1. Hem
 2. >
 3. Barn & Familj
 4. >
 5. Bäst i test: Åkpåse – Tack och hej till frusna barn!
1024×1024-2.jpg

Lyx

Bäst i test åkpåse

Voksi Urban

8.8

Mellan

Bäst i test åkpåse

B.O.Z.Z

8.6

Budget

Bäst i test åkpåse

Elodie Details

8.6

Inledning

Vi alla har den! Den romantiserande bilden av barnvagnspromenader med en jollrande bebis med tindrande ögon, krisp i luften och en latte i handen. Problemet är ju bara att krisp i luften ofta innebär arktisk kyla och en frusen bebis med ett skrik som letar sig in genom öronhålan och får hela hjärnbarken att skaka! Och av just den anledningen behöver du en åkpåse. För frusna bebisar borde faktiskt vara nästintill olagligt! Och nä, en åkpåse är inte bara till för vinter utan du kan ha en åkpåse även under vår och höst och ja, till och med sommar! Vi har djupdykt i årets bästa åkpåsar och tagit fram åkpåsens Crème de la Crème. Och här kommer dom – årets bästa åkpåsar 2024! 

Vi på Hemfakta har utsett Voksi Urban Åkpåse till årets bästa åkpåse 2024! Här har vi nämligen en liten lirare som lyckats utmärkt med konststycket att kombinera både kvalité och funktion med sin andningsbara och värmande design, sin förlängningsdel och sin höga vattenpelare. Finns inget att klaga på, mer än möjligtvis priset meeeeen det är väl kidsen värda? 

Våra experter har landat i sex åkpåsar i olika prisklasser och för olika tillfällen. För att du enkelt ska hitta rätt har vi delat upp dom i kategorierna Lyx, Mittemellan & Budget. Och du! Behöver du en barnvagn att lägga åkpåsen i? Kolla då in vårt bäst i test om barnvagnar! Och du! Produkterna i detta test är inte testade av redaktionen (hur mycket vi än försökte kunde vi inte pressa ner oss i åkpåsarna) – bedömningen baseras istället på hundratals användaromdömen, noga jämförelser, tidigare testresultat, expertomdömen och recensioner om produkterna.

I jakten på den ultimata åkpåsen har vi noggrant granskat och jämfört sex olika alternativ för att hjälpa dig att hitta den som passar dig bäst. Åkpåsarna har testats i tre olika prisklasser: lyx, mellanklass och budget. Låt oss ta en närmare titt på hur dessa åkpåsar skiljer sig åt.

1

Voksi Urban – Bästa åkpåsen 2024!

hem-fakta-bast-i-test-logo
Bäst i test åkpåse

Lyx

Vinnare

7

Pris

10

Komfort

9

Regn- och vindtålig

10

Andnings- och värmeförmåga

8

Kompatibilitet

8.8

Totalpoäng

Motivering: Voksi Urban är en lyxig åkpåse med utmärkt komfort och värmeförmåga. Den är också mycket bra när det gäller andningsförmåga och regn- och vindtålighet. Priset är något högt, men dess prestanda rättfärdigar det.

Voksi® Urban (2023-modell) är åkpåsen som lyckas med konststycket att kombinera lyx och funktion i en och samma åkpåse och därför också knipit förstaplatsen i vårt bäst i test! Här kan vi exempelvis snacka om ull och dun; dessa kvalitetssäkra material är nämligen kärnan i denna åkpåse. Ull i ryggdelen reglerar temperaturen och absorberar fukt, medan dunet ser till att ditt barn är inbäddad i mysig värme. Och tja, den har blivit utnämnd till Bäst i test tidigare, så du vet att du satsar på en vinnare om du köper denna åkpåse!

Vad mer? Yttertyget står emot både regn och vind. Åkpåsen har nämligen en vattenpelare på minst 8000 och har en BIONIC-FINISH®ECO coating. Den unika ryggöppningen och antiglidmaterialet gör att åkpåsen passar som handen i handsken i olika vagnar. Du får också en förlängningsdel med på köpet så att ditt barn kan växa tillsammans med påsen.

Sist men absolut inte minst är detta en riktigt mångsidig åkpåse; den kan användas som lekmatta eller sittunderlag om man plockar bort täcket.

