1. Hem
 2. >
 3. Skönhet
 4. >
 5. Bäst i test: Ansiktskräm – Dagkrämerna för mogen, torr, oren & känslig hud!
Skarmavbild-2023-08-14-kl.-16.34.08.jpg

Lyx

1.-Intensive-Moisture-Balance-100-ml-kopiera-1024×1024.jpg

Dermalogica Intensive Moisture Balance

9.2

Mellan

clarins-hydra-essentiel-cooling-gel-normalcombination-skin-50-ml-1 Bäst i test normal hud

Clarins Hydra-Essentiel

8.8

Budget

Maria Åkerberg Face Lotion More ansiktskräm återfuktande dagkräm

Maria Åkerberg Face Lotion More

9

Inledning

Är det dags att köpa en ny dagkräm? Men du är sugen på något nytt som ger huden glow nog att lysa upp ett helt rum? Jag med! Men vilken hudtyp har du? Vi ska nämligen börja där. Ansiktskrämer finns ju i olika varianter; ofta är dom återfuktande och skyddande, men beroende på om din hud är fet/oren och oljig, mogen, torr, normal, kombinerad eller känslig finns det hudkrämer som passar bättre och sämre. På marknaden finns en ocean dagkrämer, därför har vi listat en för varje hudtyp. Men sen väntar några ytterligare frågor; vill du ha en färgad dagkräm? En som mattar ner eller ger lyster? Ska det vara en dagkräm med spf och utan parabener? Ekologisk kanske? Vi ska se vad vi kan ordna! Även om alla dom där grejerna låter grymma så finns det faktiskt undantag när det blir bäst utan.

Vi på Hemfakta har utsett Intensive Moisture Balance ansiktskräm från Dermalogica till årets bästa ansiktskräm! En dygnet-runt-kräm som verkar på djupet och en storfavorit bland användarna! Här har du en grym ansiktskräm för dig med kraftigt uttorkad hud, men som gör sig lika bra för dig med känslig eller mogen hud!

Våra experter har provat sig fram, läst omdömen och skannat specifikationer – för att nu ha landat i fem grymma dagkrämer i olika prisklasser och för olika hudtyper. Oavsett om du är man eller kvinna eller nåt däremellan passar dessa dagkrämer utmärkt och med dom orden kickar vi igång detta ansiktskräm bäst i test!

1

Dermalogica Intensive Moisture Balance – Bästa Ansiktskrämen [current_year]!

hem-fakta-bast-i-test-logo
1.-Intensive-Moisture-Balance-100-ml-kopiera-1024×1024.jpg

Lyx

Vinnare

7

Pris

9

Hållbarhet/Miljö

10

Återfuktande förmåga

10

Användningsområden (dag/natt)

10

Passande för hudtyper

9.2

Totalpoäng

Motivering: En djupverkande allroundkräm som fungerar bra både dag och natt. Passar särskilt bra för torr, känslig eller mogen hud. Priset är på den högre sidan, men kvaliteten här rättfärdigar det.

Vi på Hemfakta har utsett Intensive Moisture Balance ansiktskräm från Dermalogica till årets bästa ansiktskräm! En dygnet-runt-kräm som verkar på djupet och en storfavorit bland användarna! Här har du en grym ansiktskräm för dig med kraftigt uttorkad hud, men som gör sig lika bra för dig med känslig eller mogen hud!

Det här är alltså en mjukgörande produkt som är framtagen för dig med torr hy eller känslig mogen hy. Den har en exklusiv blandning växtextrakt, antioxidativa vitaminer samt stärkande fuktgivare som återställer huden. Det här är en riktig klassiker från Dermalogica och är en storfavorit för många. Ansiktskrämen passar utmärkt på dagen, såväl som på natten. Krämen känns mycket behaglig när den appliceras på huden och du slipper lägga på flera lager för att huden ska kännas helt återfuktad. Grym ansiktskräm för dig med kraftigt uttorkad hud, men gör sig lika bra för dig med känslig eller mogen hud!

