg kan flera barn kan njuta av poolen samtidigt. Ja, den kostar en del, men den är tålig, säker och riktigt, riktigt rolig.

 • Stor vattenpark
 • Två rutschkanor
 • Vattenpistol och basketkorg
 • Tåligt material
 • Klarar hög belastning
 • Mått, uppblåst: 5,51 x 5,02 x 2,65 m
 • Material: tålig PVC-klädd polyester
 • Maximal total belastning: 400 kg
 • Maximal belastning på rutschkana: 160 kg
 • Rekommenderas för barn: 5-10 år
2

Swim & Fun Kreta Barnpool

Bästa barnpoolen 2023

Lyx

Utmanare

7

Fun Factor

9

Hållbarhet

7

Pris

9

Säkerhet

8

Användarvänlighet

8

Totalpoäng

Motivering: Swim & Fun Kreta Barnpool får bra betyg för hållbarhet och säkerhet. Den har också en bra fun factor och användarvänlighet – och priset är rimligt för vad du får.

En robust pool för hela familjen! Pris fr. 1.700 kr.

Rund utomhuspool Kreta från Swim & Fun är en robusta barnpool med en hållbarhet som klarar av barns vattenlekar under flera säsonger.

Med ett vattendjup på 90 cm är poolen lämplig för barn från 5 år och uppåt. Detta ger barnen möjlighet att bottna och få fotfäste samtidigt som det är tillräckligt djupt för en mängd olika vattenlekar och aktiviteter.

En av fördelarna med denna pool är att den är utformad för att klara av utomhusbruk året runt, vilket betyder att den inte behöver monteras ner inför vintern. Du kan helt enkelt ställa i ordning den för vinterförvaring och vara redo för nästa sommarsäsong. Poolen levereras med en elektrisk skimmerpump och en stege för bekvämlighet. Skimmern hjälper till att hålla vattenmiljön i poolen ren genom att filtrera bort löv och smuts, vilket gör underhållet enklare och ger en fräsch poolupplevelse. Med en storlek på 3,5 meter och en vattenkapacitet på 8150 liter finns det gott om plats för barnen att plaska och ha kul. Poolens ram är tillverkad av galvaniserat stål och behandlad för att klara av det nordiska klimatet, vilket ger långvarig hållbarhet och pålitlighet.

Poolens stabila konstruktion, passande vattendjup och medföljande skimmerpump och stege gör det till ett komplett paket för barnens sommaräventyr!

 • Riktigt robust barnpool
 • Lång hållbarhet
 • Behöver aldrig monteras ner
 • korrosionsskyddad
 • Skimmerpump och stege medföljer
 • Storlek: 350 x 90 cm
 • Kapacitet: 8150 l
 • Material: UV-resistent 0,3 mm vinyl, galvaniserat stål
 • Rekommenderad ålder: Från 5 år
3

Bestway Vattenpark Havsliv 

Bäst i test barnpool

Mellan

Vinnare

8

Fun Factor

7

Hållbarhet

10

Pris

9

Säkerhet

9

Användarvänlighet

8.6

Totalpoäng

Motivering: Den här poolen får högt betyg för sin höga fun factor – speciellt för de mindre barnen – samt då den är mycket prisvärd. Den har också bra säkerhets- och användarvänlighetsbetyg, men hållbarheten kan vara något lägre jämfört med de dyrare modellerna.

Vattenlek för de minsta! Pris fr. 700 kr.

Den här barnpoolen från Bestway är en urgullig liten grej som framförallt är lämplig för de lite mindre barnen! Den levereras komplett med olika tillbehör som kommer att hålla barnen underhållna i timmar.

Den har en bollramp och fyra lekbollar som barnen kan rulla upp och ner längs rampen. Det är ett fint sätt att främja deras koordination och motoriska färdigheter på ett lekfullt sätt. Det finns även en uppblåsbar ring som kan användas för kastspel – en aktivitet som kommer att stimulera deras precision och koncentration. Poolen går dessutom att koppla till en trädgårdsslang för att skapa en fontändusch i poolen vilket ger barnen extra svalka och en rolig vattenlek. Att kunna hålla sig sval och ha roligt samtidigt är ju sannerligen en vinnande kombination, särskilt under varma sommardagar.

Barnpoolen levereras med flera tillbehör, inklusive tre uppblåsbara fiskar som kan användas som dekorativa element eller som del av leken. Rekommenderad ålder för denna barnpool är från 2 år, vilket gör den lämplig för små barn att njuta av. Den är inte bara underhållande utan också utformad med tanke på säkerhet och barnens behov.

