1. Hem
 2. >
 3. Hem & Hushåll
 4. >
 5. Bäst i Test: Madrass & Bäddmadrass – Investera i den heliga sömnen med årets bästa bäddmadrass!
Emma-Diamond-Resarmadrass-bast-i-test-basta-baddmadrass-2023.jpg

Lyx

Emma Diamond Resårmadrass bäst i test bästa bäddmadrass 2023

Emma Diamond Resårmadrass – Bästa Madrassen [current_year]!

8.2

Mellan

Emma Original Madrass skummadrass bäst i test

Emma Original Madrass

8

Budget

vidaXL Bäddmadrass 180x200 cm kallskum äggprofil 6 cm bästa billiga bäddmadrass

vidaXL Top Madrass

7.4

Inledning

Kaffe utan socker är som kärlek utan kyssar, och en binge utan madrass, det är som ingen kärlek alls! Ja, så löd väl den där gamla dängan av Gösta Jonsson. Inte? Nehepp, men vad gör väl det när raden ändå är sann! För sängar i all ära, men visst är det madrassen som är den tunga komponenten. Den som ska bära kroppen genom natten och formas och omfamna dig in i den djupa sömnen så du är redo och stark inför nästa dags utmaningar! Det har givetvis blivit dags för ett bäst i test om just madrasser, men det har du nog hajat vid det här laget. Nu presenterar vi årets bästa bäddmadrass 2024! 

Emmas Diamond Resårmadrass, den oslagbara kungens kung i bäst-i-test! Med sitt Diamond Degree-material och skräddarsydda komfortzoner levererar den en oöverträffad sömnupplevelse. Slappna av, sjunk ner och njut av madrassens ultimata komfort!

Våra experter har landat i sex sköna och ergonomiska madrasser – här hittar du både bäddmadrass, resårmadrass och skummadrass i olika prisklasser och med olika egenskaper. För att du enkelt ska hitta rätt har vi delat upp dom i kategorierna Lyx, Mittemellan & Budget. Du förresten, är det inte bara madrass du är ute efter utan en säng också? Då måste du kolla in vårt stora Kontinentalsäng Bäst i Test!

I vårt test blev Emma Diamond Resårmadrass från kategorin Lyx testvinnare, det är helt enkelt en madrass av riktigt god kvalitet i relation till pris – och det är ju ofta nyckeln när man ska fånga guldplatsen i våra test! Den är otroligt skön, den är miljömärkt, är handgjord i Europa och känns härlig lyxig.

I jakten på den bästa madrassen har vi gjort en gedigen research. Vi har gått igenom konsumentupplevelser, labbtester och benat ut specifikationer – allt för att få en så tydlig bild det bara går av vad som faktiskt skiljer den madrass som är bäst från den som inte är det. När det kommer till madrasser är det en del att tänka på, men nummer ett är givetvis komfort och att den får människan som ska sova på den att sova gott! Vi tittar på madrassens anpassningsförmåga, kvalitet, ergonomi och pris.

Med dom sex madrasser vi handplockat ovan känner vi oss trygga i att du inte kommer bli besviken!

1

Emma Diamond Resårmadrass – Bästa Madrassen [current_year]!

hem-fakta-bast-i-test-logo
Emma Diamond Resårmadrass bäst i test bästa bäddmadrass 2023

Lyx

Vinnare

7

Pris

8

Hållbarhet/Miljö

9

Komfort

9

Användarrecensioner

8

Mångsidighet

8.2

Totalpoäng

Motivering: Emma Diamond Resårmadrass erhåller höga betyg i komfort och användarrecensioner, vilket gör den till en toppval inom lyxklassen.

Madrassen som blir ett med kroppen! Pris i olika storlekar fr. 4500 – 10 400 kr. 

Emmas Diamond Resårmadrass, den oslagbara kungens kung i bäst-i-test! Med sitt Diamond Degree-material och skräddarsydda komfortzoner levererar den en oöverträffad sömnupplevelse. Slappna av, sjunk ner och njut av madrassens ultimata komfort!

