Alla Hjärtans dag – Presenterna som chockar, knockar och får fjärilarna att fladdra!

Har du också någon du tycker lite extra om? Någon du vill hylla för det fina den bidrar med i livet? Ja men då finns det ju en dag bättre än alla andra som vi kallar Alla Hjärtans Dag! Valentines day – eller Valentindagen på svenska, Sankt Valentins, ja du hajjar. Vare sig det är brorsan, morsan, kärestan eller dig själv (den livslånga kärleken) kan det där med gåvor vara klurigt! Varje år samma sak: Vad ska jag köpa i All Hjärtans Dag present? Vad för slags kärleksgåva? Ja men nu förstår du, har geniknölarna gnuggats ner till platta mattor, vi har samlat våra Alla ❤-dag tips och idéer och det har blivit dags att bränna av listan vi kallar: Bästa alla hjärtans dag presenterna 2023! Och vi tycker det är dags att vara lite kul och kreativ, 2023 är året vi gör alla hjärtans dag rolig!

Så vad är den bästa alla hjärtans dag presenten? Till pojkvännen, flickvännen, partnern, mamman eller dig själv? Är det en pryl, en upplevelse, en dikt eller en Alla Hjärtans Dag hälsning på ett vackert kort? Ja allihop bär ju på kvalitéer så där får du känna vad som passar bäst – men människor kommer alltid varandra närmre om det finns en liten utmaning med i gemet, så ha det i åtanke! Är du på en dejt är det faktiskt så att om ni båda är med om något nytt och kul träder en sjuhelsikes kemi in och styr upp så ni i princip blir kärare än någonsin! Det kan ju vara värt att ha i bakhuvudet, framförallt när det kommer till bästa presenten till flickvännen, pojkvännen eller personen du håller kär! Choklad, vin, blommor och smycken i all ära, men här kommer några alternativa grejer ni kan njuta av tillsammans den 14e februari! Och du: Glad Alla Hjärtans Dag!

Bästa Alla hjärtans dag-presenterna 14 februari 2023

Bästa presenten Lyx

Folkrace – Bästa alla hjärtans dag presenten 2023!

För pojkvännen, flickvännen och könsneutrala (människosläktet kort & gott)

Fart ända in i garaget! Här snackar vi oförglömlig romantik! 1795 kr. Pris/person

Folkrace bästa alla hjärtans dag presenten 2023
Ja ett rasande tempo i ombyggda gamla Volvobilar – vem vill inte uppleva det med sin favorit? Är det någon gång man ska köra så det ryker är det väl nu, och är du nojig att aktiviteten inte passar dina älskling kan jag berätta att folkrace – det gillar alla! Det har blivit omåttligt populärt för att det är så sjukt kul. En garanterat oförglömlig upplevelse med den du håller kär!

Boka på:

 

Utmanare Lyxklassen: DYSON V15 Detect Absolute Skaftdammsugare

Presenten som passar den äldre, den yngre och mittemellan!

Det är ALDRIG ute att köpa något man vill ha och alla vill ha en Dyson!  Pris fr. 7700 kr. 

Dyson v15 bästa alla hjärtans dag presenten lyx
Nej, och det är heller aldrig ute att köpa något man behöver, och är det dessutom i kombination med någon man verkligen vill ha (alla vill ha en dyson) då skriker det alla hjärtans dag i mina öron. Den här snygga, mångsidiga, geni-dammsugaren får en att vilja dansa under tiden man städar – och sen kan man äta en romantisk alla hjärtans dag middag rätt på golvet för det är så förbannat rent! Dyson fångar upp allt osynligt damm med sin superlaser. Den är sladdlös, mäter och räknar och ökar sugkraft vid behov. Den fångar upp 99,99% av alla mikroskopiska partiklar och allergener så små som 0,3 mikrometer – och släpper ut renare luft! Sexigt om du frågar mig! Dessutom har den ett smidigt click-in batteri i upp till 60 minuter.

Pris och mer information:

 

Utmanare Lyxklassen: Miniprojektor

Kärleksgåvan för honom, henne & henom!

Vart ni än befinner er – släng upp en film på väggen!  Pris fr. 2400 kr. 

Viewsonic Projektor M1-mini-plus LED bästa presenten
Ja så traskar ni ute i i det vitklädda landskapet men en termos fylld av varm choklad. Solen har gått ner och ni hittar en perfekt vit husvägg med en gnistrande sjö i kulissen. Du slänger ut (den vattentäta) filten och ur bakfickan fiskar du upp den här turkosa lilla dosan. Vad är det nu då? Jo, en LED-projektor – och vips ligger ni där i vinterlandet och kollar Love Actually så det står härliga till!

