1. Hem
 2. >
 3. Barn & Familj
 4. >
 5. Bäst i test: Badbalja – badbaljor för baby och barn!
BabyDan-Foldable-Badkar-100L-bast-i-test-badbalja.jpg

Lyx

Cam Cambio skötbord med badbalja

Cam Cambio badbalja och skötbord

9

Mellan

Skip Hop Moby babybath

Skip Hop Moby badbalja

9.3

Budget

Beemo care badbalja

Beemoo Care badbalja

8.6

Bebisen behöver badas och små barn tycker om tryggheten med en mindre balja att bada i. Se till att du har badbaljan redo när barnet är på väg. Vi vet att du vill ha bästa badbalja för dig och ditt barn så vi har testat baljorna som är populärast just nu.

Resultatet är badbalja bäst i test 2024 och det har visat sig vara flera modeller som förtjänar en plats på prispallen. Ska du välja Lyx, Mellan eller Budget? Läs vår utvärdering och ta en titt på detaljerna för att hitta bästa baljan för bad för dig!

Bästa badbalja 2024 är Skip Hop Moby badbalja som kan klassas som en mellanprisklassbadbalja med en smart form och enkel användning. Badbaljan är perfekt för det nyfödda barnet och föräldrar som vill kunna bada på ett tryggt och säkert sätt med insats. Dessutom tycker vi att det är bra med en balja som barnet kan växa i.

Något som gör att vi känner oss särskilt säkra på att Skip Hop Moby kan utses till badbalja bäst i test 2024 är alla fina användarrecensioner. Med detta sagt så måste vi dock påpeka att våra val för Lyx och Budget är värdiga utmanare som du inte vill missa innan du köper din balja för bad.

1

Bästa badbalja Lyx – Cam Cambio skötbord och badbalja

hem-fakta-bast-i-test-logo
Cam Cambio skötbord med badbalja

Lyx

Vinnare

8

Pris

10

Kapacitet

9

Användarvänlighet

9

Extra funktioner

9

Hållbarhet

9

Totalpoäng

 • Allt i ett
 • Slitstarkt
 • Enkel rengöring
 • Kompakt design
 • Enkel användning
 • Kort slang
 • Stort

En praktisk badbalja perfekt för ryggen

Vi var helt eniga om att det här är en superskön badbalja för ryggen. Det blir trots allt lite slitigt att stå böjd över badkaret och när det inte finns en bänk att ställa baljan på så blir ställningen en räddning. Här får du ju dessutom skötbord och badbalja i ett. Väldigt praktiskt.

Användningen är enkel nog men vi instämmer med användare som tycker att utsläppsslangen för vatten kunde vara lite längre. Detta är dock en småsak när vi ser på helheten som är en badbalja du kan använda på ett tryggt och säkert sätt i valfritt rum.

Cam Cambio insida
Insidan har en form som kan passa bra även för nyfödda

Stabil och stadig med gott om plats

Vi tycker om att detta skötbord och badbalja är väl tilltaget. Det är stadigt och känns säkert att använda. Samtidigt är det förstås så att du måste ta en noga titt på måtten om du har ett väldigt litet badrum där det knappt går att få in en personvåg. Kom ihåg att badbaljan ska vikas ihop men att den inte kan hängas på duschstången så den ska ha tillräckligt med utrymme där du byter blöjor och badar ditt barn.

Vi bör också påpeka att själva skötbordsdelen är mjuk och fin. Precis som babybadet så är denna del enkel att hålla ren och hantera. När du vill använda badet som finns under skötbädden så är det bara att plocka av bädd och fylla på med vatten.

8 frågor och svar om Cam Cambio skötbord och badbalja

Det här är ett bra val för dig som vill ha ett skötbord som också fungerar som badbalja. Om du känner att du vill stå upprätt när du badar ditt barn så kan detta vara ett bra val för dig.

Ja, på två av hjulen har du bromsar som du lätt fäller upp eller ner så att ställningen står stadigt och stilla på golvet.

Badbaljan har en form som gör att du enkelt håller barnet i rätt läge under badet. Men det kan förstås kännas lite extra tryggt med ett extra inlägg och detta kan du köpa till om du vill.

Du plockar ur badbaljan och fäller ihop ställningen. Sedan kan du stuva undan ställning och badbalja på en plats där de får plats. Notera att ställningen är större än standardställningar med enklare form.

