1. Hem
 2. >
 3. Barn & Familj
 4. >
 5. Bäst i test: Babyskydd – Babyskyddet som ger sinnesro!
BeSafe-iZi-Go-Modular-X1.jpg

Lyx

Cybex Cloud Z i-Size babyskydd bäst i test

Cybex Cloud Z i-Size

9

Mellan

Maxi-Cosi-Pebble-Pro-i-Size-bilbarnstol-bast-i-test

Maxi Cosi Pebble Pro i-Size

8.8

Budget

Maxi-Cosi CabrioFix-babyskydd-bast-i-test

Maxi Cosi CabrioFix

8.6

Inledning

Att ha ett ordentligt babyskydd i bilen är viktigt. Inte bara för barnets säkerhet utan också för din egen självbild som ansvarstagande förälder. Livets största rädsla är ju trots allt att få dömande blickar från andra föräldrar – FASA! För att du ska slippa det eländet (och ja, för att hålla ungen din säker), har vi här tagit fram årets bästa babyskydd – för din rätt till sinnesro! Söker du en större bilbarnstol kan du kolla in vårt test av bakåtvända bilbarnstolar samt vårt test av bältesstolar.

Här på Hemfakta har vi utsett Cybex Cloud Z i-Size till årets bästa babyskydd 2024! Här hittar du en perfekt balans mellan säkerhet och funktionalitet tack vare viloläget, rotationen och de höga sidokuddarna! 

Våra bilande experter har studerat skydd efter skydd för att tillslut landa i sex prima babyskydd l i olika prisklasser och för olika behov. För att du enkelt ska hitta rätt har vi delat upp dom i kategorierna Lyx, Mittemellan & Budget. Och du! Produkterna i detta test är inte testade av redaktionen (hur mycket vi än försökte kunde vi inte pressa ner oss i babyskydden) – bedömningen baseras istället på hundratals användaromdömen, noga jämförelser, tidigare testresultat, expertomdömen och recensioner om produkterna.

I jakten på det bästa babyskyddet har vi gjort en gedigen research. Vi har gått igenom konsumentupplevelser, labbtester och benat ut specifikationer – allt för att få en så tydlig bild det bara går av vad som faktiskt skiljer det skydd som är bäst från det som inte är det. När det kommer till babyskydd är trygghet, flexibilitet, bekvämlighet och funktioner avgörande komponenter. Med de sex babyskydd vi handplockat ovan känner vi oss trygga i att du inte kommer bli besviken.

Därför blev Cybex Cloud Z i-Size bäst i test

Bäst i test-vinnaren, Cybex Cloud Z i-Size, utmärker sig som det bästa babyskyddet 2024! Dess roterande mekanism, smarta viloläge och överlägsna säkerhetsfunktioner placerar det i topp. Trots den högre prislappen får det höga betyg över alla kategorier som komfort, användarvänlighet, säkerhet och hållbarhet. Cybex har skapat ett babyskydd som kombinerar teknologi och säkerhet på ett imponerande sätt vilket gör det till det optimala valet för föräldrar som söker det bästa för sitt barn.

1

Cybex Cloud Z i-Size babyskydd – Bästa babyskyddet 2024!

hem-fakta-bast-i-test-logo
Cybex Cloud Z i-Size babyskydd bäst i test

Lyx

Vinnare

8

Pris

9

Komfort

9

Användarvänlighet

10

Säkerhet

9

Hållbarhet

9

Totalpoäng

Motivering: Cybex Cloud Z i-Size babyskydd får höga poäng över hela linjen. Priset är högt, men det återspeglas i den höga komforten, användarvänligheten, säkerheten och hållbarheten. Den roterande mekanismen och det smarta viloläget ger extra bekvämlighet för både barnet och föräldern. Dess innovativa funktioner och överlägsna prestanda placerar den som bäst i Lyxklassen.

Högteknologiskt babyskydd! Pris ca. 3.000 kr.