Emmas Diamond Resårmadrass är liksom originalmadrassen (vinnaren i mellanklassen) en riktig bäst i test-vinnare! Den har gjort avtryck både vad gäller ergonomi, andningsförmåga, hållbarhet och kvalitet! Det så kallade Diamond Degree-materialet består av grafitpartiklar vilka leder bort överskottsvärme och skapar behaglig temperatur i möte med kroppen. Detta beror på att värmen inte studsar tillbaka mot kroppen utan madrassen anpassar sig istället till kroppens temperatur vilket skapar optimala sömnförutsättningar. Det här är en resårmadrass (det är alltså inte en renodlad bäddmadrass utan en allt-i-ett-madrass!*) med en kombination av skum och pocketresårer i lager och 5 dynamiska komfortzoner för att individuellt anpassas efter just din kropp och sömnposition.

*Vill du ändå ha en fluffigare och mjukare yta så komplettera med Diamond bäddmadrass!

 • Pris: ca. 11.190 – 25.790kr
 • Storlekar: 80×200 – 200×200
 • Höjd: 25cm
 • Material: Det avtagbara fodralet är tillverkat av 99% polyester, 1% elastan (överdel), 100% polyester (underdel), och 87% polyester samt 13% polypropen (botten).

Fördelar 

 • Hjälper användare med ryggproblem.
 • Ökar komforten och förbättrar sömnen.
 • Passar för olika sovställningar.
 • Positiv feedback om leverans och kundtjänst.

Nackdelar 

 • Den mjuka sidan kan orsaka obehag för vissa användare.

Sammanfattning: Vi har samlat in användarrecensioner från Emma-madrassen, främst från Emma’s((Emma, 2/10-23)) hemsida. Användarna har överlag rapporterat positiva resultat, inklusive lindring av ryggsmärta och förbättrad sömnkvalitet. Många har uppskattat madrassens förmåga att anpassa sig till olika sovställningar. Det bör noteras att recensionerna är begränsade till ett visst antal, och vissa användare har uttryckt preferens för den hårda sidan av madrassen. Sammantaget ger dessa omdömen en positiv inblick i madrassens prestanda och dess förmåga att hjälpa användare med ryggproblem.

2

Carpe Diem Luxury Bäddmadrass

Carpe Diem Luxury Bäddmadrass bästa lyx bädmadrass 2023

Lyx

Utmanare

6

Pris

7

Hållbarhet/Miljö

8

Komfort

7

Användarrecensioner

7

Mångsidighet

7

Totalpoäng

Motivering: Carpe Diem Luxury Bäddmadrass är ett lyxigt alternativ, men det presterar något lägre än vinnaren i lyxklassen, särskilt när det gäller pris och användarrecensioner.

Lyxig bäddmadrass som anpassas efter årstiderna! Pris i olika storlekar fr. 6600 – 17 000 kr

Här har vi en lyxig bäddmadrass i naturlatex! En riktig året-runt-anpassad madrass som har en sommarsida och en vintersida! Vi gillar. Sommarsidan är bomullsstoppad med vintersidan är ullstoppad och värmer mer. Det här är en madrass som är väldigt mjuk på ytan med med en följsam kärna. Den känns välsydd och exklusiv med elegant kantsöm. Sängen (som övriga sängar från Carpe Diem Beds) är Svanenmärkt, stoppad med ren naturlatex och godkänd av OEKO-TEX. Omsorgsfullt utvalda material med minimal miljöpåverkan. En riktigt skön och lyxig bäddmadrass i både en ocean storlekar och färger, så här kan du definitivt hitta det som passar dig. 

 • Pris: ca. 6620 – 17.950kr
 • Storlekar: 80×200 – 210×210
 • Höjd: 7.5cm
 • Material: stoppning talalaylatex, ull och bomull

Fördelar 

 • Hög komfortnivå, skön att sova på.
 • Följsam och anpassar sig efter kroppen.
 • Lång hållbarhet och kvalitet.
 • Möjlighet att välja olika material, som ull eller bomull.