När du har vikt ihop ställningen så är den 83 (bredd) x 31 (djup) x 93 (höjd) cm stor.

Den totala vikten är 10,8 kg men det blir förstås mer när du fyller på med vatten och placerar saker som babyschampo och babytvål i behållare och på förvaringsutrymmet under badbaljan.

Vi tyckte inte att det var svårt men var noga med att följa instruktionerna så att du inte missar något steg.

Det är valfritt. Med hjulen så kan du ju till och med byta plats i enlighet med behov. Dessutom går det att ta med sig skötbord och bad då du reser då ställningen kan fällas ihop. Vi skulle dock inte kalla detta för första valet för resor men möjligheten finns om du har plats i bilens bagageutrymme.

 • Storlek: 104 x 95 x 54 cm
 • Material: Giftfri plast
 • Propp för tömning: Ja
 • Upphängning: Nej Badinsats: Inbyggd
 • Kapacitet: 100 L
 • Rekommenderad ålder: 0-7 år
 • Storlek: L: 80 B: 54 cm
2

BiBaBad Flexi 

bästa badbaljan 2023

Lyx

Utmanare

8

Pris

9

Kapacitet

9

Användarvänlighet

8

Extra funktioner

8

Hållbarhet

8.4

Totalpoäng

Information:

Storlek: 60 x 45 cm

Material: PE, PU och aluminium

Propp för tömning: Ja

Upphängning: Nej

Badinsats: Nej

Fördelar

Gott om plats

Enkel användning

Tål maskintvätt

Hopfällbart

För stora barn

Nackdelar

Mindre bra för nyfödd

Kluriga instruktioner

BiBaBad Flexi löser badkarsbristen

Vi tycker att BiBaBad fortsatt är en värdig utmanare i kategorin lyx. Sist vi såg närmre på användaromdömen så fick detta hopfällbara badkar fina betyg och trenden har fortsatt på samma vis. Det här är en smart badbalja som kan användas från nyfödd och hela vägen upp till 8 års åldern.

I och med att du kan få ett så fint djup så kan badet användas för äldre barn som vill ha mer vatten. Dessutom får du plats med fler barn i samma balja. Perfekt för syskon som växer ur en mindre badbalja men ändå vill bada.

plats att leka
Med BiBaBad finns det plats att leka!

Smart konstruktion men lite klurig instruktionsmanual

Konstruktionen består av en lätt och rostfri aluminiumram som är reglerbar samt en badpåse av plastmaterial. Du använder badbaljan i duschen och duschutrymmet behöver vara minst 65 centimeter för att badet ska rymmas. Ramen kan justeras mellan 60-80 centimeter men själva badpåsen finns även i andra storlekar.

Det finns propp så att du kan ställa badbaljan direkt vid avloppet i duschen och tappa ur när badet är över. Det är också enkelt att fälla ihop badet och ställa undan det när man är klar. När BiBaBad är hopfällt så är det bara att hänga upp på vägg eller ställa undan i ett hörn.

Här kan du se BiBaBad:

8 frågor och svar om BiBaBad hopfällbar badbalja

1. Vem passar BiBaBad badbalja för?

Det här är ett bra val för dig som inte har badkar och som vill få en långsiktig lösning för barn som växer och älskar att bada i badbalja. Dessutom är BiBaBad hopfällbart badkar bra för familjer med flera barn som vill bada tillsammans.

2. Går det att tvätta tyget i påsen?

Plasttyget som utgör själva badpåsen kan tvättas i tvättmaskin i upp till 60 grader. Därmed är det enkelt att hålla badbaljan fräsch. Var bara noga med att torka tyget med hängtork efter tvätt.

3. Kan jag bada nyfödd i BiBaBad badet?

Det går men är inte att rekommendera om du är ute efter komfort. När vi har testat så har vi kommit fram till att det här är en bra badbalja för äldre barn som själva kan kliva i och ur badet.

4. Är det svårt att montera?

En del tycker att det är lite svårt att följa instruktionerna. För oss gick det bra men du ska veta att du kan få stöd från butiken du köper från om du inte riktigt förstår hur du ska sätta ihop badpåsen med ställningen.

