1. Hem
 2. >
 3. Barn & Familj
 4. >
 5. Bäst i test: Babynest – För årets skönaste sovupplevelse!
IMG_0456-1-scaled.jpg

Lyx

Bäst i test babynest & sleepcarrier & babylift

Najell Babynest / SleepCarrier 

9.3

Mellan

Bäst i test babynest

Elodie Details Babynest

8.3

Budget

Bäst i test babynest

Liewood Gro

8

Inledning

Föräldralivet va – en svettig mix av skrik, gråt och kladdiga fingrar! Därtill ska man försöka klura ut hur i hela friden man ska kunna ge sitt lilla knyte den mest gosiga starten i livet. Well, we’ve got you covered – som det ju heter på amerikanska. Du behöver ett babynest! I vårt bäst i test hittar du en gó blandning av babynest, vissa kombinerade med en babylift, i alla möjliga prisklasser och mjukhetsgrader. Är du med? Här har vi dom: Årets bästa babynest 2024! 

Vi på Hemfakta har utnämnt Najell Babynest / SleepCarrier till årets bästa Babynest och Sleepcarrier 2024. Detta tack vara dess otroliga kombination av flexibilitet, säkerhet mångsidighet och hållbarhet – allt till ett rimligt pris. 

Våra experter har djupdykt i specifikationer, tidigare tester och användaromdömen och landat i sex babynest i olika prisklasser och för olika tillfällen. För att du enkelt ska hitta rätt har vi delat upp dom i kategorierna Lyx, Mittemellan & Budget. Och du! Behöver du ytterligare grejer som underlättar bebislivet kan du kolla in vårt bäst i test babysitter!

I jakten på det bästa babynestet har vi läst kundomdömen och gått igenom specifikationer och labbtester – allt för att få en så tydlig bild det bara går av vad som faktiskt skiljer det babynest som är bäst från det som inte är det. Med de sex babynest vi handplockat ovan känner vi oss trygga i att du och ditt barn kommer känna er väldigt trygga och nöjda.

Om du inte riktigt fått kläm på vilket babynest som passar just dig och din bebbe kommer här en nätt liten produktjämförelse som kan underlätta ditt val:

1

Najell Babynest / SleepCarrier – Bästa Babynest 2024!

hem-fakta-bast-i-test-logo
Bäst i test babynest & sleepcarrier & babylift

Lyx

Vinnare

9

Pris

10

Säkerhet

9

Hållbarhet/Miljö

9.3

Totalpoäng

Motivering: Najell SleepCarrier får höga betyg över hela linjen. Det är en multifunktionell produkt av hög kvalitet som erbjuder utmärkt säkerhet och är tillverkad av miljövänliga material. Dess flexibilitet och användbarhet i olika situationer ger den ett starkt helhetsbetyg.

Sov som en kung, även på språng! Pris ca. 1.600 kr.

Vi på Hemfakta har utsett Najell till årets bästa babynest! Detta är ett högkvalitativt, flexibelt och säkert babynest som även kan användas som sleepcarrier, babylift, mjukfilt, lekmatta och bärsele.

Säg hej till din nya kompanjon i den hektiska vardagen som småbarnsförälder! Från gymmet till restauranger, från promenader till familjemiddagar; Najell SleepCarrier anpassar sig till ditt liv som ingen annan. De praktiska handtagen gör det enkelt att flytta bebisen utan att störa den sköna sömnen. Och guess what? Det är inte bara ett babynest, utan även en mjuklift, lekmatta och bärsele. Här kan du alltså både ha bebisen nära dig och få lite mer frihet i vardagen. Najell är till för dig som vill ha en multifunktionell kompis i småbarnslivet!

 • Säkerhetstestad: Ja, enligt Europeisk standard för Barnartiklar & Europeisk standard för madrasser för barnsängar och spjälsängar
 • Material: 100 % Polyester och 100 % Bomull certifierade enligt ÖKO-TEX® Standard 100, klass 1
 • Flexibilitet/storlek: Passar i barnvagn
 • Särskilda egenskaper: Flera användningsmöjligheter, inbyggda handtag, integrerad sele

Fördelar

 • Älskar flexibiliteten och mångsidigheten
 • Uppskattar hur lätt det är att ta med sig babynestet

Nackdelar

 • För korta bärremmar enligt vissa användare
2

Easygrow Favn 

Easygrown babynest bäst i test

Lyx

Utmanare

9

Pris

9

Säkerhet

8

Hållbarhet/Miljö

8.7

Totalpoäng

Motivering: Easygrow Favn är en praktisk och säker produkt som erbjuder flexibilitet och användbarhet. Den är prisvärd och hållbar, men får något lägre betyg för miljövänlighet jämfört med Najell Babynest.