Ett riktigt teknologiskt babyskydd var det här! Cybex Cloud Z i-Size har en roterande mekanism som ger barnet en bekvämare position samtidigt som det avlägsnar onödig belastning på barnets rygg när det ska lyftas in och ut ur bilen. Detta är en uppgraderad version till den prisbelönta föregångaren Cloud Q, men nu med hela 15 % mindre vikt. Cybex Cloud Z i-Size används ihop med isofixen Cybex Base Z som är enkel att installera och som ger trygga bilfärder. Det här babyskyddet har alla funktioner du kan önska dig: det är säkert och innovativt, har god komfort för barnet och är bekvämt för föräldern. Det har dessutom ett smart viloläge där skyddet kan lutas tillbaka i fullt liggläge.

 • Förankringsmetod: Isofixbas eller trepunktsbälte
 • Ålder: 0-24 månader (13 kg)
 • Barnets längd: 45–87 cm
 • Godkänd: UN R129/03 i-Size
 • Vikt stol: 4.6 kg
 • Roterbart: Ja, 180 grader
 • Förlängningsbart rygg-/nackstöd: Ja
 • Övrigt: Smart liggläge, Resesystem, kan fästas på CYBEX vagn

Fördelar 

 • Enkel att installera
 • Barnet sitter bekvämt och ergonomiskt
 • Väldigt säkert och robust
 • Väldigt enkel hantering

Nackdelar 

 • Inga kända nackdelar

Sammanfattning: För att skapa en bred bild av babyskyddet har vi hämtat cirka 150 recensioner från Pricerunner1 .

2

Bugaboo Turtle Air babyskydd Black

Bugaboo Turtle Air babyskydd Black bäst i test babyskydd

Lyx

Utmanare

8

Pris

7

Komfort

9

Användarvänlighet

9

Säkerhet

9

Hållbarhet

8.4

Totalpoäng

Motivering: Bugaboo Turtle Air erbjuder konkurrenskraftig prestanda och säkerhet, men komforten är inte lika imponerande som hos vinnaren. Trots det är det fortfarande ett högkvalitativt alternativ med relativt bra användarrecensioner och innovativa funktioner.

Ett ombonat babyskydd med markandens senaste säkerhetsstandard! Pris fr. 2700 kr.

Här har vi ett ultralätt likväl som robust babyskydd från Bugaboo på endast 3 kilo(!) som passar från nyfödd upp till ca 1 år (eller max 13 kilo). Denna nya Turtle air har uppdaterats till standarden R129 som är marknadens senaste säkerhetsstandard som garanterar bättre skydd genom sin positionering. Skalet, som är gjort av bland annat flygplansaluminium utmärker sig som både oerhört lätt och oerhört slitstarkt. Barnet skyddas mot stötar av Aeroflex Foam, ett lättviktsmaterial som fångar upp kraften och absorberar energin. I suffletten hittar du ett extra solskydd, du har ett babyinlägg för optimal sittposition och en tvättbar insats i merinoull som både är mjuk och skön och reglerar temperaturen.

 • Förankringsmetod: Isofixbas eller trepunktsbälte
 • Ålder: 0-24 månader (13 kg)
 • Barnets längd: 40 cm – 83 cm
 • Godkänd: Enligt senaste säkerhetsstandarden R129
 • Vikt stol: 3 kg
 • Roterbart: Roterbar bas kan köpas separat
 • Förlängningsbart rygg-/nackstöd: Ja
 • Övrigt: Babyinlägg i merinoull ingår, inbyggt solskydd, ultralätt

Fördelar 

 • Lättviktig och extremt enkel att flytta mellan bil och vagn
 • Kompakt
 • Mjuk och skön för barnet

Nackdelar 

 • Svårt att vika undan solskyddet
 • Barnets huvud faller fram när hen sover enligt en del användare

Sammanfattning: För att skapa en bred bild av babyskyddet har vi hämtat cirka 240 recensioner från Bugaboo2 .

Duellen

Lyx

Cybex Cloud Z i-Size babyskydd – Bästa babyskyddet 2024! vs. Bugaboo Turtle Air babyskydd Black

När vi jämför vinnaren i lyxklassen, Cybex Cloud Z i-Size, med utmanaren Bugaboo Turtle Air, ser vi att båda babyskydden erbjuder smidiga funktioner och bra säkerhetsstandarder. Cybex Cloud Z i-Size imponerar med sin roterande mekanism och smarta viloläge vilket ger extra bekvämlighet för både barnet och föräldern. Å andra sidan erbjuder Bugaboo Turtle Air ultralätt konstruktion och marknadens senaste säkerhetsstandard, vilket garanterar bättre skydd genom positionering.