5. Var kan jag använda BiBaBad badet?

Bästa platsen är utan tvivel i duschen men vi insåg också att det här kan fungera väldigt bra utomhus på en veranda eller i trädgården. Var dock försiktig med vikten. Undersök att platsen du ställer badet på klarar av vikten med vatten och barn i baljan.

6. Är detta bad för barn halkskyddat?

Ja, insidan har ett non-slip-material som innebär att beläggningen motverkar halka. Men när flera barn leker och det är tvål och vatten inblandat så är det klart att det kan bli halt. Håll ett vaksamt öga på leken!

7. Är denna hopfällbara badbalja tung?

Nej, den väger inte mer än 2,6 kg och kan därmed lätt plockas med till annan plats om du vill ordna med bad utomhus.

8. Är BiBaBad hopfällbart badkar en bra present?

Ja, detta kan vara en utmärkt present till en barnfamilj som inte har badkar men barn som älskar att bada i bubbel och varmt vatten.

 • Rekommenderad ålder: Nyfödd – ca. 8 år
 • Höjd: ca. 45 cm
 • Vikt: 2,5 kg
3

Badbalja bäst i test 2024 – Skip Hop Moby badbalja – Mellan

Skip Hop Moby babybath

Mellan

Vinnare

9

Pris

8

Kapacitet

9

Användarvänlighet

9

Extra funktioner

8

Hållbarhet

8.6

Totalpoäng

Information:

Storlek: 29 x 70 x 48 cm

Material: Plast

Propp för tömning: Ja

Upphängning: Med krok

Badinsats: Ja, 2 lägen

 

Fördelar

För bebis och barn

Med insats

Halkfri insida

PVC- och ftalat-fri

Bekväm användning

Nackdelar

Ingen ställning

 

Skip Hop Moby badbalja vinner badbalja tester!

Vi kan bara konstatera att Skip Hop Moby gör väl ifrån sig i badbalja tester. Både i experttester och i faktiskt användning av de som har köpt baljan. Vi märkte snabbt att det här är en otroligt smidig design som får plats och är lätt att hantera.

Vi kan också bekräfta att storleken fungerar fint både för små bebisar och för barn som vill sitta upp och leka i vattnet. Insatsen är väl anpassad till behoven du har under den första tiden med bebisen. Det känns tryggt att ge bebisen det första badet med detta mjuka stöd som tar bort risken för att barnet glider ner i vattnet.

Skip Hop Moby insats
Det är väldigt smart med babystödet som du kan vinkla

 

Lätt att tömma och förvara

När badet är över så är det enkelt att plocka ur proppen, torka av baljan och hänga upp den med kroken. Ergonomin för barnet är god men vi diskuterade huruvida det hade varit bättre med en ställning.

För dig som föredrar att sköta badandet direkt på golvet i duschen eller i badkaret så är Skip Moby badbalja suverän. Men om du hade tänkt stå upprätt och bada bebin så kanske det blir mindre bekvämt såvida du inte har en stor bänk vid handfatet i ditt badrum.

Här kan du se Skip Hop Moby babybad:

8 frågor och svar om Skip Hop Moby badbalja

1. Vem passar Skip Moby badbalja bäst för?

Vår uppfattning är att Skip Moby badbalja passar bäst för dig som vill ha en klassisk badbalja med moderna funktioner som halkskydd, inlägg och propp. Dessutom är detta ett bra val om du vill ha den gulliga val-designen hellre än klassisk badbaljaform.

2. Går det att tvätta mesh-tyget i tvättmaskin?

Ja, det går bra att tvätta inlägget trots att det inkluderar en form av skummaterial. Detta material klarar tvättmaskinen. Var dock noga med att använda rätt program och se alltid till att kudde och tyg torkar ordentligt mellan varje babybad.

3. Går det att ställa badet på en ställning?

Det här är ett babybad med distinkt form som gör att det ser ut som en val. Denna form skiljer sig från standard badbaljor. På grund av det bör du inte försöka matcha med ett standardställ för badbaljor.

4. Var kan jag ställa Skip Moby badbalja?

Du kan placera den direkt i badkaret, på golvet i duschen, på golvet i badrummet eller på en säker yta som klarar vikten. Tänk på att aldrig lämna barnet ensam i badbaljan oavsett var den står!

5. Vilka positioner får jag med inlägget?

Inlägget med skum och mesh-tyg kan ställas i två ergonomiska positioner. Den högre positionen ger fullt stöd för hela bebisens kropp och den lägre positionen är till för barnet som börjar sitta med stöd.

