Test av bästa glassmaskinen – topp 5

Välj den bästa glassmaskinen för dig

Vad som är den bästa glassmaskinen för dig beror på flera faktorer. När du väljer glassmaskin är det viktigt att tänka på vilka funktioner du önskar, hur ofta den ska användas och hur mycket glass du ska tillverka. Bästa glassmaskinen hittar du genom att sammanväga dina behov, där bland annat plånboken spelar en stor roll. De dyrare maskinerna behöver ingen förfrysning av behållaren som de billigare, vilket sparar tid och ger utrymme för spontan glasstillverkning. En glassmaskin som kostar 3000 kr kan dock ses som en investering. Tillverkar du glass säg 200 gånger per år så kostar processen endast 15 kr/gång. Här har vi listat de fem bästa glassmaskinerna enligt vårt test.

Med en glassmaskin kan du enkelt tillreda glass, sorbet och frozen yoghurt på hemmaplan. I vårt test framkom att den bästa glassmaskinen för den kräsna glassmakaren är den italiensktillverkade maskinen Delonghi ICK 5000 Glasmaskin och den bästa glassmaskinen i budgetklassen kvalitet för pengar var Krups Perfect Mix 9000.

Glassmaskinen snart i varje hushåll

Det är inte konstigt att efterfrågan på bra glassmaskiner har skjutit i höjden. Ett tecken på att glassätandet gått upp var att EU under 2012 instiftade glassens dag som firas den 24 mars. Svenskarna är verkligen ett glassälskande folk med Europas näst högsta konsumtion av glass och det är inte italienarna som äter mer glass än vad vi gör utan finländarna! Enligt European Ice Cream Association ser fördelningen av glasskonsumtion ut så här i Europa, räknat i liter per invånare och år (2009). Notera att Italien kommer först på femte plats!

  • 1 Finland 12,9
  • 2 Sverige 11,5
  • 2 Norge 11,5
  • 4 Danmark 8,0
  • 5 Italien 6,2
  • 6 Tyskland 6,1
  • 7 Frankrike 6,0
  • 7 Irland 6,0
  • 9 Grekland 5,9
  • 10 Belgien 5,8

Arla gjorde under 2014 en kartläggning av svenskarnas glassvanor. Undersökningen visade sig att svenskarnas glasskonsumtion sett ur ett geografiskt perspektiv är relativt jämnt fördelad. Den region som stack ut är Norrland som trots sitt kalla klimat äter mest glass. Ungefär hälften av invånarna i mellersta Norrland äter glass minst två gånger i veckan och cirka tio procent av dem äter glass hela fyra till fem gånger i veckan. Under sommarmånaderna äter vi så mycket som 360 ton glass per vecka.

Svenskarnas favoritsmaker när det kommer till glass är vanilj och tätt därefter choklad men de traditionella smakerna har fått konkurrens av mer exotiska och experimentella smaker. Nytt på glassmarknaden är t.ex. basilikaglass eller varför inte glass med smak av wasabi? Bara din fantasi sätter gränser. Längre ner på sidan delar vi med oss av våra favoritrecept på glass i glassmaskin och du hittar allt från semifreddo, frozen yoghurt och traditionell glass. Bästa glassmaskinen att göra dessa hittar du här nedan.

Testvinnare: Glassmaskin för den kräsne – DeLonghi ICK 5000 Glassmaskin

Bästa glassmaskinen

DeLonghi ICK 5000

Delonghi ICK 5000 är en stark och behändig glassmaskin. Varje tillverkning ger 700 gram härlig fluffig glass. Glasstillverkningen tar endast 20 minuter och glassbehållaren behöver inte förfrysas. Glassen tillverkas genom en kompressor vilket gör DeLonghi ICK 5000 Glassmaskin väldigt lätt att använda. DeLonghi ICK 5000 var den självklara vinnaren i vårt test (november 2015) liksom in Råd&Röns test av glassmaskiner (Publicerad 21:e Maj, 2014). Företaget DeLonghi har gjort glassmaskiner av restaurangkvalitet tillgängliga för konsumentmarknaden.

– Kompressorn gör glassmaskinen DeLonghi ICK 5000 något högljudd. Som alltid med hushållsmaskiner så tar den lite tid att rengöra, men snabbare än de flesta.

+ Oerhört god glass, vi blev helt förtjusta! Lätt att använda och en underbar receptbok medföljer. Praktisk storlek, lätt att förvara i skåp. Och återigen underbart läcker glass!