 • Storlek: Finns i olika storlekar
 • Passar dig med: Torr hy eller känslig mogen hy
 • Egenskaper: Återfuktar på djupet vilket gör den perfekt för torr hud
 • Viktiga ingredienser: En blandning av växtextrakt, antioxidativa vitaminer samt stärkande fuktgivare som återställer huden
 • Övrigt: Långvarig verkan. Kan användas både som dagkräm och nattkräm

Fördelar

 • Många användare med torr hud har rapporterat att denna kräm ger effektiv fukt och återfuktning, vilket hjälper till att lindra torrhet och stramhet i huden.
 • En del recensenter noterar att krämen har en lätt konsistens som absorberas snabbt, vilket gör den enkel att applicera och använda i daglig hudvård.
 • Vissa användare har uppskattat att produkten fungerar bra som en bas under makeup, vilket ger en jämn och återfuktad hud.
 • Krämen har fått beröm för att den passar bra för känslig hud och inte orsakar irritation.

Nackdelar

 • En mindre andel användare har uttryckt att priset på produkten är högt, vilket kan vara en nackdel för vissa konsumenter.

Sammanfattning: Vi baserar dessa för- och nackdelar på 732 recensioner hämtade från Pricerunner((Pricerunner, 2023-10-24)). Dessa recensioner ger en mångsidig inblick i användarnas erfarenheter med produkten.

2

Beauté Pacifique’s Super3 Booster

SUPER3 BOOSTER Bäst i test oren fet hy

Lyx

Utmanare

7

Pris

7

Hållbarhet/Miljö

10

Effektivitet mot åldersförändringar

8

Användningsområden (dag)

9

Passande för hudtyper

8.2

Totalpoäng

Motivering: En effektiv kräm för fet, oren och mogen hud. Bekämpar åldersförändringar och solskador väl, men är främst avsedd för daglig användning.

Super3 Booster är en riktig superkraft för din hud! Denna kräm innehåller inte bara en, utan två olika typer av A-vitamin som effektivt bekämpar åldersförändringar och solskador samt stärker en tunn och skör hud. Den är även perfekt för att behandla oren hud, med sina sebumreglerande ämnen och reparerande, antibakteriell propolis. Även för mogen och aknebenägen hud är Super3 Booster en höjdare som både reparerar och stärker. För en hud med inflammerade finnar eller en kraftigt solskadad hud, använd Super3 Booster dagtid. Men kom ihåg att skydda din hud med ett bra UV-skydd!

 • Storlek: 50 ml
 • Passar dig med: Fet, oren & mogen hud
 • Egenskaper: Sebumreglerande, reparerande, rynkreducerande, skyddande. Motverkar blank t-zon
 • Viktiga ingredienser: Två olika typer av A-vitamin som effektivt bekämpar åldersförändringar, sebumreglerande ämnen och reparerande, antibakteriell propolis
 • Övrigt: Bekämpar effektivt åldersförändringar och solskador, Förbättrar hudens klarhet

Fördelar

 • Användare med olika hudtyper har upplevt positiva resultat med denna kräm, inklusive fördelar som att behandla akneutbrott, hyperpigmenteringar och finnar.
 • Många användare noterar att krämen är mycket effektiv och att en liten mängd räcker långt, vilket gör den prisvärd.
 • En del recensenter berömmer krämen för att den är mild och inte irriterar även känslig hud.
 • Vissa användare upplever att krämen hjälper till att göra huden slätare och mer enhetlig.

Nackdelar

 • En användare nämner att krämen har en obehaglig lukt, vilket kan vara en nackdel för vissa användare.

Sammanfattning: Vi har bland annat hämtat recensioner från Pricerunner((Pricerunner, 2023-10-24)), Skin City((Skin City, 2023-10-24)) och Bangerhead((Bangerhead, 2023-10-24)). Antalet recensioner vi baserat dessa för- och nackdelar på uppgår till ca 60 stycken.