3

Maxi Cosi babyskydd – Pebble Pro i-Size

Maxi-Cosi-Pebble-Pro-i-Size-bilbarnstol-bast-i-test

Mellan

Vinnare

9

Pris

9

Komfort

8

Användarvänlighet

9

Säkerhet

9

Hållbarhet

8.8

Totalpoäng

Motivering: Maxi Cosi Pebble Pro i-Size kombinerar högkvalitativ prestanda och säkerhet till ett överkomligt pris. Den får höga poäng över alla kategorier och är särskilt uppskattad för kombinationen av säkerhet och design. Det är ett prisvärt val för föräldrar som vill ha hög kvalitet till ett något lägre pris.

Flexibelt, säkert och bekvämt! Pris ca. 2.000 kr.

En av de senaste och mest högteknologiska babyskydden på marknaden, Pebble Pro, garanterar kidsens säkerhet och bekvämlighet på vägarna. Den är utvecklad enligt den senaste bilstolsstandarden och har ett integrerat minneskum för extra skydd. Med det medföljande inlägget kan du få ytterligare sidoskydd och en ergonomisk position. Det vadderade och justerbara nackstödet ger dessutom ett ultimat stöd för ditt barns huvud. Pebble Pro i-Size är enkel att använda tillsammans med en ISOFIX-bas eller bilens bälte, och installationen är lätt som en plätt med en hörbar och visuell bekräftelse på korrekt installation.

Detta babyskydd passar för spädbarn från födseln till att de är 75 cm långa. Så packa väskan, ladda upp barnet och rulla ut på vägarna med fred i sinnet!

 • Förankringsmetod: Isofixbas eller trepunktsbälte
 • Ålder: 0-1 år (12 kg)
 • Barnets längd: 45 cm – 75 cm
 • Godkänd: Enligt senaste bilstolsstandarden, TUV-certifiering
 • Vikt stol: 4.1 kg
 • Roterbart: Nej
 • Förlängningsbart rygg-/nackstöd: Nackstöd
 • Övrigt: Integrerat solskydd, Minnesknappar

Fördelar 

 • Hög kvalitet
 • Säker och robust
 • Bra kombination av säkerhet och design
 • Fungerar bra även för prematur-bebisar

Nackdelar 

 • Lite tung enligt vissa

Sammanfattning: För att skapa en bred bild av babyskyddet har vi hämtat cirka 130 recensioner från Maxi-Cosi3 .

4

Britax Römer Primo

Britax-Romer-Primo-babyskydd-bast-i-test-babyskydd

Mellan

Utmanare

9

Pris

8

Komfort

9

Användarvänlighet

9

Säkerhet

8

Hållbarhet

8.6

Totalpoäng

Motivering: Britax Römer Primo erbjuder god prestanda över hela linjen och är särskilt framstående för sin flexibilitet med flera monteringsalternativ och rotationsmöjlighet. Det är ett säkert och pålitligt val inom mellanklassen, även om det inte når samma höjder som vinnaren.

Ett säkert och flexibelt babyskydd! Pris ca. 1.500 kr.

Håll din bebe trygg, bekväm och säker med detta flexibla babyskydd! Detta skyddet har flera monteringslternativ som passar alla typer av bilar. Den går att fästa med bilens egna bälte eller Britax egna Primo-bas som du kan köpa till separat. Dessutom passar den Britax barnvagnar utan adapter. Babyskyddet är mjukt vadderat för barnets bekvämlighet och har en avtagbar klädsel. Här kan ditt barn frodas från att det är nyfött fram till att hen väger 13 kg.

 • Förankringsmetod: Bilens bälte eller Primo-bas från Britax
 • Ålder: 0-13 månader (13 kg)
 • Barnets längd: Uppgift saknas
 • Godkänd: ECE R44 Rev 04
 • Vikt stol: 4 kg
 • Roterbart: Ja, med Primo-bas
 • Förlängningsbart rygg-/nackstöd: Nackstöd
 • Övrigt: Solskydd, enkel att flytta mellan vagn och bil

Duellen

Mellan

Maxi Cosi babyskydd – Pebble Pro i-Size vs. Britax Römer Primo

I mellanklassen står vinnaren Maxi Cosi Pebble Pro i-Size mot utmanaren Britax Römer Primo Babyskydd. Maxi Cosi Pebble Pro i-Size imponerar med sin högteknologiska design, integrerade minneskum för extra skydd och användarvänlighet med ISOFIX eller bälte. Britax Römer Primo erbjuder god prestanda med flexibla monteringsalternativ och rotationsmöjlighet. Dock når den inte samma höjder som vinnaren när det gäller komfort och design.