BUTIK CA PRIS FÖRSÄLJNINGSSTÄLLE
Whiteaway 2294 kr Köp här > >
Enemo 2294 kr Köp här > >

Test 2:A Den bästa glassmaskinen för pengarna – Krups Perfect Mix 9000

Krups glassmaskin

Krups Perfect Mix 9000

Krups Perfect Mix 9000 är vår favorit i testet av glassmaskiner i förhållande till sitt låga pris. Glassmaskinen är väldigt lätt att använda och har en smart LCD-display som gör det möjligt att följa tillverkningsprocessen. Glassen blev len och krämig utan kristaller. Kapaciteten är 1 liter glass och tillverkningstiden är 15-30 minuter.

– Behållaren måste frysas i 18-24 timmar innan.

+ Väldigt lätt att använda och att rengöra. Priset är verkligen bra, du får en bra glassmaskin för pengarna. Snabb och smidig. Glassen blir fantastiskt god!

BUTIK CA PRIS FÖRSÄLJNINGSSTÄLLE
Kitchentime 699 kr Köp här > >
Tretti 749 kr Köp här > >
John Wall 849 kr Köp här > >

Test 3:A Glassmaskin som tillverkar mycket glass – Cuisinart Dual ICE40BCE Ice-cream maker

Bäst i test glassmaskin

Cuisinart Dual Ice-cream maker

Glassmaskinen för hela familjen. Dual-funktionen gör att du kan laga glass till hela familjen samtidigt – i två olika smaker! Den här glassmaskinen från Cuisinart är rena drömmen för dig som gillar att leka med olika smakkombinationer. Glassmaskinen passar i stort sett alla och är perfekt för dig som vill ha snabb glass eftersom glassen blir klar på bara 20 minuter! Kapaciteten är 2×1 liter. Transparenta lock gör att du kan följa glasstillverkningsprocessen. När Smartson testade glassmaskiner (mars 2012) fick Cuisinart ICE40BCE fick ”Bäst i test” med 23 av 25 möjliga poäng. Vi håller verkligen med om att det här är en fantastisk glassmaskin som får toppbetyg.

– Eftersom den har två delar är det mer att rengöra. Behållarna måste frysas upp till ett dygn innan.

+ Fantastiskt bra att kunna göra två glassladdningar samtidigt! Lätt att använda även för barn.

BUTIK CA PRIS FÖRSÄLJNINGSSTÄLLE
Bagarenochkocken 1395 kr Köp här > >
Tretti 1395 kr Köp här > >

Test 4:A Glassmaskinernas Ferrari – Nemox Gelato PRO1700 UP

Ferrari glassmaskin nemox

Nemox Gelato PRO1700 UP

Den här glassmaskinen är en riktig lyxpryl för foodien. Nemox Gelato PRO1700 är den bästa glassmaskinen i vårt test men har ett högt pris. Det höga priset innebär dock att du får en proffsmaskin med kompressor som har en kapacitet på hela 1,7 liter. På glassmaskinens lock kan du justera mängden luft i glassen. På så sätt kan du få olika konsistenser utifrån tycke och smak samt typ av glass.

– Dyr.

+ En lyxmaskin som har allt du kan önska. Glassmaskinen är mycket enkel att använda – allt du behöver göra är att bestämma ingredienserna så sköter Nemox Gelato PRO1700 resten.

BUTIK CA PRIS FÄRG FÖRSÄLJNINGSSTÄLLE
Whiteaway 9795 kr Röd, svart, vit Köp här > >
Kitchentime Från 8795 kr Röd, svart, vit Köp här > >

Test 5:A Billigast och sötast – OBH Nordica Glassmaskin

obh nordica glassmaskin

Obh nordica glassmaskin

Söt glassmaskin från OBH nordica som gör smaskig hemmagjord glass på ca 5-15 minuter. Två skålar medföljer vilket gör att du kan göra två satser med glass samtidigt. Kapaciteten hos OBH Nordica Glassmaskin är 2 x 320 ml. Allt du behöver göra är att förfrysa glassmaskins-skålarna i 12 timmar innan. Med OBH Nordica Glassmaskin kan du göra vanlig glass, sorbet eller yoghurtglass – det är upp till dig! Receptbok medföljer.

– Små skålar ger mindre mängd glass än de andra glassmaskinerna i testet. Mycket svagare motor.

+ Mycket lätta att rengöra. Det går att köpa till extra skålar, vilket gör att du kan producera enorma mängder glass! Snygg design.

BUTIK CA PRIS FÖRSÄLJNINGSSTÄLLE
John Wall 595 kr Köp här > >

Leave a Reply