3

Clarins Hydra-Essentiel

clarins-hydra-essentiel-cooling-gel-normalcombination-skin-50-ml-1 Bäst i test normal hud

Mellan

Vinnare

8

Pris

9

Hållbarhet/Miljö

9

Återfuktande förmåga

10

Användningsområden (dag/natt)

8

Passande för hudtyper

8.8

Totalpoäng

Motivering: Utmärkt för normal hud, med stark återfuktande kapacitet. Dess förmåga att skydda mot “klimatchocker” och föroreningar är ett plus.

Hydra-Essentiel – din hud kommer att tacka dig! Denna hudvård är speciellt utvecklad för att stimulera hudens egen förmåga att återfukta sig själv, samtidigt som den ger skydd mot “klimatchocker” och föroreningar. Den är perfekt för den törstiga huden, med en smältande konsistens som ger en silkeslen känsla. Innehåller organiska ingredienser som Kalanchoe Pinnata (för intensiv fuktgivning), Organisk Perilla-olja (för lugnande effekt), Callicarpa (för att stimulera micro-cirkulationen) och Clarins anti-pollution komplex (för att skydda hudens barriärfunktion, skydd mot oxidativa skador och för tidigt åldrande). Värm en liten mängd i handflatorna och applicera morgon och/ eller kväll på ansikte och hals efter rengöring, eller när huden känns uttorkad och “stram”. Arbeta från ansiktets mitt och utåt. För ett förstärkt återfuktande resultat, använd Hydra-Essentiel Bi-Phase Serum.

 • Storlek: 
 • Passar dig med: Passar alla hudtyper, snäll mot dig med känslig hy
 • Egenskaper: Skyddar mot tufft väder och föroreningar, Lugnar och återuppbygger känslig hud
 • Viktiga ingredienser: Innehåller organiska ingredienser som Kalanchoe Pinnata (för intensiv fuktgivning), Organisk Perilla-olja (för lugnande effekt), Callicarpa (för att stimulera micro-cirkulationen) och Clarins anti-pollution komplex (för att skydda hudens barriärfunktion, skydd mot oxidativa skador och för tidigt åldrande)
 • Övrigt: Fungerar lika bra på dagen som på natten

Fördelar

 • Användare med olika hudtyper har rapporterat positiva resultat, inklusive de med torr hud som upplever ökad fuktighet och de med fet hud som märker en balanserad hudton.
 • Många användare har noterat att krämen har en lätt och behaglig doft som inte är överväldigande.
 • De flesta recensenter har kommenterat att krämen absorberas snabbt och lämnar huden känslig och återfuktad.
 • En del användare har funnit att krämen fungerar bra som en bra bas för makeup och bidrar till en jämn och fräsch look.

Nackdelar

 • Ett mycket fåtal användare har noterat att den nya formulan skapar irritation, vilket inte överensstämmer med deras förväntningar.

Sammanfattning: Vi har hämtat 567 recensioner från Pricerunner((Pricerunner, 2023-10-24)) och Clarins egen hemsida((Clarins, 2023-10-24)). Dessa recensioner ger en mångsidig inblick i användarnas erfarenheter med produkten.

4

Elizabeth Arden Eight Hour Cream Intensive Daily Moisturizer SPF15 50ml

Elizabeth Arden Eight Hour Cream Intensive Daily Moisturizer SPF15 50ml känslig hy

Mellan

Utmanare

10

Pris

7

Hållbarhet/Miljö

9

Lugnande förmåga

10

Användningsområden (dag/natt)

8

Passande för hudtyper

8.8

Totalpoäng

Motivering: Perfekt för känslig hud med sitt lugnande och återuppbyggande egenskaper. Prisvärd och passar bra för både dag och natt.

Elizabeth Arden Eight Hour Cream Intensive Daily Moisturizer SPF15 är en klassisk universell skönhetskräm som passar utmärkt för dig med känslig hy. Krämen hjälper  till att lindra hudirritationer samtidigt som den lugnar, skyddar, återuppbygger och hjälper mot torr hud. Detta gör Elizabeth Arden Eight Hour Cream Intensive Daily Moisturizer till den perfekta dagkrämen för dig med känslig och trött hud som är i behov av en lugnande hud-cocktail.