5

Maxi Cosi CabrioFix

Maxi-Cosi CabrioFix-babyskydd-bast-i-test

Budget

Vinnare

10

Pris

9

Komfort

8

Användarvänlighet

8

Säkerhet

9

Hållbarhet

8.6

Totalpoäng

Motivering: Maxi Cosi CabrioFix erbjuder det bästa priset i förhållande till prestanda. Det är ett enkelt och pålitligt babyskydd som ger hög komfort till ett mycket överkomligt pris. Trots att kvalitén inte når samma nivå som vissa andra babyskydd i testet, är det ett utmärkt budgetalternativ.

Ett säkert, lätt och billigt babyskydd! Pris ca. 900 kr.

För dig som vill hålla kidsen säkra utan att behöva punga ut en förmögenhet är Maxi-Cosi CabrioFix din nya bästa vän! Det är ett av de lättaste skydden på marknaden, vilket gör det enkelt att använda stolen även utanför bilen. Den går även utmärkt att montera på flera olika barnvagnschassin. Maxi-Cosi CabrioFix är en kombination av funktionalitet, design och komfort. Den är utrustad med en borttagbar kudde som låter dig anpassa stolen till bebisens C-formade rygg. Ett mycket prisvärt och säkert babyskydd som är lätt att bära med sig, helt enkelt!

 • Förankringsmetod: Isofix eller bilens bälte
 • Ålder: 0-1 år (12 kg)
 • Barnets längd: 45-75 cm
 • Godkänd: i-Size-säkerhetsstandarder
 • Vikt stol: 3.2 kg
 • Roterbart: Nej
 • Förlängningsbart rygg-/nackstöd: Nej
 • Övrigt: Passar många barnvagnar, minnesknappar, stor sufflett

Fördelar 

 • Väldigt lättviktig och enkel att förflytta
 • Bekväm för barnet
 • Lätt att installera i bilen
 • Bra pris/kvaliteförhållande

Nackdelar 

 • Solskyddet är lite litet enligt vissa

Sammanfattning: För att skapa en bred bild av babyskyddet har vi hämtat cirka 200 recensioner från Babymarkt4 .

6

Axkid Babyfix

Axkid Babyfix (inkl. Isofix bas)-basta-babyskyddet

Budget

Utmanare

10

Pris

8

Komfort

8

Användarvänlighet

9

Säkerhet

7

Hållbarhet

8.4

Totalpoäng

Motivering: Axkid Babyfix erbjuder en bra balans mellan pris och prestanda inom budgetklassen. Dess höga sidoskydd och justerbara handtag ger extra flexibilitet. Även om det kanske inte känns lika premium som dyrare alternativ, är det en prisvärd och säker produkt.

En prisvärd lättviktare! Pris ca. 1.000 kr.

Ett annat skydd på den billigare sidan är Axkid Babyfix – ett säkert men billigt babyskydd som ger barnet det bästa skyddet i fordonet, inte minst på grund av dess höga sidoskydd. Utöver den höga säkerheten bjuder detta babyskydd på en mycket god komfort, detta tack vare de mjuka axelmuddarna och komfortabla nackkudden. Handtaget är justerbart i hela fem lägen vilket resulterar i att du kan använda stolen utanför bilen som tex. gungstol eller matstol. Sist men inte minst är Axkid Babyfix en lättviktare, vilket gör stolen enkel att bära med sig. Användare menar att stolen är bra, men inte känns lika kvalitativ som dyrare babyskydd.