Så tycker experten om Voksi Åkpåse

Enligt Elin på Jollypanelen1 är Voksi åkpåse en väl genomtänkt åkpåse som fungerar i många år och är perfekt både för den mildare vintern i södra Sverige och kylan uppe i norr. Den är lite extra perfekt för barn som sover mycket utomhus då den tack vara naturmaterialet håller barnet lagom varmt. Det enda hos saknar är en smartare upphängningsanordning.

 • Barnets ålder: 0-4 år
 • Förlängningsdel: Ja
 • Årstid: Höst, vinter
 • Selekompatibilitet: Passar tilö 5-punktssele
 • Fyllning: Dun och ull
 • Barnvagnskompabilitet: Alla barnvagnar
 • Övriga egenskaper: Kan användas som lekmatta och sittdyna, anti-glid, öppningsbar fotände och justerbar huvudöppning, 8.000 i vattenpelare
2

Bugaboo Performance Åkpåse

Bästa åkpåsen

Lyx

Utmanare

7

Pris

9

Komfort

10

Regn- och vindtålig

9

Andnings- och värmeförmåga

7

Kompatibilitet

8.4

Totalpoäng

Motivering: Bugaboo Performance är en stark utmanare med utmärkt regn- och vindtålighet och hög komfort. Den är dock något dyrare än andra alternativ och är dessutom framförallt kompatibel med Bugaboos egna vagnar.

Slipp frysa med Bugaboo Winter Performance! Denna åkpåsen är en uppgradering från tidigare modeller och är tillverkad i högkvalitativt material som inte bara skyddar mot kylan utan även står emot regn som om det vore en baggis. En fluffig fleece-inredning kompletterar paketet, medan en avtagbar innerfyllning gör den mångsidig nog för mildare dagar. Därtill har den reflekterande detaljer på fotsidan vilket gör att du inte går obemärkt förbi, även i mörkret. Huvudändan kommer med en justerbar luva och i botten finns ett integrerat skoskydd. Den har en riktigt bra temperatur- och fuktkontroll men är kanske lite extra bra för riktigt kyliga vinterdagar. Denna passar till alla Bugaboo-vagnar förutom Bugaboo Ant.

 • Barnets ålder: Från nyfödd till ca. 3 år
 • Förlängningsdel: Nej
 • Årstid: Vinter, höst
 • Selekompatibilitet: Passar till Bugaboos selar
 • Fyllning: Dun
 • Barnvagnskompabilitet: Bugaboos barnvagnar
 • Övriga egenskaper: Vattenavstötande material, integrerat skoskydd, justerbar luva, avtagbar innerfyllning, avtagbart lock som kan användas som sittdyna

Fördelar 

 • Passar både i kallt och varmare väder
 • Mjuk och skön fyllning
 • Vattentät
 • Barnet behöver inte ha varma kläder i åkpåsen
 • Går ända upp till barnets hals

Nackdelar 

 • Majoriteten av alla nackdelar som nämns handlar om att åkpåsen är något dyr
 • Några användare nämner att de har haft problem med åkpåsens blixtlås, och påpekar att dessa borde vara av högre kvalitet.

Sammanfattning: För att skapa en objektiv bild av produkten har vi hämtat recensioner från Bonti2 och Bugaboos egen hemsida3 . Antalet recensioner vi baserat dessa för- och nackdelar på är runt 400 stycken. Dessa recensioner ger en mångsidig inblick i användarnas erfarenheter med produkten och tyder på att majoriteten upplever åkpåsen som positiv.

Duellen

Lyx

Voksi Urban – Bästa åkpåsen 2024! vs. Bugaboo Performance Åkpåse

När vi jämför Voksi Urban med Bugaboo Performance Åkpåse i lyxklassen, finns det några tydliga skillnader. Båda åkpåsarna är i samma prisklass, men Voksi Urban utmärker sig genom sin användning av ull och dun som reglerar temperaturen och ger extra värme. Den har också ett unikt antiglidmaterial och en förlängningsdel för att växa med barnet. Dessutom är den kompatibel med alla vagnar – något som Bugaboo inte är. Å andra sidan är Bugaboo Performance Åkpåse är anpassad för Bugaboo-vagnar och har reflekterande detaljer för ökad synlighet. Den har också en avtagbar innerfyllning och skoskydd.

3

B.O.Z.Z Åkpåse i Långhårigt Lammskinn

Bäst i test åkpåse

Mellan

Vinnare

8

Pris

10

Komfort

8

Regn- och vindtålig

9

Andnings- och värmeförmåga

8

Kompatibilitet

8.6

Totalpoäng

Motivering: B.O.Z.Z Åkpåse erbjuder enastående komfort och värme, vilket gör den till en utmärkt vinnare i Mellanklassen. Priset är rimligt, och den har bra regn- och vindtålighet.