Visst är det en bra present? Vem vill inte kunna erbjuda underhållning i form av storfilm på nästan vilken plats som helst! ViewSonic M1 Mini Plus är den ultimata lilla projektorn för alla dina underhållningsbehov! Med dess inbyggda batteri och kompatibilitet med nätenhet, kan du ta den med dig vart du än går och ha timslång underhållning utan att behöva oroa dig för en trasslig nätkabel. Dess lätta vikt och små mått gör det enkelt att förvara den i din handväska eller ryggsäck, perfekt för resor eller utflykter. Med ett integrerat intelligent stativ, kan du enkelt ställa in projektorn precis som du vill, samtidigt som det fungerar som ett linsskydd. Den inbyggda JBL-högtalaren med Bluetooth ger ett kristallklart ljud, medan USB-läsaren möjliggör uppspelning av ditt favorit multimedia. Du kan även använda M1 Mini Plus som Bluetooth-högtalare för att streama musik från din smartphone. Och det bästa av allt? M1 Mini Plus är kompakt och lätt och kan användas överallt, från barnkammaren till trädgården, campingen eller hotellrummet. Med inbyggd smart Wi-Fi-anslutning, kan du även streama dina favoritfilmer och TV-serier från plattformar som YouTube och Netflix.

Mått: 110 mm x 104 mm

Pris och mer information:

 

Bästa presenten Mittemellan

Vinnare mellanklassen: Standup med middag – psst: Passar Alla!

Vad är härligare än att skratta hejdlöst ihop? 650 kr. Pris/person

standup middag alla hjärtans dag bästa presenten
Det finns faktiskt något megahärligt med att gå på standup med sin favvo. Att skratta högt och ohämmat tillsammans (eller himla med ögonen till varann om någon inte håller måttet) är verkligen förenande! För 650 spänn per skalle väntar ett skrattfyllt äventyr och trerätters middag! Jag hade blivit så glad. Aktiviteten pågår ca 4 timmar.

Boka på:

 

Utmanare Mittemellan: Portabel brandstege

Den givna presenten till kärestan!

Vad är finare att ge sitt hjärta än en livförsäkring? Pris fr. 800 kr. 

Housegard Brandstege alla hjärtans dag present bästa livförsäkringen
Visste du ens att det fanns såna här? Genialt. Har du tänkt på hur du och dina nära löser biffen om lågorna kommer? Är det inte en självklar present till dig själv eller en kärlek? Ge bort en enkel livförsäkring! Ge bort en Portabel brandstege! Du hänger brandstegen, som är försedd med kraftiga krokar, över fönsterkarmen vid evakuering. Vips så är flyktvägen skapad. Alla borde ha en sån här.

Pris och mer information:

 

Utmanare Mittemellan: Stekpanna

Alla Hjärtans Dag presenten till hemmakocken!

Istället för matlagningskurs – håll en egen! Pris fr. 1100 kr. 

Stekpanna bäst i test scanpan

Ja, en middag tillsammans? Är inte det i slutändan en klassiker som aldrig slår fel? Gör nåt kul av det – blunda och bläddra i receptboken, skrik stopp, laga!

Du hittar flera schyssta stekpannor i vårt utförliga bäst i test här! Men brinner det i knutarna så gör jag det lätt för dig och kan säga att du har ett stekpannehelgon i Pro IQ från Scanpan! Här fastnar inget vare sig du dundrar i fett eller ej! Pro IQ från Scanpan är en förfinad utveckling av prisbelönta CTX-serien. Precis som CTX har kärlen i Pro IQ en non stick-beläggning av dunderklass, med tillägget att övrigt material är tillverkat av 100% återvunnen aluminium! Som kvalitetsförsäkran (om du tvivlar på min credibility) blev den här pannan testvinnare i Aftonbladets stekpannetest 2018! Dessutom tillverkas pannorna i Danmark – relativt lokalt får det ju gå som! Och dom håller en hyvens kvalitet.

Specifikation:

  • Materialspecifikation: 100% återvunnen aluminium
  • Non-stick: Ja
  • Diameter: 28 cm
  • Kompatibel för induktion: Ja
  • Tål maskindisk: Ja
  • Tål ugn: Ja

Pris och mer information:

   

 

Bästa Presenten Budget

Polaroidkamera: Bästa budget

Bästa presenten till kompisen och livskamraten!

Inget slår ögonblicksbilden! Pris fr. 700 kr.

Fujifilm Instax Mini 11 bästa alla hjärtans dag present budget

Hur ni än väljer att spendera alla hjärtans dag (med eller utan folkrace), så finns det ju inte mycket som slår ögonblicksbilden! Som dundrar ut på direkten genom den här prima polaroidkameran. Fujifilm Instax Mini 11 är grym alla sätt för en sån här dag: lätt att använda, snygg, rolig och tömmer inte plånkan på stålar! Att den kommer uppskattas råder det väl inga tvivel om. Nej jag tänkte väl det!

Pris och mer information:

 

Utmanare Budget: Rituals Gift Set

Bästa Alla Hjärtans Dag presenten till partnern!

Bjud in till ett härligt bubbelbad för dig och din love! Pris fr. 500 kr. 

Rituals The Ritual Of Ayurveda Large Gift Set alla hjärtans dag bästa present
Ja en lite mer klassiska style på valentindagen vore ju detta mys-kit. Och det är ju faktiskt förbannat mysigt att bada! Kanske slänger man med en flaska bubbel att sippa på? Tänder en massa ljus och sätter på mysig musik? Snällt för plånkan och alltid uppskattat! Sen kan ni smörja in varann eller er själva med mjukgörande kärleksdoftande kräm och kanske säga något megagulligt till varann!