Nackdelar 

 • Kan upplevas för mjuk

Sammanfattning: Denna sammanställning av användarrecensioner har hämtats från Sängvaruhuset Elgen((Sängvaruhuset Elgen, 2/10-23)) för att ge en översikt över användarnas upplevelser och fördelar och nackdelar med dessa bäddmadrasser. Vänligen notera att antalet källor är begränsat i detta fall.

3

Emma Original Madrass

Emma Original Madrass skummadrass bäst i test

Mellan

Vinnare

8

Pris

7

Hållbarhet/Miljö

9

Komfort

8

Användarrecensioner

8

Mångsidighet

8

Totalpoäng

Motivering: Emma Original Madrass utmärker sig i komfort och pris, vilket gör den till ett starkt val inom mittemellanklassen.

Europas mest prisbelönta madrass! Pris i olika storlekar fr. 3000 – 7500 kr

Här har vi en madrass som tagit omvärlden med storm. (Det är faktiskt inte en bäddmadrass i regelrätt meningen – men det är en madrass som inte kräver någon bäddmadrass för det är allt i ett!) Den har liksom hyllats på ett sätt få bäddmadrasser får vara med om! Under en livstid. Du kan även kolla in dom runt 300 recensioner på Emma.se och fått ett genomsnittbetyg på 4.7 av 5. Så till lite mer info om själva madrassen. Emma Original anpassar sig efter din kropp och passa alla oavsett längd och vikt. Den är tillverkad av memoryskum som följer kroppens form och fördelar vikten jämt för optimalt stöd och komfort. Här kommer även ett överdrag som specialtillverkats för att reglera fuktnivå! Det är elastiskt och följer med madrassens rörelser och kan enkelt tas av och på för tvätt. Och eftersom vi har koll på Emma från vårt stora säng bäst i test så vet vi också att dom har generösa användarvillkor – du kan prova både madrass och säng i 100 dagar innan du bestämmer dig för om den ska bli din stabila sovpartner.

 • Pris: ca. 6790 – 16.790kr
 • Storlekar: 70×200 – 200×200
 • Höjd: 25cm
 • Material: Avtagbar och tvättbar klädsel: Översta delen är 98% polyester och 2% spandex, sidorna är 100% polyester, och underdelen är 89% polyester och 11% polypropen.

Fördelar 

 • Minskar ryggproblem och förbättrar sömn.
 • Bekväm och enkel att hantera.
 • Passar för olika sovställningar.

Nackdelar 

 • En del användare anser att den kan vara för hård

Sammanfattning: Positiva recensioner på Emmas((Emma, 2/10-23)) hemsida indikerar att madrassen är effektiv för att lindra ryggproblem och förbättra sömnkvaliteten. Begränsade källor.

4

Mille Notti Featherbed Bäddmadrass

Mille Notti Featherbed Bäddmadrass bästa madrass gåsfjäder gåsdun

Mellan

Utmanare

7

Pris

7

Hållbarhet/Miljö

8

Komfort

7

Användarrecensioner

8

Mångsidighet

7.4

Totalpoäng

Motivering: Mille Notti Featherbed Bäddmadrass är ett bra val i mittemellanklassen, med fokus på komfort och mångsidighet.

Lyxig, fluffig och alldeles underbar! Pris i olika storlekar fr. 3500 – 7200 kr.

Här har vi en lyxig och fluffig bäddmadrass från Mille Notti som ger en så oerhört härlig ytmjukhet! Den är fylld av dun och fjädrar av gås och klädd med en duntät kanalsydd bomullstwill. Beroende på vad man tycker om kan den här madrassen användas direkt på resårsängen eller som komplement ovanpå en bäddmadrass, beroende på vilken mjukhetsgrad du är ute efter. Den används med fördel året runt då den anpassar egenskaper efter kroppen! Att tänka på med den här madrassen är att skaka den som ett täcke ett par gånger i veckan för att behållas dess fluffiga och ombonade känsla. Det är helt klart värt det!