BOZZ:s åkpåse i lammskinn – för den som inte kompromissar med varken stil eller värme! När det kommer till komfort och värmebehov är denna åkpåse den obestridliga vinnaren. Utsidan i vind- och vattenavstötande nylon håller kyla borta medan det långhåriga lammskinnet inuti ger en luxuös värme och komfort som är svår att matcha. Du kan öppna upp den helt med den främre dragkedjan och tryckknappar upptill vilket gör att den fungerar som ett potentiellt lektäcke också. Glider den ner? Knappast, tack vare den smarta antiglidyta på baksidan. Bozz är dessutom väldigt noggranna med sitt lammskinn och har gjort det väldigt babysafe. De är garanterat kromfria och är tumlade för att det inte ska finnas något farligt i dom.

Så tycker experten om B.O.Z.Z åkpåse

Enligt Anna på Allt om barnvagnar4 har B.O.Z.Z åkpåse en väldigt hög mysfaktor – även om funktionerna inte är häpnadsväckande. Det är en väldigt varm åkpåse som passar dig med en rymlig vagn – detta då åkpåsen är något klumpig. Det är svårt att uppnå samma ombonade känsla med en annan åkpåse än denna.

 • Barnets ålder: 0 till ca 3 år, beroende på barnets längd.
 • Förlängningsdel: Nej
 • Årstid: Vinter
 • Selekompatibilitet: Passar till 5-punktssele
 • Fyllning: 100% lammskinn (Woolmarkt, ÖKO-Tex certifierat, 100% kromfritt)
 • Barnvagnskompabilitet: Alla barnvagnar
 • Övriga egenskaper: Vind- och vattenavstötande, antiglidyta, kan användas som lekmatta och täcke, väldigt varm
4

Nordlys Freja

Bästa åkpåsen

Mellan

Utmanare

8

Pris

9

Komfort

8

Regn- och vindtålig

9

Andnings- och värmeförmåga

8

Kompatibilitet

8.4

Totalpoäng

Motivering: Nordlys Freja åkpåse erbjuder bra komfort och värme och har generellt en bra Pris/prestanda-balans.

Här har vi en åkpåse som levererar på många punkter. Yttermaterialet i polyester står upp emot vinterns alla nycker medan en mix av gås- och ankdun ser till att kylan aldrig nafsar ditt barn i tårna. Smidig detalj: åkpåsen omvandlas lätt till en filt. Smart, eller hur? Tack vare antihalkmaterialet på baksidan och en resårrem för extra fäste så stannar åkpåsen kvar i vagnen, och du behöver inte heller oroa dig för skadliga kemikalier; den här pärlan är Oeko-Tex 100-certifierad. Det grå tyget du ser på bilden ovan är dessutom en förlängningsdel på 30 cm, vilket gör att du kan använda den här åkpåsen länge!

Och du! Behöver du en åkpåse till babyskydd? Den här åkpåsen finns nämligen också i en mindre variant som passar i babyskyddet!

 • Barnets ålder: Uppgift saknas
 • Förlängningsdel: Ja
 • Årstid: Vinter, sen höst
 • Selekompatibilitet: Passar till 5-punktssele
 • Fyllning: Dun
 • Barnvagnskompabilitet: Alla barnvagnar
 • Övriga egenskaper: Antihalkfunktion, kan omvandlas till filt, Oeko-Tex 100-certifierad, varm och skön

Duellen

Mellan

B.O.Z.Z Åkpåse i Långhårigt Lammskinn vs. Nordlys Freja

I mellanklassen har vi B.O.Z.Z Åkpåse och Nordlys Freja åkpåse i dun. B.O.Z.Z Åkpåse utmärker sig med sitt långhåriga lammskinn för extra värme och komfort. Den har också en antiglidfunktion och kan användas som ett lektäcke. Å andra sidan har Nordlys Freja åkpåse en blandning av gås- och ankdun för att hålla barnet varmt. Den kan omvandlas till en filt och har en förlängningsdel. Båda erbjuder bra komfort och är värmeåkpåsar, men B.O.Z.Z Åkpåse är mer lämpad för dem som värdesätter extra värme och mjukhet.