 • Storlek: 50 ml
 • Passar dig med: Alla hudtyper, perfekt för dig med känslig hy
 • Egenskaper: Lugnar och återuppbygger känslig hud, Motverkar torrhet
 • Viktiga ingredienser: SPF
 • Övrigt: Fungerar lika bra på dagen som på natten. Godkänd av the Skin Cancer Foundation.

Fördelar

 • Användare med olika hudtyper, inklusive torr och känslig hud, har upplevt att produkten ger bra återfuktning och skydd.
 • Många användare har noterat att krämen absorberas snabbt utan att lämna en fet känsla på huden.
 • Den inbyggda solskyddsfaktorn SPF 15 har uppskattats av användare som värdesätter hudskydd mot solens skadliga strålar.
 • En del användare har kommenterat att produkten fungerar bra som en bas för smink och hjälper till att få sminket att hålla sig längre.

Nackdel

 • Vissa användare har noterat att krämen har en något tjockare konsistens, vilket kan vara mindre bekvämt för vissa.

Sammanfattning: Antalet recensioner som dessa för- och nackdelar baseras på är cirka 300 stycken och hämtade från Pricerunner((Pricerunner, 2023-10-24)) och Elizabeth Ardens egen hemsida((Elisabeth Arden, 2023-10-24)).  Dessa recensioner ger en mångsidig inblick i användarnas erfarenheter med produkten.

5

Maria Åkerberg Face Lotion More

Maria Åkerberg Face Lotion More ansiktskräm återfuktande dagkräm

Budget

Vinnare

9

Pris

10

Hållbarhet/Miljö

9

Uppstramande förmåga

10

Passande för mogen hud

7

Användningsområden

9

Totalpoäng

Motivering: En prisvärd, ekologisk ansiktskräm med bra uppstramande egenskaper särskilt för mogen hud.

Den här ansiktskrämen från Maria Åkerberg ger en återfuktad, uppstramad och frisk effekt på huden. Den här krämen har vunnit flera priser för att vara en bra och effektiv ansiktskräm och det är verkligen en kräm som tål tidens tand för den är minsann lika bra idag! Vi tycker att ansiktskrämen känns mild samtidigt som den är väldigt djupverkande, och den är speciellt utformad för mogen och slapp hy. Ansiktskrämen gör huden extra spänstig och ökar elasticiteten, vilket ger en piggare och friskare hy. Vi uppskattar att denna ansiktskrämen innehåller ekologiska ingredienser såsom eteriska oljor av ros såväl bergamott, nyponfröolja, rödklöverextrakt, och gurkörtsolja. Ett annat plus är att krämen dessutom är prisvärd.

 • Storlek: 50 ml eller 100 ml
 • Passar dig med: Mogen och slapp hud
 • Egenskaper: Mjukgörande och uppstramande
 • Viktiga ingredienser: Innehåller ekologiska ingredienser såsom eteriska oljor av ros såväl bergamott, nyponfröolja, rödklöverextrakt, och gurkörtsolja
 • Övrigt: Prisvärd och prisvinnande

Fördelar

 • Användare med olika hudtyper, inklusive torr och känslig hud, har upplevt att denna kräm återfuktar och gör huden mjuk.
 • Många recensenter noterar att krämen absorberas snabbt av huden, vilket gör den enkel att använda både dag och natt.
 • Vissa användare uppskattar att produkten innehåller naturliga ingredienser och är fri från parfym.

Nackdelar

 • En del användare har påpekat att doften av krämen kan vara för stark eller obehaglig.

Sammanfattning: Källorna vi baserar dessa för- och nackdelar på uppgår till ca 100 stycken och är hämtade från Lyko((Lyko, 2023-10-24)) och Skincity((Skincity, 2023-10-24)).

Jämförelse av ansiktskrämerna i testet

När vi granskar dessa fem ansiktskrämer, ser vi olika egenskaper som gör var och en av dem unik. Låt oss jämföra vinnaren och utmanarna för att se vad som skiljer dem åt och varför en kräm är vinnaren medan de andra är utmanare. Vi kommer också att fokusera på vad som gör Dermologica Intensive Moisture Balance till den bästa i testet.