6. Till vilken ålder kan jag använda badbaljan Skip Moby?

Skip Moby är gjord för att använda från första badet efter födseln och vidare. Enligt rekommendationen kan denna badbalja fungera fint upp till omkring 11 kg. Det betyder att ålder för barn som den passar för kan variera i enlighet med kroppsstorlek och vikt.

7. Var kan jag hänga Skip Moby efter användning?

Använd kroken för att hänga upp på duschstång eller kanske på en hängare som finns på annan plats i ditt badrum.

8. Vad säger användare om Skip Moby babybalja?

De flesta nämner att detta är en stabil och säker badbalja för bebis. Många tycker om att det är så lätt att hantera badet utan hjälp samt att den är gjord för att ge maximalt stöd för det nyfödda barnet så att det inte hamnar under vatten.

 

 • Rymmer 30 Liter.
 • Utfälld: 79,5 x 47,5 x 20 cm.
 • Hopvikt: 79,5 x 47,5 x 10 cm
4

Stokke Flexi Bath badbalja barn XL

smart och prisvärd badbalja Stokke bäst i test

Mellan

Utmanare

9

Pris

8

Kapacitet

9

Användarvänlighet

8

Extra funktioner

8

Hållbarhet

8.4

Totalpoäng

Information:

Storlek: 24 x 80 x 40 cm

Material: Polypropen

Propp för tömning: Ja

Upphängning: Nej

Badinsats: Nej

Fördelar

Propp med värmevarning

Hopvikbar

Passar även större barn

Med eller utan ställning

Halkskydd

Nackdelar

Stort bad

Propp svår att rengöra

Stokke Flexi Bath är ett litet badkar

Precis som BiBaBad så är detta en badbalja som kan fungera i likhet med ett badkar. Det blir ett mycket litet badkar förstås men passformen kan vara perfekt för barn på upp till 6 år. Dessutom kan du börja använda denna badbalja från födseln med ett stödinlägg.

Vi tycker att Stokke Flexi badbalja är en utmanare i mellanklassen av flera skäl. Dels så är det väldigt smidigt med en design som gör det möjligt att fälla ihop badet. Dels så gillar vi den säkra formen med halkskyddad insida. Det är ju väldigt viktigt med äldre sprattlande barn!

En rymlig badbalja till ett rimligt pris

Denna smarta hopfällbara badbalja är anpassad för barn mellan 0 och 6 år. Den största fördelen är att den enkelt fälls ihop och tar väldigt lite plats när den är hopfälld. Det gör den enkel att förvara vilket passar perfekt för mindre badrum eller för den som vill ha en badbalja som enkelt kan tas med på resor.

stokke flexi med ställning
Du kan använda ställning för att bada bebisen i Stokke Flexi

Samtidigt finns det så mycket plats i badet när du fäller upp det. Två syskon kan bada tillsammans och inte bara i badrummet. Det går ju att plocka ut badet på tomten en solig dag och då kan vi tala om en minipool. Proppen ändrar färg för att visa dig om det är för varmt men det ska sägas att en del upplever att den är lite svår att hålla ren.

Här ser du hur Stokke Flexi badbalja fungerar:

8 frågor och svar om Stokke Flexi badbalja

1. Vem passar den badbalja bäst för?

Det här är ett bra val för den som vill ha något som kommer att vara särskilt lämpligt för barn då de blir lite större. Du kan ju använda ställning för det lilla barnet för att sedan ställa direkt på golvet i duschen för större barn.

2. Finns det plats för fler barn?

Ja, två små barn kan bada tillsammans in baljan. Det är dock viktigt att hålla uppsyn och det särskilt om fler mindre barn badar samtidigt. Det räcker verkligen inte att ställa en babymonitor vid baljan för att höra vad som händer i den!

3. Hur tömmer jag badbaljan på vatten?

Det är bara att dra upp proppen och låta vattnet rinna ut. Ett tips är att se till att hålet för utrinning är nära en golvbrunn eller plats utomhus där vatten kan rinna fritt.

4. Hur håller jag badbaljan ren?

Smuts kan få fäste om du inte rengör regelbundet. Skölj bort tvålrester ordentligt efter varje användning. Dessutom bör du se till att badbaljan torkar ordentligt efter varje rengöring så att det inte börjar lukta.