5

Elodie Details

Bäst i test åkpåse

Budget

Vinnare

9

Pris

9

Komfort

8

Regn- och vindtålig

9

Andnings- och värmeförmåga

8

Kompatibilitet

8.6

Totalpoäng

Motivering: Elodie Details åkpåse erbjuder enastående prisvärdhet och bra andnings- och värmeförmåga.

Elodies åkpåsar sägs vara så pass bra att de kan bära dig genom tre generationer av småttingar utan att tappa stil eller funktion – hör och häpna! Denna lilla pärla är mer än en värmande kokong; det är en ergonomisk dröm som tänker på allt från värmereglering till enkel användning. Skyddande membran och vattenavvisande tyg håller bebisen torr och glad. Praktiska dragkedjor och tryckknappar? Check. Universal passform som spelar fint med i princip alla vagnar? Absolut. Och medan du njuter av de kloka funktionerna kan du också glädja dig åt att detta är en produkt med lång livslängd. Det är inte en åkpåse; det är en investering i bekväm och snygg barnvagnspromenad!

 • Barnets ålder: Ca 0-3 år
 • Förlängningsdel: Nej, men har en utdragbar design
 • Årstid: Vinter, höst
 • Selekompatibilitet: Passar till 5-punktssele
 • Fyllning: Ull
 • Barnvagnskompabilitet: Alla barnvagnar
 • Övriga egenskaper: Avtagbar överdel, lång livslängd, vind- och vattenavvisande yttre lager, panelstoppad för optimal värmereglering, fri från kemiska behandlingar

Fördelar 

 • Väldigt mjuk och skön
 • Perfekt att man kan ta bort överdelen vid värme
 • Håller bebisen varm
 • Barnet kan vara lättklädd i åkpåsen
 • Prisvärd

Nackdelar 

 • Inga kända nackdelar

Sammanfattning: För att skapa en objektiv bild av produkten har vi hämtat recensioner från Babyworld5 och Amazon6 . Antalet recensioner vi baserat dessa för- och nackdelar på är runt 200 stycken. Dessa recensioner ger en mångsidig inblick i användarnas erfarenheter med produkten och tyder på att majoriteten upplever åkpåsen som positiv.

6

Najell

Bästa åkpåse

Budget

Utmanare

9

Pris

8

Komfort

9

Regn- och vindtålig

9

Andnings- och värmeförmåga

9

Kompatibilitet

8.6

Totalpoäng

Motivering: Najell Åkpåse erbjuder utmärkt prisvärde och har starka prestanda inom komfort, andningsförmåga och regn- och vindtålighet. Det är en ergonomisk och mångsidig åkpåse som är prisvärd.

Najell Åkpåse är inspirerad av svenska vintrar och bjuder på robusthet och flexibilitet som skulle göra en inhemsk björn avundsjuk. Fleecefoder? Check. Vattenavvisande? Jajamän. Därtill är den redo att anpassas med dragkedjor och flikar beroende på om det är solsken eller snöstorm. Om barnet har leriga skor kan du dessutom öppna upp botten för att slippa kladdet. Den här åkpåsen passar i både ligg- och sittvagnar, och har till och med en specialdesign för att passa i Najell SleepCarrier. Najell Åkpåse är också prisbelönt som den mest ergonomiska åkpåsen av Pricerunner.

Och som en liten treat till alla miljöhjältar – den är gjord av miljövänliga och veganska material!

 • Barnets ålder: Ca 0-3 år
 • Förlängningsdel: Nej
 • Årstid: Höst, vår, vinter
 • Selekompatibilitet: Passar till sele
 • Fyllning: Bomull, Polyester
 • Barnvagnskompabilitet: Alla barnvagnar
 • Övriga egenskaper: Väldigt anpassningsbar, vattenavvisande och temperaturreglerande, ergonomisk åkpåse

Fördelar 

 • Passar i alla vagnar och i babynest
 • Håller bebisen varm
 • Bra att den går att öppna upp för varmare väder
 • Snygg och multifunktionell
 • Mjuk och skön
 • Kan anpassas för både liggvagn och sittvagn
 • Hög kvalité
 • Glider inte runt

Nackdelar 

 • Lite smal över barnets överkropp enligt vissa, speciellt för större barn

Sammanfattning: För att skapa en objektiv bild av produkten har vi hämtat recensioner från Najell7 . Antalet recensioner vi baserat dessa för- och nackdelar på är runt 200 stycken. Dessa recensioner ger en mångsidig inblick i användarnas erfarenheter med produkten och tyder på att majoriteten upplever åkpåsen som positiv.