Vinnaren: Dermologica Intensive Moisture Balance

Dermologica Intensive Moisture Balance är vår vinnare i detta bäst-i-test av dagkrämer och den specificerar sig på just torr hud, vilket är ett vanligt problem i vårt skandinaviska klimat. Den utmärker sig med sin djupverkande återfuktning och förmåga att återställa hudens fuktbalans. Krämen innehåller en imponerande blandning av växtextrakt, antioxidativa vitaminer och fuktgivande ämnen, vilket gör den perfekt för torr och känslig mogen hud.

Jämförelse av Utmanarna: Beauté Pacifique’s Super3 Booster, Clarins Hydra-Essentiel, Elizabeth Arden Eight Hour Cream Intensive Daily Moisturizer SPF15 och Maria Åkerberg Face Lotion More

Beauté Pacifique’s Super3 Booster är utmärkt för fet, oren och mogen hud. Den innehåller två olika typer av A-vitamin och har sebumreglerande egenskaper. Den är effektiv på att bekämpa åldersförändringar och solskador. Clarins Hydra-Essentiel passar alla hudtyper och ger skydd mot tufft väder och föroreningar. Den är speciellt utformad för att stimulera hudens naturliga återfuktning och innehåller organiska ingredienser som ger intensiv fukt – ett bra alternativ för dig som inte har några specifika hudproblem men som vill skydda och återfukta. Elizabeth Arden Eight Hour Cream Intensive Daily Moisturizer SPF15 är perfekt för känslig hud och hjälper till att lindra hudirritationer samtidigt som den skyddar och återuppbygger huden. Den innehåller även SPF15 för skydd mot solens skadliga strålar. Maria Åkerberg Face Lotion More är ekologisk, återfuktande och uppstramande. Den är särskilt lämplig för mogen och slapp hud och innehåller naturliga ingredienser som ros och bergamottolja.

Varför bäst i test-vinnaren, Dermologica Intensive Moisture Balance, sticker ut:

Dermologica Intensive Moisture Balance utmärker sig genom att erbjuda djupverkande återfuktning och återställa hudens fuktbalans. Dess imponerande ingredienser ger näring åt torr och känslig mogen hud på ett enastående sätt. Krämen är också mångsidig och kan användas både som dagkräm och nattkräm. Trots dess högre pris är dess kvalitet och prestanda väl värd investeringen.

Så där har du det, en jämförelse av de olika ansiktskrämerna i vårt bäst-i-test. Dermologica Intensive Moisture Balance visar sig vara den bästa valet för torr och känslig mogen hud på grund av dess enastående återfuktande förmåga och högkvalitativa ingredienser.

Köpguide Ansiktskräm:

 1. Hudtyp:
  • Torr hud: Sök efter krämer som innehåller ingredienser som hyaluronsyra, glycerin och ceramider. Dessa ingredienser hjälper till att hålla huden hydratiserad.
  • Fet hud: Satsa på oljefria och icke-komedogena (som inte blockerar porerna) produkter. Ingredienser som niacinamide kan hjälpa till att reglera oljeproduktionen.
  • Känslig hud: Se upp för parfymfria och hypoallergeniska produkter. Undvik också produkter med alkohol och andra irriterande ämnen.
  • Kombinerad hud: Du kan behöva olika produkter för olika delar av ditt ansikte, eller välj produkter som är utformade speciellt för kombinerad hud.
 2. Solsskydd: Det är alltid bra att välja en dagkräm med SPF (solskyddsfaktor) för att skydda huden mot solens skadliga UV-strålar.
 3. Ålderande hud: Om rynkor eller åldersfläckar är ett bekymmer, sök efter krämer som innehåller retinol, peptider, antioxidanter eller alfa-hydroxidsyror.
 4. Särskilda bekymmer:
  • Akne: Se efter produkter som innehåller salicylsyra eller benzoylperoxid.
  • Rödhet: Produkter med niacinamide, grönt te-extrakt eller lakritsextrakt kan hjälpa.
 5. Ingredienser att undvika: Om du har känslig hud eller bara vill vara försiktig, bör du undvika parabener, syntetiska färgämnen, sulfater och ftalater.
 6. Budget: Det finns effektiva ansiktskrämer i alla prisklasser. Bestäm din budget i förväg och läs recensioner för att hitta den bästa produkten inom ditt prisklass.
 7. Ekomärkning: Om det är viktigt för dig, leta efter produkter som är ekologiskt certifierade eller har andra miljömärkningar.
 8. Varumärkespreferenser: Vissa människor har specifika varumärkespreferenser baserade på tidigare erfarenheter. Det kan vara värt att prova några olika märken för att hitta den som passar bäst för din hud.
 9. Förpackning: Krämer i pumpflaskor eller tuber är ofta mer hygieniska än burkar, eftersom de minimerar exponeringen för bakterier.
 10. Recensioner: Innan du köper, läs recensioner från andra kunder. Deras feedback kan ge insikt i hur produkten fungerar för olika hudtyper.