5. Var kan vi använda Stokke Flexi badbalja?

Denna badbalja kan ställas i duschen eller på badrumsgolvet. Det går också att placera den i en ställning på golvet. Flexi badbalja kan även passa bra för bad utomhus på jämn mark som inte skadar materialet.

6. Är det enkelt att montera badbaljan?

Ja, det är enkelt att använda denna badbalja och det krävs ingen särskild montering. Instruktionerna är enkla att förstå så du kommer snabbt igång med baden.

7. Vilka tillbehör behöver jag med Stokke Flexi badbalja?

Om du ska bada ett nyfött barn i baljan så kan du behöva en ställning för att komma åt utan böja dig. Dessutom kan du behöva ett babystöd att luta bebisen mot så att huvudet kommer upp under badet.

8. Finns Stokke Flexi badbalja i flera färger?

Ja, grundfärgen är vit men du kan välja olika färg på detaljerna för effekt.

 • Material: Polypropylene och TPE
 • Mått uppfälld: 83 x 49 cm
 • Rekommenderas ålder: 0-6 år

Fördelar

 • Hopfällbar
 • Tar lite plats hopfälld
 • Halkskydd på botten
 • Propp som gör det enkelt att tömma ur vattnet
 • Babyinsats kan köpas till
 • Fri från ftalater, BPA och skadliga ämnen
5

Beemoo Care badbalja – bäst i kategorin Budget

Beemo care badbalja

Budget

Vinnare

10

Pris

7

Kapacitet

9

Användarvänlighet

8

Extra funktioner

9

Hållbarhet

8.6

Totalpoäng

Information:

Storlek: 29 x 84 x 49 cm

Material: Polypropen, TPE

Propp för tömning: Ja

Upphängning: Nej

Badinsats: Nej

Fördelar

Fin form

Enkel hantering

Bra pris

Finns tillbehör

Finns i olika färger

Nackdelar

Enkel

Inget halkskydd

Beemoo Care är en enkel men stabil badbalja

För dig som verkligen inte behöver något som är mer än det enklaste så kan en Beemoo Care badbalja bli ett utmärkt val. Badbaljan har en klassisk form som gör det enkelt att bada barnet i badkaret, på golvet eller med en ställning som du köper till.

Vattnet får du lätt ut via proppen som finns i bottnen. Men du får förstås tänka på hur du ska placera baljan för tömning då vattnet rinner rätt ut så snart som du öppnar proppen. Tanken är att det ska vara enkelt och smidigt att bada små barn med denna balja och vi tycker att den lever upp till förväntningarna med råge.

En billig badbalja med tillbehör

Det här är en billig badbalja och därmed så kommer den också avskalad. Om du vill ha tillbehör som insats och baststativ så får du köpa till dessa. Det finns både stativ och inlägg som har perfekt passform för Beemoo Care badbalja så det är enkelt.

Om du redan har stöd för barnet och ställning hemma så kan det också vara smart att välja just denna badbalja. Du spar pengar utan att dra ner på kvalitet på själva badbaljan. Men vi måste förstås säga att du inte kommer att få saker som halkskydd på insidan och annat som kan kännas viktigt när du ska bada den nyfödda bebisen med ovana händer.

Beemoo care tillbehör
Du kan köpa till tillbehör som också kommer från Beemoo Care

8 frågor och svar om Beemoo badbalja

1. Vem passar Beemoo badbalja för?

Om du verkligen bara behöver en enkel badbalja så är detta ett bra val. Beemoos enkla badbalja är perfekt när kraven inte är så höga och du mest vill ha en produkt som håller god kvalitet men som är utan en massa extra funktioner.

2. I vilka färger finns Beemoo badbalja?

Du finner denna modell i grått, gult och vitt. Precis vilka färger du får tillgång till beror givetvis på vilken butik du köper din badbalja i.

3. Vilka tillbehör finns för Beemoo badbalja?

Du kan köpa till ett badstöd som kommer från Beemoo och som därmed har perfekt passform. Vi testade med andra stöd och det gick också bra men det är klart att det kan vara klokt att välja tillbehör från samma märke för perfekt passform. Det går också att köpa stativ till badbaljan.

4. Hur mycket ska Beemoo badbalja kosta?

Du bör kunna köpa denna badbalja för under 200 kronor. Se också på paket där du kan få flera tillbehör för ett bättre pris. Då blir det ju ännu billigare per del, även för badbaljan.