Bebislivets schweiziska armékniv för moderna föräldrar! Pris ca. 1.600 kr.

Letar du efter något mer än bara ett babynest? Grattis, du har hittat det! Easygrow Favn är som den mångsidiga schweiziska armékniven av babynest. Med smidiga handtag som gör det enkelt att lyfta och flytta bebisen är detta din ultimata kompanjon på resan eller på en promenad i parken. Det vecklas ut som en lekmatta, passar i de flesta barnvagnar och är dessutom extra säker då den är testad för farliga kemikalier och har andningsbar 3D-textil på sidorna. Vi älskar flexibiliteten och rekommenderar gärna den kompatibla EasyGrow åkpåsen för extra värme.

 • Säkerhetstestad enligt: EN1466: 2014 + AC: 2015, samt ytterligare vikttest av INTERTEK
 • Material: Yttertyg i polyester, innertyg i ekologisk bomull
 • Flexibilitet/storlek: Längd 73/125 cm, brädd 32/68 cm, höjd 21 cm, passar i de flesta barnvagnar
 • Särskilda egenskaper: Vecklas ut till lekmatta, kompatibel med andra Easygrow produkter

Duellen

Lyx

Najell Babynest / SleepCarrier – Bästa Babynest 2024! vs. Easygrow Favn 

Najell Babynest och Easygrow Favn är båda lyxalternativ med flera användningsområden. Najell sticker ut genom sin multifunktionalitet, inte minst då den även kan användas som babynest, sleepcarrier, babylift, mjukfilt, lekmatta och bärsele. Dess inbyggda handtag och integrerade sele möjliggör dessutom en enkel förflyttning utan att störa barnets sömn. Easygrow Favn liknar Najell i flexibilitet och säkerhet men sticker bland annat ut med sin andningsbara 3D-textil på sidorna som håller barnet i en jämn temperatur. Trots liknande funktioner sticker Najell, med sin stora mångsidighet, ut som testvinnare.

3

Elodie Details Babynest

Bäst i test babynest

Mellan

Vinnare

8

Pris

9

Säkerhet

8

Hållbarhet/Miljö

8.3

Totalpoäng

Motivering: Elodie Details kombinerar säkerhet med smart design och användarvänlighet. Den erbjuder god valuta för pengarna och är tillverkad av ÖKO-certifierad bomull, vilket är en fördel för miljön.

Fånga dom mysiga ögonblicken med Elodies Babynest med handtag! Pris ca. 1.000 kr.

Det här babynestet från Elodie kombinerar smart design och maximal säkerhet, vilket gör det till en praktisk följeslagare i vardagen. Rör dig från vardagsrum till sovrum utan besvär – och håll bebis trygg och nära. Den lätt men stadiga bottenplattan och mjuka skummadrassen borgar för trygghet och komfort, var du än befinner dig. Lägg till extra långa handtag och du har en produkt som är lätt att bära med sig, och som smidigt anpassar sig efter din livsstil. Förvara nappar och våtservetter i den smarta fickan. Dessutom är tyget av 100% bomull maskintvättbart. Vi är inte ensamma om att ge det höga betyg; användare och bäst i test-sidor ger det tummen upp när det kommer till säkerhet och användarvänlighet.

 • Säkerhetstestad: Ja, enligt EN1466:2014/AC:2015 och Oeko-Tex Standard 100
 • Material: Yttertyg: 100% Bomull | Stoppning: 100% Polyester
 • Flexibilitet/storlek: Längd: 78 cm, Bredd: 45 cm, Höjd: 16 cm, passar i de flesta barnvagnar
 • Särskilda egenskaper: Extra långa handtag, smart förvaringsficka, maskintvättbart överdrag
4

Najell Babynest Tulip

Bästa babynest

Mellan

Utmanare

8

Pris

9

Säkerhet

9

Hållbarhet/Miljö

8.7

Totalpoäng

Motivering: Najell Tulip är en mångsidig produkt som erbjuder säkerhet och miljövänliga material. Dess förmåga att växa med barnet och fungera som en co-sleeper är en stor fördel.

Ett vardagsnära skydd som följer barnets rytm! Pris ca. 1.000 kr.