 • Förankringsmetod: Isofix eller bilens bälte
 • Ålder: 0-1 år (13 kg)
 • Barnets längd: Uppgift saknas
 • Godkänd: Enligt ECE R44/04
 • Vikt stol: 3.5 kg
 • Roterbart: Nej
 • Förlängningsbart rygg-/nackstöd: Nej
 • Övrigt: Höga sidoskydd, stabil bas, smutståligt tyg

Duellen

Budget

Maxi Cosi CabrioFix vs. Axkid Babyfix

I budgetklassen jämför vi vinnaren Maxi Cosi CabrioFix med utmanaren Axkid Babyfix. Maxi Cosi CabrioFix sticker ut med sitt låga pris och lätta design, vilket gör det till ett prisvärt alternativ. Det erbjuder bra komfort och säkerhet även om kvaliteten kanske inte når samma nivå som lyxklassens alternativ. Axkid Babyfix är också prisvärd och erbjuder höga sidoskydd samt justerbart handtag. Även om det inte känns lika premium som andra babyskydd, är det en säker och kostnadseffektiv produkt.

Köpguide Babyskydd

Innan du köper ett babyskydd bör du kontrollera att stolen är certifierad med ett E-godkännande samt styrs av ECE-reglemente 44. Utöver detta ska babyskyddet gärna ha genomgått ett så kallat Plus Test, vilket specifikt är avsett för den svenska marknaden. Detta är med andra ord en garanti för att babyskyddets montering har blivit godkänd för samtliga platser i fordonet. Plustestet är även en garanti för att ditt barn inte utsätts för höga nackkrafter vid exempelvis en frontalkollision.

Följande punkter är bra att se över före köpet:

 • Montering: Hur monteras babyskyddet i bilen? Hur mycket utrymme fordrar babyskyddet?
 • Funktioner: Har babyskyddet funktioner som ställbart nackstöd, inbyggt solskydd eller kanske andra bra funktioner som underlättar bilfärden?
 • Användning: Är det enkelt att sätta i och tar ur barnet i babyskyddet och att fästa selen? Är det smidigt att bära med sig babyskyddet?

Det är mycket viktigt att du aldrig monterar babyskyddet vid en fungerande airbag. Utöver det, går det bra att placera barnet i framsätet, eftersom detta gör att du får bättre uppsikt över barnet. Dessutom är det fördelaktigt att ha barnet i framsätet då det finns mer benutrymme, vilket är behagligt vid långa åkturer.

Frågor och svar om babyskydd

I vårt test blev Cybex Cloud Z i-Size testvinnare, vilket berodde på dess funktionella och säkra egenskaper. Med Cubex kan du vara trygg i att ditt barn har det bekvämt, tryggt och säkert. Den är dessutom extremt enkel att installera, flytta på och anpassa.

Båda alternativ funkar bra, men sätter du babyskyddet i framsätet måste du vara säker på att koppla ur krockkudden.

Ja, eftersom många babyskydd har de rätta måtten som tillåter dig att ta med dem på flyget och ofta kan du låta barnet sitta i babyskyddet under flygresan.

 1. Pricerunner, 12/12-23 []
 2. Bugaboo, 12/12-23 []
 3. Maxi-cosi, 12/12-23 []
 4. Babymarkt, 12/12-23 []

Denna webbplats använder cookies

Cookies ("kakor") består av små textfiler. Dessa innehåller data som lagras på din enhet. För att kunna placera vissa typer av cookies behöver vi inhämta ditt samtycke. Vi på Leadson AB, orgnr. 559366-9392 använder oss av följande slags cookies. För att läsa mer om vilka cookies vi använder och lagringstid, klicka här för att komma till vår cookiepolicy.

Hantera dina cookieinställningar

Nödvändiga cookies

Nödvändiga cookies är cookies som måste placeras för att grundläggande funktioner på webbplatsen ska kunna fungera. Grundläggande funktioner är exempelvis cookies som behövs för att du ska kunna använda menyer och navigera på sajten.

Funktionella cookies

Funktionella cookies behöver placeras för att webbplatsen ska kunna prestera som du förväntar dig, exempelvis så att den känner av vilket språk som du föredrar, för att känna av om du är inloggad, för att hålla webbplatsen säker, komma ihåg inloggningsuppgifter eller för att kunna sortera produkter på webbplatsen utefter dina preferenser.

Cookies för statistik

För att kunna veta hur du interagerar med webbplatsen placerar vi cookies för att föra statistik. Dessa cookies anonymiserar personuppgifter.

Cookies för personlig anpassning

För att ge dig en bättre upplevelse placerar vi cookies för dina preferenser