Att köpa en ny tvättmaskin

När det är dags att köpa tvättmaskin är det lätt att bli lite förvirrad av olika funktioner och val. Marknaden är fylld med massor av tvättmaskiner i olika storlekar och med mängder av funktioner. Idag finns det även fler märken än någonsin att välja mellan. I många fall är det ofta svårt att välja en tvättmaskin som är bäst lämpad för ens behov. Innan du köper en produkt är det första som skall beaktas det personliga kravet. Beroende på vart ens krav landar, måste man begränsa sitt sökande och slutligen besluta sig för ett köp. Här är några tips som en konsument bör överväga innan denne köper en tvättmaskin.

Tvättmaskinens energieffektivitet

Effektivitet är vanligtvis graderade på en skala från A-G där A är den högsta och G är den lägsta. Om maskinen är betygsatt med ett A, kommer sålunda maskin att erbjuda maximal effektivitet jämfört med en G rankad maskin som erbjuder minst effektivitet.

Dessa betyg finns för varje tvättmaskin i energiförbruknings syfte samt vattenförbrukning och torkkapacitet. De bästa är oftast AAA, och är de som erbjuder den högsta effektivitet för energi, tvätt och torkning.

Tvättmaskinens bullernivå

Alla tvättmaskiner göra en viss mängd ljud ifrån sig. Mängden brus som gjorts av maskinen mäts i decibel (dB). Vanligtvis kategoriseras de som: Mindre än 40 dB, 40-50dB, 50-60dB och mer än 60dB av brus. De flesta tvättmaskinen på marknaden idag brukar landa kring 50-60dB kategori som motsvarar samma ljudnivå som en dörrklocka ger ifrån sig.

Även om det finns många spännande funktioner som erbjuds hos tvättmaskiner, måste du köpa en som har de egenskaper som du ofta använder, då de här extra funktionerna kommer med en prislapp. det bästa steget är alltså att kontrollera individuella behov och bläddra genom funktionerna på olika tvättmaskiner och begränsa sig till en som passar de flesta i pris.

Hur man installerar en ny tvättmaskin

Ta bort alla tänkbara ettiketter.
Se till att ta bort alla förpackningsdelar och konsoler som tvättmaskinen kom i. Dessa finns till för attt säkerställa att din maskin är säker under transporten, men som är i vägen när du försöker installera din maskin.

Kolla noga igenom instruktionerna

Innan du tar bort all förpackning från transporten så kontrollera så att du har alla instruktionerna för maskinen.

Återvinn din gamla maskin

Om du har en gammal tvättmaskin att bli av med kommer du troligtvis att behöva återvinna denna. Du kan ta reda på vilka regler som gäller i ditt län genom att ringa din lokala återvinningsstation eller kommun.

Anslut vattentillförseln

Tvättmaskiner levereras ofta med PVC-slangar som bidrar till att länka vattnet på baksidan av apparaten till speciella ventiler som är anslutna till ditt VVS system i ditt hus. Vanligtvis är slangarna färgkodade röda för varmt vatten, och blå för kallt vatten. Men vissa nyare modeller levereras med endast ett behov, och det för en kall inloppsventil.

Leave a Reply