När det kommer till bebisens säkerhet och bekvämlighet går ingenting före ett riktigt schysst babynest, och detta är det bästa babynestet för dig som söker ett babynest utan handtag. Najell Babynest Tulip är rena drömmen under småbarnsperioden – det växer med din lilla knodd, från nyfödd till skrikande 9-månaders-rebell. Behöver du en co-sleeper? Inget problem, Tulip sköter det också. Detta babynest är som skräddarsytt för moderna föräldrar; de låga men fasta sidorna gör den idealisk för nattamning. Och om det inte var nog, kommer det med miljövänliga och veganvänliga material.

 • Säkerhetstestad enligt: Oeko-Tex Class 1 Standard 100
 • Material: Huvudtyg 100% bomull, Luftnät 100% polyester, Fyllning 100% polyester, Madrass 100% PU
 • Flexibilitet/storlek: Max 43 x 88 cm
 • Särskilda egenskaper: Förlängningsbar, kan användas som co-sleeper, andningsbara airmeshsidor

Fördelar

 • Perfekt med förlängning
 • Mångsidig – passar perfekt både i spjälsäng och som portabel lösning

Nackdelar

 • Vissa användare önskar att den var lite bredare på insidan för att rymma ett växande barn

Duellen

Mellan

Elodie Details Babynest vs. Najell Babynest Tulip

Elodie Details Babynest och Najell Tulip fokuserar på användbarhet och säkerhet. Elodie Details erbjuder en smart design med extra långa handtag och förvaringsficka, medan Najell Babynest Tulip utmärker sig genom att växa med barnet och fungera som en co-sleeper. Båda betonar säkerhet och användarvänlighet, men Elodie Details sticker ut med extra smarta funktioner för förvaring. Liewood Gro är likaledes mångsidig och erbjuder flexibilitet som både babynest och babylift, men det rankas något lägre i betyg jämfört med de andra två.

5

Liewood Gro

Bäst i test babynest

Budget

Vinnare

8

Pris

8

Säkerhet

8

Hållbarhet/Miljö

8

Totalpoäng

Motivering: Liewood Gro är en flexibel produkt med inbyggda handtag och bra säkerhetsegenskaper. Den är prisvärd och enkelt att tvätta, vilket är en fördel för användbarheten.

Flexibelt babynest och babylift! Pris ca. 1.000 kr.

Liewood Gro Babynest är en dubbeldragare som både funkar som babynest och babylift. Ingen vill ju riskera att väcka sovande björnar, eller i det här fallet, ditt sovande barn. Här har du inbyggda handtag som gör övergången från säng till soffa till en dans på rosor – eller en dans på madrassen, kanske vi ska säga. Ligger ditt barn i sängen, på soffan eller i en kompatibel barnvagn? Oroa dig inte, det här babynestet har täckt alla baser. Och om olyckan skulle vara framme? Bara att slänga överdraget i maskinen, 30 grader och det är som nytt.

 • Säkerhetstestad enligt: EN1466:2014/AC:2015
 • Material: Överdrag av 100% ekologisk bomull, fyllning av 100% polyester (Oeko tex), madrass av 100% polyurethane. Bottenplatta i trä.
 • Flexibilitet/storlek: Användbar i säng, på soffa och i vissa barnvagnar
 • Särskilda egenskaper: Tvättbart överdrag, inbyggda handtag
6

Filibabba Babynest 

Bäst i test babynest

Budget

Utmanare

10

Pris

8

Säkerhet

8

Hållbarhet/Miljö

8.7

Totalpoäng

Motivering: Filibabba får högsta betyg för priset och erbjuder användarvänlighet och justerbarhet. Den är tillverkad av ekologisk bomull, vilket är en positiv miljöaspekt.

En billig oas av trygghet och komfort! Pris ca. 600 kr.

Detta är det bästa valet för dig som söker ett billigt babynest! Filibabba levererar ett babynest i ekologisk bomull som vinner på både form och funktion. Med det ultramjuka, satinvävda bomullsöverdraget och dess mjuka stoppning, blir det en drömplats för ditt barn att koppla av i. En unik dragkedjefunktion låter dig anpassa babynestet till din växande bebis, och när tiden är inne, kan det omvandlas till en praktisk sängkant. En annan highlight är det justerbara läderbältet vid änden, som inte bara adderar till designen men också förlänger livslängden på produkten.