 • Pris: ca. 3595 – 7295kr
 • Storlekar: 90×200 – 210×200
 • Höjd: 8cm
 • Material: Bomullstwill, gåsdun, gåsfjäder

Fördelar 

 • Inga problem med fjädrar som sticker igenom tyget.
 • Tjockare än beskrivningen efter fluffning.
 • Behåller mjukhet och komfort över tid.

Nackdelar 

 • Sjunker ihop relativt snabbt om den inte fluffas upp.
 • Kan kännas lite varmare än förväntat under varma årstider

Sammanfattning: Denna översikt över produkten baseras på användarrecensioner från tre olika källor: Prisjakt((Prisjakt, 2/10-23)), Ellos((Ellos, 2/10-23)) och Dunbutiken((Dunbutiken, 2/10-23)). Dessa källor ger en mångfacetterad insikt i både fördelar och nackdelar med produkten och kan vara till hjälp vid bedömning av dess prestanda och komfort.

5

vidaXL Top Madrass

vidaXL Bäddmadrass 180x200 cm kallskum äggprofil 6 cm bästa billiga bäddmadrass

Budget

Vinnare

9

Pris

7

Hållbarhet/Miljö

7

Komfort

7

Användarrecensioner

7

Mångsidighet

7.4

Totalpoäng

Motivering: vidaXL Top Madrass är det bästa budgetalternativet med ett högt prisbetyg, men något lägre betyg i komfort och användarrecensioner.

En riktigt mjuk och grymt prisvärd bäddmadrass! Pris i olika storlekar fr. 1000 – 2000 kr

Här har vi en budgetmadrass för den som vill sova mjukt! Och mjukt blir det. Den här madrassen från Vida XL är 6 cm tjock vilket ger en rejäl skjuts i mjukhet ovanpå grundmadrassen. Den är tillverkad i PU-skum vilket är ett material som andas väl och har en öppen cellstruktur vilket skapar en behaglig sovmiljö då det ventilerar och fuktreglerar väl. Den anpassar sig efter kroppens kontur, balanserar och parerar belastning. Den har även komfortzoner över hela ytan vilket gör att man rör sig mindre och byter ställning mer sällan – men när man väl gör det så sker det tyst! Dessutom är den enkel att hålla ren tack vare den praktiska dragkedjan och det tvättbara överdraget! En väldigt prisvärd bäddmadrass helt enkelt. 

 • Pris: ca.1554- 2448kr
 • Storlekar: 80×200 – 180×200
 • Höjd: 10cm
 • Material: PU-skum D25, Polyester

Fördelar 

 • Enkel att hålla ren
 • Följer kroppen bra

Nackdelar 

 • Kan upplevas för mjuk

Sammanfattning: Vi har inte hittat några online omdömen på vidaXL Top madrass men vi har provat och frågat i butik och fåt oss en bra helhetsbild trots begränsade källor.

6

24SJU BM1 Bäddmadrass

24SJU BM1 Bäddmadrass bästa budget bäst i test

Budget

Utmanare

8

Pris

7

Hållbarhet/Miljö

7

Komfort

7

Användarrecensioner

7

Mångsidighet

7.2

Totalpoäng

Motivering: 24SJU BM1 Bäddmadrass är ett prisvärt alternativ i budgetklassen, men det når inte riktigt upp till vinnaren i samma kategori.

En skön och stabil bäddmadrass utan krusiduller! Pris i olika storlekar fr. 1900 – 4600 kr.

Svensktillverkade BM1-madrassen från 24Sju är även den ett riktigt bra budgetalternativ. Här är det inga spejsade funktioner och finesser, men likväl är det en riktigt bra bäddmadrass utan konstigheter! Och det syns på priset. Med mjuk polyeterskum-stoppning som formar sig efter kroppen och ger hög komfort. Den vita klädseln är avtagbar och tvättas på klassiska 40 grader. Tyget har även viss stretch vilket ger god kontakt med sängens fjädersystem, men efter tvätt kan det vara bra att dra ut den något för att bevara formen.