Duellen

Budget

Elodie Details vs. Najell

I budgetklassen finns Elodie Details åkpåse i ull och Najell Åkpåse. Elodie Details åkpåse erbjuder enastående prisvärdhet och är gjord av ull vilket ger utmärkt värmereglering. Den har praktiska dragkedjor och tryckknappar och är kompatibel med de flesta vagnar. Å andra sidan är Najell Åkpåse ergonomisk och har en anpassningsbar design. Den kan användas i både ligg- och sittvagnar och har en vattenavvisande yta. Båda åkpåsarna erbjuder utmärkt komfort och andningsförmåga, men Elodie Details är mer fokuserad på ullens värmeegenskaper.

Köpguide för åkpåse

Att välja åkpåse må låta som att det ska vara görlätt – men där har du fel! Allt som har med kidsen att göra brukar nämligen visa sig vara en hel vetenskap. Du måste tänka på material, fyllning, hur varm åkpåsen är, vilka funktioner den har, storlek, vilka vagnar den passar i ETCETERA. För att göra livet lite enklare för dig kommer vi här gå igenom några av de viktigare grejerna du bör tänka på när du ska köpa åkpåse till din ögonskatt. 

Värme

Även om alla åkpåsar ska hålla barnet varmt, varierar det ju HUR varma de är. Det här är ofta det som är svårast när man ska välja åkpåse – dels att veta hur varm åkpåse man behöver, dels att veta hur varma de olika åkpåsarna är.

Årstid och värme

Först och främst kan man börja med att utgå från vilken årstid de är anpassade för. En del åkpåsar är nämligen främst anpassade för vår och höst, andra för vintern och en del fungerar för samtliga årstider. På många åkpåsar kan man anpassa hur mycket de ska värma på olika sätt, vilket gör att de också kan fungera för olika årstider. Vill man använda samma åkpåse året runt så kan man även komplettera med filt eller täcke, alternativt kläder, under kalla vinterdagar. Man kan också välja en varm åkpåse och helt enkelt anpassa värmen och öppna upp den lite under svala vår- och höstdagar när det inte är lika kallt.

Var bor du?

Hur varm åkpåse man behöver handlar alltså om vilken årstid den ska användas, men det beror också på vart man bor – inte minst om den ska användas under vintern. Brukar vintrarna bli riktigt kalla så behövs förstås en varmare åkpåse, än om vintrarna inte blir särskilt kalla där man bor. Sedan kan man som sagt komplettera med kläder eller täcke. Här är det helt enkelt mycket man behöver fundera över, så ta gärna god tid på dig när du bestämmer dig för hur varm åkpåsen behöver vara. Fundera över hur du faktiskt kommer att använda den, och när. Om du är osäker kan det vara bra att välja en åkpåse som kan anpassas så mycket som möjligt när det gäller värme.

Funktioner

Åkpåsens huvudsakliga funktion är förstås att hålla barnet varmt, men därtill finns flera funktioner som kan variera en del mellan olika åkpåsar. Många kan till exempel öppnas helt för att det ska bli enkelt att lägga ned barnet i åkpåsen, och ta upp barnet. Det gör också att den kan öppnas upp för att släppa in luft, till exempel när man är inne i affären.

Ibland kan framsidan av åkpåsen tas bort helt, och den andra delen kan då användas som sittdyna eller som sittunderlag när man är ute. Många av egenskaperna som åkpåsar kan ha kretsar kring just detta, att kunna öppna upp åkpåsen på olika sätt eller ta bort olika delar, för att på så sätt kunna anpassa den och även få flera användningsområden.

Andra funktioner kan vara till exempel glidskydd på baksidan, justerbar passform, luva med dragsko, bärfunktion och mycket annat. Vilka egenskaper man behöver är förstås olika, och det är bara du själv som kan veta vilka som skulle vara mest nödvändiga för just dig.

Storlek

Storleken på åkpåsen kan ha betydelse av flera anledningar – till exempel vilka vagnar den passar i och hur länge den kan användas. De flesta åkpåsar i de flesta barnvagnar, oavsett vagnens märke, och de brukar även kunna användas i såväl ligg- som sittvagnar. Men med det sagt finns det undantag, och en del åkpåsar kan endast användas i sittvagnen och en del kan bara användas i vissa specifika märken.