5. Går det att resa med Beemoo badbalja?

Detta är inte en resebadbalja men det är klart att du kan ta den med om du har plats för det i bagaget. Var dock medveten om att den inte kan vikas ihop.

6. Hur länge kan denna badbalja användas?

Beemoo badbalja passar bra från födseln och sedan upp till omkring ett år. Barnet kan sitta i den rymliga baljan och leka i vatten så visst kan den fortsatt vara bra att ha för lek för lite äldre barn. Tänk dock på att den inte är särskilt halksäker så en vuxen bör alltid vara med.

7. Är Beemoo badbalja en bra present till nya föräldrar?

Detta kan vara en mycket bra present men då bör du överväga ett paket så att föräldrarna får lite bättre komfort med stativ såväl som babystöd.

8. Hur fungerar proppen i badet?

Vi tyckte att den var enkel att använda. Det är bara att dra upp den övre delen och det går bra även i vattnet då dina händer kanske är lite hala.

 • Från ålder: Nyfödd
 • Längd: 84 cm
 • Bredd: 49 cm
 • Material: Polypropen, TPE
6

Kaxholmen badbalja

Kaxholmen badbalja

Budget

Utmanare

10

Pris

6

Kapacitet

9

Användarvänlighet

7

Extra funktioner

8

Hållbarhet

8

Totalpoäng

Kaxholmen badbalja är en klassisk badbalja

Om du är ute efter den klassiska badbaljan med en fin form så är Kaxholmen ett möjligt alternativ. Vi ser denna balja för bad som en utmanare inom kategorin budget för att det rör sig om en så pass billig badbalja. Det är svårt att hitta lägre pris för så god kvalitet.

Det måste dock sägas att det bara är badbalja och inget mer. Den är ganska liten också så det här är ett bra köp om du är ute efter en smidig men enkel balja för de första månaderna eller tills barnet kan sitta upp i badstol.

Behöver du tillbehör till Kaxholmen?

Med tanke på att denna babybalja är särskilt bra för mindre barn så kan det absolut vara så att du vill ha tillbehör. Med stativ till baljan får du bättre ergonomi och så kan du köpa inlägget som gör att bebin ligger på ett säkert sätt under badet.

Det finns paket där alla tillbehör ingår. Dessa kan vara praktiska eftersom du då vet att du får rätt passform. Notera dock att priset stiger rätt så kraftigt när du lägger till stativ och babystöd. Om du redan har dessa hemma kanske du kan matcha och enbart köpa baljan.

8 frågor och svar om Kaxholmen badbalja

1. Vem passar Kaxholmen badbalja för?

Denna badbalja kan passa dig som har ett nyfött barn som behöver ett tryggt babybad. Formen är praktisk och du kan enkelt sköta det lilla barnets bad på ett smidigt sätt med eller utan stativ för baljan.

2.  Hur får jag ut vattnet?

Det finns avrinningsmöjligheter i baljan så du bör kunna tömma ut vattnet på ett smidigt sätt. Detta beror förstås lite på var du använder baljan. När vi använde på stativ så insåg vi att det enklaste var att ösa ut lite med kopp och sedan helt enkelt lyfta baljan och tömma. Det gick snabbast och var inte särskilt tungt.

3. Finns Kaxholmen baljan i flera färger?

Ja, du bör finna den i grått eller i vitt. Stjärnan som dekorerar insidan av baljan kommer att vara i motsatt färg, alltså grått mot vitt eller tvärtom.

Kaxholmen vit stjärna
Om badbaljan är grå kommer stjärnan att vara vit

4. Är stativet stabilt?

Om du köper till stativet som hör till denna badbalja så kommer du att få en stabil konstruktion. Den klarar upp till 30 kg vilket är mer än tillräckligt för det lilla barnet.

5. Var kan jag använda Kaxholmen?

Du kan ställa Kaxholmen direkt i badkaret vilket kan vara enklast men kanske inte så ergonomiskt. Eller så använder du ett stativ varpå du kan stå och bada barnet i vilket rum som helst. Det går också bra att ställa Kaxholmen direkt på en bänk som klarar vikten.

6. Är Kaxholmen bekväm?