Kom ihåg att även om en produkt inte fungerar för dig, betyder det inte att den är dålig. Hudvård är mycket personligt, och det som fungerar för en person kanske inte fungerar för en annan. Det kan vara en process av försök och fel för att hitta den bästa produkten för din hudtyp och behov.

Gör dig själv en tjänst – Ta hand om huden!

Du har säkert hört om att det är viktigt att man tar väl hand om sin hud. Är man ung ska man heller inte skjuta detta på framtiden, då den hudvårdsrutin man har som ung utgör grunden för hur ens hud kommer att må när man blir äldre. Tar man väl hand om sin hud så är det lättare att hålla huden fräsch och välmående. Är man däremot lat med sin hudvårdsrutin när man är yngre så kommer huden också vara i behov av mer avancerad hudvård längre fram i framtiden.

Så hittar du den bästa ansiktskrämen för mogen hy

En bra ansiktskräm vårdar och återfuktar din hud, tar hand om skavanker och problemområden, samt ger huden lyster. Det är mycket viktigt att välja rätt ansiktskräm för din hudtyp. En bra utgångspunkt är därmed att starta med att ta reda på vilken slags hudtyp du har för att därefter påbörja jakten på den ansiktskräm som passar just dig. För att enklast ta reda på hur huden din mår och vad du har för hudtyp så är det smart att boka in en tid hos en hudterapeut. Då kan du vara säker på att väl en grundlig genomgång av din huden, samtidigt som du får svar på dina frågor med hänsyn till din hudtyp. Du kan också läsa längre ned på sidan om de olika hudtyperna för att skapa dig en bättre uppfattning om vad som skiljer dem åt.

Det är en god idé att välja en ansiktskräm som håller en bättre kvalitet, eftersom bättre krämer ofta får huden till att må bättre. För många är det inte tillräckligt med en ansiktskräm man köper i matbutiken, men för andra personer är detta nog. Det är helt beroende på hur avancerad hudvård du är ute efter.

I vårt ansiktskräm bäst i test har vi sammanställt en rad olika krämer som passar olika hudtyper för att det ska bli enklare för dig att välja rätt kräm. 

Återfuktande ansiktskräm eller ansiktskräm för känslig hy?

Torr hudtyp

Om du upplever att du har torr hudtyp så är det viktigt välja en ansiktskräm som återfuktar din hud på djupet. Personer med torr hy har ofta nästan helt osynliga porer, och din hud är ofta mindre elastisk samtidigt som du har mer synliga linjer. Din hud kan lätt spricka och bli irriterad. Har du extremt torr hud kan det också vara smart att använda en booster + serum under din ansiktskräm. 

Fet/oljig hudtyp

Du som har en fet och oljig hudtyp vill med största sannolikhet inte använda dig av feta produkter, men tänk på att du fortfarande behöver fukt! Använd återfuktande och lätta produkter som inte torkar ut huden eftersom detta ofta kan förvärra huden. Oljig hy kan även förändras beroende på väder, luftfuktighet eller årstid. 

Känslig hudtyp 

Har du känslig hud bör du vara extra försiktig med alltför aktiva hudvårdsprodukter. Du ska vara varsam med att testa syror, parfymerade men även de “billigare” hudvårdsprodukterna med sämre kvalitet. Är din hud extremt känslig så ska du välja ett dermatologiskt hudvårdsmärke med bra ingredienser.