 • Pris: ca.1995- 4690kr
 • Storlekar: 80×200 – 180×210
 • Höjd: 6cm
 • Material: Polyeter, avtagbart fodral.

Fördelar 

 • Lätt att tvätta
 • Bra pris

Nackdelar 

 • Kan upplevas för tunn

Sammanfattning: Vi har inte hittat några online omdömen på 24SJU BM1 men vi har provat och frågat i butik och fåt oss en bra helhetsbild trots begränsade källor.

Köpguide och storleksguide för Säng och Madrass

Ja hur stor säng och madrass ska du ha? Det kan ju vara lite klurigt att veta. Komponenter att ta hänsyn till är ju om sängen ska ge utrymme för tillväxt. Ett klassiskt läge är om det kommer in barn i bilden och sängen ska räcka till för flera. Är du solo och vuxen är en säng med 105 cm bredd ett bra val. Beroende på om du har ett separat sovrum eller en mindre lägenhet där sovrum samsas med vardagsrum givetvis.

När det kommer till längden på sängen så finns det normalt inte lika mycket att välja på. Standardlängd är vanligtvis 200 cm. Ibland finns det möjlighet att välja en längre säng, oftast 210 cm, vilket finns som val hos dom flesta kandidaterna i vårt test. Det behövs lite plats ovanför huvudet och nedanför fötterna för att sängplatsen ska kännas bekväm så du kan sträcka ut dig ordentligt.

Sängstorlek för barn och vuxen

Säng med 200 cm längd passar normalt dig som är upp till 190 cm lång.

Säng med 210 cm längd passar normalt dig som är över 190 cm lång.

Ett barn behöver så klart inte en lika stor säng som en vuxen. En smal enkelsäng (80*200 cm) räcker ofta långt, och när barnet blir större kan man uppgradera till en säng i vanlig enkelbredd (90 cm).

Frågor och svar om madrasser och bäddmadrasser

Sömnen är väldigt individuell och vilket underlag som får en att sova bäst har både med sovmönster, kroppsform och smak att göra. Vi har tagit fram olika madrasser för olika behov i vårt bäst i test om just madrasser här.

Att tänka på är vad för sorts madrass du är ute efter. Analysera gärna sin sömn en smula, sover du bäst på ett hårt eller mjukt underlag? I vårt test får du hjälp på vägen!

Dela dina tankar

Om du redan har provat så får du gärna dela med dig av din kunskap här!
Du kan också ställa frågor så försöker vi hjälpa till.

Denna webbplats använder cookies

Cookies ("kakor") består av små textfiler. Dessa innehåller data som lagras på din enhet. För att kunna placera vissa typer av cookies behöver vi inhämta ditt samtycke. Vi på Leadson AB, orgnr. 559366-9392 använder oss av följande slags cookies. För att läsa mer om vilka cookies vi använder och lagringstid, klicka här för att komma till vår cookiepolicy.

Hantera dina cookieinställningar

Nödvändiga cookies

Nödvändiga cookies är cookies som måste placeras för att grundläggande funktioner på webbplatsen ska kunna fungera. Grundläggande funktioner är exempelvis cookies som behövs för att du ska kunna använda menyer och navigera på sajten.

Funktionella cookies

Funktionella cookies behöver placeras för att webbplatsen ska kunna prestera som du förväntar dig, exempelvis så att den känner av vilket språk som du föredrar, för att känna av om du är inloggad, för att hålla webbplatsen säker, komma ihåg inloggningsuppgifter eller för att kunna sortera produkter på webbplatsen utefter dina preferenser.

Cookies för statistik

För att kunna veta hur du interagerar med webbplatsen placerar vi cookies för att föra statistik. Dessa cookies anonymiserar personuppgifter.

Cookies för personlig anpassning

För att ge dig en bättre upplevelse placerar vi cookies för dina preferenser