 • Säkerhetstestad enligt: Uppgifter saknas
 • Material: 100% Ekologisk Bomull, Fyllning och madrass: 100% polyester och kallpressat skum
 • Flexibilitet/storlek: Justerbar storlek, mått 84 x 50 x 15 cm
 • Särskilda egenskaper: Avtagbar kant, Gots-certifierad bomull, Dragkedjefunktion för att anpassa som sängkant, Justerbart läderbälte i änden.

Duellen

Budget

Liewood Gro vs. Filibabba Babynest 

Filibabba Babynest utmärker sig i budgetklassen genom att erbjuda både bra funktion och form till ett överkomligt pris. Med en dragkedjefunktion för anpassning till en växande bebis och möjligheten att omvandlas till en sängkant, levererar Filibabba designmässigt. Även om dess säkerhet inte specificeras, rankas det högt för sin användarvänlighet och miljövänliga material. Jämfört med övriga testdeltagare är detta babynest perfekt för dig som vill komma billigt undan, och kan tänka dig att tumma lite på bland annat mångsidighet och flexibilitet.

Därför sticker bäst i test-vinnaren, Najell Babynest, ut

Bäst i test-vinnaren är Najell som utmärker sig med sin mångsidighet och användbarhet. Dess höga betyg inom säkerhet och miljövänliga material, tillsammans med dess flexibilitet och användbarhet i olika situationer, ger den en starkt betyg. Najells babynest fungerar både som bärsele, lekmatta, babylift och babynest, vilket ger föräldrar en otrolig flexibilitet i vardagen. Även om den har ett relativt högt pris överträffar dess fördelar dess nackdelar och gör det till det bästa valet!

Köpguide för babynest

Att hitta rätt bland alla babynest som finns i dag kan vara svårt, för även om de ofta ser ungefär likadana ut och fungerar för i stort sett samma sak, så finns det en hel del skillnader. Babynest kan ha många olika funktioner och egenskaper, de kan vara utformade på olika sätt och så vidare. Kort sagt – de kan vara olika bra, och bra på olika sätt. Här kommer vi att gå igenom tre saker som kan vara bra att fundera lite extra över när man ska köpa babynest.

Skillnaden på Babynest och Babylift

Babynest och Babylift är två produkter som används för att skapa en trygg och bekväm sov- eller vilo-miljö för spädbarn, men de har olika funktioner och användningsområden. Låt oss bryta ner skillnaderna så du kan bestämma vad som passar bäst för just ditt äventyr i föräldraskapet.

 • Babynest: Detta är en mindre, portabel sovplats som ofta används inuti en större säng, vagn eller spjälsäng för att ge bebisen en känsla av trygghet och närhet. Den är vanligtvis ovalformad med mjuka kanter och används i de första levnadsmånaderna.
 • Babylift: Denna produkt är designad för att lyfta och transportera en sovande eller vaken bebis. Den ser ut som en liten korg eller vagga med handtag och är oftast gjord av robusta material som kan tåla mer slitage än de andra två alternativen. Den är idealisk för användning i bilen eller när du flyttar bebisen mellan olika platser.

Snabbfakta:

 • Babynest: För sov- och vilostunder i hemmet eller på språng.
 • Babylift: Stabil och säker transport av bebisen, ofta med tyngre material.

Nu vet du! Oavsett ditt val, kommer någon av dessa två hjälpa dig och din lilla skatt genom de första månaderna av livets stora äventyr. Och PS: Idag finns det många produkter som fungerar som både babynest och babylift i ett!

Användningsområden

Även om babynest har ett huvudsakligt användningsområde, att skapa en trygg och mysig plats för bebisen att sova på, så kan de ha flera användningsområden än så. En del kan till exempel användas som babylift också, andra kan användas som sittstöd när barnet har blivit lite äldre och ska lära sig sitta.

Det är förstås inte säkert att man behöver några andra användningsområden, men om de behövs så kan det vara smart att välja ett babynest som kan användas på flera sätt. Det gör babynestet mer prisvärt, och kan också göra att det kan användas oftare eller mer – eller under en längre tid.

Storlek

Storleken kan variera lite mellan olika babynest, det finns lite mindre modeller som kan användas en kortare tid, och större modeller som har en längre användningstid. Många babynest går dock att öppna upp nedtill, vilket gör att de ändå kan användas en längre tid.

En mindre storlek kan också vara smidig om man vill ta med sig babynestet när man åker i väg, eftersom det gör babynestet enkelt att ta med. Det kan också vara bra om man enkelt vill kunna lägga undan babynestet när det inte används. Vilken storlek som passar bäst för era behov, eller om det ens har någon betydelse, vet du dock bäst själv.

