10 Doftljus som skapar en härlig känsla i ditt hem

Doftljus lyser upp och skapar en härlig atmosfär i ditt hem. Under den kalla delen av året i Sverige är doftljus extra populära. Varje rum i ditt hem kan dra nytta av några väldoftande ljus. Det finns dofter för alla smaker och stilar, utbudet har aldrig varit så stort som de är nu.

Skapa mysstämning hemma

Skapa mysstämning hemma med doftljus som både är lätta att köpa och även mycket prisvärda. Majoriteten av aromatiska ljus på marknaden har en brinntid på mellan 50 och 120 timmar. Det är en billig investering för många timmar av mys. Väldoftande ljus kan verkligen förändra hela känslan av ditt hem.

Doftljus för varje rum

Inredare rekommenderar att du har doftljus i ditt badrum för att bli av med dålig lukt, i hallen för att hälsa gästerna med en varm och inbjudande doft och i vardagsrummet där du spenderar tid att läsa eller se på tv. Inredningstrenden med väldoftande ljus är här för att stanna.

De är ett billigt sätt att skapa härlig stämning i ditt hem utan att göra stora förändringar. I vilket inredningsmagasin du än tittar ser du fina ljus som en del av inredningen i olika typer av rum. Kanske är de speciellt vanliga i Sverige då majoriteten av året är mörkt och kallt.

Hallen

I hallen får dina gäster första intrycket av ditt hem. Vad vill du helst att ditt hem ska symbolisera? Är det värme och trygghet? Kanske energi och kreativitet?

Vardagsrummet

Är det någon plats i hemmet som är dedikerad till avslappning så är det vardagsrummet. Det är här du sjunker ner framför tv:n efter en jobbig arbetsdag och här du tar en kopp te på kvällen för att koppla av. I vardagsrummet passar mysiga dofter som får dig att slappna av.

Sovrummet

Aromatiska ljus kan användas för att skapa en romantisk stämning mellan dig och din partner. Alla mår bra av att slappna av lite och därför är en förförisk doft att föredra i sovrummet. Tänd ett väldoftande ljus, bjud på lite vin och lyssna på romantisk musik.  Lite vardagsromantik är bra för förhållandet.

Är du singel är satsar du på att skapa romantisk stämning bara för dig själv. För vem vill inte ha lite egentid och visa kärlek till den du älskar mest – dig själv.

Köket

När du väljer ljus till köket eller matsalen bör du ta dig tid att välja ett som kommer att främja aptit och inte störa den. Du vill inte välja en lukt som gör att folk inte vill äta. En mer subtil doft är att rekommendera för att inte ta över dofterna från maten.

Toaletten/badrummet

På toaletten eller badrummet vill vi att det ska lukta fräscht. Härliga citrusdofter är att föredra. Tar du ett härligt skumbad kanske du vill satsa på någon mer romantisk doft.

Doftljus online

Idag har det blivit populärt att köpa doftljus online på grund av det stora utbudet och något lägre priser. Det finns en enorm marknad för dessa fantastiska ljus online. Du hittar många olika märken för mycket mindre än vad du skulle hitta dem för någon annanstans.

Voluspa doftljus

Voluspa doftljus har vackra förpackningar, som blir en inredningsdetalj i sig. Deras stora utbud gör att du kan hitta en doft för alla smaker. Från den maskulina doften Suede Blanc till romantiska dofter som Prosecco Rose.

Se alla ljus från Voluspa här.

Doftljus Yankee Candle

Dessa amerikanska doftljus Yankee Candle är klassiska aromatiska ljus som funnits länge på marknaden. De erbjuder traditionella dofter som Clean Cotton och Havsbris.

Se alla ljus från Yankee Candle här.

Rituals doftljus

Rituals doftljus är moderna och trendiga dofter med lyxig känsla. Härliga dofter som Sakura och Spring garden blandas med modigare dofter som Black oudh.

Se alla ljus från Rituals här.

Woodwick doftljus

Woodwick har framförallt satsat på dofter hämtade från naturen. Kryddor, blommor och olika typer av trä är karaktäristiskt för sortimentet. Woodwick doftljus har även fångat känslor genom ljus som Campfire marshmallow och Pure comfort.

Se alla ljus från Woodwick här.

 

Frida Engström

Jag älskar att testa och jämföra produkter som jag själv använder i hemmet och med tre barn blir det även mycket tester av barnrelaterade produkter 👶 Kommentera gärna och dela mina inlägg ❤️

RELATERADE ARTIKLAR

Lämna en kommentar