 • Perfekt för de mindre barnen
 • Tillbehör som stimulerar precision, koordination och koncentration
 • Har fontändusch
 • Rekommenderad ålder: Från 2 år.
 • Mått uppblåst: L280 x B257 x H87 cm
 • Vattenkapacitet: 273 l
 • Material: PVC
4

Intex Inflatable Swim Center Family Lounge

Bästa barnpoolen

Mellan

Utmanare

7

Fun Factor

8

Hållbarhet

9

Pris

9

Säkerhet

9

Användarvänlighet

8.4

Totalpoäng

Motivering: Denna pool får ett högt betyg för sin användarvänlighet och säkerhet samt för sitt pris. Fun factor och hållbarhet är också bra, men inte lika höga som för vissa av de andra poolerna.

Avkoppling för stora och små! Pris fr. 500 kr.

Här har vi ännu en pool som passar både vuxna och barn – denna gången med sittplatser! Intex Family Lounge-poolen en fantastisk lösning för familjer som vill ha en avkopplande och rolig sommarupplevelse utan att behöva lämna trädgården. Med sin rymliga design, bekväma sittplatser och praktiska funktioner är den perfekt för hela familjen att njuta av. Rekommenderad ålder är från 3 år vilket gör den lämplig för både små och äldre barn. Du som förälder kan dessutom sitta med i poolen för extra trygghet när de minsta badar.

Med en kapacitet på över 900 liter vatten är denna pool rymlig nog för hela familjen att koppla av och ha kul i. Den är utrustad med fyra bekväma sittplatser, alla med ryggstöd för extra komfort. Dessutom finns det två mugghållare så att alla kan ha sina favoritdrycker inom räckhåll. För de yngre familjemedlemmarna finns det gott om plats i mitten av poolen för att leka och plaska.

 • För hela familjen
 • Fyra sittplatser och två mugghållare
 • Blåses upp på rekordfart
 • Kapacitet: 900 l
 • Vattendjup: 36 cm
 • Material: PVC och PP-plast
 • Rekommenderad ålder: Från 3 år
 • Mått (uppblåst): 229 x 229 x 66 cm
5

Bestway Barnpool med Solskydd 147

Bäst i test barnpool

Budget

Vinnare

7

Fun Factor

8

Hållbarhet

10

Pris

9

Säkerhet

9

Användarvänlighet

8.6

Totalpoäng

Motivering: Den här poolen får högt betyg för sitt rimliga pris, användarvänlighet och säkerhet. Fun factor och hållbarhet är också bra, men inte lika höga som för vissa av de andra poolerna.

Alldeles lagom stor barnpool med avtagbart solskydd! Pris fr. 400 kr.

Denna roliga barnpool med sin härliga blå design och söta clownfisk-motiv är perfekt för sommarens vattenlekar. Det avtagbara solskyddet ger ett bekvämt skydd mot solens strålar, och den komfortanpassade poolbottnen med bottenplugg gör det enkelt att tömma vattnet. Den är tillverkad av en riktigt högkvalitativ vinyl och har ett stoppat golv vilket gör att poolen känns riktigt stabil och hållbar.

Den rekommenderade åldern är 3 år, men det går självklart att anpassa vattenmängden så att även de allra minsta kan plaska runt i säkert förvar mot solens strålar! Dessutom går den lika bra att använda som bollhav!

 • Lättanvända utloppsventiler
 • Avtagbart solskydd
 • Säkerhetsventiler
 • Stadig och hållbar
 • Mått uppblåst: 140 x 140 x 114 cm (B x D x H)
 • Material: Vinyl
 • Kapacitet: 265 l
 • Rekommenderad ålder: Från 3 år
6

Intex Mushroom Baby Pool – För de allra minsta!

Bästa barnpoolen

Budget

Utmanare

6

Fun Factor

7

Hållbarhet

10

Pris

9

Säkerhet

10

Användarvänlighet

8.4

Totalpoäng

Motivering: Denna pool får ett högt betyg för dess användarvänlighet och pris, vilket gör den till ett utmärkt val för små barn. Den har också hög säkerhet och hållbarhet.

En pool för de allra minsta! Pris fr. 200 kr.