Egenskaper

Babynesten kan ha många olika egenskaper – de kan vara tillverkade i ett material som bebisen kan andas igenom, de kan vara öppningsbara nedtill och de kan ha olika detaljer som ökar säkerheten, till exempel att de inte har några snören eller lösa delar, eller att snörena kan gömmas. Och detta är bara några av alla de egenskaper som finns. Fundera gärna över vilka du behöver, och kolla runt på olika babynest för att ta reda på vilka alternativ som finns.

Avslutande ord inför ditt köp av babynest

Att köpa babynest kan vara krångligt, och det kan vara svårt att veta vad man behöver. Även om alla fungerar på i stort sett samma sätt och har samma syfte, så finns det mycket som kan skilja dem åt. Allt från funktioner, egenskaper, utformning, övriga användningsområden, material och mer därtill kan variera.

När du ska köpa ett babynest kan det vara bra att först och främst fundera över vad du faktiskt behöver. Varför vill du ha ett och hur vill du kunna använda det? Kanske handlar det enbart om att bebisen ska ha en trygg plats att sova på, eller att spjälsängen ska bli mer ombonad. Kanske vill du använda det i liggvagnen?

Vilket babynest som passar bäst beror på hur det ska användas, hur länge du vill kunna använda det, vart det ska användas och vilka egenskaper och funktioner du önskar. Kanske behöver du ett som är enkelt att ta med när ni ska åka bort, eller enkelt flyttas emellan olika rum. Eller så ska det enbart användas i sängen. Det kan också vara så att du behöver andra användningsområden och egenskaper, för att kunna använda det på olika sätt. Men det är bara du själv som vet vad du behöver.

Om det bara ska användas under en kortare tid, eller endast i sängen, så kan det vara smart att välja ett lite billigare babynest – alla fungerar ungefär lika bra för syftet, men det finns fortfarande många olika att välja mellan, och du kan välja det du själv tycker ser bäst ut och har de egenskaper som ni behöver.

Frågor och svar om babynest

Babynest kan användas direkt när bebisen är nyfödd. Man kan såklart börja använda babynest senare, om man känner att man inte har användning för det i början.

Hur länge babynest används varierar en del, och beror på hur länge barnet gillar det och hur länge man själv känner att man har användning av det. Det beror också på hur det är utformat. Oftast används det första halvåret, ibland kortare tid än så och ibland betydligt längre – upp till något år.

Ett babynest kan behövas av flera anledningar, och i flera olika situationer. Det kan till exempel vara för att bebisen ska sova tryggt mellan föräldrarna, ligga säkrare på andra ställen eller sova bekvämare och mer ombonat i spjälsängen.

I vårt test blev Najell testvinnare, tack vare sin kombination av flexibilitet, mångsidighet och hållbarhet. Den erbjuder högsta säkerhet, mångsidighet och miljövänliga material till ett rimligt pris. Det är en multifunktionell produkt som passar för olika situationer och ger föräldrar flexibilitet och komfort i vardagen.

Denna webbplats använder cookies

Cookies ("kakor") består av små textfiler. Dessa innehåller data som lagras på din enhet. För att kunna placera vissa typer av cookies behöver vi inhämta ditt samtycke. Vi på Leadson AB, orgnr. 559366-9392 använder oss av följande slags cookies. För att läsa mer om vilka cookies vi använder och lagringstid, klicka här för att komma till vår cookiepolicy.

Hantera dina cookieinställningar

Nödvändiga cookies

Nödvändiga cookies är cookies som måste placeras för att grundläggande funktioner på webbplatsen ska kunna fungera. Grundläggande funktioner är exempelvis cookies som behövs för att du ska kunna använda menyer och navigera på sajten.

Funktionella cookies

Funktionella cookies behöver placeras för att webbplatsen ska kunna prestera som du förväntar dig, exempelvis så att den känner av vilket språk som du föredrar, för att känna av om du är inloggad, för att hålla webbplatsen säker, komma ihåg inloggningsuppgifter eller för att kunna sortera produkter på webbplatsen utefter dina preferenser.

Cookies för statistik

För att kunna veta hur du interagerar med webbplatsen placerar vi cookies för att föra statistik. Dessa cookies anonymiserar personuppgifter.

Cookies för personlig anpassning

För att ge dig en bättre upplevelse placerar vi cookies för dina preferenser