Vi tycker att Kaxholmen är bekväm nog med tanke på priset. Med detta sagt så är det förstås så att du inte får egenskaper som halkskydd som du kan få med lite dyrare modeller.

7. Till vilken ålder kan jag använda Kaxholmen?

Kaxholmen passar bra för barnets första år. Därefter får du se på större badbaljor eller på möjligheten att bada barnet med badstol i badkaret.

8. Vad säger användare om Kaxholmen?

Många av de som har köpt Kaxholmen babybalja är mycket nöjda med den. En del tycker att den kunde vara lite större men när vi ser på omdömen från föräldrar till nyfödda så är de övervägande positiva.

 • Rekommenderad ålder: 0-1 år.
 • Mått: 53 x 29 x 83 cm

Hur valde vi bästa badbalja?

När det finns så många modeller så är det verkligen inte helt lätt att komma fram till bästa badbaljan. Från start hade vi diskussioner omkring vad som är bäst, med stativ, hopvikbar eller kanske allt i ett med skötbord och balja? Dessutom insåg vi ju att den som vill ha en badbalja enbart för de första månaderna har krav som skiljer sig från den som vill ha balja för bad för större barn.

De punkter vi har fokuserat på i vårt val är:

 • Form – Vi tycker att en balja för bad av barn ska ha en form som känns bekväm och som rymmer alldeles lagom mycket vatten för olika utvecklingsstadier. Insats för bad av nyfött barn har vi sett som ett plus.
 • Funktion – Vi har undersökt hur vi får i vatten och hur vi sedan tömmer samt var baljan ska stå. Kommer den att halka? Framförallt har vi sett på förväntad funktion. Vår badbalja bäst i test är inte den som har flest effekter och tillbehör utan snarare den som erbjuder användning och funktion som går att förstå.
 • Material – Här har vi tagit en titt på material hur det upplevs och om det är hållbart med tanke på miljö och klimat.
 • Säkerhet – Barn och balja ska inte halka! Dessutom ska inget glida omkring när vi flyttar och ändrar position. 
 • Omdömen – För att säkra oss om att vårt val av bästa balja för bad av bebis och barn är rimligt har vi jämfört med användarkommentarer. Vi har sett både på svenska användare och utländska för att få en riktigt bra bild av hur en viss modell upplevs.

Köpguide för badbalja – Hur väljer du bästa badbaljan för dig?

Nu borde det stå klart att det finns mycket att tänka på när du ska köpa badbalja. Många fokuserar uteslutande på form, storlek och funktion. Fast till syvende och sist så handlar det ju om vad du har behov av. Du kanske kommer att köpa badbalja till ett barn som redan sitter själv och då är det viktigt med gott om plats.

Låt oss ta en titt på några av de punkter som du bör tänka igenom innan du ser på badbalja bäst i test och surfar vidare för att beställa. Om du bara har god koll på dessa punkter så ökar chansen till att du köper rätt för dig och ditt barn.

Badbaljans form

Även om de flesta tänker på en klassisk, oval, badbalja när de hör ordet så finns det faktiskt badbaljor i alla tänkbara former. Och utformningen har faktiskt större betydelse än vad man skulle kunna tro. Det kan till exempel handla om sådana små, men smarta, detaljer som ett hål för upphängning eller en uttömningsventil i botten. En del har halkskydd i botten, integrerad eller tillhörande babyinsats eller hållare för tvål och schampo.

Badbaljaformen hänger alltså ofta ihop med badbaljans egenskaper. Det finns badbaljor som är hopfällbara vilket gör att de blir väldigt smidiga att förvara. Det här blir perfekt för det mindre badrummet där du inte vill ha babybadet framme dygnet runt. En hopfällbar badbalja är också perfekt om du vill kunna ta den med då du åker bort.

Storlek på badbaljan

När det gäller storleken så bör du fundera på hur gammalt barnet är, hur länge badbaljan ska kunna användas och hur stor badbalja du har plats för. Finns det ett upphängningshål så kan du förstås enkelt hänga upp baljan. Det spar plats på golvet när badbaljan inte används men det måste förstås finnas plats på golvet när badbaljan ska användas. Mät upp innan du beställer för att inte få en alldeles för stor badbalja!

Om du har badkar och bara har tänkt använda badbaljan under den första tiden så kan det passa bra med en liten badbalja. Till en nyfödd bebis bör du dock använda en babyinsats i badbaljan. Om denna inte kommer med baljan så ska du ta en titt på hur du kan använda en fristående insats.