Det kan alltså vara en bra idé att kolla lite extra på storleken, och se till att den passar i barnvagnen. Det innebär dock inte att man måste köpa en åkpåse av samma märke som barnvagnen, för som sagt så fungerar de flesta åkpåsar i de flesta barnvagnar.

En del åkpåsar är lite mindre än andra. Fördelen med dessa är att de ofta kan användas i babyskyddet, och inte bara i vagnen. Att de är mindre gör dock att de inte är lika rymliga och inte kan användas lika länge som andra åkpåsar, utan främst den första tiden. Detta kan dock vara ett bra val om man vill ha en mindre åkpåse, och bara har tänkt använda åkpåse den första tiden.

Avslutande ord inför ditt köp av åkpåse

Att välja åkpåse är alltså inte helt lätt. Du behöver fundera på hur och när du vill använda åkpåsen. Ska du bara ha den under vintern eller tvärtom under alla årstider? Hur kalla blir vintrarna där du bor? Kanske behöver du en åkpåse för vintern och en för vår och höst? Kanske ska du hitta en åkpåse som fungerar för olika årstider?

Så, fundera alltså på vilken årstid ska den användas, hur varm behöver den vara, om du föredrar någon specifik fyllning, vilka egenskaper du tycker är viktiga osv. Därefter är det bara att kolla runt, läsa på och jämföra olika åkpåsar för att hitta den som passar bäst. Utgå helt från dina egna behov när du väljer åkpåse och fokusera framför allt på vilken årstid den ska användas och hur värmande den behöver vara.

Vanliga frågor och svar om åkpåsar

I vårt test blev Voksi Urban Åkpåse utsedd till årets bästa åkpåse! Här har vi nämligen en åkpåse som lyckats bäst med konststycket att kombinera både kvalité och funktion med sin andningsbara och värmande design, sin förlängningsdel och sin höga vattenpelare.

Det är väldigt olika när man behöver en åkpåse. En del använder åkpåse större delen av året, andra använder det bara på vintern. Ibland används åkpåsen bara första månaderna, i liggvagnen, medan andra fortsätter använda åkpåsen även i sittvagnen och flera år.

Hur varm åkpåse man behöver beror på många olika saker, och framför allt på årstid och vart man bor. Är vintrarna väldigt kalla behövs en riktigt varm åkpåse, men om det är milda vintrar där man bor behöver den inte vara lika varm. Det beror förstås även på hur mycket kläder barnet har på sig i åkpåsen.

Nej, en åkpåse är inget måste, men de flesta använder åkpåse åtminstone första månaderna eller första vintern. Ibland hinner man dock börja använda overall innan åkpåse blir nödvändigt, eller så väljer man andra alternativ än åkpåse – till exempel att klä barnet varmt och använda ett täcke i barnvagnen.

 1. Elin, Jollyroom, 23/10-23 []
 2. Bonti, 23/10-23 []
 3. Bugaboo, 23/10-23 []
 4. Anna, Allt om barnvagnar, 23/10-23 []
 5. Babyworld, 23/10-23 []
 6. Amazon, 23/10-23 []
 7. Najell, 23/10-23 []

Denna webbplats använder cookies

Cookies ("kakor") består av små textfiler. Dessa innehåller data som lagras på din enhet. För att kunna placera vissa typer av cookies behöver vi inhämta ditt samtycke. Vi på Leadson AB, orgnr. 559366-9392 använder oss av följande slags cookies. För att läsa mer om vilka cookies vi använder och lagringstid, klicka här för att komma till vår cookiepolicy.

Hantera dina cookieinställningar

Nödvändiga cookies

Nödvändiga cookies är cookies som måste placeras för att grundläggande funktioner på webbplatsen ska kunna fungera. Grundläggande funktioner är exempelvis cookies som behövs för att du ska kunna använda menyer och navigera på sajten.

Funktionella cookies

Funktionella cookies behöver placeras för att webbplatsen ska kunna prestera som du förväntar dig, exempelvis så att den känner av vilket språk som du föredrar, för att känna av om du är inloggad, för att hålla webbplatsen säker, komma ihåg inloggningsuppgifter eller för att kunna sortera produkter på webbplatsen utefter dina preferenser.

Cookies för statistik

För att kunna veta hur du interagerar med webbplatsen placerar vi cookies för att föra statistik. Dessa cookies anonymiserar personuppgifter.

Cookies för personlig anpassning

För att ge dig en bättre upplevelse placerar vi cookies för dina preferenser