Pris och mer information:

 

Utmanare budget: Rubiks kub – psst! Passar alla!

Presenten som ALDRIG slår fel! Pris fr. 80 kr. 

Rubiks kub bästa alla hjärtans dag present billig

Ja jag lovar! Men du får räkna med att hamna i skymundan av tankenöten, kuben är en riktig uppmärksamhetsbomb. Varje gång jag ger bort den sys den fast i händerna på personen i fråga och då är det bara att försöka njuta av utsikten. Helt ärligt är det fortfarande fett att vara bra på att lösa en Rubiks snabbt. Det finns massa youtube-lektioner om du inte vill klura ut tillvägagångssättet på egen hand (kan ta tid) och bli inspirerad av folk kvicka med fingrarna!

Pris och mer information:

 

Varför vi firar alla hjärtans dag

Alla hjärtans dag, eller som det också kallas – Valentindagen, är en högtid då vi får chansen att visa våra kära hur mycket vi älskar dom. Men det är inte bara en amerikansk import, det har faktiskt sina rötter i medeltiden och antiken. Så släng inte bort din chans att ge någon du håller kär ett kärleksbrev skrivet med blod och tårar (okay, kanske bara tårar) den 14 februari – Sankt Valentins dag, eller som jag föredrar att kalla det, “Vändagen”.

Alla hjärtans dag, eller Valentindagen, är en högtid som inte blev riktigt populär i Sverige förrän på 60-talet. Det var då kommersiella krafter och den amerikanska kulturen tog över och tvingade oss att visa vår kärlek med presenter och fina ord. Faktiskt, Nordiska Kompaniet försökte 1956 lansera Skottdagen (24 februari) som “Alla hjärtans dag”, då kvinnan skulle ge en present till mannen hon älskade – men året därpå flyttade dom det till Valentindagen, och resten är historia (ja både datumet och könsprylen!).

Idag är det en dag då vi uttrycker kärlek till alla vi älskar, speciellt våra partners, nära vänner och hemliga förälskelser. Och vad är bättre att visa din kärlek med än en present, en middag, en ask med geléhjärtan eller en riktigt skrattfylld upplevelse? Enligt en rapport från Svensk Handel, var det 41% av svenskarna som planerade att fira Alla hjärtans dag 2019. Och det är inte bara ord och presenter som räknas, för på Alla hjärtans dag säljs det över fyra miljoner rosor i Sverige! Men tänk på att efterfrågan på rosor är större än tillgången, så det kan vara bra att ha en mörkröd tulpan eller nejlika som reserv.

Frågor & Svar

Vad ska man köpa på alla hjärtans dag?

Ja vad ska man ge sin käresta eller vän på alla hjärtans dag? Här hittar du en lista på presenter i en mix av roligt, behövligt, romantiskt och omtänksamt!

Varför firar vi alla hjärtans dag?

Alla hjärtans dag, eller Valentindagen som den främst heter – efter det romerska helgon vi inte vet särkilt mycket om. Anledningen till att han är ihågkommen i vår tid är att 14 februari på medeltiden ansågs vara dagen då fåglarna bildade par. I England och Frankrike utsågs byns pojkar och flickor till låtsaspar för ett år på Valentindagen.

Vem ska man ge på alla hjärtans dag?

Vem som helst som du vill hylla för att den är så härlig! Dig själv, din mamma, din käresta! Fantasin sätter gränserna och bara för att det finns idéer om att alla hjärtans dag ska innehålla chokladdoppade jordgubbar, vin och massage så finns det en ocean andra saker som är minst lika härliga!

Hur firar man alla hjärtans dag?

Vanligtvis går man på dejt och delger sin kärlek till den eller dom som ligger en varmt om hjärtat. Men man kan fira på massor av sett: Gå på bio, laga en god middag, ge en oväntad present, gör något fartfyllt! Hemfakta har gjort en lista med bästa alla hjärtans dag-presenterna 2023! Kolla in den här.

När är alla hjärtans dag?

Alla hjärtans dag, eller Valentindagen, äger rum den 14 februari varje år.

Vad för Alla hjärtans dag present pojkvän?

Ja vad ska du ge pojkvännen i all hjärtans-present tro… I vår guide hittar du 9 grymma presenter han kommer brista ut i sång av!

Vad för Alla hjärtans dag present flickvän?

Ja vad ska du ge flickvännen i all hjärtans-present tro… I vår guide hittar du 9 superpresenter hon kommer knockas av!

Vilken är bästa allahjärtansdagpresenten?

Den bästa all hjärtans dag presenten är nog… ja om svaret inte finns i den här guiden då checkar jag ut! Här är hemfaktas bästa tips och idéer på alla hjärtans dag present 2023!

Anna Sjöö

Jag är utbildad journalist och en av ledsagarna här på Hemfakta! Mitt mission är att vägleda dig i pryldjungeln och jag tror vi är en bra match för jag är en sucker för bäst-i-test – med ett extra öga för coola köksmaskiner. E-post - LinkedIn

Lämna en kommentar