När du vill använda samma balja för barnet som växer så är det förstås viktigt att det finns gott om plats även när barnet blir lite större och gärna plats för badleksaker också. Det kan dock vara bra att tänka på att det inte behövs någon enorm badbalja för att den ska kunna användas några år. En normalstor badbalja kan med stor sannolikhet användas tills barnet är åtminstone 3–4 år.

Tänk också på att badbaljor för större barn måste användas på ett säkert sätt. Barn ska inte simma själva förrän de är 12 år och simkunniga. En badbalja är inte en pool men även här måste du som förälder vara medveten om risker och se till att finnas nära när det större barnet badar på egen hand.

Funktion och egenskaper

Vilka egenskaper kan en badbalja ha och vilka behöver du? Faktum är att badbaljor kan ha en hel del olika egenskaper. Du kanske inte ens är medveten om vad som skulle kunna vara särskilt viktigt för dig.

Exempel på egenskaper är:

 • Halkskydd i baljan och på undersidan
 • Ventil för att tömma vatten
 • Slang för vattentömning
 • Hål för upphängning
 • Hopvikbar design
 • Plats för tvål och schampo
 • Stativ för högre position

Vilka egenskaper och funktioner som du kommer att behöva beror på barnets ålder och storlek, badrummets storlek, hur du vill stå när du badar barnet samt den budget du har för köpet. Vi tror att du vet vad du är ute efter. När du väl har kikat lite på möjliga egenskaper så inser du vad som kommer att passa bäst hemma hos er. Då är det bara att köra på bästa modellen inom denna kategori och se fram emot säkra och smidiga bad!

Badbaljor kan ha många olika egenskaper och utformningar, och det är bara du själv som kan veta vilken som passar bäst. Kanske kan en hopfällbar badbalja vara praktisk om badrummet är trångt, eller kanske vill du ha en som är enkel att tömma på vatten när barnet har badat klart. Fundera helt enkelt över vad du behöver, och vill ha, och utgå från det när du väljer badbalja till ditt barn.

Vanliga frågor och svar om badbaljor

Den bästa badbaljan för barn har rätt storlek, halkskydd och en form som gör det enkelt för den vuxne att hantera badet på ett säkert sätt. Bäst badbalja för dig beror på dina specifika krav men vi tror att ett av våra val kan bli perfekt för dig.

De flesta använder babybad under barnets första år. Det är också ganska vanligt att en större badbalja används vidare för lek upp till cirka 3 års ålder.

Det går förstås bra att duscha barnet direkt i badkaret med eller utan inlägg. Många föräldrar upplever dock att badstunden blir bra mycket trevligare och säkrare med en bra badbalja så det kan vara väl värt att ha denna med på inköpslistan inför barnets ankomst.

Dela dina tankar

Om du redan har provat så får du gärna dela med dig av din kunskap här!
Du kan också ställa frågor så försöker vi hjälpa till.

Denna webbplats använder cookies

Cookies ("kakor") består av små textfiler. Dessa innehåller data som lagras på din enhet. För att kunna placera vissa typer av cookies behöver vi inhämta ditt samtycke. Vi på Leadson AB, orgnr. 559366-9392 använder oss av följande slags cookies. För att läsa mer om vilka cookies vi använder och lagringstid, klicka här för att komma till vår cookiepolicy.

Hantera dina cookieinställningar

Nödvändiga cookies

Nödvändiga cookies är cookies som måste placeras för att grundläggande funktioner på webbplatsen ska kunna fungera. Grundläggande funktioner är exempelvis cookies som behövs för att du ska kunna använda menyer och navigera på sajten.

Funktionella cookies

Funktionella cookies behöver placeras för att webbplatsen ska kunna prestera som du förväntar dig, exempelvis så att den känner av vilket språk som du föredrar, för att känna av om du är inloggad, för att hålla webbplatsen säker, komma ihåg inloggningsuppgifter eller för att kunna sortera produkter på webbplatsen utefter dina preferenser.

Cookies för statistik

För att kunna veta hur du interagerar med webbplatsen placerar vi cookies för att föra statistik. Dessa cookies anonymiserar personuppgifter.

Cookies för personlig anpassning

För att ge dig en bättre upplevelse placerar vi cookies för dina preferenser