Ja här har vi den, testets allra minsta pool – perfekt för den som bara vill plaska lite. Denna söta uppblåsbara babypool från Intex är en lekfull och färgglad pool.  Med sin form av en röd och gul svamp och kapacitet att rymma 45 liter vatten är den perfekt för små barn att njuta av. Svampen ger också skugga och skydd från solens strålar. En perfekt pool för barn i åldern 1-3 år, självklart under övervakning av en vuxen.

 • Extremt liten pool
 • Svampen ger skydd från solen
 • Rekommenderad ålder: 1-3 år
 • Material: PVC
 • Storlek: 102×89 cm

Köpguide Barnpooler – tänk på detta när du köper barnpool!

Vid köp av en barnpool är det viktigt att välja rätt storlek som passar antalet barn och åldern på dem. Utseendet på poolen kan bidra till att skapa en rolig och attraktiv atmosfär. Dessutom kan extra funktioner och vattenaktiviteter göra badupplevelsen ännu mer spännande för barnen. Ta hänsyn till dina behov och preferenser för att hitta den bästa barnpoolen för er familj.

Storlek:

Välj rätt dimensioner för barnpoolen! När du köper en barnpool är det viktigt att tänka på storleken. Fundera över hur mycket utrymme du har tillgängligt i trädgården eller på uteplatsen och välj en pool som passar. Ta också hänsyn till antalet barn som kommer att använda poolen och deras ålder. En större pool kan vara mer passande om flera barn ska bada samtidigt eller om barnen är äldre och behöver mer utrymme.

Utseende:

Välj en barnpool med stil! Utseendet på barnpoolen kan vara viktigt för att skapa en rolig och lockande atmosfär. Det finns barnpooler i olika färger, former och mönster att välja mellan. Du kan välja en enfärgad pool för en mer stilren look, eller kanske en pool med roliga och livliga mönster för att locka barnens intresse. Tänk också på om du vill att poolen ska matcha omgivningen eller inredningen i trädgården eller på uteplatsen.

Funktioner:

Få mer än bara en plats att bada i En barnpool kan erbjuda mer än bara en plats att bada i. Tänk på vilka funktioner du vill att poolen ska ha. Vissa barnpooler har extra funktioner som vattenkanoner, sprutande vattenfontäner eller inbyggda leksaker för att öka underhållningsvärdet. Om du vill att barnen ska ha möjlighet att leka och utforska mer, kan en pool med olika vattenaktiviteter vara det rätta valet.

Frågor och svar om barnpool

Nej, det finns många olika varianter av barnpooler. En del används med pinnar som håller upp poolen, andra har hårdare kanter som håller upp sig själva.

I mindre barnpooler byter man vanligtvis ut vattnet efter varje gång, speciellt om poolen inte används dagligen. Behövs någon vattenrengöring finns olika alternativ, men många gånger räcker det att rengöra med en håv eller rengöringsredskap.

Det finns verkligen barnpooler i alla prisklasser, från under hundralappen och upp till många tusenlappar. Priset beror ofta på hur avancerad poolen är och vilka funktioner den har.

Dela dina tankar

Om du redan har provat så får du gärna dela med dig av din kunskap här!
Du kan också ställa frågor så försöker vi hjälpa till.

Denna webbplats använder cookies

Cookies ("kakor") består av små textfiler. Dessa innehåller data som lagras på din enhet. För att kunna placera vissa typer av cookies behöver vi inhämta ditt samtycke. Vi på Leadson AB, orgnr. 559366-9392 använder oss av följande slags cookies. För att läsa mer om vilka cookies vi använder och lagringstid, klicka här för att komma till vår cookiepolicy.

Hantera dina cookieinställningar

Nödvändiga cookies

Nödvändiga cookies är cookies som måste placeras för att grundläggande funktioner på webbplatsen ska kunna fungera. Grundläggande funktioner är exempelvis cookies som behövs för att du ska kunna använda menyer och navigera på sajten.

Funktionella cookies

Funktionella cookies behöver placeras för att webbplatsen ska kunna prestera som du förväntar dig, exempelvis så att den känner av vilket språk som du föredrar, för att känna av om du är inloggad, för att hålla webbplatsen säker, komma ihåg inloggningsuppgifter eller för att kunna sortera produkter på webbplatsen utefter dina preferenser.

Cookies för statistik

För att kunna veta hur du interagerar med webbplatsen placerar vi cookies för att föra statistik. Dessa cookies anonymiserar personuppgifter.

Cookies för personlig anpassning

För att ge dig en bättre upplevelse placerar vi cookies för dina preferenser