Ska du köpa varmluftsugn? Läs detta först!

Dags att köpa varmluftsugn? En varmluftsugn tillagar maten med varmluft genom en blandning av konvektionstillagning och mikrovågsteknik. Varmluftsugnarna börjar bli mer och mer populära på marknaden och håller på att konkurrera ut de traditionella ugnarna, eftersom de arbetar mycket snabbare och ger ett bättre matlagningsresultat (framförallt vid bakning). Du kan köpa varmluftsugn separat eller kombinera den med en induktionshäll. Med en varmluftsugn behöver du inte längre ha en mikrovågsugn i ditt hem, vilket gör att varmluftsugnen kombinerar två vitvaror i en.

Skillnad varmluftsugn och vanlig ugn

En varmluftsugn är som en vanlig ugn med skillnaden att den tillagar maten med varmluft. Varmluftsugnar har olika typer av teknik och kan variera mycket. Generellt gäller att varmluftsugnar tillagar med en kombination av konvektion och mikrovågor. Du kan reglera andelen av respektive teknik. För bakning passar ca 90 procent konvektion och 10 procent mikrovågor. För stekning, av exempelvis kött, passar det bra med 70 procent konvektion och 30 procent mikrovågor.

Genom att köpa varmluftsugn kan tillaga mat snabbt och läckert. Du behöver dessutom inte köpa en extra mikrovågsugn, vilket både kostar pengar och tar plats, då en varmluftsugn även har mikrovågsugnens funktioner.

Köpa varmluftsugn

Numer är de flesta ugnarna som säljs varmluftsugnar. Det vanligaste är att dessa byggs in men det finns även fristående varmluftsugnar. Nedan har vi listat tre modeller av varmluftsugnar för inbyggnad som har bra prestanda och som är prisvärda.

Electrolux varmluftsugn EOP840X

Electrolux varmluftsugn bra och billig inbyggnadsugn

Electrolux varmluftsugn som är mest populär just nu

Med Electrolux varmluftsugn lagar du mat som en kock i ditt hem. Electrolux EOP840X är en kombinationsugn med ånga och varmluft. Detta innebär att du kan laga allt från ångkokta grönsaker till läckert bröd, precis som på restaurangen eller bageri. Maten och bakverken behåller sin saftighet på utsidan och får samtidigt en knaprig yta. Du kan använda ugnens hela utrymme och maten blir jämnt tillagad var du en placerar den. Förutom det är Electrolux varmluftsugn lätt att rengöra, den till och med säger till själv när den behöver rengöring. Med ett enkelt knapptryck förvandlas matrester till aska. Köp och jämför varmluftsugnar här.

Siemens varmluftsugn HB63A1520S

Siemens varmluftsugn inbyggnadsugn

Siemens varmluftsugn använder innovativ teknik och finesser

Siemens varmluftsugn använder 3D-varmluftsteknik, vilket gör att du kan laga mat i tre nivåer samtidigt. Exempelvis kan du baka bullar på tre olika plåtar och få dem klara samtidigt – det sparar tid! HotAir Eco är en energibesparande funktion med 30 procent lägre energiförbrukning. På så sätt kan du laga din mat utan att belasta din elräkning och miljön. Med pyrolytisk självrengöring kallad activeClean, slipper du skrubba själv för att få ugnen ren. Räkna med perfekta matlagnings- och bakresultat, vid allt från pizza till kladdkakan. Köp och jämför varmluftsugnar här.

Husqvarna varmluftsugn QCE5225K

Husqvarna varmluftsugn inbyggnadsugn

Husqvarna varmluftsugn för inbyggnad

Husqvarna varmluftsugn modell QCE5225K är en mycket bra inbyggnadsugn för det stora eller lilla hushållet. Med ett ugnsutrymme på hela 74 liter, kan du laga flera maträtter samtidigt. Det här är en billig varmluftsugn som är ett bra val för alla plånböcker. Även denna ugn har en självrengöringsfunktion, vilket gör att du slipper gnida med såpa för att få den ren. Energiklass A gör att du kan laga mat med gott samvete. Köp och jämför varmluftsugnar här.

One Response

  1. mitt namn januari 3, 2017

Leave a Reply