Mogen hudtyp

Det viktigaste för en mogen hud när det kommer till ansiktskrämer är att välja en produkt med extra mycket fukt och som innehåller aktiva ingredienser som slätar ut huden. Satsa gärna på produkter mot åldrandet som: “anti-aging”, repair” och “defence”. Dessa krämer hjälper till att göra så att synliga tecken på åldrande försvinner, exempelvis fina linjer, rynkor eller andra slags fläckar.

Så viktig är en ansiktskräm

En undersökning som gjorts av Kronans Välmåendeindex visar att bara var tredje svensk använder en ansiktskräm och enbart var fjärde person rengör sitt ansikte regelbundet. Unga kvinnor mellan 25-34 år hör till åldersgruppen som är bäst på att rengöra ansiktet. (Källa: My Newsdesk Här)

Vi alla kan bli bättre på att ta hand om vårt ansikte. En ansiktskräm är nödvändigt för att kompensera för hudens naturliga fuktbarriär som förstörs när vi tvättar ansiktet. Vi alla har en helt naturlig fuktbarriär, men denna bryts ner när vi tvättar oss med tvål eller ansiktsrengöring. Att återskapa barriären tar flera dagar, men innan dess så har vi med säkerhet hunnit tvätta ansiktet många gånger om.

För att din hy ska bibehålla sitt välmående är det därför nödvändigt att återfukta huden med jämna mellanrum med en bra ansiktskräm.

Frågor och svar om ansiktskrämer

Mängden ansiktskräm du ska använda beror helt på ditt individuella behov, och har du en kräm som inte är tillräckligt fuktrik för din hy kommer du behöva att du applicera flera gånger.

En öppnad förpackning ansiktskräm håller mellan 9–18 månader. Sen beror det på hur krämen har förpackats. Allra bäst är ansiktskräm i pumpförpackning.

En ansiktskräm appliceras på ett rent ansikte morgon och kväll för att återfukta och återuppbygga huden.

I vårt test hittar du Maria Åkerbergs Face Lotion More som ger en återfuktad, uppstramad och frisk effekt på huden. Den här krämen har vunnit flera priser för att vara en bra och effektiv ansiktskräm. Vi tycker att ansiktskrämen känns mild samtidigt som den är väldigt djupverkande, och den är speciellt utformad för mogen och slapp hy. Ansiktskrämen gör huden extra spänstig och ökar elasticiteten, vilket ger en piggare och friskare hy.

Dela dina tankar

Om du redan har provat så får du gärna dela med dig av din kunskap här!
Du kan också ställa frågor så försöker vi hjälpa till.

Denna webbplats använder cookies

Cookies ("kakor") består av små textfiler. Dessa innehåller data som lagras på din enhet. För att kunna placera vissa typer av cookies behöver vi inhämta ditt samtycke. Vi på Leadson AB, orgnr. 559366-9392 använder oss av följande slags cookies. För att läsa mer om vilka cookies vi använder och lagringstid, klicka här för att komma till vår cookiepolicy.

Hantera dina cookieinställningar

Nödvändiga cookies

Nödvändiga cookies är cookies som måste placeras för att grundläggande funktioner på webbplatsen ska kunna fungera. Grundläggande funktioner är exempelvis cookies som behövs för att du ska kunna använda menyer och navigera på sajten.

Funktionella cookies

Funktionella cookies behöver placeras för att webbplatsen ska kunna prestera som du förväntar dig, exempelvis så att den känner av vilket språk som du föredrar, för att känna av om du är inloggad, för att hålla webbplatsen säker, komma ihåg inloggningsuppgifter eller för att kunna sortera produkter på webbplatsen utefter dina preferenser.

Cookies för statistik

För att kunna veta hur du interagerar med webbplatsen placerar vi cookies för att föra statistik. Dessa cookies anonymiserar personuppgifter.

Cookies för personlig anpassning

För att ge dig en bättre upplevelse placerar vi cookies för dina preferenser